Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

"El calor me esta Matando"

Som denna rubrik lyder så har helgen varit tuff...
TUFF med det extrema vädret som vi nu haft i en hel vecka nu och ja, jag saknar redan de kalla, gråa och regniga dagarna...
Jag klarar nog inte av denna värmeböja och som bonus för det har jag stannat hemma hela helgen på grund av denna värmebölja.
Precis, jag har inte mått så bra och kommer förmodlingen att inte må bättre nu när jag sticker imorgon till enheten igen och hjälper dem med sina tjänster.
Det är så oerhört trist och väldigt jobbigt när det är så fint väder och jag är tvungen att slita ihjäl till det...
Och jag börjar nog inse att jag kanske "slösade" bort min semester på det roliga; i regnet... Varför kunde det inte bli tvärtom istället; jag kunde ha roat mig i värmen under MIN semester och njutit av regnet och det kalla just nu??
Nej, det är inte jag som bestämmer vädret, det är naturen som gör det och jag får helt enkelt vänta tills prognosen för REGN, kommer. Annars kan jag säga till er andra, UTNYTTJA den till 1000%.

[Eddieman Undersöker]
Jag undrar ibland hela tiden hur många det egentligen som läser denna blogg?
Jag kommer att ha denna blogg uppe tills jag säger stopp...
Men jag förlitar mig inte på denna statistik eftersom den visar JÄMT samma siffror hela tiden och det är ju så himla irriterande att inte få veta hur många som besöker min blogg.
Men det är inte många...
Tyvärr är det inte många eftersom, eller ja, jag vet inte varför men det kan ju vara designen som gör att folk inte kommer in och läser...
Det andra är väl mina inlägg.
Mina inlägg måste jag säga, är väldigt mystiska eller hur?
Jag bryr mig inte i stort sett om mode för kläder kommer alltid att finnas till hands.
Vin och Sprit? Glöm det, som jag sa tidigare så gillar jag inte längre det som händer VARENDRA förbannade helg...
Politik & Debatt? Jag har försökt men vad kan jag om det?? Och så mycket kritik man fick av en "Erik" som hela tiden konfronterade mig genom att säga; "Vet du vad Che Guevara gjorde?"
Men en sådan tur att min käre vän Hans Almgren lyckades få in mig inom Ungdomsfullmäktige i Arboga.
Musik? Jag skulle vilja berätta om min typ av musik men tiden förstör verkligen och jag önskade jag hade åtminstone 8 veckor semester men nu fick jag bara 2 som jag uttnyttjade tyvärr i regnet på fel tid... Jag älskar när det är grått, regnar ute men just nu när jag är ute, så gör dt ju inte ...
Video, Spel och Kort? -Visst, jag skulle kunna gör adet men jag behöver tid... Snälla ge mig 8 veckors semester så slipper jag lida i denna traumatiska värme som vi har fått i Sverige...
Ge mig "Hypothermia"....

Men som sagt, det är MINA FREDAGSPUB vi snackar om och jag TÄNKER fortsätta FREDAGSPUBBA för er som vill och jag tänker inte ändra på det.
"May the Big Eddie Community shine upon ye!"

Note: Rubriken är spanska och betyder; "Värmen tar kål på mig."

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Eddiemans tackar Ungdomsfullmäktige i Fredagspub [26 juni]

Hej och välkomna till min blogg.
Idag är det ytterliggare en fredag och Fredagspub är här igen, efter snart 3 veckors semester-vila, så ska det klart bloggas igen genom mina Fredagspub.

[The Death]
Igår var det dock en trist händelse som ägde rum i enheten. En av enhetens viktigaste personer, Göte, hade hittats död. En mycket tragisk händelse för enheten eftersom under hans tre år på enheten, visade sig vara viktig inom Transporten av olika varor och tjänster.
Idag klockan 9.00 hade vi alla som jobbar på enheten, en tyst minut för Göte. En mycket sorglig händelse.
Rest in Peace...
Samtidigt som detta hände läste jag vidare nyheterna, inte minst i Facebook och andra sociala och interaktiva sidor på Internet, att Kungen av Pop Michael Jackson är DÖD!
Han dog, 50 år gammal... Herregud, hur kunde detta ske??
Gud, vilken stor "loss"... Det här är inte kul längre, det är ju hemskt och mycket läskigt...
!!!!! Ibland vet jag inte vad jag ska säga om döden men detta är för mycket... Jag har inga ord för det... Jag är i en stor chock... Igår var det Göte, inatt var det Michael Jackson...
Rest in Peace... Mina tankar går till Göte och hans närmaste och Michael Jackson.

