Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddie hatar Astma - The Aftermath

Tjenare och välkomna till Eddiemans Fredagspub, min personliga blogg på nätet... För er som undrade så står (min) för Edison Henriquez eller såsom jag brukar kalla mig, EDDIE.

Helgen har bara bestått utav vila. Astman har hållit sig undan ett tag vilket är mycket bra men skräcken kom när jag insåg att min Astmamedicin höll på att ta slut i morse och när detta hände så får jag helt enkelt vänta för nästa check innan jag kan skaffa mig fram nya doser av luftrörsvidgande preparat vilket som jag berättade om igår vad astman var lite kort, ett inflammatorisk sjukdom.

Jaha, detta betyder också att det är den 11;e december vilket är ganska fascinerande eller hur?
Hittills har jag överlevt två astmaanfall och flera olika sorters "riskfaktorer" om jag nu får uttrycka mig så, under denna vinterperiod och decembermånad. Att gå på det där Folkhälsoprogrammet är något som verkligen är tufft men det tar jag en annan dag, vad jag menade med ordet riskfaktorer var att när man väl är en astmatiker så stöter man på olika riskfaktorer nästan varje dag. Kylan är en stor faktor... Varför just kylan när jag älskar det kalla? Blir luften för kall så får jag problem med andningen. För att kunna "andas" i kylan krävs det att jag antingen har något som täcker näsan och halsen (halsduk är perfekt men jag ÄGER INGEN!!) eller tar min astmadosa innan jag går ut...

Nästa riskfaktor är nog den som jag jämt stöter på och som dominerar bland våra gator och det är cigarettröken... Vid normala fall så brukar inte detta trigga igång astman på instansen men under vintern och våren så brukar jag vara extra känslig mot just röken och det är ett helvete att promenera bland gatorna i kylan samtidigt som det förekommer cigarettrök då och då... HEMSKT!

Nästa riskfaktor känner vissa till redan men jag måste snacka om den i alla fall och det är när astman triggas när man kommer i kontakt med pälsdjur eller liknande.
Och inte bara päls... Även damm eller liknande triggar igång astman... Phew...
Så hemskt, så hemskt... Jag hatar astman verkligen och som jag sade igår så finns inget botemedel mot astman... Och jag kommer nog lida utav astma for the rest of my life...

Trevlig söndag...

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Eddie hatar Astma

Hej och välkomna till Eddiemans Fredagspub, min personliga blogg på nätet.
Idag är det en fantastiskt (kall) lördagsmorgon. Men inte så kallt så man fryser ihjäl sig i alla fall.
Dagens ämne eller "topic" såsom jag brukar kalla det kommer att handla om det lidande som jag har stått ut med (som värst) denna vecka och det är Astma...
Ni vet redan säkert att jag berättat om mitt lidande utav astma tidigare men det är vinterperioder nu och på något sätt måste Astma-triggern aktiveras då och det blir ett helvete att försöka överleva vintern med denna inflammatoriska sjukdom.
Inte lider jag bara utav allergiska och astmatiska besvär, jag lider också utav ansträngningsastma och det är en plåga som jag ibland inte står ut med... 
Vad jag har förstått så finns det alltså två typer utav astma, varav ordet astma är ett samlingsbegrepp och astma i sig är ett syndrom; Allergisk astma vilket triggas igång om man är allergisk mot t.ex pollen, pälsdjur och nötter och icke-allergisk astma vilket triggar igång astman om du är extra känslig mot kyla, rök eller starka dofter såsom parfymer...
Vad jag vet så lider jag utav dessa två faktorer vilket gör bara sakerna värre...
Jag lider dessutom utav ansträngningsastma vilket triggar astman genom häftiga rörelser osv... 

Det är så himla jobbigt att leva med astman ibland. Eftersom jag är allergisk mot pollen så blir det besvärligt under våren att leva med astman för då blir bara plågorna värre. Andningsbesvär och behandling står i princip på schemat varje dag under vårperioden och även nu också under vinterperioden... Men vad får vinterperioden att kännas så hemsk för? Och varför får du astmabesvär under vintern?
Egentligen har detta inte varit en plåga förut utan detta blir egentligen en kommande faktor då och då. Förra året var detta inte ett problem under vintern fast jag vart riktigt dålig en gång då jag vart extremt förkyld och hostade sönder mina lungor att jag behövde behandling ganska snabbt.
Men i år så blir det tydligen astmabesvär och det hade inte triggats igång om jag inte hade varit på ställen där allergiska faktorer fanns på plats... Hmm, vart ska jag börja med när jag nämner detta...?

