Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Fredagspub [19 feb]

Hej och välkomna till Eddiemans Fredagspub!

[Snö längs vägarna]

Idag är det den 19 februari och som vi ser redan på vädret idag så är det snöfall med gråa moln längs himlen och vägarna är hemskt täckta med snö. Idag var det en ren plåga att gå till Arbetsmarknadsenheten och som vi tidigare sagt att det stället ligger nu på ett industriområde vilket jag tycker är helt absurt gjort, vilket ledde till 20 minuters försening, TROTS att jag faktiskt planerade in när jag skulle gå till enheten utan försening, om inte det var så mycket snö längs alla Arbogas gator och vägar...

Det är hemskt med så mycket snö och det är också hemskt att det inte var plogat tillräckligt längs vägarna, annars kunde jag tagit cykeln men det blev inte så i detta fall... I år har det verkligen varit vinter och eftersom "de" ( ja, jag klagade aldrig på att det regnade så mycket förra sommaren med tanke på att jag alltid längtade till att det skulle regna någongång!) klagade så mycket på att det regnade för mycket så klagar de nu på att det snöar för mycket... Men hellre detta än att det ska vara hemskt hett och att luften är så himla torr och att det enda man längtar till är att få dricka kallt vatten och svalka sig... Usch, att jag hatar sådana sommardagar...

Men för att vara ärlig så gillar jag sommaren också. Men jag föredrar vintern mer än sommaren... Och våren, den är en av de hemskaste av alla för då är det för att alla sjukdomar härjar fritt hela tiden...
Pollenallergiker har det väldigt tufft under våren och jag är en av dem, tyvärr och när det är som svårast, då känner man att man vill helst bort från plågorna men vem vill inte det när man är pollenallergiker?


[Vi introducerar en ny kategori om ett ögonblick...]
Eftersom jag, tillsammans med Martin Andersson är med i SSU-styrelsen i Arboga så tänker jag inte vara sämre, jag tänker mer kreativt och därför introducerar vi idag en helt ny kategori och det är POLITIK. Hur mycket spännande låter det? Det låter mycket spännande med tanke på att redan imorgon är jag tillsammans med KAK-regionen i Västmanland, i Västerås för ett mycket viktigt och stort möte som vi idag kallar för DÅK.
Jag återkommer med mer information om det mötet när jag har informationen så att säga för just nu sitter jag på en allmän dator och har ingen information om det.

Mycket har hänt nu när SSU Arboga har startat och nu för verkligheten, förra året var det bara ett fåtal intresserade och ingen styrelse var aktiv då och jag försökte förgäves med allt men misslyckades och försökte få inspiration från andra och vilket jag fick nu äntligen och nu känns det som att det verkligen rullar.
Att vara kassör, det är något jag varit förr men inte haft hand om viktiga poster inom Kassör-området.
När jag var med i Ungdomsfullmäktige sista året (2008) så var jag kassör men jag hade aldrig hand om ekonomin osv, det var alltid några som informerade om det hela tiden och det kändes som om den posten alltid var mindre värd... Men så är det inte nu i detta fall, detta är ett mycket viktigt ämne som jag tillsammans med Köpings kassör, och SSU-distriktets ombudsman, ska ha ett möte om det. Men vi har det offentligt så att säga, så hela distriktet och inte bara vi, som kommer att ha information om det. Så det blir ju för oss som är med i den posten.

[Vi kan hantera stressiga situationer...]
I tisdags så skulle jag haft tillsammans med Martin Andersson och SSU Köping, ett avtalsmöte där vi skulle prata och gå igenom samarbetsavtalet mellan Köping, Arboga och förståss Kungsör, men först med Köpings SSU-förening.
Men Simon (SSU Västmanlands Ombudsman) hade ett annat alterantiv och föreslog om vi skulle åka till Västerås för att möta SSUs Förbundsordförande Jytte Guteland som tidigare hade hört om oss. Det är alltid häftigt att de hade hört talas om oss och det var verkligen en stor ära att få möta henne.
Men tidigare innan vi skulle möta henne var vi tvugna att bråka med ett inställt tåg... Jag var vid stationen så tidigast som möjligt och insåg till min förskräckelse att tåget vart inställt i nästan över en timme och jag berättade det för Martin och han var lite mer än förbannad... Vi var helt enkelt stressade och vi hade inte tid för att vi visste redan att vi hade ett mycket viktigt möte framför oss...
Men Martin fixade åtminstone en bil till oss tack vare Martins morfar och sedan var det att åka mot Västerås... Och när det gäller stress och tid, då måste man göra saker fort, även åka fort eftersom vi hade bråttom!
Men en sådan enorm lycka att det inte var så himla mycket trafik på motorvägarna och att det inte var så mycket snö längs vägarna.
När vi väl anländer till Västerås så var vi även tvugna att hitta centrum, det var vårt första objektiv och att hitta i Västerås är inte lätt... När vi väl anländer mot centrum ser jag till min förskräckelse två polisbilar och det var tydligen en väg avsedd för bara viss personal som fick åka in i vägen. Varför? Fråga mig inte för ad Västerås sysslar med har jag ingen blekaste aning om men hursomhelst efter ett tufft beslut av Martin så åker vi tillbaks mot järnvägsstationen och lämnar polisbilarna i fred och våra problem var åtminstone mindre nu... Vi anländer till stationen och ser en parkering, rusar fort till enheten, tar snabbt en hiss upp och genast träffade vi Simon tillsammans med Jytte som satt där och väntade på oss.

