Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Är du rädd för döden, Eddie?

Hej och mycket välkomna ska ni vara till Eddiemans Fredagspub! Eddies personliga blogg på nätet där Eddie publicerar sina texter som handlar om allt möjligt som händer runt omkring mig.
Och nu var det lång tid sedan jag uppdaterade något i denna blogg men hey, den lever vidare, fortfarande vilket är ju fantastiskt.
 
Idag är det fredag också vilket normalt brukar innehålla fredagspub-inlägg men ett tidigare beslut som jag fattade var att fredagspub-inläggen skulle vara som vanliga inlägg hädanefter och det fortsätter vi med naturligtvis. Och det var ju längesedan jag uppdaterade bloggen med någonting så vi får se hur trenden ser ut dessa veckor framöver.
 
"Är du rädd för döden, Eddie?"
Och vi börjar riktigt på djupet med en tung fråga som jag tror många undrar egentligen som är ett fenomen som vi alla levande varelser inte kan undkomma och det är ju döden. Det ultimata slutet som  många fruktar och undrar över hur det kommer att påverka en och nära efter slutet. 
Anledningen till att jag skriver just om detta ämne just på en fredag, vilket är konstigt i sig, är att jag fick just denna fråga av en kompis en sen aprilmånad där vi var och besökte en lokal kyrka och kyrkogård i Götlunda då. Men att jag kommer på att skriva om detta typ två månader senare, det är en typisk Eddie sak men vi skriver om det i alla fall. 
 
Och inte så konstigt att en sådan fråga dyker upp just när man besöker en kyrkogård mitt på natten bara sådär. Det var diskussioner om döden, begravningar och saker som på något sätt alltid är deprimerande för den som inte tycker om dessa frågor om döden. Men som jag skrev tidigare, det är något som inte går att undvika, tyvärr. Men det vore ju fantastiskt om det fanns en annan utväg och att man kunde fortsätta leva fast utan döden. Eller? Det är en annan fråga som jag får ta och klura på annars kommer inlägget vara tjockt med text. 
 
Men frågan var ju om jag är rädd för döden? 
Det är en tuff fråga. Som jag svarade min kompis då var att jag tror inte jag är rädd för döden. Jag är nog mer rädd för orsakerna till döden och det kan finnas enormt många orsaker som kan leda till det ultimata slutet; långvariga interna smärtor, cancer, hjärtrelaterade sjukdomar etc... You get my point... Det är alltså orsakerna till döden som oroar mig mer än själva döden. När kroppen inte kan hantera smärtor längre och ger upp är något som är som ett skräckscenario för mig. Sedan finns det andra orsaker som olyckor, trafikrelaterade olyckor etc och dessa är mycket vanliga. Det är jag nog mer skraj om än just själva döden. Döden är ju ett fenomen som bara finns där. 
 
Ett kort inlägg idag. Men bättre det än ingen alls. Ha en fortsatt trevlig fredag!
 
//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0