[Veckan]
Tråkiga händelser, verkligen, jag gillar inte det...
Och...
Jag gillar inte heller att denna extrema temperatur, är under mina dagar som jag arbetar på... Det är så himla deprimerande att sitta inne när solen lyser och andra njuter av den, och inte jag... Gahh....
Om det ska vara fint väder, kan det då inte blåsa en liten kall bris runt omkring en? Det vore härligt för mig åtminstone...

Annat omrking denna vecka så har det inte hänt så mycket för mig och i min närhet syns det inte till så mycket mer än just bara min familj och andra bekanta.
Och hatet mot vår nye gäst från El Salvador, växer sig bara större för varje dag som kommer och det är ju naturligtvis inte trevligt det nej.
Och sliten blir man ju på vardagarna att jag inte haft tid till något annat än just att ladda om mina batterier till nästa dag.
Och det är sommar och många som jag känner tänker tyvärr på "enfiestesadas" och en kall öl vid sin sida. Visst, det är en mycket gammal tradition för många i världen men jag gillar inte det längre...
Efter så många nätter händer alltid samma sak; "Me in the lonely way". Och det är inte kul! Jag hatar det faktiskt när jag tvingas att gå ut i mörkret och genast möts av alkoholiserade ungdomar på vägen som skriker mitt namn med sarkastiska miner och gör narr av mitt beatboxande.
Så jag föredrar annat än just vilda fester med alkohol inblandat.
Men det är kul till en början, absolut men det slutar alltid så tyvärr...

[Don't Story View y Car and Ball Out]
Som min bilddagbok avslöjade för en tid sen så har tyvärr ETT helt år gått från det att jag och mina kära kamrater på Ungdomsfullmäktige i Arboga, startade Ungdomsmässan i Arboga den 16 juni 2008. Sedan blev jag hedrad att hjälpa Ungdomsfullmäktige i ytterliggare ett år i styrelsen som ungdomsambassad och det blev ju något av hösten 2008... Men senare blev det mer och mer inaktivt när en ny oengegerad person valdes som ny ordförande för styrelsen men ett annat gäng "helt ointresserade" [ENLIGT MIN ASPEKT] ungdomar.
Såklart trodde jag ju att styrelsen skulle fungera men efter så många dagar, månader och snart ett helt år av inaktivitet så har det ju TYVÄRR inte funkat och samtidigt som det har gått dåligt för Ungdomsfullmäktige så har även en hel del ungdomar hoppat av från styrelsen vilket nu kommer som en chock.
Jag har pratat med den f.d ordförande Martin angående denna situation och han håller med om att det har gått dåligt men han ser förändringar snart eftersom det snart ska väljas nya medlemmar och då hoppas jag verkligen att det kommer många intresserade ungdomar till nya Ungdomsfullmäktige 2009 - 2010.
Att Martin valde att hoppa av ordförande posten var att han ville få ett fungerande ELEVRÅD på VASAGYMNASIET och det har gått EXTREMT BRA och min käre vän Hans Almgren håller fullständigt med och sade även att man inte haft ett sådant organiserat elevråd på snart 10 år (Eller så länge som han minns). Så Martin Andersson som han heter, har verkligen jobbat STENHÅRT med elevrådet på Vasagymnasiet i Arboga och jag hedrar verkligen Martin för hans fina insats och de lyckades även få in mig på studentmiddagen dagar före studenten 2009 och det tackar jag elevrådet med Martin Andersson, i styrelsen för.

Och med det så säger jag även tack för allt.
Tackar alla som jag fick träffa, känna igen och prata med.
Tack för ett lyckat URIX Festival 2008.
Tackar Martin Andersson, Anette Alvin, Henrik "Zack" Segelström, Rickard Lundberg Yvonne Ljungkvist med flera.
Brandsta Café, Ungdomsfullmäktige 2006, 2007 och 2008.
Tackar allt och alla för dessa fina år tillsammans.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Arboga Ungdomskarnevalen 2009

[Event 1]
Den 5 juni 2009 var det åter igen den årliga Arboga Karnevalen för Ungdomar.
Dagen var inte den finaste och hemskt kallt var det. Molnen var var för gråa och de såg väldigt läskiga ut och det var faktiskt så nära att det skulle regna... Men det gjorde det inte en sådan tur och det förstörde inte mitt schema i den aspekten.
Vad som förstörde mitt schema var min planering att ha med mig en vattenflaska innan mitt uppträdande. Men det hade jag totalt glömt bort och när jag körde mitt beatboxande så blev jag hemkt törstig...

