Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Comeback?

God eftermiddag och välkommen till Eddiemans Fredagspub!

Jag har funderat lite faktiskt. Många har ju undrat om jag fortsätter att beatboxa... Jag bara önskade att alla kunde bara läsa min blogg först innan de frågar mig denna fråga. Men de flesta som gör det, frågar ändå.
Jag säger det igen, jag fortsätter med beatboxandet i smyg, kära läsare. Men nu över till funderingen...
Som rubriken lyder, ska jag göra en comeback med beatboxandet? Jag känner mig faktiskt redo att göra det offentligt ett par gånger nu framöver, eftersom jag nekat till de flesta spelningar, tråkigt nog, och det fanns ju sina orsaker.

I mars detta år är det återigen det traditionella UKM (Ung Kultur Möts) som kommer förmodlingen att arrangeras på medborgarhuset i Arboga, jag är inte säker eftersom förra årets UKM arrangerades på Brandsta Kafe. Och jag funderar starkt på att anmäla mig där som artist för beatboxen. Utöver beatboxandet kommer jag även att presentera de olika beatboxstilarna som man lär sig om man vill beatboxa. Och annat roligt som publiken gillar. Jag vill göra detta eftersom jag faktiskt saknat publikstödet som artister får. Och jag gör detta för att jag tycker om det och är intresserad av musik. Musiken och beatboxandet är en hobby för mig.
UKM är för 13 - 20 år. Vilken tur egentligen, detta är kanske är mitt första och sista scenuptträdande på UKM överhuvudtaget, eftersom jag är 19. hahahahahaha! Ahhh, så roligt!

Som sagt, jag är intresserad av detta och kanske ska anmäla mig så snarast som möjligt. Mer info får ni på arbogaungdoms hemsida. En bra sida för ungdomar! Jag rekommenderar att ni läser den sidan, oftare.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

"The Cursed View"

Godmorgon kära läsare, och välkomna till Eddiemans Fredagspub!
Idag tänkte jag diskutera lite om det som hände mig för ett par dagar sedan... Detta kanske är lite tråkigt för unga läsare men det är precis om er jag pratar om, ungdomarnas "agerande" idag.
För några dagar sedan, ute på min dagliga rundtur, kom det oväntat nog, en ung tjej som frågade mig om jag kunde köpa ut några cigaretter och det extra tillägget "Gärna alkohol om det går". Jag frågade förståss henne hur gammal hon var och till min chock sade hon 14.
Självklart sade jag nej omedelbart till henne, herregud! OFTA EN TJEJ PÅ 14 ÅR RÖKER OCH DRICKER samtidigt?!?!?

Visst, jag har sett andra ungdomar, med samma ålder till och med, röka och annat som får deras hälsa att degradera sakta men säkert, men aldrig dricka alkohol... Eller det kanske var bara en myt, jag vet inte...
Detta är inte bra, definitivt inte bra för en ungdom, att degradera sin hälsa på det sättet och det får mig samtidigt att fundera, vad är det dem lär sig i skolan egentligen?
På min tid, var det alltid hälso-tema-dagar som var privilegium och alltd hade de visat om vad rökning, alkohol och annat farligt, gör med kroppen, om man tar sådana ämnen regelbundet... Och det var, och kommer att alltid vara, äckligt att veta om det... Men vad hände sen? Jo, det som lärdes ut "injicerades" i hjärnan på ungdomarna en period men sedan efter ett par dagar har det redan glömt bort det som lärdes ut... Skrämmande eller hur? Rökning, det är en äcklig vana...

Jag kan förstå äldre människor som gör det, men en ungdom? NEJ!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [23 jan]

Godmorgon kära läsare och välkomna till Eddiemans Fredagspub.
Under veckan kunde vi se många förändringar både för Sverige och världen.
Bland annat så fick USA sin 44:e president, Barack Obama. Det är helt otroligt. Det där är vad jag kallar förändring. Jag visste inte att det skulle bli så, men nu är det så, Barack Obama är president för USA nu och jag lovar att han kommer att vara en bra president och leda sina arbeten enormt bra. Det ser väl vi fram emot allihopa eller hur?

Jodå, det är ytterliggare en fredag mina kära läsare, helgen är här nu vilket är mycket trevligt. Det var ändå på tiden, för så upptagen i hela veckan har jag nog inte varit på ett tag.

