Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Existensfrågor: A Hopeless Leadership

Godkväll och mycket välkomna till Eddiemans Fredagspub, Edison, Eddie och Eddiemans personliga blogg på nätet.
Idag är det den 13 februari 2012 vilket betyder att imorgon är det en speciell dag för alla som har någon att dela kunskap, kärlek och glädje med.
Jag tillhör förstås inte de lyckliga typerna när det gäller kärlek och om kärlek kanske får ni i ett annat inlägg.
Idag är det dags att snacka om de frågor som alltid dyker upp under februarimånaden och det är just; existensfrågorna.

[Väderprognos]
Vädret har varit vackert och ganska för "varmt" för att inte snacka om att på en del ställen kanske våren gjort sitt intrång men hemma i Arboga dröjer väl det ett litet tag, och det hoppas jag eftersom jag tillhör typerna med den hemska allergin som jämt tycks gilla att "debutera" under våren... Ordet "debutera" är ett felaktigt term att använda i detta sammanhang men jag kunde inte låta bli att tänka på fenomenet [HE-SHE-IT] när han tyckte att ordet "DEBUTERA" lät alldeles för roligt...

[A Hopeless Leadership]
Det är dags att återigen snacka om politik.
Idag är det år 2012 eller hur?
För 3 år sedan var mitt intresse för ungdomar, politik och olika sorters forum extremt högt eftersom jag dels var extremt fattig, hade inget arbete eller annat till försörjningen och Finanskrisen var stor efter september 2008.
Jag satt och läste lite gamla artiklar och funderar på om det verkligen är bättre nu när vi har klivit in i 2012...
Få se nu; Jag har det betydligt bättre nu, jag har fortfarande intresset för politik och ungdomarna via Fritid & Kulturnämnden och ekonomin ser väl lite ljusare ut nu...
Något som Arboga har som jag tycker är väldigt bra är att här har man ett Ungdomsfullmäktige för ungdomar som brinner för politik och intressen.
På min tid fanns intresset men på en del håll så var intresset så extremt lågt att jag tyckte detta var förfärligt...
Vi anordnade en ungdomsmässa också samma år det var verkligen inte många ungdomar som dök upp då...
Fast det var ju många företagare och organisationer som visade sitt stöd och det tackar jag för verkligen.

Anledningen till att jag tar upp detta ämne nu är att jag för ett par veckor fick en fråga om jag kunde vara med på något som "skulle inte ta så mycket utav min tid" och att "det skulle gå fort" och när jag frågade om hur många det var som höll intresset fick jag svaret; bara en...
Alltså... Jag blir sur när jag får ett sånt svar...
Visst, det kanske går bra för ungdomsfullmäktige idag men hur går det för SSU i Arboga då?
Eller går något bra åt ungdomshållet eller?
Jag vet själv inte om det och om det finns någon som kan svara på denna fråga så varsågoda.

A hopeless leadership då? Vad ska det betyda?
Jag har en kategori i denna blogg, fyllda med saker som handlar om just detta med engagemang och politik men på grund av mitt "misslyckande" att leda detta eller att fortsätta med detta har jag valt att kalla den så.
Inte för att jag leder något nu och har nog inte tid för det (ännu) men om det av någon förmodan, skulle gå bra så skapar jag naturligtvis en helt ny kategori; A New Hope of Leadership, men det får som sagt vänta...

Detta var bara de första frågorna om just existensfrågorna under februari-månad. Fler kommer!

Planerar på att skriva innehåll för min framtida bok... Men det är under planeringsfasen, precis som Eddiemans Talk/Radioshow. (:

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Min helg [Missat Fredagspubinlägg]

Godkväll och mycket välkomna till Eddiemans Fredagspub.
Ja, ni får ursäkta för det sena inlägget men inte så mycket har hänt verkligen...
Inga bra topics, trådar eller ämnen har dykt upp men jag ska försöka...

Många har väl säkert firat helgen som vanligt eller hur?
Japp, det gjorde Eddie också i lugna former förstås...

[Väderprognos]
Vi börjar med förstås fredagen som den var och den var som de flesta vinterdagar brukar vara; tråkiga, kalla och molniga.
Igår lördag vet jag egentligen inte så mycket eftersom den dagen för mestadels sovs bort (jag brukar ofta göra så) och idag söndag har det varit ett fantastiskt väder! Soligt, vackert och PLUSGRADER!!

