Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

En väldigt trött Eddie...

Godmorgon allihopa.
Själv så  har jag faktiskt inte haft en sådan god morgon som jag ville ha med tanke på gårdagens föreläsning som fick mig att vara uppe ganska länge...
Och det var samma sak idag fast värre. Men jag hann med mycket saker på morgonen men det har varit tufft...
Vad jag vill säga är att jag inte fått i mig tillräckligt med sömn på två dagar vilket får mitt fokus att balansera ut rejält.
Men efter att jag haft denna föreläsning som börjar alldeles strax så lovar jag att jag ska vila ut mig och vara redo inför en hård pluggdag på torsdagen. Det är ju slutspurt och många arbeten måste vara antagligen färdiga och inskickade till lärarna.


Det var mycket trevligt att träffa två stycken kommunalråd från Arboga på den lokala stationen idag. Det känns väldigt bra att vara något som jag kallar för fritidspolitiker eftersom jag tyvärr inte hinner med mycket sammanträden som jag egentligen skulle vilja närvara på men jag tar skolan på största allvar. Jag önskade jag hade en exakt kopia av mig själv, en klon där jag både kunde närvara vid alla sammanträden och vid alla föreläsningar...

Sommaren börjar närma sig med stormsteg men ansåg redan igår att sommaren gjorde debut med tanke på den riktigt trevliga värmen... Eller ja, trevligt var den men efter ett tag tröttnar man på den och önskar en kall bris lite då och då...

Jaha, jag bloggar just vid den lokala kafeterian på Mälardalens Högskola i Västerås just nu och inväntar den inhemska föreläsningen som vi kommer att ha idag. Och just idag är det den absolut sista föreläsningen som kommer att hållas i skolan för mig enligt mitt schema. Det som återstår är den stora hemtentan som alla faktiskt har fruktat rätt så länge. Själv tycker jag det är spännande men samtidigt också underligt med tanke på vad just för hemtenta kan lura sig bakom...
Diskussion och mycket kreativt skrivande har jag hört och det hoppas jag också på eftersom det är jag väldigt bra på.
Och just idag har jag också den så kallade redovisningen om Alkoholkonsumtion tillsammans med min grupp och det ska bli spännande... Jag hoppas det kommer att gå bra och att det flyter på såsom det gjorde igår.

Ha en fortsatt trevlig dag önskar

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Mission Accomplished

Godkväll och mycket välkomna ska ni vara till Eddiemans Fredagspub.

Jag har i över 1,5 månad försökt att få liv på min döda hårddisk som jag dödsförklarat för länge sedan... Men igår fick jag liv på den i 3 timmar och under dessa tre timmar lyckades jag rädda ALLA mina filer i den och ni anar inte hur viktigt det har varit för mig att rädda dessa filer. Vi snackar om arbeten och dokument och bilder från 2001 och att förlora dessa på mindre än en minut är förödande... Men jag lyckades som sagt att rädda alla mina dokument och jag kan även säga hej då till den döda hårddisken nu. Jag ska inte störa dig mer.

Jag kan fortfarande inte fatta vad det var för fel med den andra överföringen och varför det skulle ta en sådan lång tid. Jag gjorde denna nya process på mindre än tre timmar och det funkade tydligen. Det andra sättet med ett installerat program på datorn tog ju snart två månader!!
Jag kan babbla om detta i timmar och varför jag är så glad över att jag äntligen räddat mina filer från en död hårddisk men ni ska veta att förlora dem skulle vara en katastrof...

Dagen har varit annars, mycket trevlig, lite för varmt dock... Men det är så sommaren ska vara antagligen, trotts att det fortfarande är vår med tanke på hur pollenhalterna ser ut just nu...
Häromdagen skulle jag köpa medicin mot denna pollenallergi jag har och säljaren påminde mig om pollenhalterna börjat minska... Visst är det så men fortfarande blommar björken och björken är verkligen min nemesis.

BTW; hoppas på en kort dag imorgon också!!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Lektionsdags

Jaha, snart dags för ännu en lektion, eller snarare föreläsningar från oss själva faktiskt. Veckan bjuder på mycket redovisningstillfällen för våra färdiga arbeten och idéer.
Idag är det dock lugnt för min sida men fortfarande är det en pain in the ass att behöva sova så dåligt på grund av detta... Och hårddisken också men vet ni vad? Igår lyckades jag rädda alla mina filer och behörigheter från den döda hårddisken och jag är väldigt glad att de finns nu säkrade i en helt ny hårddisk som enligt studier, kan man lita på.
Så jag kan sova tryggare nu och jag behöver inte ha datorn på så himla länge nu. Nu kan jag återgå till det normala.

Mer om denna dag lite senare.
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Inför den kommande redovisningen, igen...

Jaha, så nu sitter man här och inväntar fler instruktioner från mina lagkamrater... Eller ja, när de kommer förstås men jag tänker inte vara sämre och skriver och läser samtidigt som jag bloggar för er mina damer och herrar.


För att vara ärlig så mår jag inte så bra idag eftersom jag var vaken hela natten på grund av min extremt dumma och döda hårddisk där hemma som krånlade till sig redan vid första början. Jag vart lite orolig när den helt plötsligt stannade bara upp sig och inte läste någon data alls, som om batteritiden tog slut och det var bara hemska tankar som dök upp i min hjärna då.
Men lyckligtvis så hittade jag en mycket bättre lösning och det verkar som om jag kan få alla mina filer tillbaka från den döda hårddisken, bara lite tålamod så kanske allt ska funka som det ska.