Det var en fredag som detta ägde rum. Inte så mycket folk runt omkring mig och jag såg på Salvadoranernas lilla show som de hade och det var trevliga låtar de spelade. Det var deras egenbildade band som spelade dock vet jag inte namnet på bandet, hursomhelst, med en gitarrist, keyboards, bas och Vocals, de spelade kända Salvadoranska låtar. Men man har hört dem så många gånger att det faktiskt var lite tråkigt att höra dem, men de spelade med en ton som jag gillade och då var showen värd att titta på.
Men som jag sade tidigare var vädret inte lovande och jag frös och kunde bli frusen lätt... Usch...
Efter deras show kom de fram till mig och frågade om jag skulle köra mitt beatboxande och jag sade naturligtvis och de frågade även om de ville att jag skulle uppträda med dem och skapa ett band tillsammans. Visst, jag kan spela keyboards och beatboxa samtidigt så det är inga problem med det. Problemet är ju planeringarna. Jag vet att de är usla på att planera och meddela oss i tid när de ska köra sina event. Men han sade att varje söndag har de en egen show och träning i IOGT-lokalen i Arboga. Okej, så det är väl värt att besöka dem nu på söndag eller senare framöver.

Efter pratstunden kom den lokala arrangören fram till mig och frågade ett antal frågor om mitt beatboxande.
Sedan var det dags för repetitionen som ägde rum klockan 15:00. Tyvärr kom det inte så mycket folk när jag repeterade men det skulle förändras senare när ungdomståget hade gjort sitt.
Och det var ju efter klockan 17.00 som jag uppträdde och då kom det folk.
Samtidigt hade jag med mig min vattenflaska då som jag fick av arrangören efter repetitionen (som gick extremt dåligt).
Palle som arrangören hette, presenterade mig för publiken och sade att jag har "bra volym" vilket iförsig stämmer helt.
Och att jag skulle utnyttja den till 100% "som en krockkudde". Och jag skrattade när han frågade mig det.
Han hade problem med mitt namn, om han skulle säga "Eddie" eller mitt riktiga namn "Edison". Men han kom på en egen stil; "Eddie........Son"
Publiken började skratta lite och jag påpekade sedan för dem att ni får kalla mig Eddie om det är alldeles för svårt att uttala mitt namn, men Palle, han hade inga problem med det.

Sedan körde jag mitt beatboxande. Och just vid det ögonblicket kom jag på en egen beatbox-stil igen! "Eddieman Rocks" - stilen körde jag som nytt för folket. Och då kom det folk. Mina föräldrar kom också vilket var ett plus i kanten.


Efter det fick jag en medalj av Palle som tack för att jag ställde upp och fick applåder för mitt beatboxande.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Sista dagen på min semester med mera...

Hej och mycket välkomna till min blogg; Eddiemans Fredagspub.
Idag är det en trevlig söndagskväll. Jag är helt slut i kroppen efter så många unika aktivitet som har ägts rum...
Och därav, som bonus, slut på min extremt korta semester sedan är det "reality" som gäller nu igen. Och ja, jag skriver med ett sarkastiskt uttryck eftersom AME, är något som jag verkligen INTE rekommenderar.
Så tråkigt att det blev just såhär men vad ska man göra när ens skola inte svarar på mina rop?
Ett val är ett val som inte går att ändra på och nya vänner fick jag, eller fick jag det verkligen?
Som jag kanske sade när jag startade denna blogg, att jag kanske inte har vänner men jag har compadres! Tyvärr träffar man inte alla och det är ju verkligen synd.
Och för att vara mycket ärlig, jag saknar skoltiden...
Det säger nog alla, förutom de som studerar fortfarande ja... Och de har det just så bra...

Det var nog fel att säga förr, att man hatade skolan. För skolan hatade man inte, det var lärarna som man hatade, enligt min aspekt.
Inte alla dock! Men det fanns sådana lärare som var hur irriterande och SVÅRBEGRIPLIGA som helst. Sånna lärare hatar jag...
Ett misstag som jag aldrig kommer att förlåta mig själv var att lära sig Franska.
Det gick som flyt från början men åt skogen vid dem sista dagarna att jag var tvungen att avbryta lärandet. Och det var just för att det var svårt att förstå språket och extremt svårt att förstå vad läraren undervisade.
Jag försökte men det gick inte.
Men det finns ju folk som säger; Varför valde du inte spanska??
Jag ville egentligen från början, fortsätta men spanska-undervisningen men eftersom det alltid fanns ett annat val; modersmål: Spanska, plus lärare från Chile som bara lärde oss det Chilenska språket, då tänkte jag att det var helt onödigt att lära sig ytterligare spanska från Spanien. Jag lydde alltså min far; lär dig ett nytt språk.
Det gick! Men inte länge... Och det var ett dumt val... Extremt dumt val... Jag kommer aldrig ens att  kommunicera med någon på franska... Jag tar vara på mina kunskaper inom engelskan och spanskan. Men ffs, inte franska...
Men det var inte det som jag ville diskutera om...

