Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Fredagspub [29 maj]

Hej och hjärtligt välkomna till min blogg. Eller som jag kallar den för; Eddiemans Fredagspub!!

Dessa tidigare inlägg angående den kris som min familj alltid kommer att ha, tydligen, har jag allt men låtit väldigt seriös och kanske otydlig och allvarlig. Och det är ju självklart inte den Eddie, som ni brukar vanligen se mig ute bland gatorna eller naturen där ute.
Och jag måste ändå säga att jag kanske har tagit lite för mycket i detta och sånt vill jag nog inte ha på min blogg. Men med sanningens ord så är detta tyvärr sant. Sanningen går inte att dölja, inte ens i min egen blogg men hursomhelst vill jag be om ursäkt för min "allvarliga" attityd i bloggen.

Idag tänkte jag ägna min lilla "fritid" om klockan som tickar mot Juni och sommaren.
Och många kanske tänker; vad skönt, nu slipper vi den hemska och kalla säsongen.
Visst, jag håller fullständigt med men jag har aldrig varit den typen att jag "älskar värmen". Nej, jag har på något sät, alltid ogillat värmen. Men det fina vädret kan man ju definitivt inte säga något fult om för är det verkligen fint väder i Arboga, då är det fint överallt.
Gärna med vindar som blåser på en hela tiden vore skönt, speciellt i torsdags när det blåste som om det vore en hemsk storm men jag älskade det faktiskt.
Och jag "lekte" hela tiden att jag "Vindsurfade" och jag gillade det! Hahaha, jodå, jag har min lilla fantasi kvar från mina dagar som barn och det är ju härligt tycker jag.

Som sagt tickar klockan mot juni och många saker kommer att hända just den månaden. Speciellt denna händelse: "Don't story view y Car and ball out, car, ball out" på min bilddagbok som jag sist uppdaterade den 4 december 2008. Och det var ett bra tag sen kan jag ju meddela er. Beskrivningen finns på min bilddagbok förståss och i spalten "The Book of Knowledge".
Och det kommer då den dagen, att stå mer information om den händelsen här i min blogg så det är bara att hålla utkik!
Mer infromation om de olika eventen som jag kommer att hå nu i sommar kommer så småningom att stå här i min blogg så därigen håller ni utkik efter den informationen.

Idag är det en mycket härlig fredag och vädret kommer att hålla sig hela helgen så räkna med olika aktiviteter, fest och röj, spel, grillning och allt annat, you name it!

För mig, då blir det säkert sång, musik och kanske även dans, och det är härligt tycker jag.

Jag kommer med mer information sen.
Syns ;)

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

"Det finns en bas i det hela"

Hej och mycket välkomna till min blogg, eller som jag kallar den: Eddiemans Fredagspub!!

Usch nej, så många dagar som jag inte hunnit med att blogga. Det är ju helt sjukt. Helgens aktiviteter var något nytt, dock var promenaden inte så efterlängtad. Men hursomhelst gick den dagen som den skulle i alla fall och jag tackar Anders för den fina insatsen, jag tackar Kim för sällskapet hos honom och jag tackar alla de andra för att de deltog och mig för att jag överlevde den dagen.

Rubriken har en mening med detta inlägg...
"Som vanligt" brukar jag säga, kanske även ni men dock handlar det om "vår" internet-användning här hemma.
Detta inlägg syftar lite tillbaka till det förra inlägget på Eddiemans Fredagspub.
Och "basen" eller grunden som det numera heter, var nog när min bror var så himla desperat av användandet av internet att ägaren till internet-modemet var tvungen att ta till drastiska metoder för att få kontroll på min brors dumma attityd och beteende.
Men numera har min bror ett eget sätt att surfa igenom Internet med abbonemang. Och tyvärr blir det då bara jag, ägaren och min lilla syster, drabbade av denna idiotiska tragedi.
Och ja, jag kallar den idiotisk eftersom syftet enligt min aspekt, var att bestraffa Alexander ifrån att använda internet, men nu har det blivit så att Alexander "räddat" sig ur den bestraffningen, dock har den bestraffningen gått emot oss andra vilket jag tycker är mycket orättvist.
Och det går inte att ändra på ägarens hjärna. Han tror fortfarande att Alexander använder hans internet, fast han har egen internet-uppkoppling via abbonemang.

