Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Fredagspub [27 nov]

Idag är det fredag en sådan tur eller hur?
För mig är det verkligen en ren otur faktiskt eftersom det fortfarande finns jobb kvar hemma på den förra lägenheten som pappa bodde i, kvar... Så mycket saker har vi packat ihop och flyttat och alla hade något gemensamt och det var att alla saker och kartonger och inklusive plantor, var tunga...
Jag har aldrig i mitt liv haft så många så kallade "second winds" när brorsan var helt utmattad och trött efter onsdagens och torsdagens flyttningar men jag bara fortsatte på bara trotts att jag hade extrema smärtor i ryggen och höger arm men jag tänkte alltid att jag måste vara klar med de viktigaste idag men tyvärr slutade det hela väldigt sent och jag anlände hem när klockan redan var 23.00. Så jag tänkte att det var bara att gå och lägga sig och vila sig inför nästa dag...
Jag harn aldrig sett min bror så trött ut i hela mitt liv förut... Aldrig... Men dessa saker måste göras och vara färdiga men det finns fortfarande mycket som ska göras vilket gör mig väldigt sömnig just nu...
Så jag vet inte hur denna helg kommer att se ut men en sak är redan bokad och det är städningen idag och söndag.
Så upptagen men vad ska jag göra? Det måste göras punkt slut... Fast nu när jag börjar tänka på det så har INGENTING hänt förutom sakerna här hemma men jag menar utanför? Inte ens en enda kotte såg jag igår på min dagliga rundtur och det är lite skrämmande... Är det någonting jag missat dessa veckor bakåt?
Och helgerna är kanske lite väl tysta nu eller hur? Men fortfarande skrivs det en massa artiklar på måndagarna om helgens bravader men lugnt är det väl hoppas jag?

[Fredagspub idag]
Och eftersom det är fredag idag är det ju naturligtvis en FREDAGSPUB på det hela och vi börjar förståss med veckan i sammanfattning och som jag nu sagt i hela 5 omgångar av fredagspub:ar tidigare så säger jag det även på denna fredagspub vilket blir nu min sjätte gång jag säger detta; VECKAN HAR VARIT HEMSK OCH SÄMST!!!
Helgen då fram till måndagen hjälpte jag pappa med flyttningen och i tisdags resulterade det i att jag stannade hemma med några "små" smärtor i ryggen och armen. Onsdagen hjälpte jag med flyttningen tills klockan dingade som sagt, klockan 23.00 och igår torsdag hjälpte jag dem med några få saker och idag fredag så vilar jag rent sagt men jag ska ändå hinna med städningen här hemma eftersom brorsan har sovit hemma hos mig förra helgen eftersom han hade ingen plats att sova i så jag tog med honom hem och där kunde han sova åtminstone tills hans nya rum i den nya lägenheten var fixad av farbror.

[Mamma, jag tycker synd om dig...]
Igår torsdag var jag i Götlunda och tvätta massor med fönster och just då får jag ett telefonsamtal och jag har aldrig i mitt liv varit så hemskt besviken över det telefonsamtalet... Men... Tyvär är det ett privat samtal och jag kan inte mer än att säga att jag försökte men det gick inte, såsom jag klarat mig under novembermånad så borde jag klara av julmånaden, vilket är december eller hur?
Men okej, det får väl bli tufft då, såsom min mamma har det idag... Igår grät hon utav förtvivlan och sade att hon har det hemskt tufft just nu och skulle vilja ha hjälp från andra resurser men vad kan jag erbjuda när jag själv har det tufft? Mamma, jag tycker så synd om dig... Jag tänker verkligen på dig mamma. Jag önskade jag kunde hjälpa dig men.............. Gud, jag blir tårögd just nu men vad ska jag göra? Jag kan inget göra just nu... Men hur kunde det bli såhär mamma? Varför lyssnade du inte på oss förut för? Vi varnade dig för att det skulle bli sämre om du inte lyssnade på oss.
Så många samtal, så mycket som har hänt och se hur vi har det idag... "Det är inte lätt att vara människa".

