Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

The Lost World - Jurassic Park: Impressions; part 2

Time for some interesting game footage and review. And excuse for the lack of putting the effort for doing this (kind of) lazy expressions of my all time "favourite" game for the original playstation console. So where was i? Well, i do remember that we passed the intro when the undead t-rex introduced us to the game and it's time to enter the main menu screen.
 
The main menu looks basic and promising enough and it has was this game will literally show us later in this impression. As you can see in the tiny menu, whe are going to try this game at a difficulty setting because, well, basically, i've played this game more than just once and it's just about the expressions and feelings about this great game so let us join and start the game with our current settings. Reminder that this is not a review, it's an "impression" mode about this game and my views on it because it needs to be said. 
So this is it, this is the beginning of the game and it looks fantastic for 32bit graphics. Let me introduce to you the dinosaur; Compsognathus. It has all it basic attacks, it can jump, basically, it can defend itself which is the point of the game because the manual "says it" so do read the manual before playing this incredibly awesome game. As you can see, it has the standard life bar to the left side of the screen and another bar to the right which displays the amount of dinosaur "instinct" which indicates that when you basically attack enemy dinosaurs, the bar will slowly change colour from green to red. When in "green mode" the dinosaur which you are controlling, is extremely weak and it will take some heavy damage when hit and do weak damage to the enemy which the point is to avoid enemy attacks and keeping attacking them for the bar to fill and turn red. Once the bar is red, you are stronger and have higher defence which makes you harder to kill. Now when we are done introducing you to the basic formula for this game, let us continue. 
This level is called High Ridge and this sure is very hard for the beginner. Not only is it hard, it's cryptic and pure evil for the new player because one of the game feautures is finding some "DNA" which is gonna be later used for viewing some of the graphics and images they put for the work for this game which requires all the DNA  in the specific game story to be found. If not found, you will not get the extra features but what's the point anyways? As i said, it's only a bonus feature which in my time, we did not have any clues at all what it had for meaning but now, it's just... annoying. And it is because we are still arguing in the first level because of that stupid placed DNA. When you play this game, you will know surely what i'm talking about. Let us continue...
We did survive the first level and it says; 99% skill. What for? Because of the life bar? Are you sure? Let us not argue and observe... Well, as i said, we did survive the high ridge and the Compsognathus sure was a predator here and this concludes the first level and this expression for today. Tune in for the next days (or so) for another part of this fine expression and feelings about the game The Lost World - Jurassic Park. 
 
 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Tråktorsdag

Såna här dagar ska man verkligen skippa. Har verkligen varit omotiverad till precis allting idag. Även till bloggandet vilket jag tycker är synd. Ett intresse man inte vill tillbringa tiden över på grund av dessa dagar... Ett extremt kort inlägg idag, jag ber om ursäkt för det...
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Vad gör du på din fritid Eddie?

Jag har alltid haft problem med att svara på just denna simpla fråga. En fråga som frågar mig om vad jag gör på min fritid. Det som jag hatar med denna fråga är just... Eller det kanske är en annan faktor, det kanske beror på vem som frågar mig denna fråga egentligen eller hur? Okej, hade det till exempel varit en kompis eller en vän som frågade mig om min fritid hade jag glatt svarat, promenader, musiklyssnande, bloggande, internetsurfing, småspelande och podcasting/talkshow-intresse på fritiden vilket för övrigt är bara påbörjat och på startfasen vilket betyder att snart får ni även höra mina funderingar tillsammans med min bror och gäster genom dessa olika podcasts. Men även om jag hade svarat det till mina vänner har jag på något sätt alltid haft svårt att svara på denna fråga. Jag måste alltså tänka igenom och när jag väl gör det så blir jag helt tom i huvudet och vet inte alls ibland på vad jag ska egentligen svara.

 

Därför hatar jag ibland speciella presentationer när man även får frågan att besvara på just fritidsintresset vilket alltid tydligen har varierat från de olika svar som jag har gett. Inte nog med det, jag har tydligen även ljugit så många gånger att det tog en ”hemsk” tur i grundskolan när jag vart ”busted” på en lektion där fritidsintressefrågan dök upp igen och jag försökte svara på frågan och då började nästan hela klassen fråga mig och peka ut på världens lögnare och att den unika historian hade jag tydligen inte berättat för ”dem” eller liknande.

 

Vad jag försöker säga här är att jag alltid haft det svårt att svara på denna fråga för att vad kunde jag göra när jag var yngre och ”typ” ”dum i huvudet” då?(*: Ett annat blogginlägg). Om jag inte gjorde något ”kreativt” när jag var yngre, vilket jag ansåg att jag gjorde men enligt mina föräldrar och även vissa lärare även bekräftat tidigare att det inte var kreativa, vad skulle jag svar då? Hade jag det verkligen inte det roligt när jag var yngre? Eller var jag den person som jag är idag när jag var yngre. Dessa frågor blir bara fler och fler och ju mer jag tänker på det kommer vi till det som jag kanske kommer ta att diskutera om det senare här och det är de yngre dagarna i mitt liv. Hur spenderade jag dem? Och hur ska jag försöka komma ihåg det? Svaret finns i de olika gamla inspelningarna som gjordes från ett annat intresse jag hade när jag var yngre och det var, precis, talkshows/podcasting-intresset. Eller ja, jag försökte ha min lilla egna station hemma ibland där jag spelade in mig själv och läste, berättade historia, delade mina åsikter och tankar och skrattade och gjorde kreativa ”lekar” vilket jag förmodligen kommer att dela med mig av dessa erfarenheter.

