Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Tribute: The Beatbox

The Human Beatbox Convention
[CREDITS: Special Thanks to the Following...]

[Local]
Arboga Kummun
Arboga Brandsta
Sirius Music
Arboga Ungdomsfullmäktige
Arboga Vasagymnasiet
Arboga Karnevalsenheten
Arboga Tidning


[Leaders]
Rektor Per Gamalielsson på Vasagymnasiet
Börje Fridén [RIP] på Vasagymnasiet
Rickard Lundberg på Arboga Brandsta
Martin Andersson på Arboga Ungdomsfullmäktige
Armando Sagastume på Karnevalsenheten
Rodrigo Melara på Omvärldsanalysforum
SP3: 2005 - 2008 på Vasagymnasiet

[Support]
SP3 2005 - 2008
Ungdomsfullmäktige i Arboga
Medlemmarna i Sirius Music
Alexander Henriquez
"Några få medlemmar i f.d gruppen ALB"
Mina kamrater, vänner, kompisar och compadres med mina carnales och amigos.


GRACIAS!!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

The Last Tribute

Godkväll och mycket välkomna till Eddiemans blogg, eller det som jag brukar kalla den; Eddiemans Fredagspub!
Idag är det lördag, igår var det fredag och imorgon är det en lugn söndag.
Som ni märkt tidigare i bloggen angående beatbox och mitt beatboxintresse så måste jag faktiskt uppdatera er med lite ny info.
Idag var det den årliga och kanske det traditionella? UKM [Ung Kultur Möts] i gamla Brandstation som nu kallas för Brandsta. Jag hade tidigare anmält mig som sagt men fick nu denna mars månad reda på en massa negativa saker om mitt beatboxande. Och alla de negativa sakerna finns listade i alla fall i beatbox-sektionen här vid högerspalten, så det är bara att klicka in i de sidorna.
Men hade det inte varit för Martin och Rickards support hade jag aldrig beatboxat för folket som kom på UKM på Brandsta idag.
Jag var väldigt osäker under hela dagen och hade tidigare problem med övningarna. Men de tyckte jag gjorde bra ifrån mig, vilket kändes då säkert att beatboxa och då kände jag mig äntligen trygg att göra det.
Det var totalt 9 bidrag som skickades och skrevs in men en utav grupperna som skulle sjunga och framföra Rapp kunde dock inte närvara. Och hade inte jag ställt upp hade det varit 7 bidrag vilket kändes tomt tänkte jag samtidigt som jag tänkte att om jag inte beatboxar så kanske jag förstör för UKM-mässan så jag tänkte igenom det hela och bestämde mig. Jag träffade också till min överraskning Anette Alvin som jag inte sett på hemskt länge och det var verkligen kul att träffa henne!
2st Metal-Band specialicerade grupper spelade på UKM-mässan. Första gruppen [Purple Nail] var verkligen speciella med tanke på deras artist-smink som de hade på sig, det var grymt. Recensioner får ni snart direkt på Arboga Ungdoms hemsida om de andra artisterna.

Mitt bidrag hette alltså: The Human Beatbox Convention som refererade sig till mitt projektarbete från skolan och även mitt beatboxintresse där jag använde mig två sorters teknik varav en av mina specialare beatboxade jag också som en överraskning. Och vilken bas det var på högtalarna må ni tro! Bäst ljudkvalitet var det och jag får tacka Mixer-grabbarna för det fina arbetet och jag får tacka Martin Andersson för den fina presentationen, jag tackar Rickard Lundberg med Martin där också för support och jag tackar också pupliken som kom och kollade på, tack, det värmde i mitt kalla hjärta verkligen idag och jag gick hem stolt och nöjd.

Och detta mina kära vänner var alltså mitt sista beatboxuppträdande. Jag tackar alla som gillade det jag gjorde, skapade, arbetade med. Jag tackar alla som även kunde lyssna på det. Tack.

Men en "hint" får ni idag i alla fall och det är detta: "I'll be back, later... I'll promise you."

Denna kväll kommer att firas hemma med ett glas iskallt vatten. Ha det bra annars.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

"Social Anxiety?"

Igår var det en jobbig dag måste jag meddela... Värsta "otursdagen" man hade. Alla hoppade på en hela tiden och alla var allmänt konstiga som fick mig att skratta helt utan kontroll i många timmar. Och idag är man så himla trött att det går inte att beskriva... Fast man ändå gick tidigt och la sig...
 
Och många födelsedagar har firats hit och dit och det är väl trevligt med födelsedagar eller hur? Eller ja, i mitt fall är det inte så trevligt eftersom jag har en yngre bror som firar sin födelsedag redan i mars och det är alltid han som får "beröm och uppmärksamhet". När det gäller mina födelsedagar får jag tyvärr inte sånt och det har pågått såhär hela tiden... Och jag är ganska trött på det.
Som sagt firade inte min bror sin födelsedag. Han hatar födelsedagar och fester för att vara ärlig. Jag vet inte vad det är för fel tills han skickar mig en Wikipedia sida angående hans sociala problem. Och det visar sig att han har problem. Med det sociala livet. Vi människor är sociala, det är inte han.
Han nekade att gå ut med vår mor på en lunhc, han nekade att köpa en tårta med oss, han nekade att fira sin födelsedag på krogen, han nekade till allt och inte ens min egen far vet om hans problem... Utan han säger att "det är ett rent sk*tsnack". Men jag vet ju om hans problem och jag försöker verkligen hjälpa honom... Men han borde ändå söka om hjälp själv eftersom han är hela 19 år nu... Han har sökt hjälp om sina problem med magen, tyvärr utan resultat. Och han har även problem med skolan. Han säger att skolan stressar upp hans liv.

Han går på Arboga Yrkesgymnasium. Och vad är det för skola? Ingen aning för att vara ärlig, jag tror det är ett "fängelsehåla" för eleverna som går där. Jag vet inte men vad jag hört är att många elever har  hoppat av skolan på grund av utbyte av lärare och rektorer hela tiden och en del säger även att man inte lär sig någonting på den skolan på grund av lärarbyten och vikarier hela tiden. Gahh, jag vet ingenting om skolan och försöker jag prata om det för elever som går på den skolan får jag ändå samma svar: Dålig skola. Men det måste finnas en förklaring...
Stress brukar brorsan ändå säga hela tiden och det är en hemsk upplevesle för människan, stress... Och stress kan ge många dåliga effekter i kroppen..

Helgens aktiviteter har jag verkligen inte bestämt mig ännu...
Vi får se om jag är på bra humör...

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Uppdatering

[Bloggen]
Som ni ser så har jag tagit bort loggan. Just nu sitter jag som sagt, på min stationära dator hemma. Och här syntes loggan helt utan problem. Och kodraden var åtminstone på rätt plats här. Men inte på arbetsdatorerna tydligen och ingen annan stans heller så jag tog bort den. Helt meningslöst att ha en fungerande bild här som dessutom kräver Java vilket inte är installerat på några utav de arbetsdatorer som finns. Visst, javascript funkar som den ska men inte själva programmet... Och det går inte att fixa och jag tänker inte bråka med HTML-koderna längre, på ett tag...

[Topics]
Dessa 4 tidigare inlägg har enbart, handlat om beatbox och mitt beatboxintresse och varför jag avslutade att beatboxa. Förmodlingen vet de flesta nu hoppas jag, att jag slutat med det helt. Men som sagt, det finns alltid någon som inte vet det men... Ni kommer att få veta. Mwahahaha!

[Eddieman mot april]
Klockan tickar verkligen fort nu till april-månad. Det går med en hastighet som jag nu tyvärr inte kan hantera. Och när april kommer är det hela 2 månader kvar tills jag avslutar mitt medlemskap...
Just det, det blir en "tribute" kan man väl säga både här på min blogg och de andra sociala verktyg som finns på Internet. Och när jag väl avslutar mitt medlemskap ska jag verkligen "spoila" en massa information om det. Och det där kan jag verkligen kalla för Ett Hopplöst Ledarskap, eller A hopeless leadership på engelska. Men hey, jag försökte. Men det gick verkligen inte som planerat enligt mig. Men vad ska man göra? Jag tänker inte berätta alla detaljer nu för annars så "blowar" jag upp hela scenen och det är inte trevligt. Hursomhelst!

[Eddiemans Spelintresse]
Ni har säkert noterat Xfireprofilen där längst upp på min blogg? Den funkar i alla fall och där kan ni se om jag är online eller offline, spelar spel eller gör helt enkelt något nyttigt och ni kan även se vilka två favoritspel jag spelat tidigare. Förra veckan spelade jag "Yuri's Revenge". Men att de kunde ta bort "World of Warcraft" för jag har inte spelat det på ett bra tag nu och helt onödigt måste jag ändå säga men hey, jag hade kul för övrigt.

[Eddiemans Musikintresse]
Några nya och bra musikstilar som ni lär känna igen, även en hel del rytmer som jag gillar:
[Reggae]
[Reggaeton]
[R&B]
[Merengue]
[Salsa]
[Calypso]
[Cumbia]
[Ska]
[Eurodance]
[Trance]
[Techno]
[Rock]
[Heavy Metal]
[Melodic Metal]


//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Intervjun: "The Eddie" II

[Intervjun #två]
Edison
Detta är "Eddie" [19]
Han heter egentligen - José Edison Henriquez Ramirez, men är namnet för svårt att uttala så får ni gärna kalla honom för "Eddie".
Som de flesta profiler som finns därute som beskriver honom, så är han fortfarande glad, nöjd och optimistisk. Är alltid på bra humör och skrattar för det mesta. De vet väl alla som känner honom eller hur?