[Svininfluensan]
Eftersom jag inte skrivit någonting om saker som är aktuellt i vår värld tänker jag skriva några rader om den så kallade nya pandemin, Svininfluensan, eller (A)H1N1 som den egentligen heter i rätta termer och den upptäcktes i Mexiko först och spreds sig rekordsnabbt till nästan hela världen idag på så kort tid. Vad jag förstår så varnade Världshälsoorganisationen [WHO] i slutet av april 2009 för ett globalt utbrott av influensan, och den 11 juni 2009 valde WHO att klassa utbrottet som en pandemi... Symptomen för denna influensa är desamma som för vanlig influensa, alltså feber, trötthet, hosta och snuva, huvudvärk. Många drabbade har lidit av led- och muskelvärk samt illamående, diarré och andningssvårigheter... Usch vilka hemska saker för att vara symtomer men hur är det då med vaccinet och vaccineringen? Vad jag förstått så har många redan gjort det och rekommenderat oss att göra det också, inklusive min far har tipsat mig om vaccinet men vad är biverkningarna? Vad jag läste i en artikel som kom från självaste läkarna så kunde biverkningarna vara nästan identiska som vanliga inluensan som är ute och härjar just nu och även kramp i armen och små andra smärtor men vad är det bra för? Det är ju så hemskt att till och med mina närmaste haft långvarigt feber och värk och är det rätt eller?
Egentligen inte men man kanske bygger upp sitt immunförsvar med hjälp av vaccinet men är då konstant huvudvärk och feber, en rätt progress?
Enligt en artikel från Aftonbladet har redan en man i 50-års åldern dött av vaccinet och dessförinnan hade han genomgått en hjärttransplantation och vaccinet stötte bort det nya hjärtat. Hur hemskt låter det huh? Men han tillhörde riskgruppen och eftersom min far också är 50 år så bör han tänka på detta om han ska ta den, eller inte... I detta fall var detta det första fallet i Sverige bekräftat att man dött av vaccinet.

Ett intressant blogginlägg från Arbogasidan.se (Harry Holm) och jag håller fullständigt med honom!
"...Men det är dåligt av mydigheterna att lägga så mycket krut på att uppmana folk att vaccinera sig samtidigt som inte ens vaccinationspersonalen fått veta om riskerna..." - Holmens Blogg på http://www.arbogasidan.se/.

Detta var min lilla undersökning av svininfluensan, såsom den heter i vardagligt språk.
Och det avslutar också denna veckas fredagspub!
Vi syns nästa vecka!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

**En typisk onsdag**

Hej och välkomna till min blogg, Eddiemans Fredagspub!
Det är jag som är Eddie och bloggar idag onsdag eftersom jag nu har god tid på mig att göra det och tänk er, det är onsdag nu och det är en hur trevlig dag som helst, jämfört med måndagen som jag hatar extremt mycket och tisdagen som bara är i vägen för oss människor.
Men hur kommer det sig att tisdagarna är präglade med olyckor och hemskheter nästan hela tiden?
Nå, jag måste även svara på min fråga själv; varför jobbade jag för mycket igår för som resulterade i att jag var tvungen att stanna hemma senare, bara för att det var tisdag?
Tisdagarna är precis som måndagarna, hemska och präglade med aktiviteter som suiger all vår energi som vi hade återsamlat efter sömnen från helgen. När man blir extremt van vid det är alltid på onsdagarna, som idag. Idag är det onsdag och jag mår betydligt mycket bättre nu än hur jag var igår. Men det kommer nog att förstöras senare när jag ska hjälpa far min med flyttningen och städningen på deras gamla lägenhet men han gav oss en mycket välbehövlig vila igår eftersom jag var så illamående igår alltså. Hade extremt ont i höger arm och vänster fot att jag var tvungen att stanna hemma.
Men idag mår jag mycket bättre.

Som sagt flyttar familjen till en annan lägenhet som de fixat alldeles själv. Jag har förståss hjälpt till när jag kunde förståss men annars hade de gjort om precis allt i lägenheten, dock är städningen kvar men det fixar ju jag lätt, bara jag får tid...
Men onsdag är det idag och planer för dagen är redan bokad, jag ska fortsätta hjälpa dem med flyttningen, sortering av saker och städning om vi hinner.


//Eddie

** Onsdagsinlägget
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Ett trick på min fredag...


Som rubriken lyder så har jag haft problem med publiceringsverktyget här på bloggen och eftersom jag skrev ett inlägg i onsdags så får ni 3 inlägg idag på grund av det lilla felet.
Men eftersom ni gillar att läsa så förstår jag er att det kommer att vara en bra läsning det här.

God fortsatt läsning!

/Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [20 nov]

Godmorgon och välkomna till min blogg., det är jag som är Eddie.
Veckan som gått har varit hemsk... Usch hemsk ska jag tala om. Varje dag har jag kommit hem alldeles för sent! Jag kommer aldrig hem i tid... Först jobbar jag, sedan sticker jag hem till brorsan och snackar en massa saker och kommer hem vid 20.00. Så har det varit ett tag men det ska bli ändring på det.

[Jag kanske hatar beatbox?]
Jag kanske har inte tänkt på det men efter så många negativa inlägg om beatboxing och den  låga supporten och de hemska sammarbetena som aldrig håller så är det ju helt klart att jag hatar beatboxing. Så "kanske" i rubriken kanske är helt fel. Jag hatar beatboxing nu och har aldrig sagt det sådär rätt ut till någon förut men hursomhelst är det ju helt klart att jag hatar beatbox.
Beatboxing var kul på den tiden man gick i grundskolan då när alla ville lyssna. Idag är det ett fåtal, kanske inga alls som vill lyssna.
Och detta blir säkert mitt femte inlägg om beatboxing och jag kommer nog inte att sluta förrän alla förstått att jag HATAR BEATBOXING!.
Men herregud, det är nog ingen idé att tala om vad beatboxing är längre för den musikstilen är helt enkelt inte stilen för många och dock inte för mig heller. Så jag borde nog sluta eller hur?
Jag ser det så, jag ser det på det sättet och ju mer jag talar om det ju mer folket blir förvirrade och förvånade hur jag kan fortsätta att "babbla" om beatboxing... varför inte sluta såsom min bror gjorde efter fiaskot år 2006? Varför slutade jag inte då?
Jag slutade inte för jag var så ivrig att fortsätta få applåder från folket men istället blev jag totaldissad av mitt eget folk. Men jag har även gjort det för underhållningens skull och har alltid älskat att underhålla folket. DÄRFÖR FORTSATTE JAG MED BEATBOXING, för att inte göra ER BESVIKNA! Men nu är jag tvungen att göra er besvikna, med detta inlägg, att jag hatar beatboxing nu.

[Mat-brist]
Hos min kära familj är det nu kris igen. Speciellt hos min bror där det aldrig finns mat kvar till någon... Och hatet mot den "nya" i familjen växer sig allt större för varje dag som kommer. Men jag har inga bekymmer mot den personen, ännu men det är min bror som har det lite jobbigt just nu.
Igår assisterarde jag med matlagningen hemma hos honom eftersom både pappa och "hon" var tillsammans med vår farbror, till deras nya lägenhet och jobbade på. Och jag hatar att jobba därborta. Som om jag ALDRIg kommer att få göra mina sysselsättningar med städningen där. jag hade sagt till honom innan att jag kan hjälpa dig med städningen till 100% men vad är det han gjorde istället? Han ville få mig att byta yrke för en dag genom att vara målare. Och visst, måla är nog inte så svårt som jag tänkte mig men gud att jag had så fel! Att måla med pappa var en av de svåraste saker jag gjort i hela mitt liv. Jag vet inte vad jag gjorde men jag kan säga er att det var bortkastad tid eftersom det som "målades" över skulle sedan skrapas bort så jag tänkte... Nej, SCREW THAT!
Men maten och hungern är ett stort problem hos dem. ETT STORT PROBLEM att det faktiskt inte räcker till alla. Ingen blir mätt och belåten enligt min bror men hur kan det komma sig?
Ett stort problem som brorsan upptäckt är portionerna, det räcker aldrig till någon annan. Hon gör alltså mat för bara 2 personer; för Pappa och kanske för henne själv men vad jag misstänker hon är, vegetarian och hon äter så himla lite att hon konstant (enligt uppgifter från pappa sjävl) är sjuk och illamående inombords, varje dag fast det kanske inte syns, dock en sak syns hela tiden; hennes trötthet.
Men hur gick det till och varför blev det såhär? Svaret får ni inte idag. Svaret får ni långt senare. Ni kanske får svaren genom att leta er i arkivet i denna blogg.