Många utav mina vänner idag har husdjur som familjemedlemmar... Katter och hundar med andra ord... Jag gillar husdjur, jag ska inte säga mer om det men jag är tyvärr allergisk mot dem... :(
Inte bara allergisk mot dem, jag får astmabesvär direkt när jag kommer i kontakt med dem vilket betyder att jag får vara extra försökt när jag vistas i dessa områden. Jag har dock varit duktig med mina astmabehandlingar men det gick inte förra veckan då när jag skulle vistas en stund hemma hos några kompisar. Efter drygt en timma började jag känna att det var tungt att andas och jag behövde ganska snart frisk luft och därför sökte jag mig vid balkongdörren som stod öppen och "chippade" då och då med luft.
Saken var ganska tydlig, allergiska besvär triggar igång astman och jag blev sjuk återigen...
Det är så tråkigt för många utav mina vänner idag har djur och det hade varit trevligt om man själv hade djur men kommer troligtvis aldrig kunna ha ett husdjur hemma tack vare min inflammatoriska lungsjukdom om man nu få kalla den så för det är precis vad det är, besvär i luftrören och lungorna där det blir tungt att andas...

Därför har denna vecka bara bestått utav andningsbesvär och elände tack vare den där hemska allergin mot husdjuren och den där otroligt hatade astman som jag kommer att lida av resten utav mitt liv...
Det finns inget botemedel mot astman egentligen. Det finns behandlingar som dämpar besvären där man kan återigen gå till det normala livet genom mediciner men detta är dock bara tillfälligt innan man återigen känner besvären utav astman och då måste man behandla den igen...
Med andra ord så kan man säga att det är en kronisk inflammatorisk sjukdom där besvären kommer med jämna mellanrum och det är svårt... Men detta är då min uppfattning utav astman, jag har försökt att leta fram svar om det verkligen är en kronisk sjukdom, jag kanske ska ta och fråga min lärare i skolan om det, detta kanske hjälper mig mot ett resultat och förhoppningsvis en forskningsfråga för sådana som tänker fördjupa sig mer om astman och tro mig, jag är redan villig att hjälpa till att finna fram både frågor och svar som har med denna astma. Tänka sig om det fanns ett botemedel mot astman en vacker dag? Det hade varit något och det skulle definitivt hjälpa människor och det skulle dessutom vara något steg för framtiden eller hur?

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Skadegörelse och vandalism i Arboga

Tjenare och välkomna till Eddiemans Fredagspub!!! Min personliga blogg på nätet.
Som rubriken lyder så vill jag prata om den vandalism som står tydliga på både den lokala Arboga Tidningen och Magazin24.
Alltså, vart har den trygga miljön tagit vägen egentligen och vilka är det som förstör för Arboga och varför?
Om ni har följt Magazin24 nyhetsflöde så har Migrationsverkets lokaler i Arboga blivit på-hälsade av tjuvar och vandalism och slagsmål har även varit något som ägt rum där.
Människor som dessutom blivit brutalt misshandlade ute bland Arbogas gator har ägt rum, skadegörelse av bland annat bilar, stölder i butik och som senast idag även skadegörelse bland parkbänkar och bänkarna vid tågstationen var förstörda.

Vart har tryggheten tagit vägen egentligen om man nu får fråga? Inte vill jag läsa mer om våld och slagsmål bland våra lokala tidningar och jag vill för guds skull inte se eller höra det heller.

Anledningen till att jag tar upp detta ämne är att på grund av att det jag såg på stationen idag när jag klev av från tåget från Västerås att en del utav bänkarna där var förstörda och det var ingen trevlig syn, så var den verkligen inte tidigare idag. Kan man bara inte lämna sakerna vara i fred?

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Eddiemans Failed Powernaps

Tjenare och välkomna ännu än gång till Eddiemans Fredagspub, Eddiemans personliga blogg på nätet.
Idag är det den 7 december och en iskall onsdag vilket betyder att vinterperioden är här och den lilla snön som föll i måndags var bara ett tydligt exempel på att julen är på väg med en riktig fart.

