Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Español: Nackdelar med att inte lärt sig meningar och grammatik

Tjenare och mycket välkomna ska ni alla vara till Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet. 
Fortfarande torsdag vilket indikerar på att jag befinner mig just nu i Västerås och plugga lite psykologi. Idag tänkte jag berätta lite om den spanska som jag lärt mig genom åren och hur den verkligen, ärligt talat, är helt värdelös för mig och hur detta påverkar mitt sociala liv med andra spansktalande personer världen runt, inte minst här i Sverige också när jag är tvungen att prata spanska med min kära familj och släkten samt alla de andra lokala familjerna. 
 
I det förra inlägget om samma ämne diskuterade jag om hur och varför jag kan i ögonblicket glömma bort det spanska språket och varför jag gjorde ett sådant hemskt val att läsa ytterligare ett främmande språk som jag idag inte har någon alls nytta utav men det har vi ju redan diskuterat. Det jag tänkte diskutera är vilka nackdelar som detta har lett mig och hur jag genomlidit detta för att prata spanska med en person som kan det språket flytande har länge varit problematiskt och vi ska försöka undersöka det. 
 
1, Förståelse av spanska ord - Don't get me wrong! Jag kan spanska och förstår precis vad de snackar om men när personer använder främmande ord i sitt tal, det är då som jag måste tänka till och fråga dem vad man egentligen menade med just den meningen. Och detta är verkligen ett konstant problem för att jag försöker verkligen förstå vad de säger egentligen men när de använder dessa ord eller uttryck som jag egentligen borde kunna veta det i huvudet, då blir det svårbegripligt. Det är verkligen frustrerande ibland att inte förstå sammanhangen i deras berättelser, snack och skämt ibland. 
 
2, Uttrycka sig i spanska - Don't get me wrong! Hm.. Jag KAN SPANSKA, problemet här är verkligen hur jag ska använda min meningsbyggnad på spanska. Jag har konstant problem med att formulera spanska meningar. Som om det verkligen trasslar ihop sig i min hjärna och jag kan fastna och istället börja prata engelska eller svenska mitt under en konversation med en person som bara kan spanska... Det är så problematiskt men vad tusan kan jag göra idag? Kan jag läsa igen? Ja, men orkar jag? Nej... Verkligen inte, jag tycker det är försent nu... 
 
3, Jag kan inte den spanska grammatiken - Ja, hur ser den ut egentligen? Fick jag något vetskap om det i skolan? Absolut inte, jag läste ju "fel" språk och som bonus så har jag glömt bort det språket också... 
Foto: Jag önskade ibland att det vore sant...
Det kanske finns flera orsaker men dessa som jag precis nämnt är huvudorsakerna till att jag rent sagt hatar att kommunicera med en annan person på spanska. Ska ni prata med mig, försök åtminstone att förstå att det är svårt för mig att formulera bra meningar på spanska eftersom jag dessutom har den dolda "brytningen" på spanska som noterades under min vistelse i El Salvador 2006. Och att dessutom använda spanska som ett "vapen" är aldrig heller en bra idé för oavsett vad som sägs på spanska, jag förstår dem så det är väl det enda positiva egentligen. Jag kan och förstår spanska men att formulera ord och meningar på spanska är inte min "grej".
 
Och att dessutom när mina syskon använder spanska som ett sätt att "folk runt omkring inte förstår en" är verkligen en annan sak som jag verkligen hatar. Om ni behärskar det svenska språket så prata svenska med mig för tusan och använd inte spanska som ett vapen för det är bara dumt och idiotiskt att göra så. Det är ju på grund av deras beteende och personligheter som gör dem så att de är tvugna ibland att använda spanska för att dölja något som inte andra personer kan förstå, varför säga det ens till mig för då? Det där hatar jag verkligen. Skärpning! 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Det är snart Halloween!

Tjenare och välkomna till Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet. 
Så efter minst fem dagar (!) av inaktivitet är det åter dags för bloggandet och orsaken till denna minisemester är på grund av; lathet.. Extrem lathet men också blandat med känslor, emotioner och migrän.. Hm? Hur kommer det sig? Jag har ingen aning men denna vecka har verkligen inte varit en av de bästa veckor att uppleva. Dessutom så är vi påväg mot mörkare tider och november vilket indikerar att även halloween-firandet i Sverige är just vid hörnet och bara väntar på att bli firat. 
 