Detta är ännu en intervju om dig Eddie.
Hur känner du efter ditt beslut tidigare om beatboxing?

- Som jag sa, ett beslut är ett beslut och jag tänker inte ändra på det som jag gjort flera gånger tidigare.

Och med det menar du helt?...
- Precis, jag är trött på samma visa hela tiden och sedan får man dåligt publikstöd, nej det orkar jag med inte nu.

Om jag säger såhär, hur många lyckade "spelningar" har du haft med din bror?
- Med brorsan? Vi har helt enkelt haft 2 lyckade spelningar varav en gick så dåligt att det kom knappt någon publik.

Och vad tycker du om dina "solo" spelningar?
- Jag tyckte att alla mina "solo" spelningar var bra men det var som sagt publiken som sade emot. För att vara ärlig, det gick bra att beatboxa lokalt och vid privata "fester och högtider" men när det gäller officiellt så gick det dåligt.

Och varför gick det dåligt?
- Jag behövde hjälp. Min bror var den ende som kunde hjälpa mig men efter hans "phobia" attityd så gick det inte längre. Jag frågade efter hans hjälp i snart 3 år nu utan resultat. Men nu orkar jag inte, jag måste sluta.

Men dina andra vänner från tidigare kända ALB? Vad hände med dem?
- Det gick faktiskt bättre för dem. Men aldrig har jag eller min bror fått support från dem. De är just dem som jag kallar för egoister i min blogg och jag bryr mig inte vad de säger eller tycker om mig eftersom de redan glömt eller har helt enkelt inte brytt sig om vad jag skriver här...

Som rivaler?
- Kalla det vad du vill, hursomhelst hoppas jag det går bra för dem och att de kan få min hjälp om de verkligen vill ha min hjälp, eller om de någonsin vill ha min hjälp, annars kan de helt enkelt strunta i mig.

Du låter väldigt negativt mot dem eller hur?
- Såklart jag låter extremt negativt mot dem! Vad har dem gjort för mig när de har totalt-ignorerat mig tidigare! Herregud, jag ville vara med på deras spelningar, jag ville höras och synas när de var på toppen och när de spelade in deras låtar men vad gjorde dem? De ignorerade mig helt enkelt och satte dit en ersättare där på den platsen istället för mig vilket var mycket kränkande enligt mig...

Uttjatighet är det som du beskriver i din blogg, en av de största orsakerna till att du slutar som beatboxare. Någon kommentar om det?
- Ja men tänk dig... Personer som tjatar på dig i evigheter, 3 år nu för att vara exakt, om samma saker hela tiden... De tjatar på en om att man måste göra det och det andra hela tiden vilket är väldigt frustrerande.

Beatboxing?
- Ja, det är fortfarande beatboxing vi snackar om... Jag hatar seriöst, när någon kommer till mig och säger; får jag höra dig beatboxa. Och när jag säger att jag inte vill så fortsätter dem hela tiden tills de får nog och drar sig tillbaka. Och jag hatar det, jag hatar när folk frågar mig om samma sak hela tiden. Jag kan inte mer, jag orkar inte mer och jag vill inte mer, det får vara nog.

Och du sa ju för ett par veckor sedan att du skulle göra en comeback?
- Ja, och jag ångrar mig fullständigt att jag ansökte om det. Till en början kände jag positivt till det hela. Men efter många händelser och saker som inträffat under den perioden så sade det stopp. Men jag ställer gärna upp som en arrangör till den "festivalen" så att säga och hjälper glatt till med något om de vill.

Men är du glad för att du utövat Beatboxing?
- Oh ja, det är jag glad för! Utan beatbox-upplevelsen så hade jag aldrig vetat om beatbox, aldrig skapat de unika klippen, ljud och alla de "låtar" som jag skapade och jag hade aldrig skapat Projektarbetet och Eddiemans Fredagspub utan beatboxing. Så det är väl positivt.

Vet alla att du har slutat?
- Som sagt, de som läser min blogg vet ju redan det förmodlingen. Men det finns fortfarande folk som inte vet det och de ska få veta mitt svar till deras frågor om beatboxing.

Blir det någon "Tribute"?
- Nej, men det var nära att bli en tribute för studenterna den 13 mars. Men tyvärr accepterade de inte studenternas förfrågan och då blev det en rejäl miss och jag kände mig både ledsen och arg. Och en tribute för att jag slutat? Glöm det! Jag gör inget sånt längre!

Men du lyckades beatboxa med Vasagymnasiets rektor för studenterna 2007.
- Japp och det är en av mina bästa "Tributes" jag någonsin har gjort. Jag och rektorn lyckades göra samma sak två gånger. Men den bästa var för studenterna såklart och de tackade mig verkligen för det och det är jag extremt glad över att åtminstone de visade respekt för mig och rektorn.

Okej Edison, jag tackar för denna intervju.

//Eddie - The Interview*******

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Det är inte första gången

Hej och välkomna till min blogg. Eller till Eddiemans Fredagspub.
Idag är det en solig tisdag med en massa snö på vägarna. Precis, vintern gör comeback igen vid nästan slutet på mars. Och det är den 24 mars idag för att vara tydlig.

Igår tillägnade jag mestadels på min stationära dator för att läsa. Precis, att läsa gamla dokument och artiklar om beatboxandet. Och till min förvåning kom jag fram till detta: Det är inte första gången jag sagt att jag slutat beatboxa. Big Eddie's MiniSite har fortfarande mina gamla poster kvar om det när jag förlorade Talangjakten på Vasagymnasiet i Arboga och hur total-ignorerad jag blev av mina egna klasskamrater när det var sång och musik-dag på Vasagymnasiet. Och när jag läser detta så minns jag det också samtidigt... Gud, det var längesen detta. 2006 står det i arkiven.
Beatboxen hade sina för och nackdelar... Mest nackdelar för att vara ärlig... Men ett beslut är beslut. Jag ska INTE fortsätta beatboxa nu framöver, aldrig. Det räcker säger jag, även om det var roligt att få uppleva och lära sig den tekniken men nu säger det stopp...
Här kan ni läsa det inlägget som fick mig att sluta beatboxa år 2006 och sedan dess varit inaktiv med beatboxandet offentligt.
Men idag är det slut, för all framtid. Jag tänker inte beatboxa längre, inte för er och inte för mig heller.

Jag har sagt det mesta nu och jag vill inte repetera det jag sagt till andra. Om ni nu frågar mig live, om ni någonsin frågar mig, så får ni dessa svar: Jag beatboxar inte längre. Eller: Läs min blogg.
Här får ni all information om mitt beslut.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Den hemliga intervjun

Detta är en intervju om Alexanders och min syn om beatboxing förra året. Detta dokument är taget från mitt projektarbete för skolan 2008. Detta var inte meningen att publicera offentligt men efter beslutet tidigare idag så struntar jag i det fullständigt nu.

Ur dokumentet:
(c) Projektarbete Edison Henriquez - The Human Beatbox 2008
Hej Alex, vi kör igång med intervjun och jag måste då fråga dig, varför börja du beatboxa?
– Det hela började med att jag surfade på Internet, jag ville leta efter information om hur man kan skapa egna så kallade beats. Beats är en sorts rytm som går hela tiden men istället för beats så hittade jag något som stod med stora bokstäver: Human Beatboxing och då kika jag in i den sidan och hittade en massa videos om hur många talanger det fanns som kunde det här med beatboxing…
 
– Så det finns beatboxare världen runt?
– Jo precis, de stora tävlingarna brukar hållas i Storbritannien där de har deras ”Community” men själva beatboxen föddes i Amerika.
 
