Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Fredagspub [30 okt]

Hej och välkomna till min blogg.
Ännu en vecka har gått och man har ju inte hunnit med NÅGONTING under hela veckan... Så är det tydligen hela tiden och jag kan inte fortsätta såhär för det förstör mig sakta och säkert...
Jag menar att jag inte har den tiden att göra någonting... Denna vecka har med andra ord varit, SÄMST. Sämst och sämre kommer den säkert att bli nästa vecka också... Men så långt vill jag inte komma. Inte än i alla fall...

Idag är det som sagt, fredag den 30 oktober. Tänk vad tiden rinner, ja, den har verkligen runnit fort! Helt otroligt, jag fortsätter! Och det är meningen!

[Felaktiga målningsförsök]
Familjens fortsatta arbete i deras nya lägenhet har verkligen förstört mig på bara några timmar.
Efter felaktiga beräkningar och felaktiga målningsförsök på betongsväggarna, blev man så helt och hållet besviken på det hela att man inte gjort någonting där. Jag anser att jag inte är någon målare och heller ingen tapetserare och har sagt mitt att jag är en "amatör som jämt gör fel" eftersom jag inte får gå vart jag vill i lägenheten och får inte spilla lite vatten på golvet, som är skyddat med lite wellpapp. Och får inte använda saker... Nej, jag förstår dem inte...
Det ena jag fick order att försöka måla över små hål vid sidorna och listerna så att det såg ut som att det var målat och sedan var det att riva det vi precis hade målat... gahh, nej jag förstår ingenting...
Jag kan hjälpa er med annat men målningen? Glöm det, jag är inte bra på det...
Alexander har UTBILDNINGEN till det, varför går han inte dit? Jo, han gör det, men bara under dagen. På kvällen tar pappa, fabror och gäster över med ett handtag. Jag har gjort mitt och ångrar det jag gjort verkligen för det jag gjorde fick vi helt enkelt sabotera och böra om från början igen... Ganska praktiskt eller hur? Jag lärde mig som vanligt, inte ett piss i det och säger som jag brukar, jag gör det INTE IGEN!

[Internet funkar inte alltid 100%]
Häromdagen så skulle jag accesera internetbanken eftersom jag vill bidra en slant till min mor som haft det tufft denna månad. Att överföra pengar hade min bror redan gjort tidigare och föreslog att jag kunde enkelt göra det via intenetbanken. Okej, jag tar tag i datorn och klickar mig in i bankens hemsida och acceserar internetbanken och vill överföra lite pengar till mammas konto. Jag hade såklart alla uppgifter men vad som inte stämde hela tiden var det hemska clearingnumret. Så vi letar och letar och inser att vi inte behövt leta så mycket. Nu när vi fick det numret återstod nu bara att godkänna överföringen och vad får jag för felmeddelande? Jag får; Du har inte valt ett giltigt tillkonto. Men jag har den redan registrerad i interentbanken och jag försökte desperat att försöka börja om men fick samma meddelande. Så jag ringde tillbaks till brorsan och förbannad sade jag att jag SJÄLV går till banken och fixar det MANUELLT och inget internet krävdes... Bara motion... Och jag ville ju inte eftersom jag igår jobbade intensivt på "jobbet" och ville göra det lite "modern och professionellt" såsom Alexander gjorde.

[Mobbning]
Förra året i oktober så tog jag upp temat "Ovänner och Vänner". Jag tänkte nog göra samma sak idag.
Förra veckan snackade jag också om mobbningen och hur den påverkat mitt liv och varför jag "ser ut för det mesta" och hur jag lever idag. Japp, trott eller ej, just på grund av den hemska mobbningen i grundskolan, så hade man alltid ett hinder framför sig hela tiden när man var liten och därför gör man det som man gör just nu... Och ja, jag använder "MAN" som uttryck eftersom jag inte hittar andra ord i registret.