Inte så mycket bland Eddiemans Nyhetsflöde eller flash och detta blir då Fredagspubs allra minsta inlägg...

Ursäkta oss för störningarna!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Facebooks mörka sidor...

Tjenare och välkomna till Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet.

[Väderprognos]
Det är dags för väderprognosen och inte mycket kan jag säga om denna smått kalla och tråkiga tisdagen som gått. Precis, molnigt och en vanlig vinterdag är det som jag sett idag. Inte mycket annars att berätta om just vädret...

[Facebooks mörka sidor...]

Jag vet inte men jag fick för mig att checka min vänlista som jag har på Facebook för att kolla hur många vänner och personer som jag har där men det varierar väldigt mycket...
Som hösgt i december förra året så hade jag max 242 vänner och vart mycket förvånad att jag verkligen kände så många.
Förra veckan hade jag bara 231st vänner och idag har jag 233. Det är en sådan ganska stor siffra av de "vänner" som försvunnit från min vänlista... Inte för att jag tar bort dem men det är sorgligt att veta att de tagit bort en från sin lista.
Den här siffran kan ändras varje dag.
Och lustigt nog läste jag en artikel från Aftonbladet om en applikation "Unfriend Finder" som visar helt enkelt hur många vänner som raderat dig ifrån listan.
Inte för att jag vill använda applikationen men det låter kusligt i sig... Jag vill inte veta hur många utav de personer som jag känt igen eller känner igen mig som tagit bort mig ifrån listan.
Men har de gjort det så får man helt enkelt bita i det sura äpplet och se det positiva att man har vänner som bryr sig om en. Men det är tråkigt när det händer...

Och ibland försvinner personer helt eftersom de tagit bort sina konton från Facebook för att det blivit "sämre" och angående den nya imagen som Facebook har fått genom att installera den finurliga idén med Tidslinjen, har fått enorm kritik.
Jag ser tidslinjen som en trevlig "inredning" i sina respektive profilsidor.
Men folk gillar tydligen inte den vad jag vet...

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Min helg

Tjenare och mycket välkomna till Eddiemans Fredagspub! Edisons, Eddies och EDDIEMANS blogg på nätet!!


[Väderprognos]
Det är dags för den traditionella väderprognosen mina damer och herrar för helgens väderaktivitet som jag kan sammanfatta som: Ruskigt kallt men soligt på de flesta håll.
I fredags var det lite varmare än vanligt men så kommer lördagen som bombarderade staden Arboga med minusgrader. Och eftersom jag inte visste om dessa temperaturskillnader i lördags så hade jag på mig utav misstag min traditionella höstjacka. Men det misstaget lär det definitivt inte bli nu när mamma hörde om den incidenten om att jag fortfarande bar den där "hemska höstjackan" och hennes råd var att slänga den så fort som möjligt... Och istället hade hon köpt en helt annan och unik höst-vinter jacka som hon tyckte jag skulle ha. Varför inte tänkte jag och gillade den nya utstyrseln.
Och igår söndag kan jag verkligen inte minnas hur väderprognosen såg ut eftersom lördagens bravader vart lite mer än vad jag trodde det skulle vara men det tar vi snart.
Och idag måndag; kallt som det ska vara men också mycket molnigt och tråkigt väder, det vill säga, ingen sol...

[Eddiemans Radio/Talkshow]
Det smårullar när det gäller Eddiemans Talkshow, några inspelningar har gjorts dock med några få topics, därav relaterade till spel och spelrecensionerna som kommer så småningom.
Mycket kommer att handla om Beatboxen och hur den påverkat mitt liv och eventuellt varför jag slutade med beatboxen.
Så vi har några topics att arbeta med.