– Jag har hört att förr, när de inte hade instrument att spela på, så använde de munnen som ett speciellt instrument, stämmer detta enligt dig?
 – Ja, det kan ju stämma, men beatboxing var nog inte så stort på den tiden.
 – Men är det svårt att ”beatboxa”?
– Till en början var det svårt, men när man väl kom in i den så kan man. Alla kan lära sig att beatboxa, problemet är att man måste hela tiden komma på något nytt…
 – Vad menar du med det?
– Jag menar att, till exempel om du nu skulle ha haft en spelning gäller det att tänka på att göra några nya saker hela tiden, annars låter det långtråkigt och du kommer att få en dålig spelning.
 – Så vad krävs för att det ska bli en bra spelning enligt dig?
 – En bra spelning ska innehålla introt, där du berättar om dina erfarenheter om beatboxing, introducerar en teknik som du kommer att framföra, köra den och improvisera. Ta alltid en liten paus medan du byter din teknik och kom ihåg att ta med en vatten flaska så att du kan dricka.
– Men vad menar du med teknik?
– Med teknik så menar jag en typ av beatbox talang som du är bra på, alla beatboxare har en speciell teknik eller egenskap som inte alla andra har och då ska man försöka att visa upp den ”dolda” talangen för dem.
– Hur länge har du beatboxat?
 – Jag har beatboxat i 3 år, men nu har jag slutat…
 – Varför det?
 – Därför att jag inte gillar det längre, att beatboxa krävs det att man hela tiden lär sig något nytt, kör man bara samma gamla beatbox hela tiden är det väldigt tråkigt…
– Men innan vi går över till hur du beatboxar, vill jag fråga dig vad är beatbox enligt dig?
 – Alltså, beatboxing är att skapa ljud som låter som ett ”drum – set” med hjälp av ett instrument: munnen. Man kan använda andra instrument samtidigt också men det krävs träning. Ett speciellt instrument som man kan spela samtidigt som man beatboxar är ju munspelet. ”Yuri Harmonica” från USA, använde denna teknik och det var ju häftigt med tanke på vilka sorters ljud han fick fram. Men att kunna göra det krävs det att man också tränar sina lungor och kontrollerar andningen.
– Men det som jag inte förstår ännu är; hur gör dem för att beatboxa hela tiden för att jag menar, jag såg dig göra det i ca en kvart och du klarade det utmärkt, men hur gör man? Hur andas du?
– Det speciella med den tekniken; att andas in, är att man automatiskt skapar ett annat ljud som låter som trummans ”hi-hat”. Vi har då skapat en speciell beatbox teknik som kallas för ”snares”. Den tekniken är helt enkelt andningsprocessen, du kan beatboxa hela tiden med den kunskapen.
 – Snares?
 – Ja, eller snarare ett handklapp fast bättre.
– Finns det kända artister som beatboxar?
– Jodå, ta Will Smith till exempel, han som gjort rösten till bl.a. Hajar som Hajar filmen, i en filmsnutt så beatboxar Smith, och det finns ju en rad andra kända artister som Razhel, Kenny Muhammad, Dougie Fresh…
 – Och nu kommer vi till den frågan som dem flesta undrar över; vem skapade beatboxen, vet du det?
– Den som först skapade beatboxen enligt en skrift, var Dougie Fresh med låten: The human beatbox, där han visar för världen en ny musik stil: beatboxing. (år 1987) Efter hans debut kom en rad massa andra kända beatboxare som tog över musik stilen med sina unika stilar. Razhel är känd som ”The Music Box (år 2000)” och ”The Godfather of Noice” eftersom hans beatbox teknik är att skapa unika och nya ljud. Kenny Muhammad är känd som ”The Creator of the Techniques” eftersom han skapade med hjälp av den tyska techno gruppen Kraftwerks låt: ”Boing Boom Schack” tekniken: Wind Technique som helt enkelt är en av de 4 element som finns inom beatboxen. Det finns alltså: Fire(eld), Water(vatten), Wind(vind) och Earth(Jord) teknik men vind tekniken är den som är mest känd och häftig att göra.
 – Kan du några av de nämnda stilarna?
– Jag kan alla utom eld stilen eftersom den är mörk och långsam.
– Vad är en ”layered cover”?
– En Layered Cover är en låt som man tagit från den äkta artisten, men konverterat den i Beatbox ljud, alltså ljud med munnen, man använder sina egna trumm låtar till att kanske rappa till den, hitta på egna sångtexter, men samma bakgrund som själva musiken av den äkta artisten.
– Det låter komplicerat, kan du förenkla det?
– Alltså du förstår att hur man gör en cover?
 – Nej det gör jag inte faktiskt…
– Okej, att göra en cover till en låt är att spela en låt som man tagit från den äkta artisten, en layered cover är nästan samma sak, det enda som är förändringen är att man beatboxar under spelningen.
– Man kan säga att du tar inspiration utifrån andra låtar och gör egna?
 – Jag har inte gjort några layered covers, men tanken är så att man ju inspiration från låtar som har en så kallad dembow, det vill säga, rytm. Reggaeton som är den spanska musikstilen har en rytm som man kan ta inspiration av och ”konvertera” den till beatboxing.
 – Låter inte det lite svårt att göra det?
– Från en början kan det vara svårt att göra det, man måste veta exakt vilken sorts rytm som du vill beatboxa till. Och en annans sak att tänka på är tempot på rytmen, blir det för långsamt så blir beatboxingen alldeles för lång, däremot om den rytmen är för snabb så blir beatboxandet alldeles för kort och då kan det bli problem.
– Är tempot för snabbt, då blir beatboxandet för kort säger du…
 – Jag menar, är tempot alldeles för snabbt på en låt eller rytm, så måste DU också som gör detta med beatboxing, beatboxa snabbt och meningen med att beatboxa är att vara kreativ och göra något nytt hela tiden.
– Många anser att beatboxa och rapp är samma sak, vad tycker du?
 – Det är väldigt många som har precis frågat samma sak om detta med rapp och beatboxing. Att rappa är främst, läsa upp en sak som en dikt, fast det är ingen dikt. Utan snarare en text som rimmar. Att rappa är unikt, det är en process som är snabb. Att rappa är svårt, och det som man pratar om kan vara precis vad som helst. Allt om familjeliv till världskrigen och situationer. Många rappare berättar om sina liv i sina texter och det kan bli väldigt personligt. Att beatboxa är att vara kreativ, att skapa en ”beat” till en rapp låt kan vara ett bra exempel på att framföra sina talanger på och med det menar jag att till exempel en bra rappare (som de nu oftast kallas), kan rappa tillsammans med en beatboxare. Man behöver inte längre ett trumset, man har en portabel kan man säga…
 – Vad jag förstår är att beatboxing är en musikstil medan rapp är ett sätt att får sig hörd?
 – Rapp är en musikstil, men det kan vara som du säger, ett sätt att få sig hörd men det är sällsynt att det händer.
– Rapp är också en musikstil?
– Precis, dagens Hip Hop musik innehåller rapp.
 – Men man kan säga att Hip Hop, rapp och beatboxing hör ihop?
 – Det kan man säga ja, jag vet inte så mycket om det.
 – Finns det några fördelar och nackdelar när man beatboxar?
– Fördelarna måste vara att man blir känd, man är kreativ och unik och många verkar tycka om det. Nackdelarna måste vara att man måste hela tiden byta teknik och stil och ibland kan man faktiskt bli uttjatad och det kan bli jobbigt.*
 – Vad menar du med att vara uttjatad?
 – Jo, att någon till exempel frågar mig om jag kan beatboxa till dem, fast man inte vill och då börjar tjatet och det var en av de orsaker som jag slutade med att beatboxa. *
– Okej, tack så mycket  för denna intervju.

//
* Utjatighet är det värsta jag kunde ha upplevt som beatboxare idag... Det är en av de största orsakerna till att jag slutar att beatboxa.
Här beskriver [Alexander sina åsikter med min perspektiv/aspekt]. Han slutade med sitt beatboxande på grund av det också...

Trevlig kväll!

//Eddie

//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Den hemska ångesten...

God morgon och välkomna till Eddiemans blogg, eller som jag kallar den för Eddiemans Fredagspub.

[Allmänt]
Okej, idag fick jag nog med min förbannade logga. Den syns ju knappt på några andra datorer förutom min stationära där hemma. Kodraden förflyttas automatiskt hela tiden oavsett om jag uppdaterar sidan om och om igen. Eller med F5 tangenten... Men vem bryr sig egentligen?

[Topic]
Som rubriken lyder denna gråa och trista dag med snö på de flesta håll igen, så är det helt enkelt om mitt beatboxintresse.
Jag är djupt besviken över att så många klagar på att jag måste "göra det" åter igen. Men jag har mina punkter och gränser.
Först av allt vill jag säga detta: Eftersom min bror INTE beatboxar längre så är det bara jag kvar. Och är det bara jag kvar så blir alla "beatbox-performances", dåliga! Hade han inte slutat hade vi "ägt" hela och alla scener med maximal effekt. Men på grund av hans "blyga" och "phobia" - attityd, så gick det, åt helvete... Förlåt att jag skriver svorddomar i texten men jag blir så himla besviken, arg och ledsen över att det har gått SÅ himla dåligt med musiken dessa 3 år utav inaktivitet.
Jag är också hemskt besviken på våra så kallade "allies". Vad har de gjort egentligen för att hålla oss på god humör? Ingenting! ABSOLUT INGENTING har de gjort för att hjälpa oss, för att sponsra oss, för att ge oss support, för att samarbeta ihop med. Nej, ingenting av detta utan de har helt enkelt tänkt på dem själva och det märktes klart och tydligt på Arboga Karnevalen 2006. Egoister...

Med andra ord, vad jag försöker säga här är att jag OFFICIELLT, [Även om detta inte är officiellt men hursomhelst] slutar som beatboxare, kanske för all framtid. Jag är trött på samma visa hela tiden...: "Beatboxa för oss! Kom igen, får jag höra en beat!" "BEATBOXA!!"
Jag är trött på det nu!
Och jag sade tidigare om en anmälan... Jag är nog tvungen att avbryta den anmälan... Men jag är glad nog att arrangera UKM i Arboga men att uppträda, nej, det är inte min grej längre. "Adios! Hasta la vista y que nunca volveras, JAMAS!!"

Detta kanske är ett "sent" beslut med jag orkar inte mer med alla de som tjatar på mig om detta.
Och detta är sent att säga det till UKM-enheten eftersom det är nu på lördag som det ska arrangeras. Så jag kontaktar Rickard så snarast som möjligt, gärna nu när jag kommer hem angående om detta. Det är ju hur sjukt som helst... Jag är ledsen över detta beslut faktiskt men vad ska jag göra? Jag har ju ingen som jag kan prata med om detta. Ingen som kan förstå mig, ingen som kan stötta mig... Ingen... Jag är så ensam... Just nu känner jag mig som den ensammaste personen i världen faktiskt... *snyft*

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Anti-Virus VII

Hej och välkomna till min blogg!
Hahaha! En ny kategori finns nu i arkivet så redan nu kan ni läsa det första inlägget inom den kategorin.