Jag är emot all sorts mobbning, ser jag någon bli utsatt av mobbning så säger jag emot mobbarna och hjälper den starkers utsatte. Och det värsta att mobbningen finns överallt. Och utanför skolan så heter det inte längre mobbning... Det heter något annat som jag inte kan komma på just nu... Trakassering är nog ett annat ord som jag kan hitta i registret, utanför skolan eller platsen såsom på jobbet.
Men det är sällan det är trakasserier på jobbet men om det skulle vara trakasserier på jobbet så hade det blivit ett helvetes gnällande och tjatande och jag hatar det.
Mobbningen i skolan är helt en annan sak, där är det flera barn som skapar en allians som sedan är på en starkars ensam människa [oftast].
Jag minns det själv i skolan... Och vet ni vad det ännu mer jävligaste är?
Det som får mig att bli förbannad idag är på det sättet människor som jag känner, ignorerar mig med deras blickar... Och ändå så känner man varandra... Det är inte riktigt klokt... Då är man inte vänner för i helvete, då är man ju elak och oförskämd... Jag hatar dem. Jag HATAR DEM!

Och tyvärr, så var det förra veckan också... Jag ville ha kul men sen när man anlände blev man genast en jävla prick i området och vad vart man då? Man blev genast ensam igen. Varför måste jag lida fortfarande? Kan detta inte få ett slut? Jag orkar inte mer bli ignorerad av personer som man vill kommunicera med... Jag orkar inte mer att vara glad, fast jag menar självklart att vara ledsen. Jag orkar inte mer... Det borde få ett slut.

Jag kan inte ändra på det som har hänt i mitt liv, men att ta upp detta ämne i min blogg kanske vore ett misstag... Men jag vill verkligen inte se några utav mina anhöriga, familj och vänner och framtida personer, att bli utsatta för det jag blev just... Och inte småbarn för den delen, jag tänker verkligen på er.

På återseende!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [23 okt]

Godmorgon kära vänner, läsare, kamrater och medarbetare. Detta är Eddie som skriver på morgonen efter ett uppehåll.
Undrar varför jag tog ledigt från skrivandet egentligen... Jag har ändå haft tid till skrivandet men kände att det inte behövdes efter det förra inlägget.
Dock kändes det ganska "onödigt" eftersom man inte fick respons [som vanligt] av någon och negativa blickar fick man dessutom som belöning när man ville hjälpa till...

Hursomhelst ville jag uppdatera bloggen eftersom det är den jag älskar så mycket eftersom jag gillar att skriva nya och läsa mina gamla inlägg.
Och min käre vän från den andra sidan av tankarna, Dark Eddie, har inte hittat några negativa inlägg eller hemligheter från mig heller på ett ganska bra tag nu, jag undrar vart du nu tog vägen?

Som ni även säkert märkt så ska pappa och hans familj flytta till ett annat ställe i Arboga, dock vet jag inte platsen ännu men den kommer att bekräftas så snart jag får access att besöka dem.
Hursomhelst får de min hjälp, bara jag får rätt uppgifter så att säga.

[Den nya teknologin]
Den nya teknologin som finns därute i världen har verkligen slått till i min bror Alexanders tankar. För bara några veckor sedan uppdaterade han sin gamla tv till en helt splitterny HD-TV med HDMI Kompatibilitet. Det är helt otroligt hur grafiken ändras i filmerna som vi såg på under veckan som gått. Filmerna såg verkligen realistiska och likaså med spelen.
Alexander har dessutom uppdaterat sin DVD-spelare till en blu-ray spelare. Men denna blu-ray spelare finns installerad i konsolen Playstation 3 som han nyligen köpt. Och herregud vilken grafik som finns i spelen som är kompatibla med PS3... Heregud, vilken grafik, allt ser väldigt bra realistiskt ut.

Än så länge har jag kvar min gamla tv som är bra. Dock är den hemskt tung och för att kunna bära den krävs att man går i bärsärk, annars funkar det inte att lyfta den enorma bjässen. Eller ja, så enorm är den inte men att den är tung, det kan jag garantera...

***[Inflyttningsfest, på en förfest]***
Under dessa två veckor som gått har jag och min käre kamrat Kim, diskuterat och planerat förfester.
Och eftersom jag är så dålig men inköp av de viktigaste varorna för en förfest så får min vän Kim assistera. Och eftersom han assisterar planerar vi inflyttningsfest hemma hos mig under halloween-helgen.
Några har redan hört av sig redan och vill vara med. Dessutom är det maskerad som gäller och vara så unik som möjligt, om det går.
Men Eddie planerar vidare och bekräftar det nu i helgen.