Själv har jag inte varit så aktiv när det gäller att fira halloween. Varför firar man den egentligen? Jag antar att på grund av dessa mörka tider adderar en viss sorts känsla, eller en aura rättare sagt, med dessa att man hedrar de döda och tänder ljus på gravstenarna och besöker kyrkogårdarna. Man hedrar helt enkelt de döda vilket i sig är en mycket respektfullt agerande. Men att man sedan går flera steg längre in och firar den med sina anhöriga, har ett party av något slag och njuter av det sociala livet och dricka alkohol är också ett alternativt som (tyvärr) blivit en traditionell sak att göra. Och blanda ihop det med maskeradspartyn och en massa annat som ökar lusten ur den extroverta personligheten, det är halloween för dig. 
Foto: MarkyBon via
Don't get me wrong, jag har firat halloween med vänner förr, det är bara det att det sista året som jag försökte fira med resulterade i katastrof och att det eventet var tvungen att ställas in, eller att vissa helt enkelt aldrig dök upp och det var så jag var tvungen att lägga av. Men i år är jag verkligen osäker om jag ska vara med. Om jag är med, hos vilka ska jag fira med? Det är alltid frågan om hur och när man gör det och med så kort tid som nu så är det väl snart försent att tänka på det. Det är med stor sannolikhet att jag inte firar den i år heller men än som sagt är det inte bestämt ännu. 
 
Det som triggar igång det är just musiken jag har i mina öron just nu vilket påminner mig om 80-talets retroaspekt och disco som fyllde tomrummen då vilket påminner mig om jag ska ytterligare introducera t-qualizern. Jag undrar bara, det är ingen halloween-kostym dock, jag vill bara tillbaka till retron så att säga så om det är disco på g, då är jag naturligtvis med. 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Eddie och "Bloggtorkan"

Tjenare och mycket välkomna ska ni vara till Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet. 
Jag gjorde det som jag oftast gjorde förr och det är helt enkelt att missa att skriva ihop ett inlägg och det var dessutom en FREDAG! Hur kunde jag missa det? Syftet förr var ju att summera veckan som gått på en fredag, det var ju meningen men titta på bloggen idag, efter fem år av skrivande.. Nåväl, idag är det en lördag, fylld med konstiga aktiviteter utanför och då snackar vi alltså om vädret eftersom.. Ja, vad är det? Det verkar som om vädret har humörsvängningar, ena sidan regnar det och den andra sidan så verkar solen lysa upp tillvaron. Jag vet inte men det är lite smålustigt. 
Och äntligen, igår handlade jag mina nya skor, jag som länge gått med samma förbannade skor och på grund av det så var dem ju totalt slitna men för att försäkra mig att det aldrig händer mer så köpte jag mig två par skor och är nöjd med investeringen. 
 
Så löjligt inlägg nu när man tänker på det, detta är inte vad Eddie brukar skriva om. Eddies inlägg brukar vara fyllda med texter om hans liv och hur han ser på det. Är detta vad som kallas för "bloggtorka"? Att man inte kommer på något om vad man ska skriva? Det är väldigt lustigt, jag hade idéer och tankar igår men idag stendog dem. Fantastiskt hur min hjärna verkar fungera idag... 
 
Jag ska nog ta en funderare och återkomma med ett betydligt intressantare inlägg. Jag ber om ursäkt för det inträffade..
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fakta: The End of Eddiemans Beatboxing (Del 4)

Tjenare och mycket välkomna ska ni då vara till Eddiemans fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet som handlar om en massa saker, mestadels om mitt liv helt enkelt. För er som är nya och som tittar in i min blogg, känn er välkomna. En presentation om vad bloggen handlar om samt vem jag är finner ni här. 
 
Då har vi kommit till slutspurten av vad som har kommit att vara den "undersökning" och analys om vad beatboxing är för något och hur den helt enkelt förgyllde mina dagar eftersom det var någon form utav passion samt ett intresse som jag höll på med i princip varje dag. Och det är också tänkt att ett intresse aldrig dör ut men tyvärr för min del har jag varit så illa tvungen att avbryta och att avsluta med mitt intresse som beatboxare. Men vi ska undersöka dessa faktorer ännu mera eftersom jag dels aldrig gått ut med det så offentligt som nu och hittills bara sagt att "jag beatboxar inte längre" vilket jag anser idag är ingen orsak till varför helt enkelt jag avslutar eftersom det ger inget tydligt svar. Men innan vi undersöker måste vi gå tillbaka till dessa inlägg som jag skrev 2009 om "mina sista beatboxuppträdanden" eftersom dessa påståenden idag är så ganska falska och med det så menas det med att det helt enkelt inte stämmer överens med just varför jag avslutade helt och hållet. 
 
The Last Tribute , Den Hemska Ångesten och Måndagar är inte Trevliga är alla tre inlägg som tar upp någonting gemensamt och det är helt enkelt att jag avslutade mitt beatboxande på grund av helt "fel" publik. Och vad som jag menade här var nog på grund av att folk som inte vet eller har en susning på vad beatboxing är för något hade väldigt lite koll eller inget intresse på att lyssna på ett beatbox-framförande vilket är egentligen väldigt synd eftersom det är någonting väldigt unik som inte många, i alla fall inte då många unga i Sverige, som utövade denna form utav konst för det är det vad beatboxing är, det föddes upp som en konst vilket jag nämnde om i första delen när vi tog upp om beatbox-historia. Men detta är nog bara en av de små orsakerna... Det vi ska ta upp nu är de större orsakerna till varför jag var tvungen att avsluta mitt beatboxande. 
 
