Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Fredagspub [22 jan]

Hej och välkomna till Eddiemans Fredagpub!

Januari har verkligen varit hemsk. Både för mig, mina nära och förmodligen hela världen också.
Nu när svininfluensan befinner sig någonstans i världen och gör sitt hemska arbete så gör även jorden sina förändringar...
Och eftersom inte världen kunde enas med miljöfrågorna som vi tidigare skådat i Aftonbladets miljöinsats-artiklar där de även rapporterade direkt om klimatmötet i Köpenhamn i december, vilket var ett grymt fiasko, så har det hänt katastrofer som krossar ens hjärtan katastrofalt, många minnen blir till slut helt svarta och nära och kära är tvugna att gråta efter sina hjärtan som gått bort. Jag tycker att det är hemskt det som dem upplever på Haiti.

[Jorbävningen i stackars Haiti]
Vi började och även välkomnade det nya året med varma klappar, applåder och fyrverkerier men några dagar senare resulterar det i en katastrof som nu tyvärr ett land såsom Haiti fick uppleva...
Den 12 januari 2010, 25 kilometer sydväst om huvudstaden Port-au-Prince var där jorbävningen ägde rum och som dessutom mätte 7.8 i Richterskalan och noterades som ett av de kraftigaste i området på åtminstone 200 år.*
Omkring 100 - 200.000 döda befarar man ha omkommit efter denna jorbävning och det drabbade Port-au-Prince så hårt att de söker hjälp från sin granne Dom. Republiken och hela världen runt. 
Sverige hjälpte naturligtvis med och hjälper än idag med att skänka pengar och gåvor för de drabbade i Haiti vilket jag tycker är ett fantastiskt arbete nu när det verkligen är kriser... Samtidigt som jag ser detta så betyder det att år 2010 inte är ett år med nya tag, det är ett år där man verkligen ska vara vaksam, uppmärksam och kanske mer motiverad än tidigare, för året har nu bara börjat...

Detta påminner mig om den katastrof som ägde rum år 2004 i den Indiska Oceanen som drabbade Indonesien, Sri Lanka, Indien och Thailand. 225 000-300 000 människor miste livet, och över 5 miljoner beräknas ha blivit helt hemlösa eller tvingats fly. Det var tsunamin, [Hamnvåg på Japanska]. 

[En respekterad mans death...]
Samtidigt som jag skriver detta får vi inte glömma om den olycka som inträffade i Onsdags där en Buss kolliderade med en personbil. Busschauffören fick tas om hand efter ett chocktillstånd. En man vid 25 års åldern och en vän till honom, en 37 åring var med i personbilen och kolliderade med bussen, antagligen på grund av det hemska vädret då det är halt på vägen. 
25-åringen omkom vid olyckan och 37 åringen vårdas på intensivavdelningen. 

25 - åringen var från Eskilstuna, men han hade ett jobb på Pizzeria Viking i Arboga och han var en respekterad man. Det är så ENORMT tråkigt att förlora en sådan respekterad man som hade hela framtiden vid sig. Det är så himla tråkigt att en dör på detta hemska sätt, trafikolyckor... Jag fruktar verkligen sådana faror verkligen, speciellt på sådana vägar såsom E20. 
Igår hade man en minnesstund för 25 åringen som kallades för "Stoffe" om jag inte har fel, klockan 21.00 utanför Pizzeria Viking i Arboga vid dörren. Jag tänker på hans nära och kära, alla tankar går till dem. Rest In Peace, friend...  //Eddie. 

Det är tråkigt att nära och kära dör, så enormt orättvist! 
Det värsta är ju att människor dör nästan varje dag... Det är inte en kul tanke det där, det är en hemsk tanke. Döden är något alla vi fruktar över. Vad kommer att hända efter en människas död? 
INGEN vet det ännu och vi kommer förmodligen aldrig att få kunna veta om det heller. 

Med andra ord har dagens fredagspub, ägnat sig åt Katastrofer och Döden... 
Tragiskt nog... Mycket tråkig läsning idag, jag vet...

//Eddie
 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0