[Eddie undersöker 2009]
"För några går det bra, för andra går det sämre"
Så kan jag beskriva år 2009 som en liten sammanfattning. Och det stämmer definitivt eller hur?
Jag har fått reda på så mycket trams, skit, babbel och struntprat dessa närmaste månaderna att jag blivit så förbannad på dem, fast de självklart inte ser det. Jag är så bra på att göra det men jag måste säga emot ibland, och det gör jag nu.
Vad jag menar är att många, tyvärr några som jag känner dessutom, har gjort så lite och ändå klara sig så bra nuförtiden i livet medan andra som kämpat och slitit i blod, svett och tårar och klarar sig betydligt sämre än de andra och måste slita så enormt mycket för att kunna överleva... Häromdagen fick jag veta att en person lever på makaroner och ketchup eftersom de inte haft råd att köpa mat... Vad i helvete? Hur kunde detta bli såhär?

[Terror i Grundskolan]
Men som jag säger som tidigare sagt; svaret finns redan under skoltiden... När man gick i grundskolan fick man veta allt om någonting, dock missade man enormt många saker, främst detta med mobbningen... Och jag har sagt det tidigare, jag HATAR MOBBNING. Mobbningen kunde förekomma för att, det fanns andra barn och ungdomar som var "starkare och smartare" än en själv... Och jag hatade grupp-bildningar i skolan.. Alltid var man tvungen att bestämma sig om man ville ha med sig kamrater runt bordet eller om man ville vara en stund för sig själv... Jag valde ju självklart det andra valet och det var nog på grund av min ensamhet, som jag blev mobbad av andra elever på grundskolan... Och en annan orsak kunde ha varit pga den svaghet och känslighet som jag var då på den tiden som barn och ungdom...
Att ha dessa tankeinställningar, att vara rädd för andra elever som hade högre status än en själv, att ständigt slåss om gruppbildningar, att hela tiden se andra ha det bättre än sig själv och att hela tiden bli mobbad och gråta sig själv till sömns, då glömmer man ju bort vad man lärt sig i skolan och jag lärde mig inte ett PISS i skolan. Den enda lektionen som jag gillade i skolan var Hemkunskapen eftersom man lärde sig bra saker där och mestadels om matlagning, vilket jag var expert i.
Och herregud, slöjd... Det är en av de hemska lektionerna som jag upplevde i skolan. Där hörde man ständigt elever tjata och terrorisera träslöjdsläraren, och på syslöjden var slappheten till 1000%. Dock var det hemskt med tanke på att man inte fick den hjälp och instruktioner som man ville ha.

Men finns det en förklaring? Varför blev jag mobbad?
Svaret finns finns i mina dagböcker, svaret finns även i registret hos mina före detta lärare i grundskolan och biblioteket som de har där och svaret finns definitivt i denna blogg också. LÄS DEN HÄR!

Vad jag menar är att andra som inte haft sådana bekymmer hamnar så småningom i bättre stadier medan en annan som måste kämpa sig fram för att nå resultat, hamnar i fel krets och börjar må sämre och klara sig mindre bra än andra.
Därför hatar jag allt som har med lågkonjukturen att göra, jag hatar den så förbannat...
Men det är inte alltid så, och som vissa säger, Vill Man, Kan Man! Och det funkar, men tyvärr inte alltid, som mina två försök att bli någonting, misslyckade och jag tänker inte göra det en tredje gång, nej, jag vill avancera mig. Därför går jag direkt till dig nu! Jag sticker nu, från denna hemska plats, till dig för att förbättra min situation, och det PRONTO!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Välkommen till min blogg!!

Okej, hej allihopa, det är jag som är Eddie och det är jag som driver denna blogg; Eddiemans Fredagspub.

Jag är 20 år och bor i Arboga/Sverige.
Jag heter egentligen inte "Eddie" men jag kallas för Eddie och många kallar mig nuförtiden för Eddieman.
Mitt egentliga namn är Edison Henriquez.

