Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Fredagspub [9 juli]

Hej och välkomna till Eddiemans Fredagspub, min blogg som handlar om min vardag i sin helhet.
Idag sammanfattar vi vecka 27 som har i stort sett varit en mycket god vecka men dock blandat med en massa sömnbrist på grund av den hemska värmeböljan som härjar just nu i Sverige.

[Förra Helgen]
Helgen som gick var ett rent helvete faktiskt. För det första så visste vi ju att värmen skulle sätta oss på ett prov, inte minst för mig och min lägenhet och det var verkligen superhett... Usch för att jag hatar värmen verkligen, jag kan inget göra när värmen plågar en och svetten som bara rinner hela tiden. Jag önskade jag hade en sådan "portabel" AC Cooler som fanns på Rusta-butikerna att köpa, dock är priset något att tänka på och dessutom kanske inte elräkningen ser god ut efter en användning.
Hursomhelst, värmen är som sagt, inte rolig, inte något man längtar efter (kanske) och speciellt inte smart när man jobbar för då svettas man ju ännu mer likt en gris, eller nog en oxe för att vara ärlig.

För det andra så härjade som sagt den lokala och den årliga "Cruisingen" i Arboga, visst det var väldigt trevligt och fina bilar värda att kolla på men trafikreglerna lyddes verkligen inte och det var allmänt stökigt, både ut och invändigt.
Men jag hörde att det var rekord eftersom det var mycket folk i år och dessutom var vädret på topp vilket gjorde att det vart en succé och det kallar jag häftigt att det lyckades locka folket. Synd bara att årets karneval inte lockade dit mig med tanke på hur vardagarna ser ut hos mig och min vardag på Arbetsmarknadsenheten...
Hade jag vart anställd kanske jag inte haft sådana tankar i huvudet men det kan du bara glömma bort, än så länge...

[En tragisk olycka]
Förra fredagen så inträffade dock en mycket svår och tragisk olycka nära Götlunda utanför Arboga, där två personbilar hade frontalkrockat. En av bilarna ska ha gjort en U-sväng och i samband med detta kolliderat med den mötande bilen. Den 21-årig mannen som satt i den mötande bilen omkom och den mannen verkade vara mycket känd, trevlig och rolig kille som många Arbogabor, inte minst mina vänner också, hade känt. Mycket känslor och sorg efter den tragiska "lossen" och mina tankar går till familjen, de anhöriga och vänner, bekanta med flera.
Den andra bilen med de fem ungdomarna klarade sig mirakulöst efter den olyckan med tanke på att den andra bilen var totalförstörd.
Det är mycket tragiskt att en sådan ung person, dör i en sådan hemsk olycka.

Jag kände inte honom men jag tror han gick i någon parallellklass på Gäddgårdsskolan när det var skoltider så att säga.

Nej usch, nu vart det en sådan tråkig stämning här men vad ska man göra?
Olyckor inträffar, därför ska man vara försiktig, EXTRA försiktig i trafiken speciellt.
Vi fortsätter med veckan...

[Kommunikationen med Varandra]
Förra veckan pratade jag om kommunikationen med varandra på Arbetsmarknadsenheten i Arboga. Jag har faktiskt sagt emot att jag "måste" jobba med någon som varken FÖRSTÅR eller kan PRATA svenska. Jag måste ha någon som är erfaren, som kan sitt arbete och som dessutom inte SLARVAR och det är svårt att få sådana kompisar på Arbetsmarknadsenheten för de flesta vet inte ens vad de håller på med egentligen...
Nu ska jag inte skryta eller snacka struntprat om det så mycket men det är verkligen inte kul att komma in hos någon brukare där man presenterar sig och min kamrat som har extremt svårt för sig att förstå vad som händer, inte ens skakar hand med brukaren. Det är hemskt att jobba med en sån person verkligen... Men jag förstår inte varför de inte fortsätter att studera vidare? JAG VET att det är SVÅRT med det svenska språket eftersom min pappa, min farbror, min mamma också gått den vägen men de har verkligen kämpat. Men den här personen som jag snackar om kan verkligen inget förutom att småprata ibland och JAG FÖRSTÅR HENNE INTE!!!!!
Det är hemskt...
Det är verkligen hemskt...
Så hemskt...
Usch så hemskt...
Så fruktansvärt hemskt att funderar jag vidare kanske jag spyr...

Mina dagar består till 60% av Hemservice och dess hemligheter... Det borde inte vara så.
Kunde man inte använda mitt schema som jag presenterade i förra veckans inlägg stället så kunde vi minska tiderna så att vi istället arbetar mer effektivt och minska den där "förbrukningen av dagen" från 60% till 50%? Detta är ett förslag som brukar vara goda för både kropp och själ! Men jag vet att ska man slita ihjäl sig bara för att få hjälp, välkommen då till Arbetsmarknadsenheten i Arboga!

Trevlig helg önskar!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Vecka 26: Helvetesveckan

Godkväll och välkomna till Eddiemans Fredagspub, en blogg som ska uppdatera oftare (!) och som handlar lite vadsomhelst i Eddies (Edisons) liv.