[PC]
Jag har testat olika versioner av webbläsare. Vi börjar förståss med Internet Explorer. Alla har väl någongång använt sig utav Internet Explorer. Japp, jag med. När de införde Flik-systemet blev det genast lättare att surfa. Men innan de hade infört flik-systemet hade jag använt mig utav Avant Browser. Avant är densamma som Firefox, men vad den inte kunde hantera var så kallade Tillägg eller "Add-ons". Och för att ha addons i Avant browser var man tvungen att gå igenom en hel process. Och det var jobbigt plus att jag hatade alla deras addons och det var helt enkelt onödiga.
Så jag bytte tillbaka till Internet Explorer.
Men det var då som jag insåg att jag verkligen behövde extra tillägg och det var också då som min bror, igen, som informerade mig om Firefox. Så jag testade Firefox och mina drömmar slog in. ÄNTLIGEN kan jag surfa med många tillägg som funkar tillochmed, helt utan några helst problem! Och det roliga är ju att jag kan ändra utseende på Firefox och det kunde man inte på Avant eller Internet Explorer.

[Mac]
Första gången jag använde Macintosh var 1996. Det var en gammal dator med en enda hårddisk med 5Gb utrymme. Men tyvärr var allting i svart och vitt. Och det fanns inga program till den heller. Det var helt enkelt en dator utan funktioner. Men det var kul eftersom vi skapade mappar hela tiden med olika namn. Alla namnen var tagna från våra favoritprogram på TV. Men vart den är idag vet jag inte..
Idag är Mac så himla avancerad att man faktiskt funderar på att ha en Mac. Men det kommer att vara svårt eftersom jag är en PC användare för tillfället och använt mig utav Windows Operativsystem, nästan hela tiden. Men jag vill inte ha en stationär nej. Det ska vara en bärbar Mac så att jag kan utnyttja dess "resurser". Hahahaha, jag låter igen, alldeles för elak!
Har ni kollat alla produkter som de har? Herregud, vilken design va? Hur sjukt snyggt som helst. Men priserna är något att fundera över verkligen...
Men återigen till punkten, jag vet inte om jag verkligen vill ha en bärbar Mac. Visst, designen, prestandan och utrymmet är enormt bra på Mac... Men jag vill faktiskt inte ha en sån dator. Jag vill ha en bärbar så att man kan skriva olika dokument och rapporter från olika möten som man har, där kommer Windows in i bilden igen. Så ska jag ha en Mac, så måste jag verkligen tänka och bestämma mig...
Jag kan ju ha fel...

[Anti-Virus]
Det har varit lugnt och inga problem med virus och skaldiga programvaror, förutom vissa program som gör datorn så himla seg.
Jag sökte efter ett program som kunde "pitcha" sin egna röst på datorn och lyckades få tag i "VoiceMask pro" och installerade den utan några problem alls. Men... När man väl startade programmet så blir det en "screenfreeze". Skärmen fryser sig och man kan inget göra förutom att starta om datorn. Jag försökte igen men utan några helst resultat, skärmen fortsatte att frysa sig, sedan startade "explorer.exe" om sig hela tiden vilket var verkligen irriterande. Så jag fick helt enkelt avinstallera programmet och jag var sur eftersom den hade ju så bra recensioner.
Varför den segade upp sig vet jag fortfarande inte. Varför jag inte kunde använda programmet vet jag heller inte varför.

Jag läste en annan recension om kära Norton Anti-Virus 2009. Han påpekade att programmet gjorde datorn seg också. Han sade även att man är tvungen att installera en rad andra mjukvaror som innehåller i paketet och som gjorde datorn ännu mer seg och oanvändbar. Och jag känner igen detta pga att jag själv använt mig utav Norton Anti-Virus fast gamla versioner.
Som jag sagt tidigare, att "skanna" datorn om den hittar ett virus eller något liknande tar ju evigheter. Och ibland kan den inte ens ta bort filen ens..
Gahh nog om Norton Anti-Virus. Seriöst, det finns fortfarande människor som gillar den men jag gillar den inte.Och han som skrev recensionen kan definitivt, inte tycka om den heller...

Säkert surfande = säkerhet till 100%

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [20 mars]

Hej och välkomna till EDDIEMANS FREDAGSPUB!!!
"Thank god it's friday" brukar de flesta säga och tänka när fredagen kommer. Och det är en speciell fredag idag.
Vi börjar förståss med vädret, fortfarande soligt men kallt i spetsen. Jag glömde mina vantar nu igen, jag frös ju när jag cyklade hit. Usch.. Men hursomhelst.
Det andra som var speciellt med denna fredag den 20:e mars var att min bror; Alexander Henriquez, fyller år idag. Lite senare idag får ni veta lite mer om honom. Så det blir 3 unika inlägg idag. Sedan några uppdateringar på andra sociala och interaktiva sidor också. Ni vet vilka jag menar förståss hoppas jag...
Men eftersom det är Fredagspub idag, så måste jag fortsätta undersökningen av denna veckas Fredagspub.

[Bloggen]
Fortfarande får jag problem med loggan på denna dator. Jag ser den inte. Om ni heller inte ser den; MEDDELA MIG! Jag måste veta det så att jag överhuvudtaget byter loggan från bild till text igen. För såhär kan det bara inte fortsätta.
Annars har jag försökt att designa denna blogg men lack på kunskap om "html" så kan det ta extra tid, och jag tackar verkligen, och jag menar seriöst, webbdesign-lektionerna på gymnasiet. Tack för att det verkligen tog tid att förstå detta!
[-]
Och med det så menar jag självklart, att man inte lärde sig ett dugg på den kursen... Mina idéer om en egenskapad historia om en man [Smokey LaRue] som var en bonde från Sverige som skulle intervjua personer angående det spanska satirprogrammet: "Hablando En Serio - gick inte som planerat. Visst, det var en lokalhemsida som jag lyckades faktiskt att skapa men min lärare tyckte det var för mycket "prat" i det hela, vilket var ju meningen sa jag, och försökte att använda Photoshop. Och det var där som betyget höjdes men inte "så" mycket som jag ville. Han sa att jag skulle vara nöjd med ett VG, vilket jag var också för hade jag fått ett G i den kursen, hade jag verkligen gått in i en djup depression.

Wow, tänk att jag kommer tillbaka med mina "alter egos" igen i denna fredagspub. Länken för er vidare till inlägget Fredagspub Special. Där får ni veta vilka karaktärer som jag "spelat och använt mig av" under dessa år som "elev" på Gymnasiet. Även i skolan men på den tiden var man helt "borta" och mestadels "sov" jag i skolan. Även om ni inte såg det så sov jag bort alla åren i skolan förutom i årskurs 9 då jag äntligen vaknade. Och varför säger jag att jag sov bort alla de åren? Ja, jag kommer inte ihåg det mesta som sades och hände under alla åren. Bland annat kommer jag inte ihåg när vår lärare i årskurs 4 -5 gick in i en hemsk depression och sade att vi var en hemsk klass. Ni andra kommer säkert ihåg det men inte jag...

[Eddiemans Spelintresse]
Idag introducerar jag en ny kategori; Eddiemans Spelintresse. Och vad tänkte ni med den va? Ahahahaha. Eftersom jag inte är så spelintresserad försöker jag nu att "bli" det och det kommer ju få några vänner att bli glada.
Men jag behöver förståss hjälp och med lite hjälp utav Xfire så lagras alla de spel som jag tidigare spelat på datorn, i en hel lista på min profil. Se profilen här.
Som ni ser på bloggen så ser ni även en liten Miniprofil över de spel som jag spelat nyligen. Och det är ju så bra att ha Xfire installerat då.
Enjoy! =D

Vi syns!

//Eddie

//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

"One day left"

Idag är det en solig torsdag. Lite snö finns kvar på marken som sakta men säkert smälter bort....
Det är den 19:e mars idag vilket är på något sätt, ganska skönt... Imorgon är det den 20:e. Då ska vi ägna vår tid åt den personen, som fyller år imorgon. Precis....
Annars får ni ha det så bra under tiden.

Adios!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Intervjun: "The Eddie"

[Intervjun]
Edison
Detta är "Eddie" 
Han heter egentligen - José Edison Henriquez Ramirez, men är namnet för svårt att uttala så får ni gärna kalla honom för "Eddie".
Som de flesta profiler som finns därute som beskriver honom, så är han fortfarande glad, nöjd och optimistisk. Är alltid på bra humör och skrattar för det mesta. De vet väl alla som känner honom eller hur? "Hahaha!"

Detta är en liten intervju om dig Eddie-mon. Och vi börjar med denna blogg. Varför skapade du denna blogg och vad bloggar du om?
- Ehm, jag vet inte varför jag började blogga. Det kom som en liten idé faktiskt. Jag bloggar om vad som händer runt omkring mig, kan man väl säga. Det lilla projektet är inte så "känt" heller men det var väl inte meningen det heller. Jag gjorde det för att jag tycker det är kul att skriva om saker.

Med det "lilla" projektet som du uttrycker det så fint, är det bloggen?
- Det kan man väl säga. Egentligen kom "Fredagspub" från mitt beatbox-intresse.

Och hur är det med beatboxandet idag?
- Idag beatboxar jag inte så ofta som jag gjorde för fyra - fem år sedan. Då var beatbox-intresset stort och då beatboxade jag hela tiden. Men det gick ju som det gick...

Och vad menar du med det?
- Det jag menar är simpelt; alla började tröttna på det jag gjorde. Eftersom min bror slutade av samma anledning, tror jag, så blev det bara jag kvar och mina så kallade spelningar, blev bara sämre och sämre.

Men hur menar du? Vad gick sämre?
- Det är svårt att förklara. Jag kände att jag inte kunde lära mig något nytt. Med beatbox måste man lära sig nya tricks och idéerna var ganska få. Jag fann aldrig  några idéer och då blev det bara tråkigare och inte så konstigt att folket tyckte det var dåligt.

