Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Fredagspub [28 aug]

Godmorgon och välkomna till Eddiemans Fredagspub!

[Svininfluensan]
Idag är det ytterliggare en fredag och denna vecka har absolut, inte hänt så mycket mer än bara sjukdomar och pest som spridit sig, inte minst nu när alla säger att "du kan ha Svininfluensan".
Jag såg på ett reportage igår på tv angående denna svininfuensa-tankar och det visade sig att danskarna inte brydde sig om Svininfluensan.
Frivilliga vaccinationer och så vidare är det i Danmark....
Men varför måste Media skrämma oss så mycket om denna pandemi?
Och vissa uppgifter visar dessutom att Svininfluensan, funnits tidigare. Jag vet inte vilka källor som just det kommer ifrån men undersöker man noga alla video, bloggar och annat främst inom "Youtube" communityn, så varnar de oss från att ta vaccinet.
Jag måste undersöka det där mera eftersom jag läser det även på Facebook, att de varnar oss att inte ta vaccinet. Men min fråga angående just det vaccinet "Tamiflu", har dem godkänt det vaccinet och vad är biverkningarna? Eller finns det biverkningar eller är det vaccinet inte lämpligt för oss?
Men jag kanske återkommer med svaren men inte just nu... Kanske blir det senare när de åtminstone har vaccinerat några...

[Dark Eddie the evil Mastermind]
I onsdags så gjorde "Dark Eddie" sin debut här på min blogg och det var väl en trevlig läsning eller hur? Och eftersom han ställde en fråga angående mitt projektarbete så ska jag försöka svara på det just idag på min Fredagspub...
"Japp, det kan ha varit mitt fel för att jag inte agerade och arbetade med den i tid men hursomhelst vill jag bara säga att jag var klar I TID och att sidorna kunde variera mellan 25 - 30 sidor om Beatboxing.
Och eftersom det var engelska sidor var jag dessutom tvungen att översätta många sidor till svenska och dessutom fanns det INGA böcker om Beatboxing och bibliotekarien på den tiden tjatade förevigt på mig om att söka böcker efter beatboxing men som jag sade till dem, att det var helt omöjligt eftersom de flesta bibliotekarier idag, kan ingenting varken om musik eller beatboxing... Så det var svårt.
Vad läraren egentligen ville var att jag skulle även göra en live-show med beatboxing i spetsen, vilket jag gjorde men dock utanför skoltid och då sänktes betyget, rejält... Varför? Det vet jag fortfarande inte och kanske jag aldrig kommer att få svar på denna enkla fråga men hursomhelst så är det gjort och över... Jag kan inte ändra så mycket på det..."

Dark Eddie är en "elak" kopia av mig helt enkelt och han kommer säkert att avslöja många utav mina hemligheter för er... Och som jag sagt tidigare, jag har inget emot detta eftersom det är mig vi snackar om och dessutom är det min blogg och jag vill ju att läsarna ska få läsa något "speciellt" om mig, därför passar Dark Eddie in i detta.
Dark Eddie kommer att publicera sitt inlägg ikväll så missa inte det.

[Big Eddie Community]
Dark Eddie kritiserade min community. Och han har delvis rätt om det.
Och eftersom alla musikinstrument är hos min bror så kan jag inte skapa så mycket musik som vi gjorde förr. Vad som är intressant är att Alex nu skaffat sig en mixer till våra instrument så nu äntligen funkar Mikrofonen och Synthen.
Jag gav honom hans sista verktyg för synthen igårkväll och idag kan vi skapa musik med hjälp av mixern. Så nu återstår bara, när?.
Det är han som bestämmer det. Inte jag, jag kunde men inte nu längre.

Men Dark Eddie, vill du läsa om "Big Eddie Community" så gör det här! Så kanske du får svar på dina funderingar angående mitt projekt!.
Jodå, ni läsare får absolut läsa mina äldre inlägg, det är just det som är så roligt, att kunna få läsa äldre inlägg som sparas automatiskt här.