Orsak 1; Ingen support från min bror. 
I förra inlägget berättade jag om två faktorer som fick mig att reagera väldigt negativt och det första faktorn var när min bror lämnade mig att beatboxa ensam efter en missuppfattning eller ett missförstånd av både arrangörerna för Arboga Karnevalen 2006 och gruppen som diskuterade om den lämpliga tiden att ha sin föreställning och det var gruppen A.L.B. (Arboga Latino Boys). Och den andra faktorn var när min bror beslutade att inte närvara vid Beach Rock eventet 2009 och hjälpa mig med beatboxandet vilket resulterade i ett fiasko och därmed också var den sista spelningen någonsin för mig. Alltså, med ingen support från min bror var lika med sämre kvalitet på framtida spelningar, trotts att jag försökte att få det att fungera när jag gjorde det själv men det saknades mer tid och det saknades support. Den support som jag än idag inte kan förstå varför jag inte fick. Det skulle vara så väldigt bra om jag fortfarande än idag hade honom vid min sida och att vi kunde gjort något större med beatboxandet. Vi kunde ha blivit riktigt igenkända av många och det skulle vara så roligt att uppträda för folket och öka medvetenheten om beatboxen och dess kultur... Men vad kan jag göra idag? Mer kan jag inte begära idag och ett beslut från honom är ett beslut som jag inte kan göra någonting åt och därför körde jag mitt eget "race" men den var verkligen kortvarig. Så lite extra support hade varit extremt bra vid sådana tillfällen men tyvärr vart det inte så... Måste poängtera att just detta var en av de största orsakerna till mitt beslut att avsluta mitt beatboxande. 
 
Orsak 2; Astma
Ett sent 2009 drabbades jag av en mycket svår astma-attack som fick mig att dra tillbaka och vart samtidigt diagnostiserad av astma bronchiale vilket försvårade mig i utövandet av beatboxandet på offentlig nivå. Jag blir andfådd efter bara några övningar och det är inte värt att beatboxa längre med denna sjukdom bakom sig för hela livet. 
 
Orsak 3; Publikens minskade intresse för beatboxing. 
Under alla åren som jag beatboxat har jag alltid fått god respons från alla som sagt till mig att beatbox är en unik kultur som inte utövas av många. Tyvärr har jag även mött folk som sagt att intresset för beatbox är för liten eller inte finns vilket försvårade det för mig att förklara vad beatboxing är för någonting varje gång jag skulle upp på scenen. Dessutom har jag alltid bråkat om publikens mängd. Vart har dem flesta varit någonstans när jag uppträtt? Det har varit annonserat ute på ungdomssidorna och kommunen hemsida men... Jag kan dock hålla med om att det har dock varit dåligt med annonsering av vissa olika events men något som beatbox-kultur borde man inte missa, det är så min uppfattning är idag också, skulle det vara så att någon annan ungdom tar över den platsen så skulle jag gärna vilja se den personen eller gruppen sitt framförande och ge dem mina erfarenheter kring det och det vore väl fantastiskt eller hur? Det känns dock som om ingen har direkt varit intresserad för beatboxing och att de flesta gjort istället narr av det och ignorerat det faktum att beatboxing är en unik kultur. Så det har hela tiden varit en kamp om att hålla denna intresse vid liv men jag har tyvärr misslyckats och varit så illa tvunen att avsluta det som jag trodde jag skulle komma långt med. 
Foto: I'll be missing you, microphone...
Jag har försökt att återuppliva detta men jag har misslyckats och ser inga fler dörrar öppna för mig med det som jag verkligen tyckte om. Det fanns alltid något hinder på vägen fram till succé men jag kunde aldrig finna den vägen tyvärr.
 
Så därför säger jag med lite sorg i hjärtat att jag.. Aldrig mer kommer att utöva denna unika kultur. Detta intresse finns som bara minnen för mig just nu och förgyller mina dagar när jag har det som värst. Den hade många trevliga stunder men det var alldeles för många stora negativa faktorer som ledde mig till detta beslut. 
Och där så var denna undersökning på fyra inlägg över... Nu har ni fått lite bakgrund kring vad beatboxing är för något, hur det intresset påverkade mig och varför jag avslutade mitt intresse som beatboxare. Lite sorligt såhär vid slutet men det är ingenting jag kan göra något idag tyvärr. Ett beslut är ett beslut...
 