Hade det gått bättre om din bror hade varit med?
- Ja precis, men sedan incidenten i december 2004* så ändrade han sin attityd ganska dramatiskt och då blev det bara jag kvar som sagt.

Och om den händelsen?...
- Det berättar jag senare, men inte här.

Okej, vi har fått höra om ditt beatbox intresse och allmän information om din blogg.
Men det är sällan vi får se dig arg, om man säger så, vad blir du "arg" på?
- Hahaha, det var en svår fråga! Få se... Onödig kunskap i skolan och mobbing får mig att bli arg!

Men du går inte i skolan längre.
- Nej precis, men jag började leta igenom mina gamla betyg och resultat och vad är det jag ser? En massa struntprat. Liksom, vad har jag egentligen lärt mig under alla år i skolan? Herregud, visst, vi lärde oss saker, men inte nyttiga saker... Det jag tyckte om i skolan var "SO" och Samhällskunskap och där lärde man sig saker. Men allt annat? Historia. Geez... Visst, det är bra att veta om historia och dess ursprung men för att vara ärlig, jag hatar historia...

Okej, men du sade också om mobbning.
- Ohja... Under min uppväxt var jag hemskt mobbad i skolan. Inte så konstigt att jag hade problem med att skaffa kompisar när jag grät hela tiden, när jag var liten.

Men vet du exakt varför de mobbade dig i skolan?
- Hm, egentligen vet jag inte... Men om jag frågar varför till alla andra så brukar de säga och berätta om vad jag gjorde, agerade och sa. Med andra ord, jag betedde mig konstigt på den tiden. Men det är historia för jag kommer inte ihåg det själv ens.

Och alla lögner?
- Åh gud ja... Jag ber om ursäkt för alla lögner som jag sade och försökte dölja. Men eftersom jag var så rädd på den tiden så "kanske" jag var tvungen att ljuga. Förlåt mig och för att vara ärlig, jag kommer inte ihåg det!

Då kan jag se redan nu, varför du hatar mobbning i skolan...
- Ja precis! Jag hatar all sorts mobbning i skolan idag. Det är ju rena löjligheten! Hur skulle ni egentligen må om det var ni som blev mobbade själva huh? Det är ju absurt!

Några eventuella tips om det?
- Helt enkelt vara tysta och bete er som man ska och inte förstöra för alla andra för då får man dåliga rykten...

Okej, nog om mobbing och in med dina intressen igen.
Vad gör du idag?
- Det är en fråga som jag hatar verkligen. Nästan alla som jag känner, frågar mig samma fråga hela tiden och de får alltid samma svar: "Arbetslös" eller "Fritidssökare" eller "Utbildningssökare".

Annat som du vill ta upp här?
- Nej, jag har inget att säga om det. Och för att vara ärlig, jag hatar att prata om det. Därför försöker jag "fly" från sådana snack och konversationer. Jag vet inte varför men jag vill faktiskt hålla det för mig själv.

Okej, du bor i Arboga. Är det en trevlig stad?
- Såklart! Det är en trevlig liten stad där alla känner mig, men jag känner knappt några förutom mina vänner såklart.

Och hur kommer det sig?
- På grund av mitt beatbox intresse. Jag och min bror blev "kända" genom beatboxandet. Alla frågar och säger att "det är han, beatboxarn". Men egentligen så hatar jag det också... Men gjort är ju gjort...

Musikintresse?
- Hahaha! Såklart! Jag älskar musik! Utan musik så finns det ingen Eddie längre... Jag måste ha musik, musik i öronen, varje dag, varje kväll. Så ska det låta!

Spelintresse?
- Visst, jag har ett spelintresse. Jag har testat att spela kända spel såsom Counter-Strike och World of Warcraft, men aldrig fastnat i ett spel som man verkligen gillar... Kanske Command & Conquer: Red Alert 2 - Yuri's Revenge. Men det är inte ofta jag spelar...

Filmintresse?
- Intresset för film har aldrig varit så lågt förut. Jag gillar inte att se på filmer.

Okej Eddie. Det var alla frågor jag hade med mig idag. Jag tackar för intervjun!

//Eddie - The Interview

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Anti-Virus VI

Godmorgon och välkomna till Eddiemans blogg!
Idag är det en solig tisdagsmorgon eller hur? Vädret har blivit ganska spännande och mycket mycket trevligare! Och det är ju fortfarande mars och det betyder att våren är här. Eller ja, för mig, som jag skrev igår, introducerade våren sig i söndags.


Detta inlägg kommer att handla om Anti-Virus igen. Och det är bra eftersom jag fått många intressanta händelser i min logg...
För det första finns det fortfarande kontakter som skickar mig länkar till en annan sida. Jag ignorerade den förfrågan och tänkte också på hur det kommer sig att "de infekterade" skickar en massa länkar till en.
Det är helt enkelt ett simpelt virus som finns i nästan alla datorer. Och de gör så helt enkelt för att kunna sprida viruset till andra datorer. Men det gäller förståss att agera. När kontakten skickar dig en länk, försök att skriva något som jag gjorde; "ett nej" så blir ju ändå kontakten förvarnad när han/hon loggar in i det kontot senare. Sedan gäller det att rensa datorn från virus och andra skadliga programvaror.
Och nu till den viktigaste punkten i det hela: Vilket Anti-Virus program jag använder mig?
Jag använder mig utav Kaspersky Anti-Virus 2009. Ett kraftfullt Anti-Virus program. Rekommenderas starkt!

Jag fortsätter med undersökningen senare idag.
Annars får ni ha det så bra denna tisdag!
Surfa säkert!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

"The Aftermath"

Godmorgon och välkomna tillbaka till min blogg.
Precis, det är återigen en unik måndag med sina unika faser. Och vi börjar förståss med Utrikes-nyheterna.

[Politiska val i El Salvador]
Som de flesta Salvadoraner märkt, har det varit politiska val i El Salvador. För det första i januari röstade man för Parlamentet och dess styre i landet. Sedan röstade man för ett Parti i EL Salvador igår. Och det partiet som fick flest röster av det salvadoranska folket var FMLN [Frente Farabundo Martí para la Liberación Nacional]. Det är med andra ord, förändringar som sker i El Salvador, efter 20 år av alliansstyre och ARENA som de kallar sig, nu tänkte salvadoranerna att det måste ske förändringar, och det pronto!
Mauricio Funes, ledaren för FMLN, [Nu idag, President för El Salvador och FMLN]  sade glatt nu på morgonen [svensk tid] att han är glad och stolt över vad som nu skett och tackar alla som röstat på det partiet. Han var ändå så ganska säker på att de skulle vinna, enligt en tidigare presskonferens.
Jag, personligen, ville också att FMLN skulle vinna, dels för att ARENA, misslyckats med sina planer att hålla El Salvador på gott skick, och när de sedan inskaffade dollarn i landet steg priserna enormt och det blev genast kaos... Och dels för att de varit i samma styre i hela 20 år, ville jag nu, se förändringar.
FMLN hade kunnat vunnit tidigare val men på grund utav alla de valfusk som härjats, vann de tyvärr inte. Valobservatörerna som skickades för att övervaka processen, gjorde ett enormt bra arbete. De lyckades stoppa massor med bussar, fyllda med resenärer från andra länder i Latinamerika, där deras uppgifter var att rösta fast de inte var salvadoraner, vilket skulle leda till ännu ett valfusk. Vilket parti de skulle röstat på, vet jag inte men hade de röstat hade det inte varit ett rättvist val.
Men jag är extremt glad för att det nu ÄNTLIGEN sker förändringar i det "korrupta" landet som jag uttryckt det så länge nu.
Äntligen ser framtiden för El Salvador, ljust ut, ehm, just nu...

Nu tillbaka till Inrikes.

[Helgen]
Fredagen ägnade man sin tid, först, med min familj... Fast redan tidigare besökte man återigen, sin kära Arbetsförmedling, som tydligen hade informationsmöte denna dag och den missade jag inte.
Sedan under dagen försökte jag justera T-Qualizern igen för att få maximal effekt. Den där unika tröjan med installerad Equaliser som "pumpar" i takt med ljud, oljud, prat och musik. Allt är iförsig, bra med T-Qualizern. Det enda som jag får problem med är ljudet. Är det extremt hög musik på puben så är Equalisern på hög takt och den "pumpar" inte längre som den brukar göra och då känner man sig inte "cool" längre. Men skitsamma, jag är extremt nöjd med den.
Och alla verkar ju gilla den, och det är bra det också!

Ehm, precis, kvällen ägnade man resten av tiden på den lokala puben i Arboga. Tydligen var det också en "studentfest" den dagen så det var extremt många "unga" människor på puben då.
Ström var där också och han sade hela tiden att han "skämdes" för att vara där på grund av hans ålder. Jag försökte lugna ner honom hela tiden men han bara fortsatte...
Visserligen var det ett få antal "äldre" människor och de var ju trevliga att prata med.
Men jag minns att "vår" studentfest förra året var bättre än denna. Dels på grund av att det kom mera människor då och dels på grund av musiken som spelades upp då, var bättre. Denna gång var det inte så mycket folk, musiken var inte lockande och en hel del bråk förekom också vilket var ju tråkigt för en del... Och jag har aldrig sett så många poliser förr komma på en studentfest på det sättet. Helt sjukt! Men för allas trevnad...

