Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Fredagspub [27 nov]

Idag är det fredag en sådan tur eller hur?
För mig är det verkligen en ren otur faktiskt eftersom det fortfarande finns jobb kvar hemma på den förra lägenheten som pappa bodde i, kvar... Så mycket saker har vi packat ihop och flyttat och alla hade något gemensamt och det var att alla saker och kartonger och inklusive plantor, var tunga...
Jag har aldrig i mitt liv haft så många så kallade "second winds" när brorsan var helt utmattad och trött efter onsdagens och torsdagens flyttningar men jag bara fortsatte på bara trotts att jag hade extrema smärtor i ryggen och höger arm men jag tänkte alltid att jag måste vara klar med de viktigaste idag men tyvärr slutade det hela väldigt sent och jag anlände hem när klockan redan var 23.00. Så jag tänkte att det var bara att gå och lägga sig och vila sig inför nästa dag...
Jag harn aldrig sett min bror så trött ut i hela mitt liv förut... Aldrig... Men dessa saker måste göras och vara färdiga men det finns fortfarande mycket som ska göras vilket gör mig väldigt sömnig just nu...
Så jag vet inte hur denna helg kommer att se ut men en sak är redan bokad och det är städningen idag och söndag.
Så upptagen men vad ska jag göra? Det måste göras punkt slut... Fast nu när jag börjar tänka på det så har INGENTING hänt förutom sakerna här hemma men jag menar utanför? Inte ens en enda kotte såg jag igår på min dagliga rundtur och det är lite skrämmande... Är det någonting jag missat dessa veckor bakåt?
Och helgerna är kanske lite väl tysta nu eller hur? Men fortfarande skrivs det en massa artiklar på måndagarna om helgens bravader men lugnt är det väl hoppas jag?

[Fredagspub idag]
Och eftersom det är fredag idag är det ju naturligtvis en FREDAGSPUB på det hela och vi börjar förståss med veckan i sammanfattning och som jag nu sagt i hela 5 omgångar av fredagspub:ar tidigare så säger jag det även på denna fredagspub vilket blir nu min sjätte gång jag säger detta; VECKAN HAR VARIT HEMSK OCH SÄMST!!!
Helgen då fram till måndagen hjälpte jag pappa med flyttningen och i tisdags resulterade det i att jag stannade hemma med några "små" smärtor i ryggen och armen. Onsdagen hjälpte jag med flyttningen tills klockan dingade som sagt, klockan 23.00 och igår torsdag hjälpte jag dem med några få saker och idag fredag så vilar jag rent sagt men jag ska ändå hinna med städningen här hemma eftersom brorsan har sovit hemma hos mig förra helgen eftersom han hade ingen plats att sova i så jag tog med honom hem och där kunde han sova åtminstone tills hans nya rum i den nya lägenheten var fixad av farbror.

[Mamma, jag tycker synd om dig...]
Igår torsdag var jag i Götlunda och tvätta massor med fönster och just då får jag ett telefonsamtal och jag har aldrig i mitt liv varit så hemskt besviken över det telefonsamtalet... Men... Tyvär är det ett privat samtal och jag kan inte mer än att säga att jag försökte men det gick inte, såsom jag klarat mig under novembermånad så borde jag klara av julmånaden, vilket är december eller hur?
Men okej, det får väl bli tufft då, såsom min mamma har det idag... Igår grät hon utav förtvivlan och sade att hon har det hemskt tufft just nu och skulle vilja ha hjälp från andra resurser men vad kan jag erbjuda när jag själv har det tufft? Mamma, jag tycker så synd om dig... Jag tänker verkligen på dig mamma. Jag önskade jag kunde hjälpa dig men.............. Gud, jag blir tårögd just nu men vad ska jag göra? Jag kan inget göra just nu... Men hur kunde det bli såhär mamma? Varför lyssnade du inte på oss förut för? Vi varnade dig för att det skulle bli sämre om du inte lyssnade på oss.
Så många samtal, så mycket som har hänt och se hur vi har det idag... "Det är inte lätt att vara människa".

[Svininfluensan]
Eftersom jag inte skrivit någonting om saker som är aktuellt i vår värld tänker jag skriva några rader om den så kallade nya pandemin, Svininfluensan, eller (A)H1N1 som den egentligen heter i rätta termer och den upptäcktes i Mexiko först och spreds sig rekordsnabbt till nästan hela världen idag på så kort tid. Vad jag förstår så varnade Världshälsoorganisationen [WHO] i slutet av april 2009 för ett globalt utbrott av influensan, och den 11 juni 2009 valde WHO att klassa utbrottet som en pandemi... Symptomen för denna influensa är desamma som för vanlig influensa, alltså feber, trötthet, hosta och snuva, huvudvärk. Många drabbade har lidit av led- och muskelvärk samt illamående, diarré och andningssvårigheter... Usch vilka hemska saker för att vara symtomer men hur är det då med vaccinet och vaccineringen? Vad jag förstått så har många redan gjort det och rekommenderat oss att göra det också, inklusive min far har tipsat mig om vaccinet men vad är biverkningarna? Vad jag läste i en artikel som kom från självaste läkarna så kunde biverkningarna vara nästan identiska som vanliga inluensan som är ute och härjar just nu och även kramp i armen och små andra smärtor men vad är det bra för? Det är ju så hemskt att till och med mina närmaste haft långvarigt feber och värk och är det rätt eller?
Egentligen inte men man kanske bygger upp sitt immunförsvar med hjälp av vaccinet men är då konstant huvudvärk och feber, en rätt progress?
Enligt en artikel från Aftonbladet har redan en man i 50-års åldern dött av vaccinet och dessförinnan hade han genomgått en hjärttransplantation och vaccinet stötte bort det nya hjärtat. Hur hemskt låter det huh? Men han tillhörde riskgruppen och eftersom min far också är 50 år så bör han tänka på detta om han ska ta den, eller inte... I detta fall var detta det första fallet i Sverige bekräftat att man dött av vaccinet.

Ett intressant blogginlägg från Arbogasidan.se (Harry Holm) och jag håller fullständigt med honom!
"...Men det är dåligt av mydigheterna att lägga så mycket krut på att uppmana folk att vaccinera sig samtidigt som inte ens vaccinationspersonalen fått veta om riskerna..." - Holmens Blogg på http://www.arbogasidan.se/.

Detta var min lilla undersökning av svininfluensan, såsom den heter i vardagligt språk.
Och det avslutar också denna veckas fredagspub!
Vi syns nästa vecka!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0