Det var en stor ära att ha fått möta Jytte Guteland och hennes assistent som var där också, nu minns jag inte vad han hette men när han beskrev sig själv lät han som en otroligt viktig person för både henne och SSU i sig.
Att de ville träffa oss, att de hade hört talas om oss och vårt fina arbete, får mig att tänka att det faktiskt är häftigt att de har hört talas om oss.
Vi tackar er för det och jag tackar även Martin Andersson för allt arbete han har lagt till, så att SSU Arboga rullar igång igen!
Och även för bilturen och de beslut han var tvungen att ta för att hitta rätt i Västerås. Tack så fantastiskt mycket!
Tack för alla och jag ser fram emot ett riktigt spännande 2010!!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Eddiemans FredagspubEddiemans Fredagspub Logo: Alexiito @ Guanaco Records Inc 2010

*** Eddiemans Fredagspub is ***

Edison "Eddie" Henriquez.
As known as
The Big Eddie Community
with huge help and assistance from
Alexander Henriquez


Eddiemans Beatbox
Big Eddies MiniSite
Big Eddie
Bombaman - el Reggae


2004 - 2010

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Vi alla kan klara av stressiga situationer...

Hej och välkomna till Eddiemans Fredagspub! Min blogg där jag berättar om mina dagar i en stor sammanfattning.

Nu ligger vi precis mitt i veckan och idag är det en molnig onsdag och som vissa onsdagar så är nog detta inget som är ovanligt.
Vädret ser väl precis som "vanligt" ut med lite inkommande snö sådär längs vägen när jag cyklade till den lokala Arbetsmarknadsenheten tidigare idag.
Och eftersom jag är van att ha en timer vid min sida så tog jag även timern med mig vid cykelturen och det visade sig vara rekord idag att jag tog mig till Arbetsmarknadsenheten i en sådan rusande fart: 14m:35s tog det idag och det är rekord!
Vissa dagar brukar det ta minst en halvtimma men idag var det rekord, med cykeln!
Innan AME skulle flyttas...
[Arbetsmarknadsenhetens förflyttning]
Arbetsmarknadsenheten idag ligger vid Strängen 13. Många har misstagit sig med att det ska vara Srängen 15 men så är det inte, den ligger på olyckssiffran 13 vilket har lett till en enorm förvirring, inte minst för oss Arbogabor.
Förvirringen är att de flyttat med andra ord redan vid slutet av december och flytten isig tog mer tid än vad som var planerat.
För det första så tog man inte den tid som man egentligen behövde för att få flytten att bli så smidig som möjligt... Allt kom bara på en gång vilket har lett till att det är kaos överallt då och även nu.
Men varför så mycket kaos?

Vi fick order av våra arbetsledare att göra lokalen så fin som möjligt innan flyttningen skulle äga rum, vilket vi gjorde och vi tog precis allt, från toppen till botten med att få lokalen att vara fräsch men redan efter ett par veckor av slit kommer de första renovreringarna att ta över och efter redan en vecka av renovering så var det smutsigt precis överallt och vi fick order igen att göra lokalen fin igen... Nu började man bli misstänksam och besviken att så mycket arbete som man lagt ned, plötsligt skulle förstöras på mindre än EN MINUT!
Vad som saknades var planering... Planeringen skulle ägt rum redan i oktober enligt mig men vad hände?
Många var ju oroliga över detta och de visste inte vart de skulle hamna och såsmåningom ledde detta till att även Datorteket som en del utav AME, skulle hållas borta i tre veckor vilket ledde till en katastrof för mig med tanke på att datorn, internet och skrivare inte fanns till hands... Istället var man tvungen att hjälpa de stackars medhjälparna på AME dessa tre hemska veckor, och jag kallar dem hemska med tanke på alla sjukdomar, lediga dagar och jobbiga stressmoment som man tvingades uppleva då och detta mina damer och herrar, ägde rum i december 2009. Det var inte längesen men det var fruktansvärt att få uppleva det... Usch...