[Fredag]
Nog att det är en grå och trist fredag idag så känner jag mig inte alls bra idag när jag skriver detta. Jag vaknade klockan 9.00 idag och sitter nu här på en lokal dator som man hittar jämt varje fredag (onsdagar också tydligen). Men jag klagar inte, det enda jag klagar på är postens arbete... Seriöst, hur många felaktiga brev från min käre far får jag varje dag i mitt brevinkast? Det är ju sjukt! Men jag kan inget göra förrän pappa gjort adressändringen och fixat det förbaskade namnet han har på sitt brevinkast-signum: "Edison Henriqueq" och "Henriguel"... Det ska vara HENRIQUEZ!!! Pappa har till och med skickat in sitt namn, DATORSKRIVET SÅ HUR I HELVETE GICK DETTA TILL DÅ?!?!? Varför ska ni ställa till det så himla mycket för? Det blir ju jämt FEL! VARFÖR?! Jo, det är hur sjukt irriterande att få brev som egentligen inte tillhör mig! Det är så himla frustrerande. Men vad kan jag göra? Jag har redan sagt till posten att JAG har flyttat men det enda jag kan göra är som pappa sade till mig redan igårkväll: Vänta, det fixar Pappa.

Jag har inga planer för helgens aktiviteter men vad jag märkt är att varje helg så måste alltid nån ställa till oreda... Jag hatar det. Det känns faktiskt som om det kommer att fortsätta så ett tag men jag gillar det inte... Men det var inte det jag ville säga, det jag ville säga var att ni få ha det en TREVLIG HELG!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Lite Information

Jadu, rubriken lyder verkligen det som kommer att sägas i detta inlägg denna onsdagskväll.
Och välkomna till Eddiemans Fredagspub, det är jag som är Eddie, er bloggare.
Jag kanske inte är er favoritbloggare men hursomhelst är jag åtminstone en av bloggarna så antagligen är det helt okej att vara det...

[Oförberedd publik är något jag fruktar, jämt...]
I förra inlägget fortsatte jag med beatbox-skrivandet. Och jag har gjort det hela tiden att det faktiskt är ganska tråkigt nu. Samma saker dyker alltid upp; det negativa med beatboxandet enligt min syn. Men hur många beatboxare finns det då i Sverige? Inte många kan jag säga.
En talang är något unikt som inte många kan göra, i detta fall så är beatboxen en unik talang som rkäver verkligen mycket som jag sagt tidigare.
Men nog för att vara en talang krävs det alltid support, vilket jag inte fått på ett ganska bra tag... Många förstår inte detta med supporten men för att jag ska få publiken att förstå vad jag egentligen ska hålla på med innan jag uppträder och framför mitt beatboxande krävs ju också att publiken är åtminstone lite förberedda på vad som kommer att göras, speciellt när jag uppträder.
Sådär har ni gjort mot mig och jag kan gärna kontra er med samma princip och koncept. Ni som är nya behöver vänligen bara ignorera detta om ni vill men jag berättar ALLTID vad jag kommer att hålla på med för någonting innan jag uppträder men det finns alltid någon därute som inte fattar mitt språk tydligen. Därför TOTALDISSAR jag den dagen jag beatboxade i Folkets Park tidigare i år. Ett fåtal anlände och inga anhöriga till mig kom och såg på så jag visste nog vad som skulle hända. Och vet ni vad jag fick för respons?
Det kommer från en kille som jag har absolut ingen aning om vem han är men TYDLIGEN kände han igen mig och sade att: "Mycket bra gjort, men du beatboxade för fel publik."
Men hur kommer det sig att jag beatboxade för fel publik? Hur i helvete gick detta till?? Varför beatboxade jag för fel publik, frågade jag honom och fick svaret: Jag vet inte...
Som om han själv var oförberedd på något sätt men vad jag försöker säga är att jag får aldrig någon support från någon annan när jag ska beatboxa... Därför blir det tveksamt om jag ska fortsätta beatboxa, såsom jag lovat vissa personer. Tveksamt säger jag!

[Ungdomsfullmäktiges framgångar]
Jag gratulerar Ungdomsfullmäktige i Arboga för att det verkligen flyter på som det ska nuförtiden. Många nya och intresserade och aktiva ungdomar är redo att styra Ungdomsfullmäktige i Arboga och ta upp en massa viktiga frågor som berör unga i Arboga Kommun.
Jag har ju läst den lokala tidningen och är mycket imponerad av det aktiva jobbet som de håller på med där.
Jag önskade det kunde varit så sista året jag var med där men ack, jag hade fel... Intresset var så lågt då men titta idag. Intresset har ökat ganska rejält. Grattis till er.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [13 nov]

Hej och välkomna till min blogg; Eddiemans Fredagspub!
Idag är det alltså fredag, den 13 november. Helt otroligt men vi närmade oss denna fantastiska dag, som nu många kallar den för extrema otursdagen...
Jag håller nog inte med eftersom jag anser att det är fortfarande en likadan dag, precis som alla de andra dagarna. Helt normal med andra ord...

