Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Varför Eddie?

Ja, jag vet, jag har inte bloggat som jag sa och lovade... Det har ju naturligtvis haft sina orsaker och vi går då tillbaka för ca två eller tre veckor sedan då jag utav stress och pina, tvingades på att besvara några illaformulerade frågor om Global Hälsa, något som jag verkligen gillar och den debatten om att eventuella arbeten blev förskjutna på grund av den "tidsbrist" som majoriteten kände av och så vidare... Hursomhelst, det kändes bra att få den gjord... Det som inte kändes rätt nog var varför detta handlade om nationella frågor och inte om internationella frågor när det är Global Hälsa vi läser helt enkelt? Ja, jag må vara besviken på den läraren, jag hoppas jag aldrig ser honom igen och utvärderingen av kursen har de redan fått av mig så någon ordning och reda får det ändå vara efter det att jag minst sagt, fått uppleva det.

God morgon!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Salvation

Tjenare. Ursäkta för det sena inlägget men veckan har varit minst sagt, jobbig och kontroversiell så ni anar inte. Där orättvisornas mörka skuggor drar in i skolan och fyller med elaka visioner men på något sätt lyfts dessa upp när hoppet från människans inre själ brinner när det är som allra jobbigast att det verkligen lättade på trycket sådär på onsdagsförmiddagen när jag får ett trevligt meddelande om att stressen äntligen är över... Trotts att jag kämpade för att hinna med i tid både till tågstationen och arbetet, sänks stressmetern rejält tack vare meddelandet. Ett meddelande som jag tyckte var fantastiskt för personer som haft väldigt svårt att förstå den absolut hemska kurslitteraturen som har givits i samband med kursstarten. En sekundär chans får man inte så ofta, det har hänt tidigare men det är just i dagsläget som det tydligen är en fråga om det var "rätt" att sänska stressmetern i den meningen att flera andra klarat sig och planerat detta i god tid för att få sedan veta att tiden för inlämning av ett arbete är förlängt med en vecka till för att hinna med annat som ligger i vägen, jag antar att jag inte är ensam med hur mycket som måste hinnas med för att vara 100% klart och denna mycket effektiva sätt att sänka stressmetern genom förlängning var verkligen enligt mig, välbehövligt. Trotts att jag var inställd på att lämna in mina arbeten i tid som det var planerat tidigare, klagar jag absolut inte på att kontrollera mina svar, kontrollera mina uppgifter och eventuella källor om de instämmer med mina påståenden en extra gång. 
Några i klassen hade överklagat detta beslut och dagens lektion började med en sådan diskussion om det beslutet som min lärare tog. Och han höll med om att människor idag är så dåliga på att prioritera och använda tiden till ett arbete korrekt, jullovet var den tiden som litteraturen och arbeten skulle instuderas och arbetas för att avsluta det denna vecka men många kan tyvärr inte prioritera tiden på det korrekta sättet med tanke på att varje människa är en unik människa med mål, visioner och prioriteringar. Vissa prioriterar tiden extra mycket på att hjälpa andra som verkligen behövde hjälp, som jag där jag jobbade extra för mina arbetskamrater inte skulle känna en sådan tidspress under jullovet. Visst, det går att prioritera tiden på andra sätt men vad händer om det finns personer som har det extra svårt att förstå litteraturen, att förstå frågorna som ges ut? Jag tänker extra mycket på sådana människor som har det extra tufft att klara sig idag men jag får alltid svaret att; "Men varför läser du denna utbildning om du inte kan prioritera dina egna studier?" Det handlar inte bara om att prioritera tiden, det är vad man egentligen ville läsa för utbildning i början. I mitt fall var det ett MÅL att få studera, ett mål som jag höll innerst inne i fyra år. Mina föräldrar klagade alltid på mig varför det alltid gick åt helvete för mig när det gällde ekonomiska frågor och varför Eddie är så himla dålig på att skaffa en egen försörjning eller göra något för livet? Det tog tid men jag hade fortfarande mina visioner, mina mål i mig. Jag släppte dem aldrig, jag ville verkligen plugga och därför är jag där jag är idag, en student. Inte så lycklig men en nöjd student. Trotts dagar med mycket press som denna vecka men jag klagar absolut inte på att få extra dagar på att instudera studier, det är precis vad jag kallar; SALVATION; RÄDDNINGEN. 
Jag ville inget säga något av detta när diskussionen hölls på plats för ni vet ju hur jag är redan? Väldigt ehm... Blyg utav mig....... Lite för blyg och är allmänt dålig på att kritisera... Ni som känner mig väl vet hur pass dålig jag är på det... 
 