Det är många som känner igen mig... Men det är många som jag INTE känner igen, som kommer ändå och pratar med mig... Jodå, jag kommer ihåg massor med saker och jag vet precis vad jag gör och säger, tänker, agerar och ser varje gång jag är där, frågan är ju om ni kommer ihåg mig men hursomhelst!
Många kommer och frågar mig om vad jag heter... Och jag önskade VERKLIGEN, att de åtminstone kunde komma in i min blogg eller andra interaktiva sidor som handlar om mig och läsa vem jag är, så slipper jag presentera mig hela tiden för människor, som jag tidigare hade presenterat mig för dem.
Men sammanfattningsvis kan jag kalla denna "kväll" för en besvikelse... Aldrig tidigare hade jag blivit så ignorerad som denna kväll. Ett få antal personer pratade man med, hade kul och roligt med. Men så ignorerad har jag aldrig tidigare känt mig och jag kände mig så ensam... Tur att Max var där så kunde man prata med honom. Det är inte ofta jag ser Max men en enorm tur var det att han var där. Detsamma är det med Ström, det var kul att träffa honom igen.
Nej nog om detta... Och för att vara ärlig, jag börjar bli trött på detta... Detta kanske var min sista gång jag går ut om kvällarna till puben... Jag behöver vila och tänka, eller åtminstone ha roligt med folk som VERKLIGEN kommer ihåg mig.

Lördagen ägnade man sin tid hemma. Och det var så skönt att få vila ut sin själ. Verkligen, det kändes skönt faktiskt.
Och likaså var det med söndagen. Mina föräldrar lyssnade på internet-radio där de sände om El Salvador valet och de blev ju riktigt glada när FMLN vann för första gången på 20 år. Den ende som inte var så nöjd med den händelsen var min "låtsasmor" [som jag avskyr förskräckligt] som hela tiden varit ARENA-supporter... Och ibland förstår jag inte henne. Eller för att vara ärlig, jag har ALDRIG förstått henne.

[Allmänt]
Idag är det återigen måndag som sagt. Nya tider helt enkelt och våren introducerade sig igår faktiskt. Soligt väder, 9 + och ingen snö!, That's the jackpot!
Och tyvärr blir det inget "Anti-Virus" inlägg idag, utan det får bli imorgon eller när jag har tid till det eftersom jag nu arbetar med min "intervju" just nu. xD
Vi hörs och ha'ré!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [13 mars]

Hej och mycket välkomna till Eddiemans Fredagspub!

Jodå det är fredagen den 13 - som en bonus för denna dag. Och jag vet tyvärr inte vad jag ska tro. Min käre vän Tomas insisterar att det är en turdag eftersom han läst artiklar om det och att människor för 600 år sedan, gjorde kampanjer för denna dag; att det är en turdag. Men medan andra utav dagens artiklar, säger att det är en otursdag. Så vad ska man tro på egentligen? Om man tror "så" så kanske man får kritik och kanske man tror på det "andra sättet" så får man en smäll eller nått sånt... Nej... Nog med det...

Denna vecka som ni sett, har tillägnats åt Anti-Virus, datorer och program. Lite tips med andra ord.
Jag kommer även upp med lite information om mig senare. Jag har äntligen fixat bilderna så nu borde det funka som det ska, när jag är väl hemma förståss. Är jag borta eller vid en annan usel dator så syns inte loggan och jag förstår inte varför. Flash? Nej, jag har inte flash på denna blogg, eller förutom reklamen som brukar poppa upp efter varje inlägg men flash verkar ju funka på den datorn. Så det kan inte vara flash som förstör bilden för mig... Det måste vara den där kodraden som jämt förflyttar på sig hela tiden efter varje datorbyte... Gahhh.. För mycket av det dåliga med andra ord...
Eller måste bilden vara på ett speciellt format? Vanligtvis är den av typen JPEG som alla använder sig utav.. Jag vet inte om bloggtjänsten tar emot PNG bilder... Men vad den inte tar emot är BMP-bilder... Och det är väl bra det eftersom bmp-bilder tar alldeles för mycket onödig utrymme och är sega att laddas upp...

[A hopeless leadership]
Det har nu gått en månad sen jag hade mitt sista möte med mina kamrater... Och klockan tickar snart mot april vilket innebär att jag "dingar" snart... Och är det då värt att fortsätta vara supporter även om man är så "gammal"? Och ja, "gammal" verkar de tycka eftersom det bara är yngre som får vara med i styrelsen. Ahahahaha. Gud, jag önskade jag kunde ta en tidsmaskin och teleportera mig till de dagar då jag var yngre, sedan kunna ändra på mina tankar så att jag kunde agera mycket smartare och försöka få kontroll på elevrådet som på den tiden, inte alls fungerade som den skulle. Eller för att vara ärlig, det funkade aldrig. De enda barnen var intresserade av var att få vara med på bild och katalogen som årligen delades ut till alla elever. Och sedan även kunna få vara med på olika event och som belöning minns jag, fick de en pizza eller ett diplom för deras "prestation" vilket inte var en prestation utan snarare närvarao. Även här var intresset för elevråd och elevernas trivsel, mycket låg och drastiska åtgärder var man tvungna att göra. Såsom att en dag, ringa till en av elevernas föräldrar för att meddela att deras son/dotter var allmänt stökig i klassen och att de måste göra något...
Att elevrådet på den tiden, inte tog upp sådana ämnen inom klasserna. Och jag hade alltid undrat vad elevrådet var för någonting, fast jag blev ju aldrig vald till något elevråd...
Jag minns att Frederico el Primero och Hannesito "My Man" fick ett diplom för någonting de hade gjort inom elevrådet men jag kommer inte håg vad det var för något och det var Gäddgårdsskolan, om ni undrade vilken skola jag snackar om...

[Brandsta LAN]
Jag var på besök på brandsta för första gången på länge för att vara ärlig. Där vi diskuterade om ett nytt brandsta LAN [Local Area Network] och vad jag hört från vissa uppgifter; var att förra LAN de hade, var en katastrof för dem flesta. Alla var högljudda, det var spring och kaos över hela lokalen och sova fick man väldigt lite. Jag var inte där den helgen då LAN:et arrangerades men de flesta som kom på mötet påpekade att det var "Ett helvete" och att det måste åtgärdas.
Det var mestadels "äldre" personer som kom på mötet och de sade att det fanns ungdomar som inte var anmälda på LAN:et, som kom ändå och "förde massa oväsen", var stökiga och var störande. Ett rent kaos med andra ord, och jag som trodde att det var lugnt på alla LAN de verkar ha haft tidigare. Men inte denna gång. Därför gjorde vi på mötet med Tomas som sekreterare, regler så att alla trivs på LAN:et. Jag vet inte hur många punkter det var men alla punkter var viktiga för att alla ska vara nöjda med LAN:et.

[Ignorera FFS inte mig!]
Seriöst.......
Samma dag träffar jag en person som jag inte sett på år, och han hälsade inte på mig tydligen. Jag försökte hälsa på honom och försöka ha en konversation med honom. Men på något vis lyckas han förstöra det och säger: "Tja, du, vart är Alex någonstans?"
Seriöst? Varför kommer det sig att alla "LATINOS" som jag känner, frågar efter samma "J*VLA" fråga till mig??
Så vad då? ÄR ALEXANDER, MIN BROR, VIKTIGARE FÖR ER ÄN MIG?!?!?!?!?!? GAHHHHHHHH! Jag blir så himla trött!
Samma fråga, samma svar... Varför frågar de om honom och inte om mig istället, hur JAG mår egentligen??
Jag har sagt det förr att han INTE vill se er! Och det finns en speciell anledning till det och jag tänker inte ta upp det ämnet nu!
När han sa det försökte jag gå bort från konversationen och sa att "han är väl död någonstans, vad vet jag?" och sedan stack jag därifrån...

Ni andra får ha det så bra denna fredag!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Anti-Virus V

Hejsan.
Nu vet jag vad det är för fel.
Imorse så såg jag faktiskt loggan vara på rätt plats hemma på min stationära dator. Däremot när jag är här på denna arbetsdator så ser jag den inte.
Denna arbetsdator har tyvärr Internet Explorer 6 och inte 7:an. Och inte heller har den Firefox... Så ändringar som görs hemma kan jag inte se eller ändra här... Jag önskade jag hade access till att uppdatera saker och ting men tyvärr som alla andra, jag är inte en systemadministratör...
Så loggan försvinner visst bara för mig en tid, eller gör det för er också? Om det gör det så är jag tvungen att byta dator... Eller försöka fixa koden men när jag gör det så flyttas kodraden automatiskt på helt fel ställe och det kan jag inte ändra på. Jag försökte med att ändra skärmupplösningen men vad hände då? Texten blev då alldeles suddig och jag kunde inte ens läsa den lilla texten då... Datorer idag vet ni......
Det jag försöker nu är att få tillbaka headerns originala urspungstext och förminska texten en aning så får både loggan och texten plats på samma header. Det vore inte dumt.. För loggan försvinner för mig!! Ahhhhh!

Och som denna rubrik lyder, det blir då mitt femte inlägg som handlar om datorer och anti-virus och vi börjar förståss med en mycket gammal bild från år 2004 faktiskt:

Detta är Norton Anti-Virus 2004 med Internet Security Installerat... En högriskfil tydligen och viruset har även blivit identifierad... Vad programmet inte kunde göra var att ta bort filen, eller i detta fall "reparera" filen. För att högriskfilen skulle tas bort gjorde vi det manuellt. Vi letade efter filens originala ursprungsfil och sedan raderade vi den. Och sen var det klart. Då var datorn åter sig normal igen.
Hur detta kom till? Det minns jag inte...
Men det som gjorde mig sur var självklart, varför inte programmet i sig, kunde hantera en sån "högriskfil" automatiskt?.. Därför bytte vi Anti-Virus program...
Jag kommer att tala om vilket program jag använder för tillfället hemma, men inte nu. Det får bli en liten hemlighet.