[Jobbig och tung vecka, blandat med en liten recension]
Denna vecka har verkligen varit hemsk... Jag har nog inte sovit så bra heller dessa dagar... Herregud, jag är tvungen att göra en massa ärenden och kommer inte hem förrän klockan dingar 22.00. Speciellt igår när jag och några till var och hjälpte till hemma hos pappa men jag hade verkligen inte orken eftersom jag tidigare hade jobbat färdigt för dagen... Så inte en enda vila fick jag när brorsan skriker efter min hjälp men jag var verkligen så utmattad... Dessutom också utsvulten eftersom det enda jag hade ätit igår innan den sena middagen var lunchen på jobbet, vilket var klockan 12.00.
När vi väl anlände tillbaka till ursprungshemmet så fick jag en god middag som jag inte kunde tacka nej till! Jag har aldrig varit så hungrig förut...

Efter skrovmålet så kommer brorsan med förslaget till att se på film och han älskar verkligen rollspel och magi så det vi såg på var en film, baserad från originalspelet till PlayStation: Final Fantasy 7. Ett spel och historia som verkligen har slagit väldigt bra och hårt på alla spelrecensenter, kritiker och spelare, världen runt. Ett spel som fått massor av spelare, att häpna då när en huvudkaraktär i spelet, faktiskt dör i spelet och det hade vi som tidigare hade spelat de andra Final Fantasy spelen, inte en blekaste aning om att det kunde hända i ett "Final Fantasy" spel.
Och just denna film utspelar precis, två år efter spelets historia och gång, vad som händer i "Midgar", en stad som var påverkad av "Mako" Energi som egentligen är farlig för världen och människorna.
Grafiken i filmen är så realistisk att man verkligen häpnar över den. Och de häftiga "fight-scenerna" var helt otroliga.
Filmen är på japanska men det finns text på engelska, vilket var tur det.
Filmen är inte alls tråkig, det händer alltid någonting. Men för att verkligen förstå filmens handling kanske måste man ha spelat Final Fantasy 7, innan man ser denna. I det här fallet hade jag och min bror gjort det, i våra barndomsår.

Efter filmen  började klockan dinga mot 22.00 och det kommer som en chock eftersom jag trodde klockan bara var 20.00. Men jag var då tvungen att gå hem och lägga mig, jag var så enormt trött igår...
Det var även meningen att jag skulle komma med ett blogginlägg redan igårkväll men så blev inte fallet...

[Rekationer och Kritiken kommer från alla håll]
Efter förra veckans fredagspub, angående mitt beslut att sluta beatboxa har verkligen kommit som en chock för vissa, andra visste redan det, för länge sen. Men herregud vilket tillägg va? "De visste redan." Herregud, det är ju rena diskrimineringen för tusan! Helt otroligt... Många hatar beatbox, andra tycker det är en bra musikstil men som jag sade till vissa; Beatboxing är svårt... Och dessutom har jag alltid beatboxat själv... Som jag har sagt på många andra tidigare blogginlägg: "THE LAST TRIBUTE; DET ÄR INTE FÖRSTA GÅNGEN; DEN HEMSKA ÅNGESTEN.
Många har kritiserat mitt beatboxande, men alltid är det samma sak som alla säger att jag är dålig på; variationen...
Det är enormt svårt att hitta på nya beatbox-stilar. Dessutom tiden för minst en beatboxare är en kvart. EN HEL KVART! Jag har klarat det mesta men inte när jag sist beatboxade i Köpings BEACH ROCK, där gick det åt helvete när jag bara beatboxade i 8 minuter och jag är helt seriös när jag säger så. Till och med journalisten och ungdomsarrangören var lite smått besvikna när de endast såg att det var BARA JAG SOM BEATBOXADE!!!! MENINGEN VAR ATT JAG SKULLE BEATBOXA MED BRORSAN MEN HAN HATAR ATT BLI TILLFRÅGAD OM BEATBOX SÅ HAN AVBÖJDE EN VECKA INNAN VI SKULLE BEATBOXA I KÖPING, EFTER 3 MÅNADER AV PLANERING!!!!!
Jag blev hemskt besviken när brorsan avböjde, avbröt och inte var med mig den dagen men som extra bonus för den dagen så var tydligen inte molnen och de andra där uppe i himlen överens sjävla så det slutade med att det var en grå och regnig dag också vilket i sin tur ledde till att ett fåtal ungdomar anlände till Beach Rocken i Köping vilket var en besvikelse. Och tro mig, det är INTE första gången!!