Dessa två veckor gick för fort tycker jag...
Jag önskade jag kunde få mer men hade jag nog överklagat hade jag säkert fått sparken från enheten.
Och de är ju så korrupt... Det går ju ffs inte ens att samarbeta där för gör man det får man klagomål från minst två håll.
Och jag säger hej då till vår granne, dit kommer jag ALDRIG mer. Glöm bort mig helt.
Andra har tur, jag har ingen tur... Inte än i alla fall...
Men positivt; MIN TID KOMMER SNART!!!
Man ska alltid tänka positivt, ahahahaha, det påminner mig om nörden som förstör hela sin dator bara för att "Unreal Tournament" inte startade på hans PC. Ahaahahahaha!

Haha, jag är lättroad. Det vet väl nog alla som känner mig eller hur?
Mer info om de olika eventen får ni inom kort...

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

"Eddieman"

Detta är ett utdrag ur Fredagspub (Special) som skapades den 13 december 2008
Detta inlägg har inget med EDDIEMANS FREDAGSPUB/INFORMATION att göra.
Detta inlägg handlar om EDDIEMANS Karaktärer"Eddieman"
"2009"
Och detta är förståss jag.
Eddieman är mitt artistnamn.
Edison Henriquez heter jag om ni undrade.

När mitt projekt startades den 11 januari 2008 var det "The Big Eddie Community" som stod i listan för musikprojektet, men fortfarande fullt ut för Eddieman.
Namnet "Eddieman" är en förkortning från "Eddiemans Beatbox" till bara Eddieman, om ni inte redan visste det förståss.
Sedan den tragiska händelsen som ägde rum i Folkets Park i Arboga i juli 2007 så satsade jag allt i smyg under två års tid.
Men sedan var det tveksamt om jag skulle göra en "Comeback" på Arbogas UKM-Festival som ägde rum i slutet av mars 2009. Men jag bestämde mig att göra en comeback, trotts den stora tveksamheten, allt för att underhålla publiken med lite beatbox. Jag ville inte göra Arbogafolket besvikna och det blev succé!

Denna månad, juni, som inte ens är över, så har jag verkligen uppträtt på en rad massa ställen.
Arboga Karnevalen, Studentmiddagen i Medborgarhuset i Arboga, Skolavslutnings-festen i Arboga och RIKS UKM i Skinnskatteberg.
Tidigare framträdanden ägde rum också: UKM Festivalen i Arboga, UKM Länsfestivalen i Köping och Stadskällaren i Arboga, Allt under år 2009.
Så mycket har hänt sedan comebacken i mars.
 Mer information om de olika framträdanden får ni inom kort.

God natt!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

"Guanaco Productions"

"Detta inlägg handlar om Guanaco Procutions - Ett projekt skapat av Alexiito"

"Guanaco Productions"
Genrerna inom Guanaco Productions, Alexanders eller "Alexiito's" projekt har varierats genom alla åren.
Från början var det Hip Hop och Rap, som var hans musiksmak. Men efter resan i El Salvador, ändrades planerna till den spanska reggaen; Reggaeton.
Så mycket tid han ägnade åt att skapa Reggaeton-beats, musik som han producerade ett tag till våra vänner från teamet ALB (Arboga Latino Boys) men efter ett svek från det teamet sade Alexander att han ALDRIG mer skulle producera och skapa beats till dem.
Istället skapade han låtar, till sig själv ett ganska bra tag tills han öppnade ett konto på Myspace, där han har några utav hans bästa låtar eller "beats" som det numera heter, listade där.
Tyvärr har han inte uppdaterat den sidan på säkert 1 helt år och därför är han aldrig online och uppdaterar ständigt såsom jag brukar göra.