 

The point is; det var det jag ägnade min extra tid på när jag var yngre vilket på den tiden, (vad vet jag), inte var så populärt eftersom jag dock inte hängde med mina klasskamrater ut på till exempel in i deras fritidsintressen eller fritiden i helhet. Jag var mestadels hemma och hade det roligt för mig själv eller mina syskon då vilket jag på den tiden tyckte det var ”awesome”. Idag, jag vet verkligen inte, jag skulle kunna fortsätta med det om jag kunde, jag har testat det dock men aldrig riktigt vågat dela mina åsikter med världen men den funderingen kan snart vara borta, det ska bli en verklighet vilket jag bara ser fram emot.

 

Men åter till den korrupta frågan... Det som verkligen gör min förbannad ibland är att denna fråga triggas för mestadels, inte av mina vänner nej... Det är helt enkelt okända eller bekanta som tydligen frågar denna fråga i större grad vilket höjer ”prevalensen” för dessa. Och det är helt otroligt, varför ska bekanta eller knappt kända personer fråga mig om sen sådan fråga för och varför vill de veta mer om mig med just den frågan när vi just haft en diskussion om att det verkligen är en ”svår” fråga för mig. Som jag berättade tidigare så beror det på vem som frågar mig men just detta, när okända just frågar mig om det? Då blir det extra svårt och jag är tvungen att ta extra tid på mig vilket också ökar stressen vilket inte alltid har varit roligt eftersom det scenario som har uppstått (japp, det har hänt i verkligheten) är att personen i fråga blir lätt irriterad av en okänd anledning och börjar istället fråga ut mig och påskynda processen genom att istället säga att jag ska försöka skynda på mig vilket skapar oro och osäkerhet kring händelsen. Detta har dock bara hänt i till exempel olika händelser där du börjar en ny skola, startar ett nytt jobb eller liknande och just detta scenario jag försöker ”bygga upp” kom från en unik ”event” på högskolan där vi skulle presentera oss lite snabbt om vad vi gjorde på morgonen. Det resulterade i att JAG VAR TVUNGEN ATT LJUGA för mina klasskamrater om vad jag gjorde just på den morgonen eftersom jag VART STRESSAD när personen i fråga försökte skynda på mig eftersom även den personen skulle presentera sin morgon...
Efter det kände jag direkt avsky för både mig själv för att ha ljugit och inte svarat korrekt på den frågan och personen som stressade och påskyndade processen.

 

Sammanfattningsvis; denna fråga är klurig för mig. Även om den är enkel för många att besvara så är den inte det för mig. Det tar tid för mig att tänka igenom det jag ska svara på och ibland så ljuger jag på grund av stressen som kommer om man påskyndar det förstås. 

//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

En svalare onsdag

Välkomna till Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet.
[Väderprognos]
Den svala atmosfären samt det lite småkyliga regnet som landar på marken gör denna onsdag till en av de bästa i veckan eftersom den kyler ned inte bara atmosfären, utan kyler även oss som verkligen njöt av värmen igår vilket var fantastiskt.

 

En svalare onsdag gör att man kan arbeta i lugn och ro och njuta och samtidigt mysa när regnet faller ned på marken och jag har alltid gillat det ljud som uppstår när det äger rum. Allt jag kan referera den känslan till är från när jag var yngre, på dagis till och med när jag tittade ut genom fönstret en sådan dag som denna, det regnade och jag hörde hur det lät där ute och jag kunde sitta och stirra på det och njuta av det i timmar, den euforiska känslan som man får när man lyssnar till exempel på en av sina favoritlåtar, japp, den exakt samma känsla får jag när jag hör hur det regnar ute. Förstås att jag njuter utav det och att jag verkligen tittar ut eller är ute och njuter av lugnet men det krävs lite mer koncentration än att bara just lyssna på musik för när du lyssnar på din favoritlåt eller liknande njuter man ju direkt av det och får den känslan medan sådana andra unika moment, krävs det lite mer tid att verkligen försöka njuta av lugnet. Men oavsett om individen har problem eller inte, stora som små, så kan man njuta av den lilla extra tiden man får till sig själv, om man hittar den förstås, det gäller att infinna den stunden och sedan låtas inspireras av ljuden. Ahh, dessa ljud får mig att lugna ned mig. Verkligen, jag vet inte hur jag gör det men jag bara blir automatiskt lugn. Pluspoäng för detta fina väder också. Försök att njuta av denna dag också, hitta den tiden och njut av ljuden, den svala atmosfären och de ljud som skapas. 

