Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Arboga Karnevalen 2011

Hej.
Det är dags att berätta om årets Arboga Karneval.
Tyvärr så har jag inga bilder från det eventet eftersom min kamera dog tyvärr under en olycksfärd en gång när jag var, hmm, inte stabil nog kan man väl uttrycka sig eller hur?
Hursomhelst.
Fredagen var ingen höjdare med tanke på vädret och vi fruktade att årets karneval var förstörd då... Men så var det inte! Det var en solig lördag igår och värmen var fantastiskt bra för att vara ärlig!
Och folket var där, som den ska vara när det är karnevalsyra i Arboga.
Många kända ansikten såg man och det var trevligt att prata med er!! (:

[El Sombrero of True Hope]
Som sagt, igår köpte man "El Sombrero of True Hope", äkta läder och för ett mycket billigt och bra deal. Jag ska inte klaga och jag överraskade pappa väldigt mycket när han såg mig med sombreron. Och farbror vart också väldigt överraskad och se mig i en sombrero... Trotts att det var ganska varmt igår så skyddade sombreron mig mot solen och hettan men törstig var man ju konstant.
Letade mig vidare och träffade Master Jim & Maria på vägen också som också ville se karnevalsyran i Arboga. (:
Jag hade dock hoppats på fler marknadsstånd men jag gjorde min lilla shoppingrunda trotts allt och jag är väldigt nöjd. Fick mig ett par solglasögon men priset var inte som jag ville men de såg så snygga ut så jag hittade en hundring faktiskt på vägen av någon okänd anledning och använde den hundringen som en "blessing" och köpte mig brillorna. Fantastiskt må jag då säga.
Många såg mig och gillade min sombrero faktiskt, folk kom fram till mig och frågade om min sombrero. Ja det är roligt verkligen...
Nästa fråga måste vara om jag ska ha den på mig ganska ofta nu när solen är som den ska vara i Sverige? Som jag sa igår, den symboliserar karisma, personlighet och stil.
Som sagt, det är bara en tidsfråga om jag gör det. Men att jag ska ha den under juli och augusti-månad, ja, ingen tvekan!

Sammanfattningsvis så tycker jag att årets Arboga Karneval var en lyckad festival. Solen, moder jord och våra "espiritús" gjorde dagen till en mycket fin och vacker dag. Och folket, karnevalen, de färgglada kläderna, danserna och musiken var fantastiska. Dock kunde jag tycka att den salvadoranska bidraget kunde valt en bättre musikstil. Reggaeton passar verkligen inte till deras danser och kläder. Cumbia hade varit mer passande med tanke på att cumbia har alltid varit något som det salvadoranska folket alltid gillat... Men Reggaeton idag gillas mycket av dagens ungdomar, inte minst bland det salvadoranska folket. Men hursomhelst, en lyckad festival var det!
Gracias.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

El Sombrero of True Hope

Hej.
Då är året karneval äntligen framme i Arboga nu och det kunde inte ha börjat sämre med vädret... Regn och åter regn... Som sagt, jag älskar regnet men varje år när det är karnevalstider i Arboga, ja, då måste det vara tråkigt väder ute... Det är en tradition på något sätt, som karnevalen är en tradition, ja, då måste även det tråkiga vädret vara en tradition för oss...
Visserligen missade jag det som hade hänt tidigare idag men den stora dagen är som sagt på lördagen då den "stora" karnevalståget beräknas vara på alerten någonstans runt 17.00.

[El Sombero of True Hope]
Jag vandrade vidare och fick se en av mina arbetskollegor komma förbi och när hon såg de snygga hattarna som en av försäljarna hade där ville hon att jag skulle pröva en av dem... Och hon vart då häpnad... Men försäljaren hade en svart sombrero gömd någonstans i hans "minivan" som han hade bakom ståndet och jag fick pröva den och då vart hon mer häpnad och sa till mig att "den hatten passar dig perfekt, Eddie! Det är din stil!"
Då fanns alltså två restfrågor... Den ena var att om jag skulle sombreron på mig, då skulle jag nog klippa mitt tjocka hår... Den andra frågan är precis tvärtom, om jag skulle låta håret vara så som den är och låta lockarna komma fram när jag har sombreron på mig... Jag har ingen aning alltså... Så jag gick och frågade ett par stycken personer som befann sig i området och frågade dem om jag passade i sombreron med eller utan sådant tjockt hår...
Majoriteten sa att jag skulle låta håret vara som den är, alltså, inte klippa mig...

Personligen tycker jag att om jag ska ha sombrero på mig så ska jag ha kort hår... Och ska jag ha den varje dag, såsom jag hade tänkt mig, ja då måste det vara kort i så fall...

Det betyder att mitt tjocka hår ligger alltså i stort fokus just nu... Vilket dilemma huh? Jag gillar mitt hår verkligen men som sagt, det vore skönt om jag klippte bort det och ha kort hår, såsom jag länge haft tidigare... Men vi får se... Än så länge finns det inga planer på att klippa mig dock... Så var inte oroliga.