Efter snart två år utav Reggaeton-skapare så bytte han åter genre och satsade istället på Techno.
Och än idag fortsättar han så gärna med skapandet av Techno-beats.
Men det är inte bara techno, det är också Rock och Melodic Death Metal, inom hans musik. Men han har sagt att det är svårt att skapa Rock-låtar eftersom han själv inte spelar i ett sådant band, som de flesta gör nuförtiden.

Guanaco Productions startades efter att ALB skapade deras första inofficiella låt, Test 1. Och detta var på sommaren 2004.
Och varför det skapades var enkelt och simpelt; det var hans utrustning och projekt som användes under tiden.
Guanaco Productions är projektet/låtarna som han skapade "beats."
Guanaco Records är projektet/låtarna som vi har skapat och spelat in tillsammans.
Guanaco Video Entertainment är något nytt som syftar till att skapa musikvideos och andra unika videos

"Guanaco Entertainment"
Guanaco Entertainment är basen för hela projektet inom "Guanaco Productions, Guanaco Records och Guanaco Video Entertainment" Dessa projekt är inofficiella projekt men fortfarande riktigt häftigt att det flyter på, genom tiden.
Många utav hans projekt är inofficiella, ibland helt osynliga men det skapas hela tiden.
Och ni lär ju se Alexiito snart eftersom han accepterat en av mina spelningar som vi kommer att ha i augusti. Så vi får hoppas att det går.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

"Big Eddie"

Detta är ett utdrag ur Fredagspub (Special) som skapades den 13 december 2008
Detta inlägg har inget med EDDIEMANS FREDAGSPUB/INFORMATION att göra.
Detta inlägg handlar om EDDIEMANS Karaktärer


"Big Eddie"

Efter det att "The Death of Eddiemans Beatbox" ägde rum, satsade Big Eddie (jag) på att göra beatbox-karriären i smyg. 2 musikvideos och flera ljudklipp skapades varav en låt blev Big Eddies minihit kan man väl kalla den.
Spike Piledriver 1 och 2 blev resultatet efter 3 långa veckors slit med låten och den låten har sin ursprung.
Ur inlägget från Eddiemans Fredagspub 20 februari 2009
**"Det kan ju ha varit den "avundsjukhet" som jag kände mig den tiden när ALB [denna förkortning står för Arboga Latino Boys] spelade in sin första låt hemma hos oss. Orättvisa hette låten som de producerade med hjälp av ett dataprogram installerat på datorn. Alla killarna blev och gjorde sina röster hörda inklusive min bror utom jag såklart. Och jag förstår fortfarande inte varför jag inte var med på dessa inspelningar. Jag försökte desperat att få vara med men alla på något sätt tyckte att jag inte passade in där. Så jag backade ur mig sakta och säkert och gjorde mina egna inspelningar istället. Den enda låt som jag skapade och försökte att "publicera" var "Spike Piledriver 2" - Låten skapades år 2005. Och varför skapade jag denna låt? Jag försökte få ALB - gänget att lyfta sina blickar vilket inte gick som planerat eftersom de redan fått sin studio på Brandsta Café. Och när jag fick reda på detta avslutade jag mina inspelningar direkt men... Tills min bror köper en splitterny Studiomic. Med en studiomic kunde vi spela in våra röster med en enorm och kraftig ljudkvalitet. Och dataprogram hade de ju installerat på brandsta så vi försökte boka tider och vi hann faktiskt att pröva en hel del instrument som fanns inne i studion. Det var då där som jag mötte för första gången Rickard Lundberg som introducerade sig och hjälpte oss med musiken. Och det tackar jag för verkligen. Vi spelade in, min bror skapade unika Reggaeton [Spansk Reggae] toner och musik [Även kallad för beats] och vi blev faktiskt nöjda och vi funderade även på en musikvideo tills vi upptäcker återigen att ALB fått tillträde av Karnevalsföreningen i Arboga att de får uppträda med en helt nytt Genre som aldrig tidigare skådats i Arboga. Då lade vi ner projektet. Min bror sade då att han "aldrig skulle skapa beats till dem längre" och jag vet inte vad jag skulle säga då när jag fick höra detta. Visst, jag blev förvånad att de blev så kända direkt på det sättet på så kort tid. Men inte nog med det; även ALB tyckte att vi skulle fått en chans att göra något gott för Arboga och vi fick en plats för att visa vad vi kunde och så blev det. I juni 2005 beatboxade vi i Ahllöfsparken i Arboga inför en rekordpublik. Efter det att ALB, Vi och Anti Silence avslutade sade ledaren att han aldrig hört detta under alla år som Karnevalen pågått och på det viset blev det succé. Det var alltså första gången som jag och min bror uppträdde live. Man kan säga att det var vår "scendebut."**