[Bloggen allmänt]
Rent allmänt så handlar "Eddiemans Fredagspub" min blogg, om mitt liv. Om hur min vardag ser ut och vilka insatser, saker och problem som jag möter varje dag.
Jag älskar min blogg och jag älskar att läsa mina egna inlägg förr eller senare, det är kul.
Idén med Eddiemans Fredagspub startades med hjälp av den sociala och interaktiva sidan: Bilddagboken där jag publicerade bilder för varje dag som gick och skrev en kommentar för varje bild och det blev som en rolig vana men eftersom jag älskar att skriva ned och komma ihåg så mycket efteråt så bestämde jag mig för att skapa en blogg med samma koncept, fast i textformat istället. Därför startade jag denna idé, detta projekt som jag kallar den så fint.
Därför skapade jag en blogg på Blogg.se [Blogg Esse AB]

[The Big Eddie Community]
Mina intressen är förståss att skriva, läsa, lyssna på musik och skapa musik. Älskar att bearbeta med bilder dessutom men jag har aldrig haft chansen eftersom jag aldrig haft bra kunskaper om det men jag älskar verkligen bilder och har drömt om att bli en fotograf.
Jag har även drömt om att spela musik i ett band och lyckades nästan att göra det redan år 2006 men tack vare missförståndelser och svek så blev det inget av det men jag har det kvar i mina tankar, att en dag, kunna arbeta med musiken och spela för människor som är musikintresserade.
Att en dag, själv bli en artist. Att en dag få kunna sjunga till folk som äslkar musik.

Det är precis detta som "Big Eddie Community" handlar om! Tyvärr är vi inte många, bara jag och min bror Alexander.
Jag är även politiskt intresserad för er som inte visste. Men varje gång jag varit politiskt engagerad så blir det inte som jag tänkt mig och det hela blir då helt fel och jag får inget utav det mer än att jag slösat bort den tiden som kunde ha varit till något bättre än detta med "det socialistiska omvärldsanalysforumet".

[Allmän "HJÄLP" information om min blogg]
När ni väl kommer in i min blogg så ser ni en panel till höger. Där kan ni klicka er vidare till mina gamla inlägg eller söka efter ett specifikt inlägg.
Ovan titeln så ser ni en bild med "XFIRE" på. Det är min allmänna spel-profil för er som vill besöka den och se vilka spel jag äger på denna lokala dator som jag använder och hur många timmar jag spelat spelen.
Det var oerhört längesen jag spelade sist men ni är välkomna som vanligt att titta in.
Lite längre ner i panelen till höger så ser ni de kategorier som finns registrerade i min blogg. Varje kategori har en unik sida och information om bloggar som blivit kategoriserade av just "den" specifika kategorin.
Och varje kategori har en hel del att säga om dessutom och har sitt ursprung:

A Hopeless Leadership
Denna kategori handlar om det som jag sade tidigare, om det "hopplösa och misslyckade intresset" inom politiken.
Jag försökte men fick inte den tid som jag ville, speciellt inom Ungdomsfullmäktige i Arboga eftersom jag var alldeles för "gammal" för det.
Dessutom var engagemanget så extremt låg när jag var med i styrelsen men de har lovat mig att det ska flyta på bättre än förr eftersom vi haft ett möte med personerna inom ungdomsfullmäktige tidigare.
Och jag hamnade dessutom med på fel styrelse när Melara bjöd mig in i omvärldanalysforumet men frågorna som togs upp där handlade inte alls om ungdomar i Arboga. Därför slutade jag.

Artist
I denna kategori så kommer ni förmodligen att läsa om mina intressen; musiken, beatboxandet och de olika projekt som jag skapat och vad de innebär och betyder för mig.