Det andra som får mig att bli sur över är supporten...
DET FINNS INGEN SUPPORT ALLS! 
Jag känner några musik-grupper som gärna skulle göra någonting med mitt beatboxande men alltid har det hänt något fel med deras så kallade hjärnor... 
I det här fallet tar vi mina inlägg i LIVE, EN REN PLÅGA och FÖRBANNAD. Supporten i det här fallet var stor för artisterna, för oss i det här fallet, var det väldigt lågt. VÄLDIGT LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅGT! Hur kommer det sig?
Jag har ingen aning men jag och min bror har alltid haft dessa bekymmer, stödet som vi behöver finns verkligen inte någonstans...
Men stödet fanns dock i UKM. Jag tackar åtminstone UKM för att de gav sitt stöd till mig, och Brandsta för att de visade sitt stöd till mig!

[Helg]
Återigen är helgen här och de aktiviteter som finns "available" för mig är att vila. Ni kan komma med förslag, både här och i de andra interaktiva sidorna som jag har.
Eller göra ett besök som de andra redan har gjort.
Ha en skön och trevlig helg!

//Eddie

//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Måndagar är inte trevliga...

Speciellt inte denna måndag...
Som sagt igår, jag hatar måndagar. Måndagar kommer precis efter den helg som man vilat. Och ännu en arbetardag tillagd i våra liv, kommer alltid måndagen att förstöra det underbara.
Dock stannade jag hemma idag. Och kommer göra det imorgon också. Och fråga mig inte varför för jag tänker inte svara er.

[Postens Arbete]
Något som jag märkt dessa dagar och veckor och månader inkluderat är Postens arbete med att skilja på mitt namn och min fars namn.
Jag heter ju förståss: Edison Henriquez Ramirez. Detta är dock inte mitt fullständiga namn men hursomhelst är det namnet finns på alla mina papper som skickas till mitt brevinkast.
Min pappa heter Edison Henriquez Angel men hans namn är dock minimerat till bara Edison Henriquez.
Men posten misslyckas [alltid] med att missa mitt sista efternamn i alla papper: Ramirez. Precis, RAMIREZ heter jag också och därför får bara RAMIREZ kastas in i brevinkastet och inte ANGEL.
Men jag klagar inte just nu eftersom pappa bor så himla nära mig så jag kan lämna alla papper som skickas felaktigt, till honom personligen men detta kommer att ställa till problem sen, nu när dem flyttar in i slutet av november i deras nya lägenhet.
Därför önskade jag att posten åtminstone skickar rätt papper i rätt brevinkast...
Och herregud, skicka inget med TRÄDGÅRDSGATAN 12 till mig för jag bor ju självklart INTE på TRÄDGÅRDSGATAN 12.

[Jag har officiellt sett, slutat med Beatboxing]
Som denna rubrik lyder, så har jag bestämt mig att sluta beatboxa. Jag kommer dock att alltid ha beatboxing i mitt hjärta men jag kan inte utveckla den mer...
Häromdan fick jag kritik från en kille som kände igen mig, som jag inte har en aning om vem han är men hursomhelst sade han att jag var med andra ord, värdelös på att beatboxa.
Men varför kommer de med sådana kommentarer för sent för? Jag har inte beatboxat på mer än 5 månader nu och det är förrän nu han kommer på det? Seriöst? 5 månader säger du huh? Ja, snart ett halvår för att vara exakt men som sagt, ja, tack för den du och jag fortsatte att förklara om han var bättre än mig och då vart han tyst.
Beatboxing kräver mer än det där, min vän. MER! Starka lungor, tålamod och hemskt massa tid. Därav inkluderat: Ökad salivproduktion, (vilket jag tycker jag har dåligt av det eftersom jag lätt blir törstig när jag beatboxar) Stor mun (trott eller ej, ju större mun man har desto mer ljud får man.) Andra erfarna beatboxare (Min bror var den ende beatboxaren i trakten och eftersom han slutade redan år 2006, så fick jag inte så mycket stöd och support från honom...) Och den sista, EN PUBLIK SOM FATTAR BEATBOXING!! ( Många utav mina spelningar hade jag oftast en publik som stod helt i chock efter mitt uppträdande och fick knappt några applåder... Det gäller att förstå vad beatboxing är, därför bör ni vara åtminstone pålästa... Inget krav dock, bara ni gillar det, rekommenderas!)