//Eddie

//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Anti-Virus IV

Hej och välkomna.
Som ni ser har jag "försökt" att designa denna blogg... Tyvärr får jag inte upp "logon" på denna dator som jag använder just nu och jag förstår fortfarande inte varför. På den lokala datorn syns logon alldeles utmärkt men inte på denna... Så jag försöker fixa det, när jag har tid till det så att säga.

[PC]
Detta blir då mitt fjärde inlägg angående datorer och dess hemligheter. Men temat är fortfarande Anti-Virus.
Mycket har förändrat  sedan jag sist använde Norton Anti-Virus. När man hade den så kunde Scan-processen ta evigheter och för det mesta blev alla våra datorer sega tack vare den. Och dess upptäckter av virus, trojanska hästar, maskar och annan skadlig programvara var redan alldeles försent. Och det värsta var ju att vi var tvungna att ta bort programvaran manuellt, det vill säga; att söka efter den skadliga programvaran och sedan radera den.
Men det var längesen detta. Idag är Norton Anti-Virus mycket mer uppdaterad, bättre och kanske smått uppgraderad men fortfarande kan man väl säga, är den likt den som vi hade förr. Men är det en arbetsdator så rekommenderar jag den men det är inte alltid den hittar alla sorters skadlig programvara och det är det negativa med det hela. Ett anti-virus program ska hitta allt negativt.
Jag länkade igår till en sida som personen hade listat ut de bästa anti-virus program som finns idag. Så där kan ni nog titta in och kolla på recensionerna, dock är den på engelska. Jag använder mig en utav de anti-virus program som hon listar ut där.
Skadliga programvaror burkar oftast finnas som sagt, i mail-inkorgen. Windows Live Mail är mycket mer avancerad än vad den var förr. Detsamma med Yahoo-mail och Gmail. Men det är dock en sak som fortfarande är ett problem och det är Spam-mail. Det är helt enkelt oönskade reklamutskick, bedrägeriförsök eller utskick av Virus, med andra ord, skräppost.
Det finns Anti-Virus program som tar hand om skräpposten med det är inte alltid som den gör det. Oftast är det själva Mail-tjänsten som gör det. Men ibland kan användaren bli lurad, av sina egna kontakter tillochmed. Användaren som skickar spammail är med andra ord, infekterad av datorvirus. Och som jag sagt innan, ignorera det bara. Även okända länkar ska absolut ignoreras.

Detta är min  rekommendation för säkert surfande:
1, Ett bra Anti-Virus program.
2, En bra Webbläsare, Gärna Firefox
3, En bra mailtjänst.
4, Okända länkar/sidor ska absolut ignoreras.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Anti-Virus III

Godmorgon.
En ganska trist dag idag... Men ändå en helt ny dag, det är tisdag idag.
Många hatar måndagar, jag med, jag hatar måndagar också. Det är en dag som kommer precis efter den lugna eller den häftiga helgen som man ändå brukar ha. Men denna helg som gick var ändå ganska lugn. Men i alla fall! Måndagar är inte roliga, och det var nog inte söndagen heller för vad hände då? Vintern kom ju tillbaka med en hemsk kall vind att promenaden blev en aning sen. Eller sen, det gick helt enkelt sakta!
Oh gud, idag snöar det också... Visst, jag älskar snön, men nu är det ju snart mitten av mars, och då kan det ju inte snöa?

[PC]
Detta blir mitt tredje inlägg som fortfarande handlar om datorer, och dess "bad sides" kan man väl säga. Och det är faktiskt ganska fantastiskt och imponerande av Macintosh [Mac] att de inte fått några helst problem med Virus och skadliga program. Det är helt enkelt ett unikt OS och väldigt modernt. Så modernt och har ni sett designen på dem? Herregud, vilken design.
Men det var inte designen vi skulle prata om. Vi fortsätter helt enkelt med den vanliga OS:et Windows som nästan alla som jag känner, använder sig utav. Eller ja, hela världen använder sig utav Windows.

Många använder sig nuförtiden av nya operativsystemet Windows: Vista. Det är en helt ny förvandling och grafiken är bättre och många nya saker går att göra och skapa. Den nya sökfunktionen har verkligen fått ett plus i kanten i Vista.
Men... Den har sina dåliga punkter, därav den nya säkerhetskontrollen. Den är ju så irriterande. Varje gång du installerar ett känt program såsom Windows Live Messenger, frågar datorn om du är säker på att installera detta program? Visst, men sedan kommer en rad massa notifikationer. Och det är ju så himla störande. Visst, det går att avbryta denna funktion men det är inte 100% som den avbryter.
Personligen, har jag inte Windows Vista, fast min bror rekommenderar den starkt. Det på grund av att du kan skapa filer, spela spel med den enorma grafiken och DirektX 10 finns enbart bara tillgängligt för Windows Vista...
För oss som fortfarande använder sig utav den unika Windows XP är DirektX 9.0c ett måste. Men vi kan tyvärr inte ha 10:an. Gahh, men jag tycker XP är bra. Så bra att jag kan till och med förvandla mitt XP till Windows Vista om jag vill med "Vista Transformation Pack" Och indexeringstjänsten? No problem, jag installerar Google Toolbar, så har du ett eget litet Indexeringstjänst för Windows XP och du kan söka filer snabbt med den. Så egentligen behöver jag inte Windows Vista. Hahahaha!

[Anti-Virus]
Det här med program ja... Om man laddade ned ett program förr så kunde programmet ha med sig det som alla hatar idag, det så kallade "Spywares". Spionprogram helt enkelt som gör exakt det som jag skrev om igår. Fast i snabbare takt. Dessa spionprogram går lätt att ta bort med alla sorters Anti-Virus program. I denna sida (engelska) finns det information om de bästa Anti-Virus program som finns för Windows. (Artikeln gjord av Mary Landesman.) "Inte ens Norton Anti-Virus finns med..." Men i alla fall. [xD]

Skickar några kontakter okända sidor på engelska via Messenger-tjänsten? Ignorera den bara. Klickar ni på den länken händer det som jag beskrev igår.
Jag gjorde det bara för att testa men mitt Anti-Virus program [Once again] stoppar tjänsten och blockerar sidan åt mig. Och det kallar jag Service!

Nej, nu ska jag fortsätta läsa lite om Spywares och annan viktig information, som kan faktiskt göra sin dator mer säker att surfa i. Ha det bra så länge!! ;D

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Anti-Virus II

Hej.
[PC]
Fortfarande är jag fundersam...

FreePcSecurity har extremt mycket bra information om hur man kan skydda sin dator mot Virus, Spam, Trojanska Hästar och Maskar. Och denna artikel liknar mycket det som hände mig, jag beskrev det den 26 september på en fredagspub då.
Tur att jag ignorerade det, annars hade det fått konsekvenser... Vilka är konsekvenserna?

Först av allt, all infomation från din kontaktlista i Windows Live Messenger tas automatiskt in. Sedan tas även dina sparade lösenord och annan viktig information bort från din dator via datorns Internet Protokoll [IP] adress. Sedan "injiceras" det ett antal extra helt onödiga program på din dator som gör datorn mer ostabil och slö och sedan får man[oftast] en notifikation på aktivitetsfältet, en ny ikon, på engelska dessutom, som varnar över att du blivit "infekterad" av virus. Sedan kommer det fram, helt automatiskt, en massa Windows Internet Explorer-fönster som gör datorn ännu mer slö och seg. Därefter kommer kommandotolken upp där det står att den laddar ned en okänd fil till din datorn, det för att informera att "den" laddar ned ett fejkanti-virus program som gör ytterliggare datorn seg. Därefter får du en "blue screen of death". Det är helt enkelt en blå skärm med en text med orden: Fatal Error. Där krashade din dator. Där blev den också förstörd. Har du tur kan man få liv på den igen genom att gå in på Felsäkert läge och försöka lösa problemen där genom att installera ett fungerande anti-virusprogram på den eller annat som tar bort alla de onödiga filerna. Att göra det manuellt går också alldeles utmärkt men dock tar det mer tid... 

Att gå in på felsäkert läge är ett fiffigt sätt att komma åt problem som "skadat" filer eller program av såväl okända och farliga virus, maskar, trojan och allt annat som tillhör Virus, kategorin. 

Men hände det något annat än att din dator bara krashade och sedan går det inte att starta om den igen? 
Då har OS-programmet förstörts helt och du måste installera om OS:et. I värsta fall kan även hårddisken som finns i datorn, vara förstörd, men det är en liten chans att det händer. Men tyvärr hände det mig en gång. Virusprogram förstörde och raderade alla mina filer från mina 3 olika hårddiskar. Alla var nya, så vi var tvungna att Formatera om hårddiskarna, installera om Windows i en utav hårddiskarna och sedan börja om från början. Därför rekommenderar jag starkt USB-hårddiskar som lagrar dina viktiga filer. Och du kan ha den vart du än vill, gärna i ett kassaskåp så att ingen kommer åt dina viktiga filer. Då kan du vara övertygad om att filerna är säkra från både virusprogram och tjuvar! Det kallar jag smart ändå!   

Virus brukar även härja i olika okända hemsidor. Mestadels över hemsidor där du kan ladda ner "cracks", småprogram som är skapade utav "Hackers". Cracks var skapade eftersom de själva klagade på att de flesta program var helt enkelt för dyra att köpa, så de hackade programmen så att programmen i sig tror att användaren som "crackade" programmet, har köpt den varan så att den funkar precis som den ska, med alla funktioner, som tidigare inte fungerade på grund av att man var tvungen att köpa programmet för att sedan kunna använda sig utav funktionerna.