Jag hoppas ni kära läsare har en underbar torsdagskväll så hörs vi. 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fakta: Artistpseudonymerna: Big Eddie/Eddieman (del 3)

Tjenare och mycket välkomna till Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet. 
Del tre utav vår undersökning kring beatboxandet. Vi har tagit upp historia och bakgrunden utöver beatbox-kulturen och sedan kommit in i hur det påverkade mig och hur allt började. Idag undersöker vi det som kom att vara nästa stora projekt som jag då kallade för "The Beatbox Convention" vars syfte var att helt enkelt göra beatboxen större efter allt som jag försökte göra när jag hade personan som Eddiemans Beatbox. Jag kände att allt gick sedan åt skogen när ingenting hände plus att jag fick aldrig chansen att utveckla det ännu mer så tanken var helt enkelt att öva det i smyg hemma och sedan göra en stor show utav det hela. 
 
Efter Eddiemans Beatbox kommer som sagt den nya personan Big Eddie över och som jag sa tidigare, försöket var att göra allting i en större form, nå en större publik och göra föreställningar lite oftare än vad den tidigare personan gjorde, eller ja, helt enkelt för att anta nya utmaningar. Och det gick ju väldigt bra dem första åren. 
 
[Big Eddie: 2006 - 2008]
Med denna artistpseudonym ville jag alltså lyfta upp mina kunskaper och erfarenheter till en nivå, liknande de lokala artisterna brukar göra, publicerar sina verk, får en viss respons och även publicitet och helt enkelt bli småkända och det var precis vad det handlade om och det visade sig vara succé eftersom jag gör småspelningar till många olika föreställningar och events vilket i sig är väldigt sjukt men det blev i alla fall av. Dessutom så ansågs namnet "Eddiemans Beatbox" alldeles för långt för att vara ett artistnamn så därför vart det istället Big Eddie. 
Foto: Talangjakten på Vasagymnasiet (bekräftat år; 2006)

Startskottet för Big Eddie var när jag gjorde en lokal föreställning på en lokal talangjakt som varade på Vasagymnasiet någongång under ett sent 2006 och jag är definitivt säker på att det var just här som det var startskottet för mitt beatboxande. Efter denna lyckade föreställning ville jag att alla skulle veta vad jag höll på med under min fritid; beatboxen var verkligen på riktigt för mig och det var det jag ville göra, beatboxa för folket, göra mig själv småkänd och utveckla och anta fler utmaningar och helt enkelt bli den bästa beatboxaren som kommer från Arboga. Därför skapade jag denna persona, därför döpte jag mig till artistpseudonymet; Big Eddie. Men.. Som sagt, jag tyckte det var ett lyckat framträdande men problemet var att just denna dag kom jag ändå på sista plats och varför må ni undra? Jag vet inte hur omröstningen skedde just den dagen men sammanfattningsvis var det nog på grund av att förstapriset "inte" var lämplig för mig eller var det ett annat syfte? Jag kommer inte ihåg juryns beslut om det men vad jag vet är att jag hamnade sist och jag tog det dock som en klapp på axeln att försöka förbättra mig under mina framtida spelningar som jag skulle ha. 
 
Foto: Big Eddie & Alexiito

Denna bild ovan visar beatboxeventet som jag och min bror hade i mitten av juni 2006. Dock är det oklart om det var precis här som jag försökte utveckla mina erfarenheter ännu mera men vad jag dock kommer ihåg är att dels vart vi missplacerade vid sista sekunden eftersom en annan grupp skulle då få större publicitet vilket var grabbarna från gruppen som vi hade året innan (2005) en spelning med; A.L.B (Arboga Latino Boys). Vi hade redan bestämt med arrangören om att den lördagen skulle vi spela men vi vart som sagt omplacerade helt utan att förvarna oss innan och upptäckte det genom den lokala tidningen Arboga Tidning om att vi hade andra tider, vi fick en fredag att göra föreställningen vilket jag visste direkt att det inte var en bra idé av dem att besluta så men tyvärr fick det vara så. Och dagen kom och vi gjorde det vi skulle göra. Problemet var då att det kom alldeles för lite folk. Vart var folket någonstans? Jag måste påpeka att det var Arboga Karnevalen 2006 vilket indikerar på att det borde härja mycket folk dessa dagar men vad som var problemet var ju att fredagarna brukar vara dedikerade till barnen vilket vi ansåg att det var just inte det folket som vi var ute efter men det var ingenting vi kunde göra. Efter denna dag var vi tvungna att dagen efter se på spelningen som gruppen ALB hade och såklart fick de större publik och publicitet samtidigt som de hade en gästartist med sig vilket publiken verkligen gillade. Så det var verkligen en riktig hård smäll att se att den dagen som folket brukar komma till var den dagen som vi inte fick spela.
 
Efter denna händelse och incident svor min bror på att aldrig mer beatboxa offentligt och lade av med beatbox-kulturen för evigt och lämnade mig ensam för att göra de framtida spelningarna vilket även var en annan hård smäll för inte bara hade jag förlorat publik, jag hade även här, förlorat en partner, en broder och en supporter vid våra  framtida spelningar. 
 