[Bilddagboken]
Bilddagboken har ändrat stil och medlemmar.
Stilen på grund av att den är så mycket mer avancerad än vad den var för två år sedan när jag skapade bilddagboken på deras community.
Och medlemmarna på grund av att många medlemmar är unga och åldern varierar, främst är det 14 - 17 åringar som nu invaderat bilddagboken genom att publicera många vågade bilder, främst halvnakna killar och tjejer och jag lovar, jag har tröttnat på det.
Det var kul förr när man kunde publicera sina bilder, dag efter dag och få sina bilder kommenterade av sina egna vänner på sidan. Idag är konceptet fortfarande likadant men nu känns det som att det är en evig "race" i det hela.
Man vill ha så många kommentarer på en enda bild och det lyckas dessa ungdomar få, genom att "spamma" meddelanden på bilden och oftast är det just dessa vågade bilder på ungdomarna, som får flest meddelanden och kommentarer och det är skrämmande. Det är just på detta vis som mobbning på nätet förekommer och det kan ju resultera att man ogillar varandra och i värsta fall leda till hemska konsekvenser. Därför "hatar" jag bilddagboken och är bara inne för att kontrollera, titta på några utav mina vänners bilder och kommentera men inget mer såsom man gjorde det förr.
Dessutom publicerar man bilder utan att tänka på konsekvenserna... Galet blir det...
Och ser man bilderna på startsidan så lovar jag att drygt 80% av bilderna som syns på startsidan, är riktigt hemska.
Varför publicerar man sådana bilder?
Varför?

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

"DARK EDDIE"

God kväll och välkomna till Eddies Fredagspub.. Eller Eddiemans Fredagspub som "han" vill ha det förtydligande.
Och ja, jag säger även Hej till er som läser hans blogg...

[Dark Eddie Presenterar sig]
Jodå, "Dark Eddie" heter jag som bloggar för er idag och kommer att göra det några fler gånger och berättar för er läsare om de okända kapitlen i Edisons "Book of Knowledge" som han uttrycker det så fint och ja, jag gillar det faktiskt.
Det jag tänkte ägna min dyrbara tid i Edisons blogg är detta med hans andra stora projekt: The Big Eddie Community.
Seriöst? Hur många är det som är med i den communityn?
Ingen aning men de två huvudpersonerna i denna community är honom själv och hans bror.
Jag kunde ha varit med om jag ville men han har ju inte frågat mig men nu när jag har chansen att uttrycka mina åsikter så kanske han "rekryterar mig in" i hans projektarbete.
Apropå projektarbete...
Det är tydligen ett grundämne i gymnasieskolorna för alla elever i Sverige, kanske i hela världen också? Men hursomhelst är det ett helt ONÖDIGT ämne. Eddie har berättat för mig om orättvisorna med lärarnas agerande inom det ämnet och jag vet hur det känns när en som jobbat så intensivt med ämnet, bara för ett simpelt Godkänt i ämnet och de andra som kanske hade mindre arbete som de utfört och fått toppbetyg i ämnet... Det är så himla orättvist! Grahhhh... Eddie säger även att det är lärarna som bestämmer betyget och ja, tyvärr är det så! Och fick man en lärare som är en perfektionist och vill ha med varenda förbannade detalj och information från källor som är pålitliga, då är det "Good Luck" för er och i detta fall fick Eddie en sån lärare...
Nej, jag vet ingenting om det, jag bara informerar det som Eddie sagt till mig. Och det var ju i sig, väldigt tråkigt att Eddie fick det betyg han fick men det kan ju även vara hans fel att han inte gjorde det i tid? Jag ska nog prata med honom angående det... Jag vet inte, kanske jag har fel? Men det är sällan jag har fel så...

[Magnetos: Vuela Vuela]
Parodier finns överallt, till och med i min egen stereo finns det parodier av mina favoritlåtar som man hörde när man var betydligt ung och en av mina stora och spanska favoritlåtar var när "Magneto" gjorde succé år 1990 med låten "Vuela Vuela" (Flyg din väg) ren översättning.
dag när jag startade radion hemma så råkade jag höra en fransk version av denna låt med "moderna" rytmer och instrument och jag tror det är "Techno" som vi snackar om med denna låt. Dessutom är det en kvinna som sjunger den så jag försökte leta efter musikvideon till denna låt och... Ja, jag vet inte vad jag ska säga men... Väldigt... Stort hus som hon har!!! Herregud, hon måste vara rik...
Musikvideon gillar jag inte, och värdet i låten har dem förstört definitivt... Dock gillar jag rytmen och tempot i musiken... Men allt annat är dåligt...
"Kate Ryan - Voyage Voyage" hette låten som jag snackade om och Kate Ryan är en stor artist främst i Nederländerna, Belgien och Frankrike. Men andra ord, hela världen eftersom den nu nått min egen stereo...
Jag läste lite i biografin och läste att det fanns en annan "Voyage Voyage" från 1986 så jag vet inte...
Men hursomhelst håller jag med spaniorerna: Vuela Vuela är mycket bättre med Magneto.

