Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

The Resurrection of Eddiemans Beatbox

Ett litet blandat inlägg får ni idag. Ett inlägg som handlar om ett utav mina intressen som jag hållit på med sedan 2003. Det var då som musikintresset exploderade i sådan form att jag valde att utöva en speciell musikkonst vilket är beatbox.
 
Hej och mycket välkomna ska ni vara till Eddiemans Fredagspub, en blogg som jag för tillfället inte uppdaterar som jag ska. Jag hittar inte motivation eller ämnen att diskutera om i denna fantastiska blogg som jag startade sent in år 2008, ett år som jag helst vill glömma bort men blir ständigt påmind om varje gång det vankas studenttider och studentfirande. Men nog om det. Det var inte det som var tanken med detta inlägg. Det är dags att berätta lite vad som händer i min värld just nu och det är passande eftersom jag nu har två "shower" eller "gig" om man nu ska kalla det så nu till sommaren.
Foto: Eddieman 2006
Lokala medier har uppmärksammat detta med en rad artiklar som handlar om kommande evenemang som planeras in i Arboga, alla destinerade på att vara under augusti vilket kommer få augusti att vara både roligt men också en av de jobbigaste månaderna att se fram emot för mig. Nog för att julimånad blir "enkel" men jag sätter citationstecken eftersom jag ej sökt semester i år vilket är lite plågsamt men det måste göras så enligt mig.
Augusti kommer att bli spännande. Väldigt spännande! Det är då som gamla "Eddieman" återkommer och gör sin comeback som  beatboxare. Men vägen tillbaks när man hade värsta flowen 2004 - 2005, har inte varit lätt och är fortfarande inte lätt. Jag har fortfarande problem med andningstekniken och snabbheten är fortfarande ur balans när jag beatboxar vilket kommer självklart att påverka mitt framträdande.
Det är därför jag undrar om detta kommer att bli en "one-time deal". Det är ju inte så att Eddieman ska ute och göra turné för det finns inte på agendan och har nog aldrig varit så men om det visar sig att det blir populärt och att folk vill ha mer utav denna unika musikkonst så får vi se om jag återkommer med nya set av konst och uttryck för mitt beatboxande.
Foto: Eddieman 2009
Varför gör jag då detta om jag känner viss osäkerhet kring det? Nja. Osäkerhet tror jag inte det handlar om. Det handlar mer om intresse, tid och om hur pass populärt det är idag med beatboxing. Jag vet att det finns beatboxare världen runt men oftast så är det personer som kan hantera det utan problem eller liknande. Jag har ju problemet med astman också vilket självklart kommer att påverka på hur länge jag kan beatboxa. Medicinerna gör ju jobbet naturligtvis men som sagt, jag vet ärligt talat inte.
 
Jag tror det handlar mer om att jag vill visa för personer som inte alls har erfarenheter kring denna form utav musikkonst, öka medvetenheten om det och kanske lära vissa utav dagens ungdomar om denna musikkonst, varför inte? Beatboxing är ju någonting som dessutom är unikt.
 
Dessutom vill jag göra detta också för att jag vet att det är roligt med musik och kultur. Det är just dessa ämnen som jag älskar och brinner för.
Därför ska jag nu presentera några viktiga datum för er om ni vill se mig, Eddieman, uppträda med lite unik "beatboxingset of skills."
Foto: Eddieman 2009
Den 8 juli, vilket är en fredag så uppträder jag tillsammans med Joakim Olsen, mer känd under hans artistpseudonym; Enough Distance, några set av hans musik tillsammans med komp av beatbox från mig.
Eventet kommer att hållas på caféet Sweet Heart Green Café som är vid adressen Ångbåtsgatan 3.
 
Den 6 augusti kommer Arbogagalan att hålla sitt evenemang på stadskällaren där jag kommer att vara med och uppträda för folket. Mer information om den galan kommer så småningom.
 
Vid andra funderingar så tveka naturligtvis inte på att fråga Eddie om saker. Vi syns så länge och ha det gött!
 
//Eddie
 
 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Är du rädd för döden, Eddie?

Hej och mycket välkomna ska ni vara till Eddiemans Fredagspub! Eddies personliga blogg på nätet där Eddie publicerar sina texter som handlar om allt möjligt som händer runt omkring mig.
Och nu var det lång tid sedan jag uppdaterade något i denna blogg men hey, den lever vidare, fortfarande vilket är ju fantastiskt.
 
Idag är det fredag också vilket normalt brukar innehålla fredagspub-inlägg men ett tidigare beslut som jag fattade var att fredagspub-inläggen skulle vara som vanliga inlägg hädanefter och det fortsätter vi med naturligtvis. Och det var ju längesedan jag uppdaterade bloggen med någonting så vi får se hur trenden ser ut dessa veckor framöver.
 
"Är du rädd för döden, Eddie?"
Och vi börjar riktigt på djupet med en tung fråga som jag tror många undrar egentligen som är ett fenomen som vi alla levande varelser inte kan undkomma och det är ju döden. Det ultimata slutet som  många fruktar och undrar över hur det kommer att påverka en och nära efter slutet. 
Anledningen till att jag skriver just om detta ämne just på en fredag, vilket är konstigt i sig, är att jag fick just denna fråga av en kompis en sen aprilmånad där vi var och besökte en lokal kyrka och kyrkogård i Götlunda då. Men att jag kommer på att skriva om detta typ två månader senare, det är en typisk Eddie sak men vi skriver om det i alla fall. 
 
Och inte så konstigt att en sådan fråga dyker upp just när man besöker en kyrkogård mitt på natten bara sådär. Det var diskussioner om döden, begravningar och saker som på något sätt alltid är deprimerande för den som inte tycker om dessa frågor om döden. Men som jag skrev tidigare, det är något som inte går att undvika, tyvärr. Men det vore ju fantastiskt om det fanns en annan utväg och att man kunde fortsätta leva fast utan döden. Eller? Det är en annan fråga som jag får ta och klura på annars kommer inlägget vara tjockt med text. 
 
Men frågan var ju om jag är rädd för döden? 
Det är en tuff fråga. Som jag svarade min kompis då var att jag tror inte jag är rädd för döden. Jag är nog mer rädd för orsakerna till döden och det kan finnas enormt många orsaker som kan leda till det ultimata slutet; långvariga interna smärtor, cancer, hjärtrelaterade sjukdomar etc... You get my point... Det är alltså orsakerna till döden som oroar mig mer än själva döden. När kroppen inte kan hantera smärtor längre och ger upp är något som är som ett skräckscenario för mig. Sedan finns det andra orsaker som olyckor, trafikrelaterade olyckor etc och dessa är mycket vanliga. Det är jag nog mer skraj om än just själva döden. Döden är ju ett fenomen som bara finns där. 
 
Ett kort inlägg idag. Men bättre det än ingen alls. Ha en fortsatt trevlig fredag!
 
//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0