Detta var precis före händelsen att Eddiemans Beatbox event "The Death" ägde rum
Man kan säga att projektet "Big Eddie" pågått sedan jag först beatboxade och startade den idén med Alexander år 2004.
Big Eddie och hela projektet och även denna blogg har ursprungsnamnet till domänen: Big Eddie och det nya projektet som startades nyligen år 2009 var "The Big Eddie Community" som syftar egentligen till att göra reklam för Eddiemans Fredagspub och mitt beatboxande.
Tyvärr är detta fortfarande privat men jag hoppas på att dessa projekt i framtiden får sin roll i själva "spelet".
Vi var nära att göra reklam för vårt eget land El Salvador men eftersom det var farligt där så kunde vi tyvärr inte göra reklam om oss i El Salvador och en av de stora orsakerna till att jag valde att resa till El Salvador var att göra reklam för oss. Sedan kom ju detta med att träffa den stora släkten och jag ångrar ingenting, förutom sjukdomarna och alla de negativa händelser som ägde rum där.

Att namnet "Big Eddie" inte valdes som artistnamn var helt enkelt att det också var långt enligt Alexanders "policy" för Guanaco Productions, ett projekt som han startat.

Idag är Big Eddie både ett stort projekt och en Search Pet för min dator. Nog känner ni igen denna figur eller hur?

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

"Eddiemans Beatbox"

Detta är ett utdrag ur Fredagspub (Special) som skapades den 13 december 2008
Detta inlägg har inget med EDDIEMANS FREDAGSPUB/INFORMATION att göra.
Detta inlägg handlar om EDDIEMANS Karaktärer

"Eddiemans Beatbox"
Det kom som en lysande idé år 2004. Edison (jag) hade aldrig tidigare beatboxat eller framfört något på en scen, förutom en talangjakt och filmvisning tidigare, men utöver musiken har jag aldrig framfört något med det.
Det kom som en idé från Internet där Alexander, min bror, såg på en man som kunde göra otroligt häftiga ljud med munnen och min bror var så häpnad över den saken att han visade den filmen till mig. Och vi utövade det som nu kallas för Beatbox, varje dag tills en gång när det var en visning på Vasagymnasiets aula. Det var tydligen en föreställning och under pausen hade eleverna på något sätt en låtsats "talangjakt" och de pekade automatiskt mot mig att jag skulle utföra något häftigt.
Så jag gjorde det, jag gjorde några enkla Beatbox - teknik och eleverna var häpnade över detta. Först trodde de att det var en trubadur som hade spelning i aulan men vad dem såg var något helt annat; en person som utförde några häftiga ljud med munnen och utan instrument.
Sedan dess har både Eddieman (jag) och Alexander spelat ihop.
Ett tag började jag kalla mig för Eddiemans Beatbox tillsammans med Black Noise och eftersom det var första gången som vi gjorde detta så älskade publiken det vi gjorde.
Eddiemans Beatbox Live @ Arboga Karnevalen 2005
Eddiemans Beatbox och Black Noise gjorde scendebut hemma i Arboga år 2005 på Arboga Karnevalen tillsammans med dåvarande gruppen ALB [Arboga Latino Boys] och Anti Silence. REKORD PUBLIK nämndes och rubricerades i tidningarna minns jag.

Lite senare samma år ville också den Salvadoranska gruppen i Arboga (Föreningen El Salvador - Sverige) att jag och min bror skulle spela åt dem vilket vi gjorde och det gick återigen, bra för publiken älskade det.
Den lokala tidningen (Arboga Tidning) intervjuade oss också den dagen.


Däremot 2006 års karneval i Arboga blev det inte en sådan "rekord" publik som 2005. Vi fick en ganska dålig tid och publiken var för det mesta hemma eller gjorde något annat just en fredag. Däremot ALB gjorde scenintrång med deras rapp låtar och de fick enorm publik. Så den dagen gick det inte som planerat, fast vi gjorde det så bra den dagen minns jag.
Det var just vid det här läget som Black Noise (Alexander) hoppar av och slutar att beatboxa offentligt under en lång period.
 

Jag fortsatte som vanligt tills jag blev utbuad av mitt eget folk (Salvadoraner) under en spelning år 2007. Och det var då vid det läget som jag slutar beatboxa offentligt. Men satsade istället karriären med beatboxen i smyg. (bilden)
Och det är också här som "The death of Eddiemans Beatbox" äger rum.
Och det betyder också att det är färdigtsnackat för min del i detta inlägg som handlar om Eddiemans Beatbox

//Eddie.
 