Som sagt, idag är den en sjuk lördag med en värme som toppar alla dagar i beskrivningen: HEMSK.
Och inte bara denna lördag som varit hemsk. Hela veckan har varit hemsk med bland annat sjukdomar, orättvisa och kanske en liten bit utav utbrändhet.

Trott eller ej, jag är fortfarande på Arbetsmarknadsenheten i Arboga. Och trott eller ej, jag lever fortfarande. Efter en sådan fruktansvärd personalbrist som stackars Hemservice och jag till den största delen, har upplevt, har blivit så att jag VILAR hela helgen och försöker återuppta det arbete som jag inte lyckats med under veckan. Jag har verkligen totalt däckat och jag var faktiskt nära på att knäcka min själ. Och när själen är knäckt är jag okontaktbar i över en vecka! Detta har hänt förr och eftersom detta är något jag fruktar över så tar jag det med all försiktighet med ingredienserna LUGN och RO till 110%.

Stress är den faktorn som förstör detta till 65% men jag klarar av att hantera den, inte minst när man "jobbar" till fullo.

[Hemservice]
Jag vart så ledsen när jag gick över till heltid på verksamheten. Och varför vart jag ledsen istället för "GLAD"? Som ni vet så existerar ju inte Hemservice egentligen, det är en verksamhet som de hittat på som de stackars pensionärerna och de som är i behov av verksamheten, beroende av.
Och jag får ju inte en lön... Tyvärr, jag får bara något som kallas för "bistånd". Herregud, jag borde hitta något annat men som sagt, jag är tvungen att vänta, vänta på ett besked som kommer verkligen att kosta hjärtat mitt om de tackar nej...
Hade jag fått en riktig lön på den verksamheten så hade jag hoppat utav glädje varje dag efter ett arbetspass.

Varför kan man inte uppgradera Hemservice? Göra den till något extremt professionellt?
Jag vet inte och den frågan kan nog besvaras av självaste politikerna i Arboga. Om jag hade den makten (som jag förhoppningsvis kommer att få snart, kanske?) så hade jag nog forskat lite i detta ämne och försökt uppgradera Hemservice liknande som Samhall gör ungefär?
Ett riktigt företag med andra ord... Går det inte att göra något sådant till Hemservice?
För att vi, VI sliter ARSLEN av oss. VERKLIGEN! Jag är så trött om dagarna att jag hinner inte ens kontakta min familj för en uppdatering, mina vänner kanske har glömt bort mig och det är bara under dagarna LÖRDAG och SÖNDAG som jag kan återhämta mig efter brutala veckor.

Lördagen och söndagen är som en "Redemption" för mig. Jag hinner att återställa mig till den rätte jag men redan under tisdagens arbetspass på Hemservice säger min själ emot och behöver mer tid att vila.

Kunde man inte istället börja 8.00 istället för 7.00? Och vilka vill ha ett städ klockan 7.30 på morgonen när det enda vi hör varje morgon efter det att vi väckt en människa är något som lyder: "Kommer ni SÅ tidigt?" Eller; "Ni har precis väckt mig!".
Det var ju ni som skrev schemat brukar jag svara och då blir det knäpptyst.
Hade vi som sagt börjat 8.00 kanske vi hade fått det lite lättare. Vi hade tagit ett pass direkt på morgon, 15 minuter ägnar man sin tid till att packa ned och utrusta sig med lite städmaterial och checka av scheman och redan 8:20 börjar vi städa hos någon. Klockan 8.55 - 9.10 är det frukost och dagen kan fortsätta rulla.
På detta sätt kanske vi alla blir lite arbetsglada och redo att sätta igång och på så vis får du ytterliggare 1 timma till att göra dig i ordning och utrusta dig själv med saker.
Och kom ihåg, klockan 16.00 slutar vi varje dag, inte en minut tidigt eller senare, PRICK 16.00.

[Språket, en del utav vår kommunikation med varandra]
Men varje människa är inte kapabel nog att följa dessa instruktioner tyvärr...
Vissa förstår inte svenska till exempel och då är det ett seriöst problem... Häromdagen ville jag få min (oturligt nog) städkamrat att rengöra badrummet under tiden jag var i köket och städade, men det resulterade i att min kamrat ignorerade min order och istället började skura alla golv, inklusive köket fastän jag inte var färdig i köket...
Detta är ytterliggare en annan själ till att man bör utveckla sig mer i skolan och förbaskat LYDA varje order som läraren säger till eleven.
Just det, det var en annan utländsk person som jag jobbade med under den eftermiddagen och den personen är verkligen trögtänkt...
Svenska förstår hon inte till 100%. Hon har svårt för sig att förstå och prata svenska och kommunikationen är urusel mellan mig och henne... Usch, att jag ogillar henne skarpt... Men jag är fortfarande neutral så jag ska inte säga något mer om det, förutom att för guds skull, lär er mer på skolan och STUDERA till max så att jag förstår er senare...
Jag kanske låter hemsk när jag säger detta men jag själv är av en utländsk bakgrund och jag är stolt att vara det också men det blir så himla pinsamt när jag inte förstår vad en säger till mig!

Nej nu har jag sagt mitt för idag och jag ska försöka blogga mer. Men inte under denna tropiska klimatzon som härjar över Sverige just nu. Ha en fortsatt kväll önskar

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0