Jodå, musik är både min och Eddies passion och vi lyssnar mycket på musik och eftersom vi har samma musiksmak så brukar vi ändå aldrig bråka om musiken, han ger mig nya låtar och jag ger mina gamla som jag lyssnat färdigt på och han nöjer sig med sina gamla låtar.
Det vi satsat mest på är ju Heavy Metal eftersom det kom som en idé från Eddies bror Alexander och då försökte vi lyssna på heavy metal - musik och fick resultatet att 90% av alla heavy metal låtar som vi hade lyssnat på var ganska bra. Även en hel del Techno, Trance och Subway musik spelas nästan hela tiden. Och förståss har vi gamla klassiker såsom Pop, country, Flamenco.
Och självklart Latinamerikanska låtar och musikgenrer kan jag lyssna på.

Nej, nu har jag nog snackat för mycket. Men vi lär ju synas igen. Hahaha!

//DARK Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [REFERANDO 21 aug]

"""Hej och välkomna till min blogg: Eddiemans Fredagspub!
Idag är det den efterlängtade fredagen den 21 augusti och denna vecka som gått har jag hatat som tusan. Och som tack för att man åtminstone "överlevde" denna vecka så insjuknar man med en hemsk förkylning och har mycket ont i bröstet och det är inte trevligt.
Och idag är det dessutom ingen sol ute vilket i sig är ganska skönt för då slipper jag tänka på att det är alldeles för varmt ute."""

Så skrev jag den 21 augusti 2009.
Idag är det den 25 augusti, 4 dagar från det datumet och det har sina orsaker. Bland annat så har internet krånglat igen och det har inte varit trevligt men nu ska den funka som vanligt och nu kan jag äntligen blogga ifred... Eller ja, inte med denna förbannade förkylning som jag fortfarande har som resulterat i att jag måste stanna hemma och vila mig. Jag kan inte jobba såhär sjuk som jag är med hosta och ont i halsen som bonus.
Och eftersom idag är en tisdag och tyvärr inte en fredag som jag hade hoppats på den 21 augusti så måste jag fortfarande som vanligt, uppdatera min blogg eftersom den är inte så lika "intressant" längre enligt mig och jag har inte hört några klagomål från alla andra som läser denna "unika" blogg så jag fortsätter väl som vanligt med att publicera detta inlägg i Fredagspub-kategorin.

[The Work as not mentioned]
Som bonus till detta elände med sjukdomar och allt har min käre vän Thomas gått på semester igen... Igen ja eftersom han har några extra semester-dagar som han måste ta ut.
Och varje gång han går på semester utbryter det KAOS i köket på enheten. Ingen är direkt "erfarna" med ändringarna förutom tjejerna på Hemservice förståss eftersom de själva, de flesta i alla fall, är suveräna matlagare och dem respekterar jag [Dock inte alla] och det för att vara lite elak förståss för jag brukar inte vara elak men nu känns det igen att det måste jag vara, som ett försvarsmekanism.

[Saknaden]
Nu när jag är ensam hemma är det åtminstone underbart att få vara lite ifred men gud jag saknar redan många...
Jag saknar min bror som jag inte träffat på en vecka...
Och varje gång jag är på besök hos min far så är alltid mitt f.d rum eller dörren alltid stängd. Och när jag ropar på honom så ignorerar han mig fullständigt. Som om jag tappat respekten för honom... Fast inte eftersom han hjälpt mig med otroligt mycket...
Är det kanske på grund av att skolan börjat nu igen för det har den gjort? Alla barn och ungdomar och studenter går på skolan just nu...
Pappa har gett upp med att försöka ändra på honom. Det sa han till mig igår när vi skulle göra några ärenden, att han orkar inte längre med hans beteende och vet inte vad han ska göra. Istället är han tyst och säger inget mer eftersom han anser att min bror "vet allting" och då behöver han inte pappas hjälp... Men det är helt fel.. Jag tycker det är helt fel. Pappa, likaså mamma och hela familjen är oroliga för min bror. Mamma har desperat försökt ringa och kontakta honom utan reslutat.
Jag förstår mig inte på honom....