//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

"Första dagen på min semester"

Godkväll och mycket välkomna till min blogg Eddiemans Fredagspub.

Under veckan som gått har det hänt en rad massa saker. Bland annat så lyckades man uppträda för Arboga igen och det var längesen jag gjorde det solo.
Men mer om den händelsen får ni senare idag.

[La Familia]
Som rubriken lyder så var det första dagen på mitt EXTREMT korta semester idag.
Dagen började med en ganska sen frukost och sedan for man ute på en promendad och till min överraskning regnade det också vilket var ett plus eftersom jag älskar regnet.
Efter promenaden for man åter igen hemmåt och softade tills det återigen hörs bråk i bakgrunden så jag stänger av min MP3 spelare och får höra att min lilla syster och min far är osams över att en radio och bandspelare var på hela dagen idag. Iförsig så ska den vara avstängd men i detta fall var den inte det och det var min systers uppgift att stänga av den. Men bråket fortsatte vidare till mig och jag får veta till min förskräckelse att jag är otacksam över det hela och som straff för denna händelse tilläts jag inte användning av vissa saker i hemmet och Internet i det fallet var inkluderad i straffet. Och eftersom jag försökte få honom att jag inte är otacksam bröt han helt plötsligt av alla kablar och sade att han inte brydde sig längre om det och varnade mig att JAG skulle vara försiktig i framtiden...
"Egentligen, försiktig över vaddå?" - tänkte jag hela tiden i mitt huvud och kom senare på tanken att det mina syskon gör i hemmet, enligt den undersökning jag gjorde tidigare, förs det negativa automatiskt till mig. Jag har ingen rätt till någonting med andra ord var det jag kom fram till det beslutet.
Men det är ju fel så jag avbröt den tankeställningen och försökte lösa problemet genom att ge min lilla syster den klocka som jag lovat henne att ge, så att hon kan administrera sin tid i framtiden när hon nu avancerar sig till årskurs fem i grundskolan.
Så att åtminstone radion håller sig AVSTÄNGD under hela dagen som går. För tyvärr var den på hela dagen, fast jag inte hade någon aning att den var på. Och det var i första hand, inte jag som startade radion.
Jaja, men det blev åtminstone löst och jag kan åter använda mina resurser i fred. Och därför mina damer och herrar, kan jag äntligen blogga i fred utan några som helst baktankar... Eller ja, åtminstone idag blev det inte så bra men jag hoppas inget bråk förekommer inom min familj imorgon eller i framtiden för jag vill helst slippa tjata på en sak, som inte ens jag var i närheten över.

[Övrigt]
För övrigt känns det fel att blogga om sin familj... Jag får skuldkänslor över det men jag ska fortsätta blogga, men inte så ofta över min familj för det har gått nu över gränsen med så mycket bråk, tjat och vi är mycket oense över många saker.

Nu ska jag blogga om Beatboxen igen.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [5 juni]

Det är dags för ännu ett inlägg av "Eddieman" och min favoritblogg nummer ett: Eddiemans FREDAGSPUB!!

Idag är det den efterlängtade fredagen. En fredag som jag vill ta vara på hela dagen eftersom denna vecka har varit mycket tuff.
Måndag, tisdag, onsdag och torsdag är de dagar som jag helst vill slippa. Men tyvärr är de dagarna ett måste och vad ska man göra?

[Idag FREDAG]

Jag läste morgon-tidningen Arboga Tidning och till min förskräckelse läste jag att mitt framträdande är flyttad en timma tidigare vilket jag tycker är skandal! Jag och Karnevals-komittén i Arboga kom överens över en tid och det var 16.00. Men i tidningen står det något helt annat.
Vad har de sagt för att jag ska uppträda 15.00? Och varför meddelade de inte mig?
Det är det som jag mest av allt, hatar från vissa från Arboga, att de sparar allt till sist eller i värsta fall, till INGENTING!. Och i detta fall var det just ingenting. Jag visste inte om det. Och hade jag INTE läst tidningen nu imorse så hade jag kommit försent och schemat blivit en stor katastrof.
Vad i hela fridens namn håller de på med egentligen?
De vet mitt nummer. De ska veta mitt nummer till min mobiltelefon och hur j*vla svårt ska det vara att meddela mig om denna händelse? Jag blir så himla arg och besviken men jag kan nog inte ändra på det utan vi kör helt enkelt, jag och spöket Laban. Hoppas ni också kan se mig idag. Ahllöfsparken klockan 15.00!!