Nej, ha en fortsatt trevli måndag, önskar Eddie!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

En ny vecka

Hej.
Och därmed så är denna helg över, igen. Jag tycker så synd om det faktiskt... Jag älskar helgen eftersom de har gett oss 2 hela dagar att vila. TVÅ HELA DAGAR att vila... Det är så fantastiskt...
Det är bra att göra något, men det är dåligt att slita sig bara för att man inte får det man vill...
Så kan jag beskriva den där "AME" som vissa vet vad den heter egentligen. Nu ska vi inte avslöja allt om denna enhet men visst, den är bra för en sak, men har dock hemska och många dåliga sidor...

[Helgen i Eddies Syn]
Helgen börjar med fredagen. Fredagen är en av mina favoritdagar, hey, denna blogg heter ju "Eddiemans Fredagspub" och Fredagspub, har jag VARJE FREDAG här på min blogg och andra interaktiva och sociala sidor såsom Facebook, Live och Bilddagboken.
Fredagen är en normal dag för oss som vill verkligen vila. Fredagen passar för alla, fredagen är unik
Och just fredagens inlägg berättade jag om det lyckade "Halloween" firandet. Och jag tackar alla för att ni kom och hälsade på.
Visst blev det lite trångt och livligt men så ska det vara, dock inte hela tiden men en gång i månaden kanske passar bra.
Men återigen till fredagen.
Det går inte att beskriva hur bra fredagen passar för just mig, jag hinner med precis allt på fredagen; inköp, städning, tvätt, jobb, skrivning och redigering och en rad massa saker som tar tid. Fredagen passar mig helt perfekt och vi alla har någon gång sagt för oss själva: "Thank God It's Friday"

Lördagen är den mest livliga dagen som finns under helgen. Man hinner med något men när det gäller fest och bravader, då kommer lördagen in som bäst.
Jag vet inte varför just lördagen är just den dagen för riktiga fester men så är det nog i hela världen...
Här med, i Sverige, i Arboga också. Och herregud vad saker det sker bara under lördagen och natten mot söndagarna.
Jag menar, är det en festlördag, då kan ni ju räkna med lite bök och stök här och där. Och visst, det har gått bra vissa dagar, andra inte med tanke på vad den lokala tidningen skriver på måndagarna och tisdagarna...
Och nyheterna skrämmer mig varje dag faktiskt... Stölder, misshandel... Ojojoj, så mycket som sker, bara på lördagen...
Och för att vara ärlig mina damer och herrar, jag hatar lördagar...
Jag är trött på samma sak hela tiden... Samma sak... Samma förbannade sak händer nästan alla lördagar... Och jag är trött på det.
Men just denna lördag som gick så hade vi film-tid hemma hos Anders och det var mycket trevligt och tackar Anders för den goda drycken och Eldorado Chipsen.

Söndagar brukar man vila efter en hel veckas slit. Söndagar ska man njuta helst med familjen, om det går. I det här fallet med mig alltså, med mina syskon. Det går det med och det är helt okej. Jag klagar inte med lite besök hemma hos mig. Jag är aldrig emot någon...
Något mer om söndagar? Nej, inte nu men nog är allt sagt, för det mesta i alla fall...

[Helgen som gick]
Som sagt tillbringade man hemma och fick besök av mina syskon, hela helgen och det är ju så trevligt.
Och var hemma hos Anders på lördagskvällen och såg på film och spelade PS3 på söndagen med brorsan.

Nej, jag ser inte fram mot denna vecka som kommer, om ett par minuter, jag tror nog att på någondag, kommer det att ske någonting, som jag inte gillar... Nej, jag vet att man INTE ska tänka så men jag gillar bara inte måndagar...
Aj...

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [6 nov]

Goddag och välkomna till Eddiemans Fredagspub!