Ett finurligt litet program, som dessutom skapats av svenska designers, finns nu att ladda hem gratis. Totiki Me heter programmet som når alla kontakter man har på olika webbsidor på ett klick som funkar på, bland annat om man har bilddagboken, Facebook, efterfesten - konton, mm. Ett program som jag rekommenderar verkligen om man vill ha koll på alla sina meddelanden som olika kontakter skickar en, prenumerationer via RSS, hantera sidor och nå allt som sägs i ett klick. För mer information om Totiki Me, titta in i deras blogg här .

Mötet igår angående SSU starten i Arboga ställdes in på grund av att det var få personer som kom. Nästa möte kommer att äga rum på Arboga Högskolecentrum den 7 februari klockan 13.00 - 16.00. Så vi får hoppas på att många kommer då eftersom det är flera som skulle hålla sina möten där, den dagen.

[Offtopic]
En lektion som jag alltid hatade i grundskolan var bildlektionen. För att eventuellt kunna få ett bra betyg i bild i grundskolan, krävdes det att man ritade så snyggt som möjligt. Ritade man streckgubbar, städer i fågelperspektiv, enkla och liknande grafitti-målningar, fick man godkänt i kursen.
Jag hade, seriöst, enorma problem med att rita, jag har aldrig varit den konstnärliga typen och kommer aldrig att rita snygga motiv eller rita överhuvudtaget, så snyggt som de flesta utav mina klasskamrater gjorde.
Och på den tiden hade man också en lärare som intresserade sig enbart på de som kunde rita, eftersom den läraren vi hade, var dessutom den konstnärliga typen som säkert ritat i över 20 år och sträng...
Varje gång jag lämnade in en ritning till bildläraren sprang jag genast därifrån, jag ville inte höra lärarens omdöme över mina bilder. Jag lovar, det är inga snygga bilder men vad ska man göra när man inte kan rita så bra?
Visst, man blev godkänd i kursen, men det var definitivt svårt att få G i betyg, på den tiden. Jag vet inte hur det är nu men på min tid var det extremt svårt, för den som inte ritade bra alls...

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [16 jan]

Hej och välkommen till Eddiemans Fredagspub, gällande den 16 januari 2009.

Och tyvärr är jag sen igen med inlägget, och ber så mycket om ursäkt för det. Gahh, jag försöker att vara tidig med ett inlägg av fredagspub men nej det gick inte denna gång heller men i alla fall...

Denna vecka har ägnats åt familjen och vännerna faktiskt. Måndagen var det återigen för promenaderna, de vanliga och mest av allt, viktigaste sakerna som måste göras. Absolut, jag älskar att gå, speciellt när det är så himla kallt ute och få ordentligt med syre och att få röra på sig efter den hemska sjukdomen som man haft i två hemska veckor. Men nu är man återigen frisk och nya utmaningar väntar Eddie, aka: Eddieman.

Under tisdagen fick jag ett oväntat telefonsamtal från Spanien faktiskt och det var min mor som ringde. Helt chockande nog, hon hade inte hört av sig på snart en månad för att vara petig, men hon hälsade oss att det är soligt och skönt i varma Teneriffa. Så en bra semester fick hon väl uppnå denna vinter.

Onsdagen tillbringades hos Anders, vi hade inte träffats på ett ganska bra tag men vi hade kul och vi var inte ensamma; "Freaking Frazze" eller som jag kallar honom "Tobbielong" var också med och tillsammans snackade vi om filmer, spel och musik. Anders och Tobbe snackade mest om Fallout spelet som de tycker är ett bra spel medan jag tittade på kanal 6 med filmen "15 minutes" i spetsen vilket var en av de bästa filmer jag sett!
För att vara ärlig, jag är inte så besatt i film, som jag tidigare sagt till min käre vän Kim, och spel är jag inte så besatt i heller. Och jag blir så himla förvånad över hur många filmer, spel och böcker de samlat sig på under alla år. Helt sjukt. Jag har inte ens en sådan kollektion!

Torsdagen var det promenadturer igen och FREDAGEN som var igår, ägnades åt familjen. Men gud va kallt det var.

Idag lördag åt man lunch tillsammans med några goda vänner som pratade filmer, spel och annat smått roligt som man inte tidigare hört. Man håller alltså sig uppdaterad när man går ut med vänner. Så vänner är bra att ha*
Blir det även någon offtopic? Jag funderar på en senare faktiskt.. Men inte nu.

Annars hur har det varit? Själv har det varit lugnt som sagt och en lugn helg får det väl bli eller hur?
God kväll!