[Min Helg]
Ja, då var det dags att sammanfatta min helg och den har varit som de flesta helger brukar vara, förutom det här med att bowla och ha roligt samtidigt som man ser en ganska rolig och underhållande person vid bowlinghallen som dansade samtidigt som han bowlade. Det var riktig middagsunderhållning verkligen.
Fredagen bjöd inte på så mycket aktivitet förutom det att min syster kom på besök där vi eventuellt skulle hämta ut en massa brev och roliga prylar till mitt hem och samtidigt som vi skulle ut så upptäcker jag att det inte bara är ett brev eller paket, utan två!
Och till min överraskning var det ett paket som jag hade beställt från Storbritannien innehållande några framtida spelrecensioner, det ska bli väldigt intressant att testa dessa spel.
Den stora anledningen till att jag gör det nu är dels för att det är ett stort ämne som dessutom ingår i både mitt projektarbete och ett skolarbete i skolan. Och detta arbete i skolan är egentligen ingenting jämfört med spelrecensioner eftersom jag älskar gamla (retro) spel och att försöka främja individens hälsa genom att spela mindre är en utmaning men samtidigt väldigt intressant. Men det har ingenting med det att göra under mina recensioner.
Mina spelrecensioner är mina vinklar och syn över spelet och inte som de flesta där de använder ord som har inget relevant med ämnet att göra.
INTE för att jag har utbildning inom journalistik och kommer förmodligen aldrig att ha det heller (en dröm jag hade när jag var liten men storkrossades efter att jag gick gymnasiet) men jag vill uttrycka mina synvinklar och eventuella åsikter (om jag har det) när jag spelar dessa spel, som jag har sagt tidigare, jag gillar att ge positiv kritik och är dålig på att ge kritik (vanlig eller kritisera).
...
Nu hoppade jag över ämnet som vanligt...

Totalt inhandlades 13 nya och gamla klassiska spel tillhörande den klassiska spelkonsolen Playstation (Inte PS One) och till PC förstås till ett billigt pris.
Jag har aldrig gjort något köp på detta vis och därför var det extra intressant att få kunna testa dessa spel. Som jag sade tidigare, jag är intresserad av gamla spel som såldes förr. Nya spel idag till Playstation 3 är jag inte intresserad av överhuvudtaget eftersom jag har oftast problem med att följa den trenden. Att spela nya grafikspel har aldrig varit mitt intresse när det gäller att spela dem med en helt ny konsol men på PC:n är det utmärkt, förstås att man har de senaste grafikdrivrutinerna och enheter till den.

Vi fortsätter med lördagen där jag tog dagens morgonpromenad och precis när jag var vid Herrgårdsbron upptäckte jag att det var vintermarknad i Arboga. Hur kunde jag glömma det?
Men innan det var det ju som jag sa vid väderprognostiteln, att det var fruktansvärt kallt, tror det var -17 när jag stack ut. Men åter till marknaden.
Allt såg precis som vanligt ut, de lokala marknadsstånden, vintermaten och vinterkläderna. Men det var någonting som var nytt för i år. Jag tyckte jag hörde exotisk musik i bakgrunden så jag stack dit för att kolla och jag blev alldeles stelfrusen, glad och lycklig för att jag såg något som var verkligen unikt.
Tre människor från Ecuador var utklädda till Mohawkindiander!! De spelade musik från indiankulturen och de hade också album som man kunde köpa. Detta var en fantastisk syn. Jag var och kollade på hela deras show och var väldigt lycklig på att få se något så fantastiskt.
Jag önskade att min bror kunde se på denna fantastiska show de hade, han hade säkert varit lycklig. Jag berättade det för honom och han vart också glad över den nyheten.

Lördagen avslutades sedan med en fantastisk träff med delar från den Hyggliga Klubben och andra riktigt trevliga människor. Men innan jag tar mig till bowlinghallen tar jag fram min mp3 spelare och lyssnar lite på Collie Buddz i lurarna när "min broder" kommer springandes fram till mig och hälsar vänligt tillsammans med "Sass" där de berättade för mig att de skulle också till bowlinghallen för att käka. Trevligt tänkte jag, mer människor att fira lördagen med och kvällen vart mycket lyckad.
Jag och Yuri hade för det mesta, riktigt awesome faktiskt. Vi skrattade faktiskt till vadsomhelst och skämten var mycket roliga. Inte för att jag minns vad vi skrattade åt men roligt hade vi i alla fall, det tycker jag vi borde göra oftare eller vad säger ni?

Go Carlito!!!