[Beatboxing]
Förra året nämnde jag mycket om beatboxens historia och hur den påverkat mitt liv. Och inte nog med det så skapade jag en hel artikel-serie om beatbox när jag gick sista året på gymnasiet i Arboga. Dock fanns det ett problem, tiden.
Hade jag gjort det tidigare hade jag fått bättre betyg... Nonsens... Helt otroligt. Jag satsade hela 6 veckor för det och ansåg att det räckte men inte nog med det tyckte även läraren på skolan att jag skulle göra något för att "undervisa" vad beatbox är för folket.
Jag ansåg att jag hade gjort det tillräckligt många gånger och år 2007 så beatboxade jag med rektorn på Vasagymnasiet i Arboga! Räckte det inte?
Nej... Tydligen inte, de ville ha något mer men vad mer då?
Alla sidorna var också på engelska och översättningen tog minst en hel vecka att översätta.

Att hitta artiklar och böcker om beatboxing i Biblioteket är så himla omöjligt eftersom sådan "musikstil" inte existerar i böcker. Sånt existerar nuförtiden i cybervärlden, känd som Internet.
Men veteranerna känner sig så illa tvugna att acceptera internet eftersom de levde under den tiden som Internet inte ens existerade och då kan jag mycket väl förstå deras argument mot Internet. Men jag lovar er, Internet är absolut, en viktig resurskälla för sådana som vill veta lite mer.

[Halloween-Firandet]
Förra helgen var en av de bästa jag någonsin har haft under hela 2009. Bästa kan jag tala om.
Mycket lyckad firande av Halloween och dessutom inflyttningsfest på samma gång. Helt klart lyckat. Och trångt blev det i den lilla lägenheten som är min med andra ord. Firade det med mina bästa vänner och bekanta som var där naturligtvis.
Maskerad var det även på köpet och jag klädde då ut mig till en "Bandillero" istället för den "Pancho" jag skulle egentligen vara men det blev helt klart lyckat.
Jag tackar alla för att det blev så lyckat! Muchas gracias.

Dagen började egentligen dagen innan med lite inköp med bästa Frederico El Primero för skjutsen och transporten för den delen.
Och storstädning i lägenheten var ett måste och jobb och slit blev det men det blev ju paid-off kan man väl säga eller hur? Jag behöver ingen hjälp med städningen hade jag sagt tidigare till kamraten som ville hjälpa mig men jag kunde göra det själv. Men vem fan kan inte städa själv? Säg mig, vem?? Svaret får vi veta senare under kvällen men som jag dock tänker inte nämna i denna blogg för om jag gör det kanske jag förlorar "reputation" med honom och det är inte vad Eddie har i hjärnan och tankarna.
Men för att vara ärlig så har jag nog sagt det mesta med att just skriva in "just honom".
Det droppades in folk hela tiden men överraskande nog kom även Max som sade tidigare att han inte skulle komma på grund av ett annat ärende som var tydligen hög prioritet. Men hursomhelst var det en överraskning och bilderna? Jodå, bilderna kommer snart. Så fort jag har tid till datorn idag. Men oroa er inte, bilderna kommer från den dagen.
Annars kan ni jun se resten av bilderna på Facebook, om ni har ett konto där förståss.
Jag har fortfarande min bilddagbok så jag lär lägga upp några bilder där, sooner or later.

[Dark Eddie]
Dark Eddie, vart är du nuförtiden? Jag har inte sett dig på snart 2 månader. Vart håller du hus nu? Vad gör du?

[Låtarna finns bara där]
Jag måste faktiskt berätta er om den kreativitet jag hade den tiden jag först införskaffade mig en stationär-dator för första gången i mitt liv, på riktigt... År 2003, en kall december dag så kommer pappa med den brillianta idéen att införskaffa sig en dator. Men inte bara en dator, utan 3 nya datorer! Helt otroligt nog börjar jag skapa en hel del ljudfiler, som bara finns där i min samling... Jag har inte lyssnat på dem men jag kan tänka mig att det ligger något budskap i de ljudfilerna. Speciellt med tanke på att när ALB gjordem deras låtar hos brorsan, så gjorde väl jag likadant, fast utan deras hjälp förståss... Men det blev inget lyckat av det nej... Dem finns bara där som titeln säger.

Nu så är det fredag. Helgen är här och dessutom så gjorde vintern debut redan igår i Arboga.
Därmed säger jag hejdå till hösten och välkomnar Vintern.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0