Jaha, plugg står på schemat idag... Idag ska vi egentligen bara gå igenom ett annat arbete som vi måste analysera, ge ut frågor till författarna till arbetet och ha någon form utav en diskussion av det hela imorgon. Och jag är inte så bra på att ge kritik... Eller rättare sagt, jag är hur usel som helst på att ge ut kritik... Speciellt till ett arbete som man vet att författare lägger enorm tid på att skapa fram idéer till både en kvantitativ enkätstudie och till det också en projektskiss riktade till eventet.

(Uppdaterad): Det vart inte så mycket plugg i skolan som jag tänkte med tanke på hur varmt det var idag och att ingen utav oss hade med oss pennor att skriva ned anteckningar med... Så jag pluggar hemma nu istället.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Hårddiskproblem

Godmorgon.
Har ni datoranvändare någonsin råkat illa ut när en av era (våra) kära hårddiskar som vi spenderat och lagt ned våra själar i, förstöras av en fraktion på 10 sekunder?
Jag har och det lär ju inte vara första gången, hell, hoppas inte på fler gånger bara.
Några av er som känner mig kanske har lagt märkte till den sortens "överföring" jag gör mellan filer till de olika hårddiskar som står på mitt bord här hemma... Men just idag hände det som inte fick hända egentligen... Nej, vi snackar inte om strömmen, vi snackar om det verkligen var en "överföring" av filer till min nya hårddisk och det verkar vara som om min gamla hårddisk bara hade fragment av filer att erbjuda! Inte ens en "kb" av ren fragment överfördes till den nya hårddisken. Det är som om man ska tro att det man vill bjuda på är något men det i själva verket bara är rena tomheten som man bär på.

Detta betyder alltså följande; Att jag spillde 1,5 månader på ABSOLUT INGENTING!!! Överföringen gav bara en massa tomma filer, alltså luft!!
Om ni nu undrade vilken hårddisktyp denna döda hårddisk är av så kan jag bara säga att det är en form utav en Seagate hårddisk... Och när ni hör ordet Seagate, då blir man inte lika förvånad längre. Med en sådan reputation som de har så kanske man ska försöka undra vart man ska införskaffa hårddiskar i framtiden.
Jag är så förbannad just nu att jag faktiskt offrat en massa timmar på att hitta olika sorters lösningar för att åtminstone rådda dessa viktiga filer från den döda hårddisken och jag har faktiskt funnit en som fungerar... Ganska okej i alla fall, vi behöver i alla fall inte vänta två förbannade månader för att veta om det ska fungera eller inte nu i alla fall och det är väl tur det för kanske om jag fortsätter med denna snigelfart så kanske hårddisken vid slutfasen fattar eld och säger adjö och tar med sig filerna till helvetet och det vore ju förödande eller hur?

Usch vad jag är trött just nu, på grund av detta, jag har inte sovit en blund... Inte ens efter att jag varvat mitt favoritspel Cry of Fear. Mer om den "modden" berättar jag i ett annat inlägg.

Godmorgon!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Eddies Pollenallergi

Goddag och mycket välkomna ska ni vara då till Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet.
Det var ändå ett bra tag sedan jag bloggade, många orsaker har legat bakom inaktiviteten men jag känner att jag kan blogga igen och det är för mycket saker som har hänt, som "måste" snackas igenom. Därför gör Eddie comeback!!!


[Pollenallergi]
Varje år, eller varje shit-load-of "VÅR" drabbas jag av pollenallergin och dess histamin som "tillverkas" i samband med irritationen i kroppen. Det är så irriterande. Och det värsta är ju att jag dessutom är allergisk mot andra saker också såsom pälsdjur, damm och växter såsom björken... Och jag har en fin björk just utanför min balkong. Men lyckligtvis har jag ju en inglasad balkong så just den björken har ju inte drabbad mig men de andra björkarna har verkligen varit en pain in the ass... Eller våratmosfären för att vara mycket tydlig. Jag hatar våren!! Jag blir jämt sjuk varje förbaskat år och just i år 2012 så kom ju pollenchocken som ett stort bombnedslag vilket även triggade igång min förbaskade BRONKIAL-ASTMA!!

Den 2 maj så drabbades jag av en av de värsta astma-attacken någonsin vilket gjorde att jag var tvungen att ringa läkaren för eventuell medicinering. Jag kunde fan inte göra någonting. Chippa efter luft konstant, andas som en jävla tönt och gå som en gammal häst... Det var verkligen hemskt. Men jag får helt enkelt leva med det hela livet... Eller om det finns redemption som min bror brukar säga. Han säger att om Eddie gör en förändring kanske också astman försvinner.
Den förändringen kommer väl så småningom, hoppas jag. Bara motivationen saknas och när den saknas, ja då saknas helt enkelt allt i princip.

Mer läsning får ni också nu när Eddie är tillbaka, jag vet att det finns fortfarande folk som läser mina inlägg och det är bra. Det är väldigt bra till och med.
Ha det fint denna söndag!!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0