Jag ville egentligen inte blogga om detta ämne men jag behövde få ur mig denna irritationsobjekt som jag haft i min hjärna under dessa två minst sagt, jobbigaste januaridagarna som jag någonsin upplevt... 
 
//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Det var dåliga nyheter det där...

Hej. 
Jag måste säga att jag har aldrig känt en sådan press efter en så ganska upptagen jul och nyår. Skolan började med stormsteg när jag insåg att både hemtentan och grupparbetet ska in under samma vecka... 
Ett problem som jag haft är att jag har varit väldigt upptagen med mycket jobb och tre extra dagar som resurspersonal i den lokala Arbetsmarknadsenheten i Arboga. 
Jag trodde jag hade en chans att instudera kurslitteraturen men då kom det plötsligt fram en ekonomifråga. En fråga på om jag verkligen var beredd på att slösa på en sådan dyr bok om Global hälsa som beskriver om ämnet men... Bara jag såg på första sidan så upptäckte jag ganska snabbt att boken inte bara talar om Global hälsa på ett sådant sätt att det gäller att läsa texten tre gånger innan du verkligen begrper den, men den också cirkulerar kring ämnet Global hälsa i en sådant frustrerande sätt att den tyvärr är obegriplig för mig att kunna förstå. Till och med textboken är enklare att förstå än denna sekundära version av just Global hälsa. 
... Eller så är det bara min hjärna som absolut inte förstår någonting vad den säger trotts att den är på engelska... 
 
Huvudproblemet som ligger just nu enligt mig är att grupparbetet och hemtentan ligger under samma vecka som allt ska redovisas in vilket har lett till åtminstone de som jag pratat med i klassen, kännt en sådan press och stress att de "kanske" ger upp och tar igen det en sekundär gång... Och inte nog med det... De sista tentamen vi i klassen gjorde, av de alla 35 i klassen som gjorde tentan var det 24 som inte klarade av den och 24 personer som inte klarade av denna tenta är en absolut hög siffra som ingen lärare i en högskola vill varken se eller höra om. Visst, det hade varit "normal" om tre personer inte klarade av det eller om alla i klassen klarade sig utan några problem men 24 är en alldeles för hög siffra... Japp, jag är en av dem drabbade om ni undrade... 
Något måste ha gått snett för denna tentamen var hittills en av de absolut svåraste tentamen som någonsin existerats, i min vision förstås... 
Pluggade vi till rätt frågor eller var det hela bara en svärm av olycka och otur? 
 
[Sammanfattning]
Sammanfattningsvis säger jag att det har varit tufft dessa två dagar och tuffare kommer det att bli när tidspressen bara ökar och ökar för varje dag som kommer. 
Men jag håller tummarna för att det ska gå bra och att Eddie löser detta för lösningar till världens problem finns... Det gäller bara att agera och... Se glad ut...
//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Ineffektiv dag

Hej.
Till skillnad från gårdagens effektiva arbete har dagen idag bara mestadels gått åt ett pluggande till en mycket kontroversiell hemtentamen... Med andra ord, en mycket ineffektiv dag blandade med känslor, osäkerhet och brist på tid gör ju sakerna bara värre.
Tanken var ju först att instudera frågorna för att besvara dem senare men så var inte tankarna under de sista decemberdagarna eftersom mycket då stod i vägen, av personliga själ också.
 
[Väderprognos]
Vädret var först ganska så tråkig och grått men under lunchen kom det fantastiska solskenet och belyste oss med ny energi vilket betydde att refillen betydde mycket för kroppen och trött har man inte känts sig idag.
Tänk vad solen kan ge oss; lycka och framgång.
 