Eftersom jag nu var själv kunde jag inte längre ha "Big Eddie" eftersom det artistpseudonymet var tillägnat både för mig och min bror tillsammans eftersom det var vi tillsammans som kom på det men jag kunde inte längre ha det och valde istället att kalla mig för simpelt; Eddieman och det var då ett sista försök att lyfta upp mitt intresse eftersom det hade gått så dåligt tidigare (nämnt ovan) och en annan inofficiell spelning där jag beatboxade för "fel" publik eftersom jag var själv. Utan min bror hade intresset för beatboxandet sjunkit rejält för publiken, eller ja, jag antog det vara så och det bara vart värre och värre... Men jag föärsökte verkligen lyfta upp det. 
 
Eddieman: 2008 - 2009
"Namnet "Eddieman" är en förkortning från "Eddiemans Beatbox" till bara Eddieman, om ni inte redan visste det förståss. 
Sedan den tragiska händelsen som ägde rum i Folkets Park i Arboga i juli 2007 så satsade jag allt i smyg under två års tid. 
Men sedan var det tveksamt om jag skulle göra en "Comeback" på Arbogas UKM-Festival som ägde rum i slutet av mars 2009. Men jag bestämde mig att göra en comeback, trotts den stora tveksamheten, allt för att underhålla publiken med lite beatbox. Jag ville inte göra Arbogafolket besvikna och det blev succé!" - Eddieman
Det eventet som jag pratar om som var en "tragisk" händelse kan sammanfattas; jag gör en spelning för eventet som salvadoranerna brukar göra årligen och jag vart bjuden att göra en beatbox-show men vart utbuad direkt eftersom det folket ville ha var Latinamerikanska rytmer att dansa till och inte beatbox-kulturen vilket slog mitt hjärta hårt verkligen så det var då som jag satsade allt i smyg under en två-årsperiod. Och det var så som det sista artistpseudonymet skapades; Eddieman som kombinerade alla tidigare artistpseudonymer till en egen vilket var en ganska så god idé. Men det var fortfarande tveksamt, men jag valde dock att fortsätta beatboxandet och den första bilden visar på ett event en marsmånad år 2009 där jag beatboxar för UKM (Ung-kultur-möts) vilket var en lyckad event eftersom jag äntligen beatboxade för en publik som verkligen hade ingen aning om vad beatboxing var för något. Jag vart även antagen till att beatboxa för länsfestivalen i Köping för UKM en månad senare, (april 2009). 
Foto: Eddieman @ Länsfestivalen i Köping, april 2009, (Magazin24.se)

Här fortsätter jag att beatboxa själv och även här så vart det en mycket lyckad spelning eftersom folket gillade det som jag gjorde. Ett helt inlägg om det finner ni här. Med andra ord, med artistpseudonymet Eddieman gick det mycket bättre, antagligen för att jag hade utövat mina kunskaper i beatboxing i smyg vilket visade sig vara väldigt lyckat. Efter denna spelning vart jag ytterligare antagen till den största UKM eventet hittills vilket arrangerades i Skinnskatteberg. Men innan hade jag en lokal spelning i Arboga vilket titulerades som Arboga Ungdomskarnevalen 2009. 
Och efter denna lilla spelning (detaljerad information om denna dag finner ni här) fick jag denna medalj som tack för underhållningen. 
Foto: Achievement gold
Bilden ovan är den precis näst sista spelningen innan allt faller ihop till en enda hög smet. Men under Riksfinalen gick allt precis som planerat, ännu en publik som älskade det som man gjorde. Mer om eventet klickar ni på länken ovan. 
Foto: Beach Rock-annonsen 2009

Och här kommer Eddiemans absolut sista spelning (ever!) offentligt eftersom det är här som allt som var planerat faller ihop till en enda stor fet röra. Vad som egentligen hände kan sammanfattas på detta vis: Jag och min bror ville göra något unikt en gång för alla. Då fick jag ett telefonsamtal från Köpings fritid & kulturenhet om vi kunde ställa upp och beatboxa på Beach-rocken och både jag och min bror var väldigt nöjda med det och tackade ja för det och förväntade oss goda resultat men så var dock inte fallet. Dagen innan eventet avböjer min bror direkt och ville inte längre samarbeta med mig längre och sade att jag var själv för detta event och varför han uppgav det beslutet förstår jag fortfarande inte ännu idag och jag blir förstås väldigt frustrerad och arg på min bror, efter många månaders planerande och allt slutar i misär. Så jag var tvungen att gå själv till eventet och det hela blir en katastrofal spelning, jag var helt plötsligt helt oförberedd, hade inga andra "backup" planer och jag beatboxade i heal 8 minuter i Köping! Det var helt enkelt katastrofalt och även fritidsledaren var småbesviken för att det hela vart en kort spelning. Det kunde ha varit något så fantastiskt men min bror var aldrig med.. Han avböjde dagen innan vilket var ett katastrofalt beslut egentligen. 
 