[Disabling the Cooperation II]
Som några utav er vet, så beatboxade jag för Köping igen och denna gång var det på Beach Rocken i Köpings Kristinelundsbadet. Tyvärr var regnet åter där igen på besök och det resulterade i att bara några få ungdomar såg på mitt beatboxande.
Det var även meningen att min bror Alexander skulle vara med och beatboxa, men återigen två veckor innan eventet så avbryter han vårt sammarbete och säger att han inte vill beatboxa och säger att dessutom att han inte är redo.
Som jag skrev tidigare i bloggen så avbröt han den på grund av ett Photoshop-miss som han inte kunde utföra och arbeta med för oss eftersom hans sommarlov var för kort och dessutom hade han inte tid...
Men för i helvete Alexander...
Jag orkar inte argumentera detta igen och ber er läsare läsa vidare i bloggen för att veta mer om detta...
Annars så gick det fruktansvärt dåligt för mitt beatbox-uppträdande på beach rocken eftersom en halv-timme är för mycket för mig... Jag och Jörgen hade kommit överens om en tid tillsammans diskuterade jag detta med Alexander i mitten av maj 2009 men det gick inte det heller och jag utövade beatboxen där igen, på ensam fot. Och jag hatar det för jag vet att jag beatboxar inte ofta och jag vet att jag lär behöva Alexanders hjälp men tusan att han alltid avbryter våra sammarbeten två eller 1 vecka innan föreställningen...
NOG OM DETTA!!!

Jag uppdaterar med mer information sen när jag blivit lite bättre...

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [14 aug]

Hej och välkomna till min blogg; Eddiemans Fredagspub.
Idag är det fredagen den 14 augusti 2009. Igår var det torsdag och märkte ni att natten då var fyllda med stjärnor i himmlen?
Själv lyckades jag se det unika spelet där uppe hemma hos mina föräldrar och det var en vacker syn.
Det som  inte var vackert dock var de hemska molnen som syntes vid halv-fyra tiden igår eftermiddag. Sedan var det regn, det efterlängtade regnet som jag kallar det eftersom det varit extremt varmt dessa två veckor som nu gått...
Och det har hänt mycket i Arboga desa tvåp veckor av inaktivitet i min blogg. Och jag vet, jag ska försöka bättra mig och uppdatera er med information ur min synvinkel till er som läser denna unika blogg och ja, jag säger "unik" eftersom det är bara jag i min släkt som bloggar om "livet som någonting i Arboga." Ahahahaha, det där var klockrent sagt av mig!

[The Medieval Week]
En vecka fylld med aktiviteter i Arboga, årets medeltida vecka är därmed slut för i år.
Själv så kunde man bara närvara vid två tillfällen och det var onsdagen och fredagen. Annars så vet jag inte så mycket om det mer än att enligt dagens lokala tidning så rubricerades festligheterna som "smått stökigt".
"Speciellt på lördagen" läste jag även raden som en polis beskrev till journalisten och själv var jag ju inte ute den dagen och kvällen. Jag frågade även portvakten och han höll med om att lördagen var som stökigast av alla dagar och det var ju inte trevligt att få höra det.
Det som var trevligt att höra var att Frederico el Primero hade med sig en kpmis från The USA, Ben som han heter var och hälsade på Sverige och Arboga, mitt i medeltidsveckan och det var ju trevligt att få träffa honom!. Det andra var ju att få höra att Anders klarade flyttningen och bor mycket bättre i sin nya lägenhet. Och självklart var det även trevligt att få träffa honom igen! Det är så trevligt att få träffa alla ansikten nu igen efter så många månader av inaktivitet.
Eller ja, inaktivitet kan jag själv inte säga eftersom jag har haft det väldigt tuft dessa senaste dagar, veckor och även månader.
Men åter till ämnet.
Under onsdagskvällen så kom även bandet Nordman till Arboga för andra året i rad och hälsade även oss välkomna till årets Medeltidsdagar 2009.