[La Familia]
Hemma är det precis som vanligt och tyvärr en hel del bråk förekommer då och då och jag börjar, som tidigare sagt, börjat tröttna på det. Och jag har gjort en undersökning om varför bråk och osams-het förekommer i hemmet allt oftare nu för tillfället och det ska jag nog tala om för er som läser denna blogg förståss.
Jag kallar dessa undersökningsfraser för teorier eftersom jag inte tror på det fullaste allvaret att DET kan just vara av den orsaken till at det förekommer bråk i familjen.

Den första teorin i min undersökning kan ju vara mina syskons agerande i hemmet:
Eftersom det är min far som är ägaren för lägenheten har han stämplat ihop en massa regler för att allt ska fungera i hemmet. Men ibland bryter mina syskon den regeln och alla de misstag som de gör i hemmet förs de negativa misstagen automatiskt till mig. Ibland förekommer varningar men eftersom detta har pågått länge sedan 2007, så är det inga varningar längre. Det är bråk som vi snackar om och jag får ta den smällen, för de misstag som MINA SYSKON gjort.
Och tyvärr är det hårt. Det sitter verkligen i hjärtat länge och överens kan vi inte komma då under hela dagen och överens kan vi då komma efter de att de fått tillräcligt mycket med sömn. Och med det menar jag främst ägaren till hemmet, vilket är självklart min far. Och vilka misstag är det vi snackar om? Städningen är prioritet men ibland funkar inte städningen i hemmet och då förekommer KAOSET.

Den andra teorin:
Kan ju vara att jag inte är med i listan.
Jag är hemma för tillfället kan man väl säga. Och jag har inte rätt till någonting i hemmet förutom mitt rum, det som jag äger och andra småsaker.
Men de stora sakerna såsom Maten, Internet och det övriga inom boendet är "limited" som det heter på engelska, det är alltså begränsat för mig sedan jag tog studenten år 2008.
Men så har det varit nu i ett år och det har fungerat men dock inte alltid. Maten är ingenting att diskutera om, mat kan jag köpa och laga till själv och det blir ju så himla gott och jag gillar det.
Internet-diskussionen har alltid varit problematisk och jag kan inte ändra på de reglerna nu eftersom jag försökt att ändra på det 7 gånger och alla de gånger har varit ett stort misslyckande. Och vad menar jag med det? Jag menar att han stänger av modemet och internet-användningen för fel personer.
Hans idé från allra första början var att försöka få min bror att vara mer social men tyvärr har det inte funkat och nu har det gått åt andra hållet mot mig och därför mina damer och herrar, kan jag bara göra ett inlägg per vecka eftersom den enda dagen i veckan som är FREDAG, så har jag internet. fast inte i hemmet, utan på jobbet. Här på jobbcenter finns det gott om datorer med internet installerat och redo för användning och det är här som jag kan blogga felfritt och helt utan några problem.
Men hursomhelst, allt det som jag gör hemma är bara för mig. Det är min regel för att det ska fungera hemma. Och det måste vara så, annars så saboterar jag det bara för mig själv och inte andra.

[Bloggen]
Det blir HEMSKT långa inlägg som handlar om min familj eller "LA FAMILIA". Det är ju helt sjukt men problem kommer det att finnas än så länge tills jag flyttar till min favoritstad Eskilstuna i framtiden som dessutom fyller 350 år nu. Och jag blir så himla glad över det.
Men tyvärr är det sanningen som jag snackar om i min blogg. Och jag vet inte hur många det är som läser och följer min blogg vecka efter vecka men några "hits" får jag men det är bara några få. Och det beror också på den där usla regeln om Internet-användningen hemma och jag har bara access till Internet på fredagar tydligen. Precis som det var när jag började blogga i Eddiemans Fredagspub. Jag har väl förlorat minst 10 läsare och det tycker jag är väldigt synd. Och jag fortsätter att tappa siffror vilket är ju skrämmande.
Men min blogg är inte så känd och det är väl lika bra det. Då slipper jag massor med onödiga spam-mail som kommer i min inkorg för e-post. Och det är BRA!!

[Övrigt]
För övrigt så fryser jag just nu. Det är grått ute och här inne på jobbcenter så har de öppnat alla fönster av någon okänd anledning. Och jag fryser så...
Nej, nu ska jag försöka planera inför uppträdandet lite senare idag. Jag hoppas ni får en underbar dag idag.

Med hjärtliga och varma hälsningar från "the one and only"

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0