//Eddie

//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [Gällande December 08 och Januari 09]

Det var ytterliggare en fredag och då så mina kära läsare så är det äntligen dags för FREDAGSPUB med Eddieman :D:D

Som vanligt så undersöker Eddieman lite kring vad som egentligen har hänt under Julafton 08, Nyårsfirandet och början på det unika året 2009. Och eftersom jag missat så många fredagar och så många fredagspubar, så får detta vara special nummer två, eftersom förra specialaren ägnades åt Eddiemans unika karaktärer, som jag ville att ni skulle veta om.

Vi börjar förståss med julen. Under julen blev jag sjuk, hemskt ont i magen hade man och mådde allmänt dåligt och kunde inte fira som alla de andra. Lyckligtvis fick man ju sina julklappar och det är jag förståss nöjd med.
Jag blev frisk ett tag ända fram in till nyårsafton precis efter festen som man hade mådde man extremt dåligt. Och det var återigen magen som det var fel på. Det gick så långt att jag fick blodfläckar i ögonen och att jag nästan svimmade.
Och så mådde man dåligt i två veckor tills just nu som man mår bättre. Fortfarande har jag små blodfläckar i ögonen men tack vare min medicinering så börjar blodfläckarna sakta men säkert försvinna och det är jag glad över eftersom jag var mycket orolig för ögonen.
Orsakerna till varför jag blev sjuk här är egentligen enkel: Jag festade extremt hård, drack och åt för mycket att jag mådde så illa, att det gick för långt... Jag lovar, jag ska aldrig mer göra om det, det har gått för långt och det gick faktiskt över gränsen.

Så idag, januari, så tillfrisknar man sakta men säkert och ett helt nytt år av nya möjligheter nåtts fram. Eller rättare sagt, det ska uppfyllas med nya krav och möjligheter och det ska inte gå så "dåligt" som år 2008.

Fiesta, det är vad många har sagt och frågat om... Men eftersom jag tagit medicinering, måste jag ta det lugnt och vila hemma.
Så fiestas får det bli senare när jag, som sagt, tillfrisknat till 100%. Status för idag är 83%, så snart är jag 100% frisk. ;)

Det var väl det mesta enligt temat för idag för förra veckans fredagspub och jag säger återigen; förlåt för förseningen.
Ha det bra kära läsare och god fortsättning på det unika året 2009!!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Poisoned... and the warning!

Japp! Ett helt nytt år.
Jag hoppas att detta år kommer att vara bättre än 2008. Det hoppas väl nog alla andra tror jag. hahaha!
Idag må jag säga, har mått mycket illa. Efter festen vi hade började man ju må sämre och det var magen igen som det var fel på... Inte så konstigt egentligen... Så mycket god mat och tyvärr fanns det inga alkoholfria drycker, så man blev åter sjuk... Jag ska nu i framtiden, att undvika alla sorters alkohol-drycker... Min mage tolererar inte sånt nu, kanske... Så jag ska undvika allt non-alkohol-drycker... Ett beslut är ett beslut! Och alkoholen skadar ju och förändrar vissa personers attityd en tid, inte minst på alla fester... Och jag lovar, jag hatar det. Personer man känt igen så länge, ändrar attityd på en hel kväll och förstör för en, tyvärr och då mår man ju självklart inte så bra... Eller jag kanske inte känner mig säker. Visst, ett par timmar kan man väl njuta av festen men sedan efter klockan 0:00 så blir ju allt totalt annorlunda och då gäller det att vara vaken!

Men jag har känt mig säker på alla fester jag gått på. Jag har aldrig haft några problem med andra människor.. Visst, man kanske känner en som den personen inte gillar en, då gäller det att vara vaken också. Dessa personer hittar alltid på något som förstör för en senare. Men jag har nog sagt det förr och säger det nog det igen; jag är neutral, och det gillar jag att vara. Jag gör inga saker som förstör för andra, tyvärr gör de som inte gillar mig det och då blir man ju så irriterad på dem. Men istället för att "bråka" och "fightas" med dem så ignorerar jag dem. Bråk och fighters vet jag, löser INGA PROBLEM. Det enda som jag vet kommer att hända om man slåss, bråkar och fightas med dem är att någon kommer antingen att hamna under förhör hos polisen eller att någon kommer att hamna på akuten, och det vill ju ingen att det ska hända eller hur?

Hahaha, egentligen skulle jag inte skriva om detta men eftersom jag faktiskt tänker på det just nu så måste jag ju skriva ned det...

Japp, det har hänt en hel del sedan jag lämnade skolan, kompisarna och kamraterna. Och som jag fortfarande brukar säga; jag saknar det... Så tråkigt utan det och er... Verkligen... Saknaden är enormt... stort...
God fortsättning på år 2009... önskar:

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0