Det var här som jag helt enkelt avslutade med beatboxen helt. Jag hade dock planer för att återuppliva det igen men det gick som sagt åt skogen efter denna incident vilket man kan kalla för "the end" för Eddieman överhuvudtaget. 
 
Detta är dock en av faktorerna som fick mig att avsluta mitt beatboxande och det intresset. Men i del fyra fördjupar vi oss mer kring "the death of Eddieman" och "the aftermath". 
 
Långt inlägg, sent inlägg också, bara detta inlägg tog hela tre timmar att formulera. Så jag ber om ursäkt för det sena inlägget! 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Eddie berättar lite om sin barndom

Tja!
Bloggen har hittills varit fyllda med mina erfarenheter och "historia" om beatboxing och hur den egentligen påverkat mig och lyft upp det musikintresse som jag innan aldrig hade. Eller jo, jag hade musikintresset men kunde aldrig själv spela någonting med eller liknande av den enkla anledningen till att jag helt enkelt aldrig fick lära mig grunderna. Något som farsan försökte lyfta upp genom att han köpte oss en keyboard där vi fick öva upp vår kreativitet och spela lite musik.. Men vad jag gjorde med keyboarden är något som man idag tänker efter och funderar; varför gjorde jag det? 
 
För att förenkla hela berättelsen för er är att när jag var yngre så brukade jag alltid spela in en massa babbel och berättelser via dessa som idag kallas för retrokassetter och den "heliga" bandspelaren som hade en mycket viktig funktion; att spela in vilket var en av de största orsakerna till att jag spenderade tiden mestadels hemma som yngre. Det låter ju trevligt eller hur? ... När man nu tänker efter så låter det inte lika så trevligt men spelar det någon roll idag? Nej, förstås. Men hur relaterar jag detta med mitt musikintresse? Inte så mycket för att vara ärlig.. Det jag gjorde med bandspelaren och keyboarden är att jag gjorde det som någon form utav "radio" där jag spelade in mig själv först, spelade några låtar som var redan installerade på keyboarden och på så vis hade jag min egen radioshow.. Något som kanske irriterade mina föräldrar huh? Nej, jag gjorde det aldrig, mina föräldrar vart aldrig någonsin störda av dessa inspelningar men de vart förvånade när jag berättade för dem vad jag gjorde på min fritid..
Foto: Old school bandspelare
Och det kan vi väl knyta ihop sambandet med vad jag gjorde på min fritid då som nu hm? Anledningen till att jag tänker på det nu är just den frågan jag fick, eller rättare sagt jag får varje gång någon frågar om just fritidsintressen. Och jag ställer mig en fråga på just det inlägget som jag skrev om fritidsintressen (mer läser ni här) som lyder; Vad jag försöker säga här är att jag alltid haft det svårt att svara på denna fråga för att vad kunde jag göra när jag var yngre och ”typ” ”dum i huvudet” då? Okej, det första som jag måste ta upp är att jag just alltid attackerar mig själv genom att säga att jag alltid var dum i huvudet när jag var yngre. Och vad menar jag med det egentligen? Jag antar att jag menar med det att jag var helt tillbakadragen, timid och blyg och blanda ihop det med extra känslig och svag. Det är helt otroligt men det är faktiskt väldigt sant. Jag förstår fortfarande inte än idag varför jag utvecklade ett sådant beteende som ung och det kan ju förklara en hel del i varför jag var helt ensam om dagarna helt enkelt för att jag VILLE vara ensam. Idag är det tvärtom. En förklaring som mina föräldrar jämt hade sagt var att det var oroliga tider hemma i hemlandet El Salvador med inbördeskrig och mamma var traumatiserad av händelserna att det även påverkade mig som liten vilket skapade ett beteende som var osäkert, blygsamt och jag var allmänt väldigt rädd och orolig om dagarna. Tack och lov att jag inte har dessa beteenden längre och att det nu är historia men allting har ju sina förklaringar. 
 
Men om jag skulle svara på frågan om vad jag gör på fritiden idag om vi jämför med vad jag sa tidigare i det inlägget som jag länkade tidigare är helt enkelt; plugg, bloggande, musikintresse och helt enkelt umgås med familj och vänner jag helt enkelt kan och är politiskt intresserad och försöker dessutom vara engagerad. 
 