Ett snabbt inlägg, det kommer fördmodligen en till eftersom det är då dags att reflektera igen...
Vi hörs!
 
//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Effektiv dag

Tjenare och välkomna till Eddiemans Fredagspub, Eddie's personliga blogg på nätet. 
 
[Väderprognos]
En ganska så grå och trist januaridag gjorde dagens måndag till att man verkligen inte ville kliva upp ur sängen idag. Ingen extra snö gav dock ett plus i kanten eftersom snö och tåg går verkligen inte ihop, speciellt för mig som person som måste pendla till sina destinationer varje dag. 
 
[Högskolan]
Som ni nu redan vet så pluggar jag på Mälardalens Högskola i Västerås. En sådan fin skola med ett trevligt högskolebibliotek vill man bara stanna kvar ibland och fundera och reflektera över sitt pluggande och tänka, jag har framtiden framför mig, genom att läsa dessa böcker blir jag mer kraftfullare än någonsin. 
Problemet är dock för mig som haft tidigare problem med att läsa tjocka böcker, jag har aldrig fastnat för någon riktig bok. Inte ens de böcker som grundskolan tvingade mig att läsa för längesedan... Problemet var att det fanns aldrig en riktig bok för min smak, och verkligen inte speciellt på den tiden när jag var en "hip-hop fanatiker wannabe". Lärarna ville dock att man skulle läsa dessa böcker men inget fastnade, det gör väl inget nuförtiden heller men "that's not the point."
 
Det som gör sakerna svårare idag är dessa tentamen... OIch så på kort tid också. Inte för att vara elak eller något sånt men jag tycker vi haft extremt dåligt med tid för att plugga in och klara av dessa tentamen... Nu gick det verkligen inte som jag hade tänkt mig vid denna tentamen som gjordes sist med tanke på att det var verkligen många som inte klarade av den. Jag anser att det var just på grund av att ju mindre tid till instuderingen av tentamen resulterade i dåliga resultat... Det är vad jag tycker, andra kanske tycker olika saker men det är så jag känner för den förra tentamen som gjordes nyligen precis innan jul. Och nu har vi en precis efter nyår där man var tvungen att instudera detaljerna under jullovet... Men tiden, den spenderades på en hel del jobb samt familjen som erbjöd god mat och dryck. Nu vet jag inte hur många andra som firar och spenderade sina jullov på detta sätt men majoriteten (kanske) håller med mig, åtminstone de personer som jag delade åsikter med idag på högskolan höll med mina synpunkter om det. 
 
Ja, det går bra, men väldigt sakta framåt... För sakta... 
 
[Allmänt]
Annars hemma i Arboga så är det lugnt. Eller ja, för min del i alla fall, är småbesviken på vissa detaljer som händer runtomkring min familj (åt det andra hållet). De får rätta sina problem åt sig själva, varför ska jag alltid lägga näsan i blöt när de kan själva lösa sina problem? Jag var så tvungen att agera neutralt men vad ska man göra? De får rätta sin attityd för ett besök hos dem får de absolut vänta på ett tag... Jag är inte på ett bra humör, trotts det goda jul och nyårsfirandet kan ens humör svänga utöver en onödig blixtvisit... 
 
Träffade en bekant på stationen idag och denne person trodde att jag hade rest bort från Arboga men så lätt gör de inte sig av med mig. Trevlig diskussion, önskade jag hade mer tid då men var tvungen att sticka till Västerås för att inte tala om att missa tåget... För det var verkligen nära. 
 
Två inlägg på en och samma dag va, intressant? Vi fortsätter så eftersom mina reflektioner från förra året var absolut KASST! Jag måste blogga året ut, jag ska försöka i alla fall. 
God forstättning på nya året och trevlig måndagkväll önskar:
 
//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Reflektioner: 2012

Hej. 
Ja, då var det äntligen 2013, januari och efter julens bravaderier så är det över för denna gång och dags att reflektera hur 2012 egentligen var för mig. 
Jag önskade jag kunde dock göra detta på mitt egna vis där jag reflekterar månadsvis men eftersom jag knappt har tid längre (jo jag har men jag orkar inte med tanke på att hinder och blockad står i vägen för mig nuigen...) så gör jag det i ett enda blogginlägg... Jag ska försöka i alla fall... 
 