[The Walking Undead]

Under dessa sista dagar har det även varit KAOS hos mina föräldrar.
Maten är inte tillräckligt gjord längre och alla småtjafsar på varandra och bråkar om mitt rum och vem som ska få erhålla den efter mitt flytt.
Just det, jag flyttar alldeles strax till en egen lägenhet som jag köpt från min mamma.
Men hursomhelst så verkar det inte gå så bra hemma där just nu.
Och som jag sagt till mina arbetskamrater; det ska bli så skönt att få slippa alla där hemma. Men visst, jag kommer att sakna dem.
Jag kommer att sakna min pappa mest eftersom det är han som hjälpt mig med allt. Och jag visar stor respekt för honom, även om inte han ser det själv personligen men jag respekterar min far enormt.
Och naturligtvis respekterar jag även min mor också eftersom det är även hon också som hjälpt mig med saker som annars varit helt omöjliga att få det gjort.
Jag respekterar alla i min familj!

"Nos vemos!"

[Disabling the Cooperation]
Det som får mig att bli sur ibland är det samarbete som jag knappt får i min familj.
Jag och min bror kan ha något på gång och vi har alltså en månad på oss att förbereda en sak, i det här fallet så fick jag en plats igen att få uppträda på årets BEACH ROCK 2009 i Köping som kommer att hållas under dagarna 21 - 22 augusti.
Vi fick beskedet i slutet av maj och jag och min bror var naturligtvis anmälda till eventet.
Och så fick studenterna sommarlov och de kunde planera allting i förväg. Vad som inte kunde utföras i vårt fall, var den loggan som min bror skulle fixa till oss så att BEACH ROCK eventet skulle få en glimt av oss som skulle uppträda till folket.
Och hans enda försvarsmekanism i detta fall, var att "Du aldrig skickade Photoshop till mig".
För det första, jag jobbar och det gjorde inte du, förutom de två veckorna som du jobbade med pappa i mitten av juli 2009.
För det andra, har han [du i detta fall och 'DU' är Alexander, min bror] lyckats på någotvis, förstöra sin 1Tb hårddisk med information, data och program och i det fallet kunde han inte få Photoshop fixat.
För det tredje, DU har haft HELA DITT FÖRBANNADE SOMMARLOV på dig att FIXA VÅR LOGOTYP!!!!!!

Och vad är det han säger idag? Idag säger han så här:
"Nej, jag tänker inte gå på BEACH ROCKEN eftersom jag inte vill missa min första skoldag på grund av det."
"Men för i helvete" - tänkte jag i huvudet samtidigt som han försökte byta ämne men då kom ilskan tillbaks och jag hatar att vara arg men ibland när allt går åt helvete så måste jag bli sur och arg på det och i det här fallet vill alltså Alexander, min bror, förstöra säkert vårt 11:e event som inkluderar BEATBOX.
"Jag behöver tid att beatboxa" säger han återigen. Och som jag sa tidigare har han haft hela sommarlovet på sig att utöva och bemästra Beatboxen på SITT sätt men han har totalt sågat det mitt i tu och jag meddelade honom I GOD TID för tusan.
Jag vill ju inte säga till Jörgen Persson, en som jobbar på ungdomsenheten i Köping, att jag och min bror Alexander vill avbryta vårt uppträdande till Beach Rocken 2009. Då kommer han ju att bli besviken men snart är jag så illa tvungen att göra det eftersom jag anmälde både mig och min bror till eventet men nu är det så illa att han inte tänker gå och i onsdags denna vecka fick jag beskedet från honom att han INTE vill gå.
Så jag blir återigen ensam och jag kan inte gör adet ensam. Så nu är jag så himla tveksam om jag tänker göra SOLO eller inte... Usch, vad säger ni?

Alexander har alltid varit så, hela tiden så himla BLYG att många idag saknar honom och frågar hela tiden mig om vart han befinner sig och det är som om Alexander har mer respekt än mig. Det känns så faktiskt.
Och jag har gjort vissa undersökningar tidigare om varför Alexander är på sitt hemska beteende vissa dagar och det kan ju ha sina orsaker.
Några utav de största orsakerna finns att läsa i detta inlägg här.
Lite elakt kanske? Men så som han gör mot mig, att få behöva inställa ett event som jag hade bokat tillsammans med ungdomsenheten i Köping bara för att han är rädd för skolan? Usch, hade han aldrig haft problem med skolan tidigare hade detta ALDRIG någonsin hänt honom!!!

Varför?

//Eddie

//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0