Efter denna händelse och "köp" har jag börjat kalla min hatt, eller Sombrero, för "El Sombrero of True Hope" eftersom hatten ger mig en helt ny personlighet, karisma och en helt ny stil.

Vi får se va morgondagen har att erbjuda! Jag ser fram emot en mycket bra dag imorgon!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

En recension till imorgon...

Hej.
Det är dags för mig att uppdatera bloggen lite nu igen.
Det var många som läste min lilla review om Command & Conquer - Yuri's Revenge. Som sagt, en av de bästa RTS-spelen som gjorts enligt mig förstås.
Dock kommer jag att sakna de goda tiderna eftersom snart får ni även en ny review från:

Command & Conquer 4: Tiberian Twilight

Som tyvärr är en ren besvikelse eftersom den påminner mycket om StarCraft serien som skapades av Blizzard.
Som sagt, den recensionen får ni senare.
Jag har fått låna den av en kompis och som sagt, den följer inte de tidigare spelreglerna som länge funnits i Command & Conquer - serien...

Mer om den recensionen får ni antagligen imorgon!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Command & Conquer - Yuri's Revenge

Hej.
Det var längesen jag recenserade ett spel till er och idag kände jag att jag skulle recensera en av mina absoluta favoritspel genom tiderna, ett "RTS" (Real-Time-Strategy Game) Command & Conquer - Yuri's Revenge.
Spelet är en expansion från Westwood Studios, EA Games och det bästa från det tidigare spelet Command & Conquer - Red Alert 2 blev ännu bättre.

Jag har spelat igenom många värdefulla timmar på just detta fantastiska spel och den anledning är att du kan skapa vilken enorm styrka, armé och bygga en helt stor bas för att anfalla andra spelare eller Yuri's styrkor eftersom det är Yuri själv som har all fokus i detta fantastiska spel.

[Plot]
Spelet inleds i det Vita Huset om Yuri och hur han har börjat sitt övertagande av världen genom så kallad "mind control". Vi vet ju hur stark han var i Red Alert 2 men Yuri ansåg att istället för att ta över en nation, varför man inte kan ta och erövra hela klotet.
Yuri gör allt, han skapar även propaganda för sin "mind control" affär och han köper även MassiveSofts huvudkontor där vd:n för företaget hotas genom att ta hand om alla ekonomiska handlingar från Yuri's armé.
Han lyckas även hjärntvätta olika superstjärnor såsom The Terminator och Rambo men med hjälp av spelaren så kan du motverka detta förstås.
Det fortsätter...
Yuri avbryter genomgången i det Vita Huset för den Amerikanske presidenten Michael Dugan, genom att bevisa hur han planerar att ta över världen med hjälp av hans senaste uppfinning: "Psychic Dominator". Och just en av dessa "torn" verkar vara på Alcatraz och Yuri aktiverar den.
Presidenten kallar sin styrka och vill ha tornet förstörd och sedan börjar kriget. Ett dussin flygplan infiltrerar ön och attackerar men blir snabbt nedskjutna av Yuri's "Gattling Towers" runtomkring ön och ett plan kraschar på en av kärnreaktorerna på ön och tornet kan inte längre fungera. Men Yuri så smart som han är hade redan tidigare beordrat sin armé att bygga flera utav dessa unika "Psychic Dominators runt om i världen och presidenten fruktar det allra värsta och hoppas på att de återigen vinner och sätter stopp på Yuri's ondskefulla planer.

[Min erfarenhet]
Jag älskar detta spel eftersom grafiken påminner mig mycket från Command & Conquer - Tiberian Sun och alla enheter påminner mig också ifrån det tidigare spelet. Dock fastnade jag aldrig på Tiberian Sun men jag fastnade snabbt för red alert 2.
Och Yuri's Revenge är det spelet som de verkligen förbättrat Red Alert 2 med 110%. Nya styrkor, enheter, byggnader och en helt ny ARMÉ bestående av Yuris unika styrkor, kan du enkelt kontrollera och styra hur du själv vill i spelets "Skirmish" uppdrag.
Jag ogillar dock Yuri's styrkor i spelet eftersom hans styrkor är verkligen svåra att krossa på grund av hans "mind control". Och inte nog med det, Yuri kan även konrollera dina byggnader nu och på så vis är Yuri starkare än någonsin och svår att eliminera på direkten och det ska vara strategi till 100%.

Som sagt, spelet är en av mina favoriter och jag har spelat många timmar.
Detta spel är AWESOME om man får uttrycka sig så.
5 av 5 stjärnor får den av mig i alla fall.


//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Eddie kör sin "Eddie-ism" idag

Jahapp, då vart det ännu än lördag. En helt vanlig dag med andra ord fast med ett skönt vilande... Veckan som gått har varit extremt varmt och många liter vatten har man druckit för att hålla kroppen i fokus.

Idag som sagt är det lördag, vilket också betyder att jag kör en "Eddie-ism" som betyder att inget ont kan hända Eddie under hela dagen.
Vilande och återhämtning står på mitt schema idag.
Visst är det unikt? Jag tycker det.