Beatbox
I denna kategori så kommer ni att läsa om mitt största intresse som nu tyvärr jag måste avsluta eftersom jag är så himla dålig i det.
Beatboxen har ändrat mitt liv sedan starte år 2004.
Det är på grund av mitt beatbox-intresse som jag fått all denna inspiration, musikintresset har aldrig i mitt liv varit så stort förut men nu är jag tvungen att "kasta" bor beatboxen eftersom jag inte är bra på det längre.
Och så många krav som egentligen behövs för att vara en sådan beatboxare att jag ibland tappade allt hopp. Men jag har gjort mina spelningar, jag är nog färdig nog. Men hursomhelst så finner ni gamla inlägg om mitt beatboxintresse, i denna kategori.

DARK EDDIE
I denna kategori har Dark Eddie, (Man kan väl säga att Dark Eddie är en av mina alter-egos.) skrivit några inlägg om mina inlägg.
Han är en elak kopia av mig och skriver saker som han inte tycker om osv. Men han har flyttat över till hans egen bloggsida på http://bigeddie.blogg.se/darkeddie.

Eddiemans Fredagspub
Detta är min standardkategori. Varje fredag så bloggar jag över veckan som gått, över vilka insatser, saker och problem som uppstått under veckan och kommenterar det. Förr så gjorde jag det med bilder, kommentarer och humoristiska intryck men inte nu längre.
Nu är det hela perspektiv och ibland förekommer bilder. Problemet är att jag inte har tillräckligt med bilder.

Eddiemans Spelintresse
Denna kategori är bara påbörjad och eftersom den inte finns ännu i listan så syns den inte på min bloggsida. Men jag jobbar faktiskt med det.

Edison "Eddie" Henriquez
I denna kategori läser ni information om mig, som detta inlägg; om mig personligen och nödvändig information som kan vara till nytta.

La Familia
Ordet i sig kommer från spanskans "Familj" och det är precis vad denna kategori handlar om; Om min familj. Här kan ni läsa om insatserna och problemen som uppstått inom min familj, all information om min familj.
Jag respekterar min familj!

Musica @ Heures
Denna kategori är som spelkategorin, bara påbörjad men som denna kategori lyder; ska handla om mitt musikintresse.
Orden kommer från franskan; Musik i Timmar.

The Anti-Virus
Denna kategori handlar om Datorer och Internetvärlden. Här läser ni allt om datorer, allt om internet och dessutom om anti-virus program och vilka som jag rekommenderar.

Välkommen till min blogg, kära läsare! Ni är så välkomna!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [2 okt]

Hej och mycket välkomna till Eddiemans Fredagspub.
Idag är det en fredag och eftersom jag är sen med inlägget så närmar sig tiden mot lördag.
Idag har det varit stressigt med tanken på att massor med saker skulle göras i tid... Men herregud, det är fredag idag... Men hursomhelst så gick det som planerat eller?

[Cykeln är en viktig transport-källa för mig]
Denna vecka som nu har gått i princip, har återigen, varit sämst... Sämst med tanke på att fortfarande ekonomin inte är som den ska...
Men vad ska man göra.? jag har ju sagt det förr och eftersom jag heter Edison Henriquez, så blir det svårare ja...
Dåvarande helgen innan vecka 40 skulle slå till var det som vanligt utgång i lördags för de flesta i lilla staden Arboga och puben Stadskällaren fick sina besök...
Vad som inte nämndes var hur himla stökigt det var efter den lilla visiten i Arboga... Jag lovar, det var så hemskt att jag faktiskt vill glömma bort det men eftersom detta är MIN BLOGG så måste jag berätta vad som egentligen hände med mig i min synvinkel. Och vi börjar självklart med den där cykeln som egentligen inte är min...
Det är min mors cykel och det är en gul All-Round Bike-Cykel och eftersom jag gillar att cykla så tar jag alltid en tur med den i Arboga...
Jag ställde den vid ett cykelställ nära den lokala banken en vacker lördagskväll och skulle ha "kul" ett par timmar med några sociala kamrater... Men efter det besöket så märkte jag att en av cykelns däck var totalt saboterat och jag kunde inte längre cykla... Några andra som såg detta varnade det för mig och då var min tanke, WHAT THE HELL????
Hur i helvete gick detta till och jag försökte samtidigt leta efter bevismaterial på hur detta sabotage gick till och kom fram till lösningen att det fanns glas överallt på marken... Okej... Någon eller några hade tydligen krossat en glasflaska och kastat den så att däcken på cykeln gick sönder och det måste ha varit en hård smäll... Efter det att jag märkt att jag fick min mors cykel förstörd bara på en kväll mellan 1 - 2h den kvällen så GRÄT jag så fruktansvärt att jag sökte tröst hos............Mig själv och jag släpade hem cykeln hela vägen från den lokala banken in vidare till cykelstället nära mig...