Därför mina damer och herrar, är jag mycket sen med alla uppdateringar och jag har dessutom inte tid eftersom de nya kraven gör mig helt sliten om dagarna att jag faktiskt går och lägger mig tidigare om dagarna, vilket i för sig, är ett plus.
Internet-uppkopplingen är inte så ofta uppe heller vilket är mycket sjukt. Den borde vara tillgänglig när man väl behöver den men nu så gårm det tyvärr inte.
Och varje gång han tar bort modemet så måste vi genomgå en himla lång process för att återigen starta om systemet för att sedan kunna få en internet-uppkoppling överhuvudtaget.

Och ja, jag är väldigt arg, sur och besviken över denna idiotiska handling som inte ens ägaren till internet-uppkopplingen förstår.

Nej nog om detta.
På fredag uppdaterar jag med goda nyheter.
Ha dé!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Uppdateringar

Wow, överallt ser jag stora förändringar. Arboga är sig inte likt längre. Allt har definitivt förändrat sig, på ETT år.

Till exempel Vasagymnasiet.
En mycket bra Gymnasieskola, jag älskade skolan, dock gillade jag inte vissa kurser som man fick efter ett "osäkert" val som man gjorde i början av år 2006.
Sedan kom V.I.P profilen för Samhällsprogrammet i början av år 2006 med rektorn i spetsen och med andra profiler för Vasagymnasiet och VI fick inte ta del av den utan profilen trädde alltså i kraft år 2006-2007. Sedan dess har eleverna fått utforska Europa, utforskat en hel del saker med profilerna på schemat.
Jag och resten av våra kamrater med 1989 som ett stämpelår kan man väl kalla det, var de sista eleverna som gick de klassiska programmen utan några profiler alls, fast vi "försökte" överklaga fast utan resultat att få ta del av några profiler.

Idag är skolan så avancerad att man känner att man vill gå om alla åren på Vasagymnasiet eftersom de nu har profiler och chansen att utforska Europa på ett sätt som är så himla unikt och det får man väl tacka Per Gamalielsson som är rektorn där på Vasagymnasiet med dess styrelse och elever.
Och sedan har jag märkt under dessa 6 månader med Arboga Tidningen vid frukostbordet varje morgon, att Vasagymnasiets egna elever skickar och skriver in insändare och bilder på deras aktiviteter och engagemang och det kallar jag verkligen engagerade elever. Helt otroligt. Så engagerade har nog ingen varit tidigare än just dessa elever.
Och konstigt nog händer det efter 2008, efter min student.
Det är kanske så att eleverna nu får bestämma vad som ska läras ut i skolan? Fast de ändå lyder order från deras respektiva lärare? Eller är det nya lärare?
Gud, jag önskade jag hade den åldern till det men ack... Nej. Livet fortsätter brukar man ändå säga och det instämmer nog.

Uppdaterar med mer information sen.
Hörs!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Information

Hej och välkomna till min blogg.
Ytterliggare en helg klarade man av helt utan några helst problem.
Idag är det en trist och grå måndag vilket jag anser är mycket trevligt och mysigt!
Ensamheten och tysnaden är verkligen något som jag har levt med under många, långa och jobbiga dagar. Kanske även på de dagar som gått bra och jag klagar inte! Det är ju så trevligt! Jag tänder ett ljus som ska brinna i några timmar och det är ljuset som sprider lycka, harmoni och ger ett dekorativt ljus som höjer det mysiga och livar upp miljön.

Veckan som gick, mina damer och herrar, var en av de mest innehållsrika veckorna jag någonsin haft i mitt liv. Och tyvärr så missade jag ett oerhört viktigt möte på tisdagen och som jag sade till mina goda vänner Simon och Martin; jag beklagar djupt över detta men jag ser fram emot nya och informativa möten med er i framtiden.

På torsdagen fick man som sagt tidigare, ett telefonsamtal från Karnevalskommitén och "Gunnar" frågade mig om jag kunde vara med. Självklart, jag tvekade inte ens eftersom jag gillar att underhålla och det är meningen med det hela enligt mig, att underhålla folket. Liksom i tidigare artiklar och bloggposter tog man detta med "beatboxen" så himla seriöst att det faktiskt till och med kändes negativt att beatboxa.
Men det var då det. Idag är det som sagt nutid som det heter och som jag sa, det är kul att få underhålla och uppträda på scen. Jättekul tycker jag!!