Ha en fortsatt trevlig onsdag! Note: (Detta är dock inte undersökningen/analysen av beatboxen bara så ni vet!)
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fakta: Eddiemans Beatbox is Born (del 2)

Godkväll och mycket välkomna ska ni vara till Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet. 
Idag fortsätter vi med vår undersökning om beatboxandet och hur den påverkat mitt liv. Igår fick vi lite allmän information om beatbox-kulturen och vad den hade i bagaget, främst i USA och i Storbritannien eftersom det är där som de flesta mest kända beatboxare gjort sig stora idag. 
Här i Sverige vet jag dock inte så mycket om beatbox-kulturen men vad jag vet så har den alltid varit låg men det finns beatboxare i Sverige vilket måste poängteras eftersom jag ändå skulle ha fått en så kallad "beatbox-battle" vilket inte blev av eftersom just den personen var frånvarande den dagen då eventet ägde rum och därför vart tyvärr personen diskvalificerad. 
 
Men vart ska vi börja egentligen? Hur ska jag försöka att komma ihåg hur allt började egentligen? Jag tror jag funnit svaret, genom en gammal bild från Arboga Ungdom.se som då var en sida jag besökte mycket eftersom det var även då jag fortfarande var med i bland annat Ungdomsfullmäktige och annat som involverade kring mina fritidsintressen och ungdomar. 
Foto: Arbogaungdom.se 2009

Vad som tas upp på bilden som en extremt kort sammanfattning är att 1, 2004 är startpunkten för mitt beatboxandet, 2008 och 2009 var helt enkelt "guldåren för mitt beatboxande" vilket jag berättar så småningom varför och den "kritik" som jag oftast fick var helt enkelt beroende på faktorer som hela tiden dök upp när jag till exempel oftast stod och gjorde det själv utan assistans från brodern och den lilla erfarenhet jag hade kring dessa unika stilar då, och detta var även innan jag vart diagnostiserad som astma-sjuk (astma bronchiale). 
 
[Beatbox-intresset föddes]
Som sagt, år 2004 är alltså startåret för intresset och jag beatboxar vart jag än gick och sakt men säkert utvecklar min egen stil och kan för det mesta grunderna för beatboxing och började småuppträda i bland annat lokala skolorna och gymnasiet. Det som bilden ovan säger också är att min broder upptäckte just hemsidan The Human Beatbox  och lärde sig att utöva beatboxandet genom de olika videor och listor och även texter som förekommer på hemsidan och han visade sina nya tricks till mig och jag fångar upp det och tänker att det vore något så fantastiskt att hålla på med så jag helt enkelt lärde mig mycket från honom och det var också så som vi vart även tilldelade våra "unika" beatbox-namn; jag döpte om mig till Eddiemans Beatbox. 
Foto: Vasagymnasiet 2005
På bloggen finns dock inte så mycket noterat om Eddiemans Beatbox mer än att just den "karaktären" eller personan finns förklarat i en artikel som jag skrev om de olika karaktärerna som utvecklades genom detta intresse vilket måste poängteras att dessa karaktärer skapades endast för att fylla i "historieboken" och dels också utveckla mitt intresse för beatboxandet. Det kanske låter småluddigt när jag försöker förklara det men det är ungefär så som det hela började egentligen. Bilden ovan visar ett exempel på hur man kan blanda ihop beatboxandet med musikintresse och det var precis det som jag gjorde då eftersom jag ville att dels få publicitet och dels också att människor får en allmän vetskap om vad beatboxing är för något och det var precis det som jag försökte göra. Och detta mina kära läsare är vad jag kallar för "guldåren för beatbox". 
 
[Guldåren för beatboxen 2005 - 2007]
När det gick som bäst för mitt beatboxande och att se världen från ett annat perspektiv var bara början när jag väl hade min bror vid min sida som vi oftast beatboxade tillsammans och utvecklade egna stilar och det var även så som jag och brodern fick ett erbjudande av Arboga kommuns karnevalsförening 2005 där vi fick ställa upp som offentliga beatboxare tillsammans med dåvarande lokala artistgrupper som Antisilence och A.L.B (Arboga Latino Boys). 
Foto: Arboga kommun

Samma år fick vi även ett erbjudande att få visa upp våra nya intressen till den lokala föreningen som Arboga har för salvadoranerna eftersom de arrangerar varje år en kulturdag dedikerad till hemlandet El Salvador där Sverige och El Salvador har någon form utav kontakt och eftersom de hade även hört om vårt beatboxande var det även en mycket trevlig idé att beatboxa för dem också vilket också var en stor succé, eller ja, alla våra tidiga spelningar hade hittills varit utan några problem och för det mesta fick vi många applåder från publiken som hade aldrig sett detta live. 
Foto: Arboga tidning, 2006 (ignorera vattenstämplet, har ingenting med detta att göra..)