Eddie får undersöka mer om detta senare, kolla vilket inlägg det blev nu! -_-

//Eddie

//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Anti-Virus

Weheeeey! Det är helt otroligt! Det måste vara rekord! Statistiken visar extremt höga siffror idag. Helt otroligt!!

[Anti-Virus]
Igår tillägnade jag min tid att förklara vad som egentligen hände när jag klickade utav misstag, en länk som någon utav mina kontakter skickade mig. (egentligen så vet inte personen om att han/hon skickat den till mig, det är snarare viruset eller masken som gör det automatiskt) och detta blev resultatet:

Få se nu...
Meetyourmessenger? What the hell? Vad är det? Kan någon förklara det för mig?
Det är tydligen en sida där man kan registrera sig... Men mitt anti-virus program blockerar den åt mig.
Om jag undersöker mer...
Wow, det är helt otroligt! Titta in i denna sektion! Jag är ganska chockad. Helt sjukt, varför finns sådana sidor?!
Det var därför mitt Anti-Virus program blockerade det åt mig!
Jag tackar verkligen för det, vilken service!

Surfa försiktigt i framtiden, är min rekommendation!
Hasta la Vista!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [6 mars]

Godmorgon och mycket välkomna till min blogg. Eller som idag, den efterlängtade fredagen och Eddiemans Fredagspub.

Denna vecka har jag hunnit med många saker, bland annat har jag fått nya idéer för denna "tråkiga" blogg eftersom designen är hemsk för tillfället enligt mig. Så jag håller på att fixa denna design på bloggen och ska försöka få den att se mer finare och coolare. Eller stavas det me K? Hursomhelst, det är fredag idag.

[Rekryteringsmässan]

Igår var det torsdag, och Rekryteringsmässan anordnades igen i Västerås och Eskilstuna. Jag och ett gäng till skulle dit, självklart och till min förvåning var det enormt många på mässan i Västerås. Kön var enorm och vi stod väl därute i kylan i 25minuter.
Mässan i Västerås var en besvikelse kan man väl säga, rekrytering av ingenjörer, säljare och ekonomer var stora. Medan de som man förhoppningsvis var intresserad av fanns inte varken i Eskilstuna eller i Västerås. Men jag gillade stämmningen i Eskilstuna eftersom man fick massa broschyrer, information och pennor gratis. Däremot fick man inte det i Västerås. Och så mycket folk det kom på Friidrottshallen. Att hallen kunde ta emot så många människor från hela Sverige kan man säga. Men sammanfattningsvis var det: Informativt.  

[Virus]
Läste ni Aftonbladet tidigare? Angående "Koobfacemasken?" Något mycket liknande hände mig i September 2008 där "masken" trängde sig in i någon utav mina kontakters "MSN" och de skickade länkar om en "hemlig inspelning av dig" och då var man så nyfiken att man var tvungen att kolla. Men till min förvåning behövde mitt Adobe Flashplayer uppdateras, vilket jag kontrollerade och det stod att jag ändå hade den senaste Flash Player installerat. "Så vad var detta egentligen?" tänkte jag och försökte komma på en lösning tills mitt Anti-Virus program blinkar rött där den gav mig ett meddelande om en "Trojan" som hade blockerats av Anti-Virus programmet. Vilken enorm tur. Men jag var fortfarande nyfiken om den "hemliginspelade videon" på mig själv och försökte få ett svar men fick inget. Bara det att mitt Anti-Virus program varnar för sidan och till slut fick den "nog" och blockerade sidan åt mig automatiskt. Och det kallar jag Service! Efter ett halvårs väntan fick jag äntligen ett svar från Trend Micro och det är den så kallade "Koobfacemasken". Där får ni detaljerad information om vad den egentligen gör när datorn blivit infekterat av viruset. Viruset använder "cookies" från några utav de sociala verktygen på internet som vi använder dagligen såsom Facebook och Myspace. Men även Messenger, i mitt fall tydligen.

Ha det bra amigos y amigas!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Min Blogg - EH?

Muhahahaha!
Jag välkomnar er, till min blogg idag. Den 4 mars är det idag och det är en onsdag.
Idag tänkte jag snacka om min blogg!

Jag har läst igenom nästan alla inlägg på denna blogg. Men, kategorin Eddiemans Fredagspub saknar många inlägg som skulle, egentligen, publicerats men inte gjort.
Minns ni julen 2008? Jag var så himla orolig över min ekonomi på den tiden att jag mestadels skrev om det istället. Och familjens situation skrev jag mycket om också under december 2008.
När jag först tänkte på en blogg, då skulle det handla om musik och underhållning. Men kolla nu, nu handlar det om allt möjligt...
När jag skrev den 2009-02-25 om: "Update..." angående om kategorin "La Familia" skulle vara intressantare... Men nu ångrar jag det fullständigt. Det som är "unikt" kan man väl säga, det är kategorin; "A hopeless leadership". Jag har inte sagt något om ursprungsidén till denna kategori, vilket jag ska nu i framtiden avslöja. Men än så länge får ni inga tips eller idéer om det.

Hahahaha, jag låter så elak när jag skriver om det. Oj, nu har jag sagt för mycket!!, Men vi fortsätter.
Jag funderar starkt på en ny kategori faktiskt. Ni vet ju inte ens vem jag är som skriver i denna blogg och ingen information om mig? Hmm. Nej, ingenting står skrivet om mig här, vilket är en "shame". Jag jobbar på det just nu så ha lite tålamod!

//Eddie

//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Status

Tjenare och välkomna till min blogg.
Japp, helt otroligt nog, det är mars nu. Hooohooo! Det är MAAAAAARRRRRRSSSSS!!! Vi välkomnar mars-månad och, seriöst, helt troligt, men vi har faktiskt klarat av två hela månader år 2009. Det är ju helt fantastiskt.
Februari var fyllt av spänning. Jag undrar hur mars kommer att se ut?
Just det, jag vill även passa på att säga att det är Patrik Anderbergs födelsedag idag, jag säger GRATTIS!!!!!!
Jodå, och det kommer flera.. 
Fast jag har inget hört från Patrik sedan han stack ifrån oss i Arboga... Så jag vet inte ens om han läser denna blogg. Och jag vet ingenting om honom. Gahhh, det är skrämmande....
Japp, det är det negativa, att man mister om sina klassmarater man känt så länge efter studenten... Guuuuuud, jag vill inte förlora alla som man känner men...

Och igår var det söndag. En söndag som jag "sov" bort kan man väl lugnt säga. Lördagen var fylld med mycket dans, mycket drickande. (Ja, drickande, hemska drycker blandade med olika sorters 'okända' preparat som gjorde en så himla sömnig. Jag lovar, det var HEMSKA drycker. Jag gillade min Zingo med apelsinsmak ganska bra men en av mina kära kamrater blandade denna fantastiska dryck med ett annat preparat som fick mig att bli, ehm, korkad kanske. MEN jag lyckades faktiskt hålla min hjärna vaken)
Jag har nog aldrig varit så himla trött förut. Men det måste nog ha varit för de hemska dryckerna som de gav mig vid "förfesten". Jag sa faktiskt till Anders att jag inte skulle dricka men att de tvingade mig... Gahh, det kallar jag grupptryck men jag har nog lärt mig min läxa... Jag hatar verkligen det.
Jag hann även introducera T-Qualizern, eller tröjan med en 3D equalizer installerat . Och det var ju succé eller hur? Ahahahaha! Alla gillade den verkligen. Nu får den en välbehövlig vila och självklart ska den användas igen, men inte nu.

Mycket folk det kom också. Dansgolvet var fyllda med danssugna människor. Och musiken var inte illa heller. Jag älskar verkligen DJ:ns musik. Jag borde ha varit insatt i musik också men det är jag inte. Film? Glöm det, jag är ingen film-fantast. Därför kan jag inget om filmer heller och jag är tvungen att fråga Tomas om hjälp. Så sluta fråga mig om film! Och Spel? Nej, jag är inte spel-beroende och kan inget om spel heller. Behöver jag tips om spel frågar jag Anders om råd eller varför inte fråga "Tobbie-Long" [Tobbe]? Och matematik? Jag har aldrig varit en matematisk expert men behöver jag tips om matematik frågar jag min egen far eller varför inte Anders? Så sluta fråga mig om dessa saker.

"Vi lever faktiskt en gång" hörde jag även någon säga på lördagens fest på Stadskällaren. Och det fick mig att tänka igenom en hel process med information i hjärnan. Jag blev faktiskt lite rädd när han sa det men han syftade till min bror nu igen. Ja, han kom aldrig på festen för att vara ärlig.. Gahh, men det är hans liv, inte mitt och vill han inte festa så vill han inte det.
Och hur gick det för Max egentligen? Jodå, jag såg han för första gången på länge hos Anders på "förfesten" men när vi väl anlände på källaren så sågs vi aldrig mer. Försvann han mystiskt? Jag frågade Frederico el Primero och han sa att han inte fick komma in... INTE?! Hur gick det till? Jag minns inte vad El primero sade men det måste ha varit för att han saknade något.. Hmm... Jag minns inte. Ett kort? Men hursomhelst, det var kul att få träffa honom igen. Och vad han gör idag är fortfarande ett mysterium...
Detsamma är det men "Hannesito 'My Man'". Jag har inget hört från honom sedan juli 2008.

Uhm, detta var ett "konstigt" inlägg.. Det skulle börja med att välkomna mars men slutade med Stadskällaren.. gahh. Vad ska man göra?
Ha det bra!

//Eddie

//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0