Och söndagen var till för att sova helt enkelt. Jag sov bort nästan hela söndagen till min hermano Maestro ringer mig angående skolan. Jag sade till honom att lugna ned sig och att inte lita på grammatiken "He-She-It". Maestro önskade mig en riktigt trevlig söndag och att jag borde vila mer eftersom jag var minst sagt, väldigt sömnig, trött och allmänt snurrig igår.
Men idag är det måndag och inte mycket har hänt heller. Planen var först att besöka Arbetsmarknadsenheten nu på förmiddagen men det avbröts när jag lyckades sova bort halva måndagen. Så det besöket skjuts fram till på fredag.

Det var min helg i en ganska så stor sammanfattning.
Hur var din helg?

Och med det så önskar jag er alla en riktigt trevlig kväll!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [3 feb]

Ja, då är det ytterligare en fredag och då är det EDDIEMANS FREDAGSPUB!!!

[Väderprognos]
Det är dags för dagens väderprognos mina damer och herrar och det verkar vara smått ljust ute, himlen är täckt av en massa moln där också från några utav våra större tidningsutbud idag hotade med att det skulle komma snökanoner i Sverige redan i onsdags men här i Arboga är det fortfarande väldigt lugnt. Och med det så kan jag också säga att veckan har varit väldigt kall men också har det funnits väldigt vackra vinterdagar där solen tittat fram och vår sol, den är verkligen fantastiskt. Något som vi verkligen borde dyrka varje dag tycker jag!

[Min vecka]
Denna vecka har verkligen varit hård, dels för att plugget gått som den ska vara, äntligen går det bra och äntligen gör vi något praktiskt för en gångs skull! All studielitteratur till dessa två kurser är nu i mina trygga händer så nu är det bara att studera dem och få ett grepp om dessa olika forskningsmetoder som Folkhälsovetarna och forskarna använder sig utav.
Men det finns en bok som verkligen har irriterat mig som jag tänkte berätta en annan gång men vad jag vill komma till är att boken har en sådan avancerad svenska så ni anar inte. Flera utav meningarna var jag tvungen att läsa om säkert 250 gånger för att få ett hum om vad författarna till boken menade. Och det resulterade i att vi hade en het diskussion under en lektion i veckan där många hade fastnat på detta begrepp. Eller ja, begreppen, det var många nya olika begrepp som boken tog upp men som förklarade på ett forskningssätt som inte ens läraren förstod kanske. Hon satt fundersam hela tiden, hon visste inte hur hon skulle formulera det till oss och kan inte läraren det, då är det verkligen något som kanske inte stämmer här...

Och dels för att jag försökt engagera mig inom politiken nu igen.
Den stora anledningen till att jag inte varit så aktiv förut är som jag berättade tidigare förut om att tiden alltid var liten där jag aldrig hann med saker förutom plugget. Men det är med stor respekt för att jag närvarar vid ett viktigt partimöte.
Jag hade dessutom missat ett viktigt SSU årsmöte som jag hade planerat att närvara i men kunde inte på grund av att jag var tvungen att studera och var fast i Västerås samma dag som årsmötet var. Men fick ett snabbt meddelade från distriktsordförande för SSU i Västmanland att det istället skulle vara ett nytt årsmöte för vad jag förstod från honom och för att det skulle fungera så krävdes min närvaro. Javisst, tänkte jag, en ny chans är alltid bra. Jag hoppas dock att skolan är väldigt snäll nu för vi har fått uppgifter nu till det kommande miniprojekt som vi håller på att förbereda oss om och jag hoppas inte dessa möten krockar med projektet.

I veckan så förekom det också tråkiga och läskiga nyheter. Två bränder i Arboga har gjort så att atmosfären i Arboga inte längre är ljus, den ser mörk ut än så länge och jag hoppas det ljusnar till nu lite efter dessa tragiska händelser.

Det var allt från denna veckas Fredagspub. Nästa vecka bjuder vi på ytterligare en spelrecension av mig förstås där vi går tillbaks i tiden med ett x antal år.
Dessutom får ni en annan rapport hur helgen har varit och sammanfattar den.
Och andra topics, frågor eller funderingar så är det bara att höra av sig i kommentarsfunktionen nedan.
Ha en trevlig helg!!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Förra årets snackeri: Astmakonflikten och Extrem Fattigdom

God Natt och välkomna till Eddiemans Fredagspub, Edisons personliga blogg på nätet.
Det är dags återigen att snacka om vad som egentligen har sagts i denna blogg genom åren och eftersom vi precis välkomnat februarimånad så tycker jag vi borde kolla vad Eddie hade för saker eller problem förra året.
...