Helgen ägnade man sin tid hemma som vanligt och det var ingenting fel med det!!
Och söndagen åkte man tillsammans med Max Familj till Köping för att se trollkarlen, magikern och illusionisten Joe Labero som var där och utövade sina trollerikonster, tricks, magi och illusioner. Och jag lovar att det var så himla roligt och SJUKT att det gick inte att beskriva hur COOLT det där var, speciellt när Labero gör intrång på scenen i den tomma glasbytten som sedan fylls med rök, där sedan Joe Labero poppar upp som om han kom ifrån röken, helt fantastiskt. Jag tackar verkligen Max och hans familj för detta.
Men kvällens höjdpunkt var nog när jag var tvungen att jaga "Mårten Gås" En anka på showen som dök upp flera gånger på scenen vilket var både lustigt och roligt, där ankan sedan faller ned på marken där "Albert" en annan man på showen, som pekar på mig att jag ska hjälpa honom att "fånga" ankan. Det var svårt men jag lyckades få tag i ankan Mårten. Sedan tackade Alvert mig för den fina insatsen.
Hahaha, det var väldigt roligt och efter showen fick både jag och Max, en varsinn DVD med Joe Labero i spetsen.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Information: Arboga Karnevalen 2009Hej och välkomna till min blogg! Eller som jag kallar den, för Eddiemans Fredagspub!!
Dock är det inte fredag idag tyvärr men min logga, blogg och allt annat inom "The Big Eddie Community" har fått sin inspiration från "Eddiemans Fredagspub". Och det har vi bevis på!

Idag tänkte jag berätta om Arbogas "Unika" Karneval år 2009 och det är något speciellt detta år och tyvärr, enligt min aspekt, så är det väldigt dåligt att de var tvungna att ställa in det stora karnevalståget. Och varför ställdes den in undrar ni eller hur?
Enligt deras hemsida säger dem att "2009 måste det stora karnevalståget på lördagen ta en paus, vi kommer tillbaka i juni 2010. Anledningen är att karnevalen skulle krocka med nationaldagsfirandet den 6 juni."
Det betyder alltså att det bara kommer att vara ett Barn/ungdoms karnevalståg. Eller som de erbjöd på deras hemsida: Ett stort barn & ungdomskarneval

Ugh...

Men nu in med de goda nyheterna.
Karnevalskommitén i Arboga ringde mig personligen den 14 maj 2009 och en som hette "Gunnar" presenterade sig och frågade snällt om jag kunde vara med och uppträda på scen på Karnevalen. Självklart sa jag med ett leende och accepterade glatt hans erbjudande.
Detaljerad information till exempel tid och rum finns här.
Vi bestämde att jag skulle uppträda efter det stora karnevalståget antagligen vid 17:30 - 18.00. Och precis, årets karneval äger rum den 5 juni 2009 i Arboga.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [15 maj]

Hej och välkomna till min blogg!

Och eftersom det är Fredag idag så är det naturligtvis en FREDAGSPUB!!!

Denna vecka har varit extremt tung... De nya kraven tar verkligen kål på mig och min tid men än så länge får jag väl stå ut med det. Jag kan inte göra så mycket med tanke på vad min familj har gått igenom i min historia.

Men det var inte det som jag skulle berätta om denna veckas fredagspub.

Nu har jag verkligen försökt att uppdatera min blogg och mina andra sociala och interaktiva webbplatser som finns i Internet och en liten förändring har väl gjorts.
Men jag önskade jag hade mer tid till Internet men det har jag inte just nu vilket jag tycker är väldigt synd.

[Det nya Internet-lagen hemma]
Efter den 1 april 2009 så ändrades Internet-reglerna även här hemma. Och det menade ägaren till Internet [Dock inte mitt modem för den är min!] att Internet-användningen i hemmet nu kommer att minskas med 70% vilket betyder att när ägaren kommer hem efter ett slitsamt arbete på jobbet, så kan vi åter använda Internet-användningen igen. Men det finns ju vissa dagar som Internet-användningen är sen och det är då dessa "svarta" dagar som egentligen betyder otursdagar, som då äger rum. Och med det menar jag att när ägaren är sur, arg eller besviken så får vi ingen tillgång till Internet överhuvudtaget.
Allt har ju tyvärr sin grund och bas för det hela. Och tyvärr så kommer min bror Alexander in i bilden igen vilket jag tycker är väldigt synd men så är det tyvärr. Det är, enligt min syn på det hela, hans fel att vi inte har tillgångar till Internet till 100%.
Det är inte bara hans fel nej. Hade inte mina föräldrar gjort slut hade detta aldrig inträffat och jag kommer återigen med Familjens-kris-tänkandet...