Då börjar vi med januari 2012... Vad minns Eddie utav januari 2012? Inte mycket förutom den misstänkta branden som ägde rum då och mer minns jag inte. Januari var då den tiden som de då snöade som mest. Tittar jag ute idag så är det inte så mycket snö och kaos men snö och kaos fanns i en viss mängd och inte som nu där allt har i princip inte fungerat och jag får helt enkelt ta igen det under vårperioden... 
Plugget då var väldigt roligt och intressant... För att inte tala om att den är fortfarande intressant men gud vad tråkigt det är nu ska ni veta... Tentamen och grupparbeten förstör det underbara tycker jag med att plugga men vad vore det utan dem? Ja, inte ens jag förstår vad jag snackar om egentligen... 

Februari 2012...
Inte så mycket jag minns heller, jag vet dock att här gick plugget precis som det skulle gå och jag var allmänt glad över det val jag gjorde. Jag är det fortfarande men... Haha...

Mars 2012...
Gud vilket minne jag har alltså... Jag kanske borde ha bloggat under denna tid också men... ffs, är det verklige plugget som gjorde mig så himla upptagen då? Måste ha varit det... Mars månad brukar också vara den månaden som födelsedagar äger rum och en av dem var min broders men jag minns inte ens om vi firade hans födelsedag då... 
 
April 2012...
Alltså, detta börjar ju bli pinsamt... Varför minns jag inte så mycket utav dessa händelser? Skolan stod i fokus jag vet men andra saker då? 
Födelsedagar står också i fokus och denna gång var det min men jag minns inte så mcyekt uat det heller... Vad gjorde jag då? Någon som kan komma ihåg?
 
Maj 2012...
Slutspurten för plugget vet jag ägde rum i maj. Mer? You guessed it...
 
Sommaren 2012
En av mina värsta sommarupplevelser faktiskt... Här var det mer överlevnads och existensfrågor. Ekonomin krashar efter det att ett "lovande" inte längre var ett lovande och att Eddie inte behövdes på vissa ställen gjorde att jag hamnar  i en djup depression och stängde in mig själv och ville inte släppa in någon. Familjen engagerade sig dock i detta men alldeles sent och hjälpen kom inte förens efter juli 2012. Sommaren brukar ju vara tiden då man kopplar av, njuter av sommarvärmen, badar, har roligt med vänner etc... Jag gjorde inget utav detta och istället gömde mig i mörkret, stirrade i nattens himmel och önskade bättre tider... 
 
September 2012
Jubel och längtan kan jag beskriva septembermånaden som men skolan börjar genast med uppgiftsutdelning och plkuggandet var i seriöst skick. Men Eddie kunde pusta ut efter ett helvete från sommaren 2012...
 
Oktober 2012...
Japp, inget speciellt äger väl rum här eller hur? Jag kanske borde ha bloggat mer då...
 
November 2012...
Pinsamt... Ruskigt pinsamt Eddie... Jag vet, jag brukar vara dålig på att komma ihåg... Men såhär dåligt? Fy...
 
December 2012
Kaosets månad... Tänk dig allt negativ rusch mot dig kommandes på en sekund. Precis, så kan jag beskriva decembermånad. Men för första gången på sju år så firar jag jul med min mor eftersom min far rest till ett land fyllt med äventyr för de som verkligen kan njuta av sommarperioder... Och jag kan seriöst inte göra det... 
 
Okej... 
En av de absolut sämsta reflektioner som jag någonsin har skapat... 
En idé skulle vara att blogga mer så att du kan komma ihåg bättre...
Japp, jag ska göra det. 
 
Ha en trevlig måndag önkar...
//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Gott nytt år 2013

Då det är ett nytt år önskar Eddie er alla ett gott nytt år 2013.
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0