Jag har noterat att jag inte bloggade förra årets februarimånad vilket får mig att fundera på varför egentligen. Om ni tittar i arkivet till höger på bloggen så märker ni nog säkert den stora skillnaden mellan inläggen.
Den sista publiceringen gjordes den 23 november 2010 och jag började blogga igen 14 mars 2011 vilket är snart 4 månader. Vad hände egentligen? Varför bloggade jag inte då och 4 månader är alldeles för mycket när det gäller att inte blogga eller blogga...

Undersöker vi november 2010 så hade jag ganska stora konflikter med astman och jobbet där det krävdes ett intyg från läkaren att man lider utav astma. Och där man utsattes för hälsorisker på jobbet vardagligen vilket också var ett stort problem och kommer förmodligen att vara det för resten utav mitt liv.
Och under ett inlägg som jag hade skrivit då angående detta fenomen så fick jag mycket kritik för att ha sagt något som "inte stämde" eller "du sa det i felaktiga termer" vilket då på den tiden, hade jag inte så mycket relevant information att säga om just den incidenten. Eller om jag säger såhär; jag var inte tillräckligt smart nog att uttrycka mina åsikter på ett korrekt vis.
Jag bad om ursäkt för mitt beteende och skrivande men som jag sagt förut, är man sur så kan det komma mycket struntprat och negativa kommentarer ifrån min hjärna.
Men vad hände sen? Varför skrev jag inget efter den händelsen?
Mycket berodde väl på mitt humör och tid för tid, hade jag verkligen inte heller när jag jobbade på Arbetsmarknadsenheten.
Ja just det...
Jag glömde säga att just under den tiden jobbade man då fram till och med augusti 2011 på Arbetsmarknadsenheten.

Men mycket har hänt verkligen.

Under mars 2011 hade jag en ekonomisk kris hemma. Jag var utmattad, trött, fattig och svag när det gällde att överleva med en slant som inte ens räckte till en god lunch eller middag på arbetspasset.
Jag minns att jag hade mitt kylskåp tomt i över en månad, bara för att räkningarna vart betalda men inte ett öre räckte till maten.
Vad gjorde man då?
Mina tankar var alltid fast vid vatten: "Dricker du enorma mängder vatten så blir du mätt en kortare tid" fick jag som svar från en undersökning gjord av min pappa när han sa så angående om min vikt. Så ibland levde jag bara på vatten.
Detta var dock inte acceptabelt när man arbetade.
Att leva med konstant hunger är en tuff utmaning, inte bara har man en tom mage, du ändrar attityd också. Du blir sur, pessimistiskt tänkande och ignorerande blickar är verkligen något som är effekterna när man är hungrig eller "svälter" ihjäl.
Men ibland fanns det så kallade räddningstjänster...

Gåvor.
Gåvor från vänner var mycket stort då.
Jag kommer ihåg och minns att jag ibland fick lunchlådor fyllda med exotiska maträtter som var så goda att man efterfrågade deras recept.
Och ibland fick jag pengar för att köpa mig en lunch eller liknande för att dämpa hungern och ibland också en speciell guldtia för att köpa mig elixirdrycken Coca-Cola.
Dessa gåvor kom ibland också som överraskningar. När folk såg mig utmattad, trött eller orolig så kom de fram till mig och hjälpte mig.
En annan dag kommer jag ihåg att jag var alldeles stel, orkade ingenting och var helt slut, så kommer en vän till mig och ger mig en tallrik fylld med mat och den där Coca-Colan och så sade denne; Varsågod Eddie, här får du din lunch...
Jag visste inte vad jag skulle säga... Och inte tackade man nej till ett sådant erbjudande.
Jag kunde inte säga någonting mer än att säga tack och gav vännen en stor kram som ett stort tack.

Helt fantastisk eller hur?
Därför gillar jag Arbetsmarknadsenheten, för att enheten har så många och goda vänner och personer att man måste bara besöka stället.
Och jag kommer att fortsätta med det, absolut. Jag vill ju inte förlora kontakten med mina vänner och enheten...

Så vart detta inlägg avklarat.
Meningen med detta är att reflektera åren som gått och undersöka och analysera livet eftersom det händer mycket under ett helt år, det kan jag garantera.

God Natt!!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0