Som sagt var Datorteket stängt i 3 veckor och det ledde till att inga uppdateringar skedde, inga renskrivingar skedde, inga telefonsamtal skedde, inget CV-skrivande skedde, inga jobbsökningar skedde, inga studie och utbildningssökande skedde... Ja, vi kan fortsätta i evigheter på att diskutera detta ämne men vad jag vill göra här är att dela med mig mina erfarenheter över förflyttningen av AME under december 2009 och januari 2010 till er kära läsare...

Därför inledde jag alltid mina inlägg med att börja skriva; "Denna vecka har varit hemsk".

Detta var del 1.
Del 2 kommer senare idag och då är det inget om AME. Allt togs upp i dagens inlägg.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Alla Hjärtans Dag

Idag mina vänner, är det en dag som jag aldrig kommer att förstå eller har förmodlingen aldrig förstått heller men hursomhelst, så är det Valentines dag idag. Alla hjärtans dag är ute och redo att sprida glädje och kärlek för de som har en partner att dela med sig sin kunskap, vision, glädje och naturligtvis kärlek.
För de som har en partner så önskar jag er grattis och lycka till er för all framtid. Det är respekt till er.

[För min del]
För min del så kan jag säga att varje gång som detta datum kommer så blir jag bara fundersam... Denna dag är egentligen bara till för sådana som har någon som de älskar. Så denna dag är helt enkelt en smärtsam dag för de som inte har en partner! Som jag då om ni inte redan visste det och jag tänkte faktiskt prata om det idag.

För att vara ärlig, det är smärtsamt redan nu att skriva om detta för jag har... Liksom aldrig någonsin haft någon partner vid min sida... Om man ska vara väldigt ärlig... Och nu när jag tänker på det så blir ju jag väldigt ledsen...
Men vad ska man göra, jag kan ingenting göra åt det. Jag kan bara vänta, göra det jag ska och se glad ut, för det är ju det jag gör ju... Men jag lovar mina vänner, det gör ont i hjärtat verkligen att prata om det. Därför avskyr jag när någon pratar om det för de vet redan ju vad jag kommer att säga, förmodlingen... Och därför avskyr jag denna dag så mycket för det är liksom en "huge pain"...
Jag hoppas absolut, på bättre tider mina vänner, det gör jag, så jag behöver inte tänka så mycket på denna dag, i år heller, för det kommer bara att rinna iväg, som idag med andra ord.

Så för er som har rikedomen, stora gratulationer till er...

...
...
...
...
...

Jag är ledsen idag. Det kan jag inte dölja men ledsen, det är jag men som jag sa, det är bara att bita ihop och se glad ut och vänta sig utmaningar redan imorgon för då är det ju en dag som jag hatar extremt mycket och ni vet redan vilken dag i veckan jag menar eller hur?

Jag lovade er en fredagspub men jag hann inte med det och ber om ursäkt för det! Istället blev det ett inlägg på en sån här söndag som idag.

Hej och Lycka till!!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Jag hatar måndagar

Idag är det en grå och en ganska skön onsdag vilket i sig är väldigt otroligt.
Men en av de värsta dagarna som finns i hela vårt system i kalendern på våra veckor är måndagar. Måndagar där man får ta emot en hel del stryk som jag gjorde då.

[Måndagar är hemska]
Måndagen var med samma principer som förr, en av de värsta i hela mitt fantastiska liv. Hur otroligt det är låter men det var en av de hemska måndagar jag någonsin har upplevt.
Dagen började hemskt och likaså slutade dagen hemskt.
Några utav mina Facebook-vänner kommenterade mitt inlägg men jag har inte svarat dem, tyvärr.
Varför var den så hemsk? Ja, det kan jag tyvärr inte skriva i min blogg men hemsk, det var den.

Som tur är så har jag ett dokument hemma där jag skriver vad som händer under dagarna, men med mer fördjupning än min blogg men bloggen är men sammanfattningsvis över det som har hänt under veckan och det är ju vad Eddiemans Fredagspub handlar om.

[Filmsöndag]
Helgen spenderades med familjen och söndagen hemma hos Anders som visade mig mer fördjupat hur filmerna idag har ändrat sig så fantastiskt mycket och då menar vi självklart kvaliteten.
Eftersom vi tidigare hade sett Die Hard så var det också meningen att vi skulle kolla på Die Hard 2, vilket vi gjorde och den var ju mer brutal än var originalet var, men hursomhelst knockade den lika hårt som ettan och så ska en film vara.
Däremot Rambo 4 var mer brutal än vad jag hade anat mig. Den var så brutal att den faktiskt var hemsk ett tag men det var verkligen action på 1000% i termometern och vissa scener var mer brutala än andra och tro mig, det såg väldigt brutalt ut att den som inte tror mig måste se den men jag varnar er, den är för brutal.

Ingen fredagspub denna vecka på grund av stress men denna vecka blir det en fredagspub så vi syns på Fredag!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0