//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Funderingar kring sommarlovet 2013

En tanke som slog mig nyss är helt enkelt denna simpla fråga; är jag verkligen värd ett sommarlov i år? Om jag vänder och svarar istället på min egen usla fråga; från att ha haft ett helvetes plugg-år så är jag definitivt värt ett sommarlov... Jag förstår fortfarande inte varför jag ställde just en sådan simpel men också dum fråga nyss till mig att jag faktiskt vart lite småsur på mig själv och detta visar verkligen bara vilket uselt självfortroende jag har. Jag tror jag börjar bli orolig över saker som jag egentligen inte borde vara orolig över eftersom jag anser ju att jag förtjänat denna ledighet på grund av det hårda året i skolan och de rättvisor och orättvisor som uppstått. Jag är glad dock att jag klarat igenom de svåra perioderna men jag har en hel del kvar plus några små rester att rätta till vilket alla (eller ingen kanske) får genom ett pluggliv i skolan. Som sagt, jag borde egentligen INTE oroa mig. Jag borde istället se framåt och sluta bekymra mig över de så kallade ”minor problems” som jag kallar dem, de små bekymren som kan konverteras till absolut hemska (major problems) om man inte är tillräckligt försiktig. Så det sista svaret jag ger detta är, ja absolut, jag har förtjänat detta sommarlov och jag ser också unika möjligheter genom att expandera mina tankar, kunskaper och idéer och göra något kreativt under detta sommarlov. Jag ska njuta utav det och jag måste också tillägga att det är nog tusan att det är första gången i mitt liv som jag får ÄNTLIGEN njuta av ett sommarlov! 

//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Eddies Semester 2013

Tjenare och välkomna till Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet som verkligen inte uppdaterats och publicerats en massa saker sedan... En tid tillbaka sedan och det har ju sina orsaker och det känns faktiskt som om jag rabblat upp det ganska många gånger så för att korta ned det säger jag bara; ursäkta mig, jag har varit ganska så ”lat” av mig och inte velat blogga men nu när jag kanske har lite extra tid utav mig, eftersom det äntligen är sommar 2013, efterlängtat eller hur? För somliga sommarälskare och njutare är sommaren det bästa och vad man gör utav sommaren är också det viktigaste eftersom det är vad man gör utav sommaren och hur man spenderar tiden under sommaren som gör upplevelserna och njutningen utav just sommaren, inte bara en ”skön” upplevelse men också att se möjligheterna och att utforska den fina naturen, världen, den sköna värmen och atmosfären... Jag tror jag babblat alldeles för mycket... The point is... Man gör sommarupplevelserna. Gör man något kreativt varje dag eller ser möjligheterna så kommer sommaren förmodligen vara en av de bästa sommarupplevelser en person någonsin kommer att få och det är precis vad jag försöker göra med sommaren 2013 och framöver eftersom det alltid har känts att sommaren är en plats och tid för ett stor fet dollarmärke framför en individ... Att man sätter en stämpel på en och säger ”jaha, nu måste jag försöka hitta ett sätt att överleva denna förbaskade sommar nu igen eftersom det alltid uppstår misär och pessimistiskt tänkande när man har problem ekonomiskt”. – Eddie 2010

 

När jag sade detta hade jag verkligen inga andra tankar än att; försöka nå mina mål, försöka hitta någon form utav inkomst till försörjning, strunta i allt negativt som uppstår kring min närhet och försöka se allt på ett positivt sätt. Trotts att det verkligen var många saker som stod i vägen för en för att kunna nå målen var jag aldrig destruktiv eller hade negativa tankar för att forcera dessa destruktiva tankar ännu mer. Vad jag hade dock är individer och nära och familjen som pressade mig för att nå målen vilket inte hjälpte alls. Jag var verkligen envis och tålmodig och ville framåt men jag fick dock aldrig den ”motivationen” att utvecklas och tänka ännu mer... Med andra ord, jag fick aldrig uppleva empowerment-känslan som kan beskrivas på detta vis; den känslan som uppstår när man lär sig någonting nytt och att du kan bevisa det för någon att du förstått det du nyss lärt dig. Exakt den känslan fick jag aldrig eller andra motiverande saker för att orka vidare och kämpa, de saker var jag tvungen att leta mig fram, att finna och leta efter dessa skulle visserligen ta tid men jag lyckades och försöker se möjligheter hela tiden och infinna andra ”empowerment” känslor över vad jag gör idag till exempel. Därför är jag alltid glad, jag är nöjd med mitt liv och försöker alltid göra min närvaro glad också. Jag vill bli älskad av alla, jag tror jag sagt detta förr men jag vill verkligen det, att alla är glada och infinner glädje genom att man förmedlar samma känslor, idéer och kunskap tillsammans, det är det jag försöker sträva efter varje dag.

Så njut av din ledighet, njut av din semester, njut av sommaren eller njut av alla dina aktiviteter, jobb eller möjligheter, det är en fin gåva. 

//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0