Igår tisdag var en riktig dålig dag, till att börja med så hade man inte sovit tillräckligt och det andra var att lektionen som skulle hållas då skulle börja lite senare än vanligt och det hade man missat så jag bestämde mig för att läsa lite om sjukdomsläran vilket i sig låter ganska intressant, det mesta är som sagt lite repetition från förra kursen och det är alltid lika roligt att få veta någonting nytt, problemet är ju om den sortens information är relevant till det som klassas som Folkhälsovetenskap... Det är mycket sjukdomar, medicinska och biologiska termer och det är ju okej men vi får samtidigt tänka på att detta är inte sjuksköterskor som läser detta utan det är blivande folkhälsovetare som läser folkhälsovetenskap som är punkten. Tyvärr är det så att alla lärare (hittills) har babblat om en massa saker som egentligen tillhör sjuksköterskeprogrammens delar och det har verkligen krockat med åtminstone min studieteknik. Många har dessutom klagat på vissa lärares sätt att undervisa oss elever vilket jag ansåg att det var onödigt gjort men samtidigt också något som de borde se upp för i framtiden, dessutom är ju Folkhälsovetenskap väldigt nytt ämne.

Som rubriken lyder idag så är det så att jag är väldigt bra på att ta powernaps. Så bra att mitt senaste powernap rekord var hela 13 timmar utav ren sömn. Jag skojar inte, 13 långa timmar powernap är rekord. Varför tar jag powernaps? Jag vet inte, ibland så tänker jag att fem minuters vila borde räcka för att vara pigg senare men de har tyvärr aldrig funkat, jag sover som en stock och jag brukar vara (oftast) vara vaken på nätterna, väldigt pigg och energisk men detta har konsekvenser för senare under dagen för det är då som alla aktiviteter arbetas fram.
Så om ni ser mig extremt sömnig någonstans i "världen" så vet ni nog att Eddie är trött och kan somna när som helst.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Eddiemans Inactivity Module

Hejsan bloggen och hejsan mina kära läsare, detta är EDDIE som bloggar IGEN efter snart två månader utav inaktivitet.
Okej, vart ska jag börja?
Skolan huh?
Just det, skolan och den enorma högskolan, precis.
Alltså jag vet inte vad jag ska säga om skolan jag går på just nu, eller utbildningen men efter att ha varit i min "nya" utbildning i snart 4 månader så har jag kommit fram till att det var tuffare än vad jag hade anat faktiskt.
Först är det lärarna. Det finns bra lärare och det finns dåliga. De dåliga lärarna är alltid de som utbildar eleverna med "extremt höga krav" och "extremt obegripliga svar" anser jag. Jag har stött på flera sådana lärare i högskolan vilket jag egentligen visste redan från början och var redo för det. Det som jag inte var redo för det var "samarbetet" med olika elever med olika studieteknik. Detta har drabbat mig extremt mycket negativt och det har även drabbat min studieteknik riktigt illa och hela november var bara fylld med negativa tankar. Och nu är det december och tiden börjar rinna ut så jag måste ändra min studieteknik riktigt snabbt, annars riskerar jag hamna i den onda studiecirkeln och få dåliga resultat och det vill jag inte få... Jag har redan fått några dåliga resultat på grund av detta usla samarbete men ändring måste ske, VÄLDIGT SNABBT!

Phew, detta var nog en av orsakerna till inaktiviteten.

Nu ska vi prata om politik.
Det är nog första gången jag snackar om politik i min blogg...
Efter att jag slutade på Arbetsmarknadsenheten har det gått extremt dåligt med min "närvaro" i olika partimöten etc. Skolan är en orsak och tiden är den andra.
Och jag fick kritik när jag var sist på Kommunfullmäktigemötet för att jag inte kom på deras kommunfullmäktigegruppsmöte innan och att jag inte hade meddelat ordförande innan.
Det är ett problem att kontakta ordförande ibland och ibland glömmer jag bort tiderna för dessa olika möten... Tiden har verkligen ändrats efter att jag började på högskolan. Jag prioriterar högskolan mer än vad jag gjorde med politiken när jag var på Arbetsmarknadsenheten.
Så detta är egentligen en ursäkt för att jag inte varit så aktiv som jag egentligen borde.
Jag ber om ursäkt för detta, jag hoppas någon från mitt parti som läser detta och accepterar min ursäkt. Jag ska förbättra mig, jag lovar.

Med det sagt så ska jag också be om ursäkt till ER KÄRA LÄSARE för att jag inte har uppdaterat BLOGGEN på väldigt länge. Och nu är det december och så som jag brukar säga i mina talkshows (inofficiella): detta är Eddieman som har "rrrrrrrrrrrraporterat" detta som vanligt! HAHAHA!

Ha en trevlig tisdag mina kära läsare!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0