Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Anti-Virus II

Hej.
[PC]
Fortfarande är jag fundersam...

FreePcSecurity har extremt mycket bra information om hur man kan skydda sin dator mot Virus, Spam, Trojanska Hästar och Maskar. Och denna artikel liknar mycket det som hände mig, jag beskrev det den 26 september på en fredagspub då.
Tur att jag ignorerade det, annars hade det fått konsekvenser... Vilka är konsekvenserna?

Först av allt, all infomation från din kontaktlista i Windows Live Messenger tas automatiskt in. Sedan tas även dina sparade lösenord och annan viktig information bort från din dator via datorns Internet Protokoll [IP] adress. Sedan "injiceras" det ett antal extra helt onödiga program på din dator som gör datorn mer ostabil och slö och sedan får man[oftast] en notifikation på aktivitetsfältet, en ny ikon, på engelska dessutom, som varnar över att du blivit "infekterad" av virus. Sedan kommer det fram, helt automatiskt, en massa Windows Internet Explorer-fönster som gör datorn ännu mer slö och seg. Därefter kommer kommandotolken upp där det står att den laddar ned en okänd fil till din datorn, det för att informera att "den" laddar ned ett fejkanti-virus program som gör ytterliggare datorn seg. Därefter får du en "blue screen of death". Det är helt enkelt en blå skärm med en text med orden: Fatal Error. Där krashade din dator. Där blev den också förstörd. Har du tur kan man få liv på den igen genom att gå in på Felsäkert läge och försöka lösa problemen där genom att installera ett fungerande anti-virusprogram på den eller annat som tar bort alla de onödiga filerna. Att göra det manuellt går också alldeles utmärkt men dock tar det mer tid... 

Att gå in på felsäkert läge är ett fiffigt sätt att komma åt problem som "skadat" filer eller program av såväl okända och farliga virus, maskar, trojan och allt annat som tillhör Virus, kategorin. 

Men hände det något annat än att din dator bara krashade och sedan går det inte att starta om den igen? 
Då har OS-programmet förstörts helt och du måste installera om OS:et. I värsta fall kan även hårddisken som finns i datorn, vara förstörd, men det är en liten chans att det händer. Men tyvärr hände det mig en gång. Virusprogram förstörde och raderade alla mina filer från mina 3 olika hårddiskar. Alla var nya, så vi var tvungna att Formatera om hårddiskarna, installera om Windows i en utav hårddiskarna och sedan börja om från början. Därför rekommenderar jag starkt USB-hårddiskar som lagrar dina viktiga filer. Och du kan ha den vart du än vill, gärna i ett kassaskåp så att ingen kommer åt dina viktiga filer. Då kan du vara övertygad om att filerna är säkra från både virusprogram och tjuvar! Det kallar jag smart ändå!   

Virus brukar även härja i olika okända hemsidor. Mestadels över hemsidor där du kan ladda ner "cracks", småprogram som är skapade utav "Hackers". Cracks var skapade eftersom de själva klagade på att de flesta program var helt enkelt för dyra att köpa, så de hackade programmen så att programmen i sig tror att användaren som "crackade" programmet, har köpt den varan så att den funkar precis som den ska, med alla funktioner, som tidigare inte fungerade på grund av att man var tvungen att köpa programmet för att sedan kunna använda sig utav funktionerna.

Eddie får undersöka mer om detta senare, kolla vilket inlägg det blev nu! -_-

//Eddie

//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0