Efter denna händelse så sade jag till mig själv att ALDRIG MER lämna cykeln vid otrevliga platser speciellt under utgångskvällar och annat som kan vara farligt på vägen under kvällstider... Och dessutom sade jag till mig själv att ska det vara utgång så ska det vara utgång "for real".
Alla dessa utgångar tidigare har varit så fruktansvärda och tråkiga att jag faktiskt inte visade humöret några kvällar och inte denna gång heller för vad jag märkte den kvällen var att en del har tydligen glömt bort min existens och som vanligt vart jag helt ensam i den tiden [1h]. En nära bekant och dessutom kamrat till mig sedan starten av Ungdomsfullmäktige, kom fram till mig och undrade varför jag var ensam och då berättade jag för honom att sånt händer och att jag är van. Men den personen var dessutom trevlig och sa att om det hände något eller om jag ville nåt så skulle jag kontakta honom. Och det ska jag göra! Absolut, en sådan person är verkligen värd 12000% Tack Martin!

Jag kan inte släppa det, varför förstörde det min mammas cykel??? Jag som använder den på grund av att mina två tidigare cyklar [dock en var min brors] blivit stulna av idioter som inte värnar om lagarna i Sverige... Jag vet inte men jag är emot sånt och eftersom dessa cyklar var värda guld när jag hade dem, så blev dem bestulna, borttagna från mitt hjärta... Jag blev så ledsen när de snodde min första och dyra blå-gula cykeln med massiva däck... Varför stal ni mina cyklar för??? Och varför saboterade ni min mors cykel??
Cykeln, den är en viktig transport-källa för mig i Arboga. Så enormt viktig och den underlättar många saker samtidigt när jag använder cykeln...
Jag önskade jag hade råd med en "vanlig" cykel men jag har ju inte det och därför blir jag så HEMSKT LEDSEN när någon eller några förstör eller stjäl min cykel... I detta fall var det min mammas cykel så där blev jag ledsen till max eftersom det inte är min cykel...

Men vad kan jag göra?
Jag kan klaga så himla mycket på dessa idioter som saboterar för oss i Arboga men helt i onödan eftersom inga vill hjälpa mig... Bara min familj kan göra det? Men nu kom ju ett annat skräck-scenario: Tänk om alla i min familj helt plötsligt försvann från mitt hjärta och bara jag var kvar??? Vart skulle jag söka trösten då?
Herregud vilket skräckscenario... Jag blir så ledsen... GRAHHH! SÅ HIMLA LEDSEN!! USCH!.

[Utan musik så finns ingen Eddie]
En annan sak som försvann från mitt hjärta var mina hörlurar...
Eftersom jag ÄLSKAR all sorts musik och jag lyssnar på musik varje dag men nu är jag tvungen att vara utan musik i ett par dagar/veckor/månader eller kanske år eftersom den nu blivit bestulen... Visserligen var den bara värd 99kr men pengar är pengar och den saken var verkligen något som jag använde varje dag... Men nu får jag vara utan musik...
Och ja, jag blev så ledsen när jag inte fann mina hörlurar där jag ställde dem tidigare den dagen... Men vart fann jag trösten? Såklart fann jag ingen tröst...
Trösta får jag göra för mig själv... Och jag är trött på det... Jag söker tröst hos min far som är en "spiritual soulmate" för mig och dessutom min pappa och han ger mig tips och tricks.
Men ibland har det gått över gränsen... Men jag älskar min pappa, det ska han veta, jag älskar honom så mycket.
Jag älskar också min mor och tackar henne för allt hon gjort för mig. Jag älskar er så himla mycket, jag älskar min familj!

¡VIVA MI FAMILIA!!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0