[Senare idag]
Som jag sade tidigare, har jag försökt att uppdatera lite och det har jag gjort!
I min bilddagbok så har det kommit in lite information om grejer som nu ska hända i sommar. Kanske det blir bättre än förra året? Det får vi väl se eller hur?
Mer information om de olika arrangemangen får ni under helgen eller varför inte lite senare idag?

Ha det bra denna vackra och underbara Fredag idag!!

//Eddie

//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [Gällande April 2009]

April var en månad fylld med aktiviteter. Och tyvärr efter det nya kraven som man fått från Kommunen så har jag tyvärr inte så mycket tid till datorn och bloggandet och därför har det varit inaktivt här inne.
Men som sagt fick jag en chans idag den 8 maj 2009 som dessutom är en fredag och då är det ju Eddiemans FREDAGSPUB!.

[Det negativa]
Som sagt, aktiviteter och "achievements" kan man väl lugnt säga att man fick och upplevde. Men tyvärr också en del negativa saker inträffade också. Bland annat att det går extremt dåligt för en familjemedlem vilket är så himla tragiskt. Hur kunde det ske?
Och efter lilla Jennifers födelsedagskalas den 19 april utbröt det kaos i min familj och det var ju inte trevligt...
Och jag har märkt en sak... Allt negativt händer bara inom familjen... Hmm, allt tyder på att det är kaos i min familj nästan hela tiden och det är som jag sade till min käre bror. Att allt har en bas till det hela som orsakade denna kaos: Skilsmässan mellan mina föräldrar. Hade mina föräldrar älskat och levt tillsammans fortfarande just nu hade aldrig detta kaos ägt rum och vi skulle haft det extremt bra. Men tyvärr så funkade inte det och efter deras separation genomgick min bror en extrem Depression där pappa var tvungen att göra drastiska metoder för att få honom på G igen och det lyclades faktisktb men tyvärr inte till 100%.
Men det där är historia tyvärr, jag kan inte ändra det och hur kunde detta ske och ägt rum? Kunde inte någon stoppa detta? Och varför hände det? Det måste ju ha funnits någon eller något som kunde ha stoppat det.. Gahhhhhhhhh. Nej det gick inte tyvärr...

:(

[Det positiva]

För det första så vann jag UKM Arboga som ägde rum den 28 mars. Efter ett par veckor kom det fram ett beslut att jag kom vidare i Läns UKM i Köping där jag uppträdde som Eddieman den 25 april 2009. Efter den händelsen vann jag återigen UKM i Köping och jag kom vidare till Läns UKM i Skinnskatteberg där jag antagligen kommer att uppträda igen. Jag tror det är någongång i Juni.

Därefter vi slutet av april då var det Valborg och självklart firade man Valborg samt Kungens Födelsedag den unika dagen. Tyvärr hände det en rad massa negativa saker den dagen och jag tänker inte ta upp det.

Efter det så var det Första Maj - dagen där jag blev erbjuden av Socialdemokraterna i Arboga, att hålla en SSU-Fana där Arboga där vi gick igenom Arbogas Gator och vägar.

En månad tidigare ringde det från Västerås SSU där de erbjöd mig att jag skulle hålla ett Första Maj tal för Arboga och jag ställde upp til det också och jag tackar SSU-Västmanland, särksilt SSU-Västerås för det extremt fina arbetet. Tack så mycket!! Jag tackar även Simon Karlsson Alm!
Jag höll mitt absolut första maj- tal och alla gillade det. Till och med Olle Ytterberg gillade det!
Tyvärr var jag så fokuserad i texten att jag glömde bort att jag hade min keps på som egentligen skulle tas av efter det att jag blev arg mitt i talet men hursomhelst gick det som det skulle i alla fall.
Efter mitt tal fick jag ännu ett erbjudande av Henrik "Zack" Segelström där han sa om jag kunde underhålla på skolavslutningen och JA! Såklart jag uppträder igen på skolavslutningen. Det är då som mycket folk kommer och ser på!!
:D

Detta var väl en sammafattning men mycket mer "Insider - tips" finns i mitt dokument som finns hemma.
Och visst, jag delar med er utifrån det dokumentet med 30% just nu. Inte allt men det tar jag senare.

Idag är det fredag. Musik gäller det för mig. Annars får ni ha det så bra.
Adios!

//Eddie

//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0