Hoppas ni får en underbar dag idag mina vänner. Adios!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

100 SEK

Hej.
Då har ännu än vecka avklarats... Och jag vet inte hur jag ska sammanfatta denna vecka faktiskt... Jag lovade er bättre blogguppdatering men jag har verkligen seriöst bara varit extremt trött, utmattad och fått "solsting" om man kan säga så med tanke på vilket tropiskt värme vi haft och det enda jag önskat mig är molnigt väder med extrem åska och regn... Ja tack, kyl ned oss med detta och jag blir återigen normal...

Det är faktiskt ganska konstigt, jag har fått frågan förr om jag verkligen är van vid extrema väderförhållanden... Nej det är jag inte... Bara resan till El Salvador 2006 ledde till extrem sjukdomsöverflöd och satte verkligen mig på ett överlevnadsprov så, nej... Jag är inte van tyvärr...

Detta inlägg ska återigen handla om pengar eftersom det är det som vi människor strävar efter nästan hela tiden... Pengar används dagligen och det är det mesta som pratas eller snackas om, inte minst på Arbetsmarknadsenheten där jag gör min tjänst... En tjänst som jag inte vet om jag är stolt över eller om det är något som jag ska fira över...
Anledningen utöver att jag börjar bli smått orolig över det är att dels, jag har snart varit och gjort samma tjänst i 2/½ års tid... Och dels över att "Master Ingenjör" hela tiden sagt till mig att jag inte tillhör detta och att jag måste hitta något annat... Som om jag inte gjort det... Geez, sluta snacka om det... Jag har gjort men de har sagt ifrån... SÅ, end of story!

Alright, lite "back story" där men det är så som jag måste berätta hur det egentligen ligger till...

100 kronor... Visst låter det lockande eller hur? 100kr kan du göra väldigt mycket med faktiskt... Och 100kr är verkligen början på "miljonen" som jag kallar den. Istället för den där ynkliga en-kronan så är hundrakronorssedeln mer värdefull anser jag eftersom jag verkligen är i behov av just pengar... Varför?
Jag har sagt det förr men jag kan nog säga det till er igen... Och med en liten mer analys gjord av mig själv så kan jag säga er såhär:
Jag tror jag är fattigast av ALLA på Arbetsmarknadsenheten. Jag räknar inte er som har haft problem med att få era inbetalningar så sent, jag vet att vi har det svårt men det gäller hur mycket som man får utbetalt och det är det som jag gjort och analyserat lite kring... Jag är nog ganska säker på att jag är den som får allra minst betalt på Arbetsmarknadsenheten... Trotts att det finns fler som är praktikanter, men jag har inte fått någon "JUSTICE" kring detta när jag sist levererade en faktura som skulle betalas av andra som resulterade i att jag återigen skulle betala med min fattiga bössa... Det är hårt att leva på existensminimum och mer får man inte trotts att jag fullgör en tjänst som vilken anställd person som helst på Arbetsmarknadsenheten... Jag har gett upp med att försöka rätta till detta med tanke på att det krävs mycket "JUSTICE" kring detta och mycket tålamod för den delen också... Men som sagt, fattigast, det är nog jag...

Varför tror jag det? Jag tror inte på det, JAG VET DET!! Vet ni varför?
Hur många personer har jag inte hört de säga: "Jag får åtminstone över 5000 SEK för att jag gör min tjänst" Eller liknande... Jag har inte hört någon säga: "Hey, jag får bara 3200kr för min tjänst"... Geez, är det bara jag som sagt det? Då är det trubbel... Men hey, jag lever ju fortfarande men det ska jag inte jubla över verkligen... Jag borde gråta mig till sömns...

Jag kämpade mig verkligen i skolan, det gjorde jag... Men geez... Que dolor... Jag fick en "OVERPOWERED" klass... Vart jag än gick var det alltid någon som var "FAR SUPERIOR" än mig...
Gahhhh, jag vill inte prata om skolan för det fanns personer som jag verkligen inte gillade men nog om det...

Just nu väntar jag på förbättringar och en ljus framtid... Händer inte något fram till och med i mitten av juli, då kommer jag att gråta mig till döds...
Önska mig då i så fall, lycka till...

Ett inlägg om pengar ja...
Men personer som har hjälpt mig att överleva får ni i ett annat inlägg...
Just nu önskar jag er en god natt.

//Edde
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Uppdatering...

Hej.
Det är dags för en uppdatering igen...
Och låt mig få säga att jag verkligen varit extremt dålig på att uppdatera min bloggg... Dock läser jag andras trevliga inlägg i deras bloggar... Men inte min... Men som sagt, tiden har varit knapp under majmånad och ber om ursäkt för det...

Inget som jag hittar på idag men tänkte säga att bloggen fortfarande lever genom att publicera detta inlägg...

Gud så dåligt detta var... Men samtidigt ganska roligt. Hahahaha!!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0