Och det sista som man kan notera under år 2007 innan allt faller i bitar är när jag tillsammans med rektorn på Vasagymnasiet gör en spelning för studenterna (under samma identitet förstås). Det började helt enkelt med en simpel fråga från rektorn som hade en brilliant idé om att lycka till studenterna genom ett oförglömligt uppträdande med mitt beatboxande och hans unika rap som han hade lyckats skapa. Och även denna föreställning var lyckad eftersom det var ett unikt koncept; ingen hade gjort någonting liknande innan PLUS att man får vara med Vasagymnasiets rektor och beatboxa är något som inte görs ofta. 
Foto: lokal bild från föreställningen. 2007
[Utveckling av karaktärer]
Många andra liknande föreställningar hade arrangerats men dessa ovan är viktiga och de största höjdpunkterna för hur allt egentligen började, hur det hela utvecklades och sorgligt nog avslutas genom dåligt planerande och även "tråkig" publik som gjorde att man inte längre ville hålla beatboxen i fokus. Men det är inte här jag avslutar konceptet, det är här som jag utvecklar det ännu mera och samtidigt utvecklar en annan persona som senare skulle kallas för Big Eddie och Eddieman. 
 

Så detta var del två utav min lilla undersökning om beatbox. Vi har tagit upp historia om beatbox och idag tog vi upp hur allt egentligen började och skapandet av "Eddiemans Beatbox" en lokal beatboxare från Arboga gör sin röst hörd genom sitt beatboxande. I del 3 tar vi upp utvecklingen av Big Eddie och Eddieman och fördjupar oss ännu längre in i det som skulle påverka mitt liv, eller ja, delar utav mitt liv. Jag har det fortfarande i hjärtat men inte lika stort längre som då. Och sedan om allt går som planerat undersöker vi faktorer som tvingar mig att avsluta mitt beatbox-intresse i del 4. 
 
Ha en fortsatt trevlig tisdagskväll! 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fakta: Vad är Human Beatboxing? (Del 1)

Tjenare och mycket välkomna till Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet. 
Jag hoppas ni alla har fått en underbar helg och njutit av den, så som jag gjort tillsammans med familjen. Med andra ord har det varit en sådan väldigt lugn helg med många diskussioner och snack och det är alltid bra att hålla sig uppdaterad med information. 
 
Just det, idag är det en sådan "viktigt" inlägg som måste publiceras eftersom det är nu, äntligen , som jag pratar och diskuterar kring ämnet Beatbox och hur den har påverkat mitt liv och intresse och denna del är bara historia kring beatboxandet och vad det är för något och delar utav informationen är tagna från sidan The Human Beatbox som själv är en mycket informationsrik källa för gamla såsom nya beatboxare och för de som vill öva upp denna unika musikgenre och vet amer kring det. Sedan är mycket utav den informationen också hämtad utifrån mina erfarenheter kring det och vad som "sagts" kring ämnet men måste dock påpeka att dessa erfarenheter kring ämnet Beatbox kommer så småningom i del två eftersom vi här tar upp allmän information och lite historia kring beatboxing. 
Foto: Human Beatbox logo (Original source; Human Beatbox Community)
Så vad är human beatboxing egentligen då? Sammanfattningsvis så är det helt enkelt att få fram unika ljudläten med sin egen röst, mun, läppar och tunga vilket även kan kombineras med andra riktiga instrument men själva framförandet av dessa ljud kommer direkt från munnen och rösten. Beatboxing betyder egentligen "trumlåda" eller "trummaskin" och som namnet indikerar är det helt enkelt att man gör trumläten med läpparna och det kan även handla om att "imitera" vissa andra ljud från till exempel gitarr och pianoläten genom munnen för att få det som om det vore en sång av något slag, något som kallas för vocal percussion = röstslagsverk (vokal) men huvudsaken kring detta är att man härmar ljuden från trummor och andra musikinstrument (humanbeatbox.com)
 
Eftersom beatboxing har en "suddig" historia enligt hemsidan, vilket indikerar på att det kom som ett konstverk och som hela tiden applicerats sakta men säkert hos de som utövar dem genom små uppträdanden och att det utövades också ute på gatorna i Amerika så är beatbox ursprungligen därifriån men har hela tiden bemästrats genom åren och blivit en konst. Kan man beatboxa så är det en form utav kultur, likadant som man utövar sång och musik idag. Beatboxandet är en genre som mixar sig in tillsammans med Hip-Hop och rap genren men som tidigare påpekats, även utövas i princip vilken genre som helst. Beatboxing fick sin publicitet i mitten av 80- talet men har nästan under hela 90- talet legat i dvala tills återigen beatboxing fick sin publicitet under 2000- talet och på Internet och hur den kulturen har nått till flera andra källor och publik.
 
Som sagt, detta är bara del ett utav denna lilla undersökning, eller vi kan kalla det för analys eftersom vi undersöker vad beatboxing är för något, mina erfarenheter kring det och "the aftermath" och varför jag avslutade det med mera. Men allt får dock inte plats så del ett är historia, vilket vi nu har avklarat. Nästa del är Eddies erfarenheter kring Beatboxing och hur allt började. 
 
Ha en fortsatt trevlig måndag! 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fakta: Musica @ Heures

Då var det dags att snacka om bloggen igen och denna gång handlar det om en kategori som jag inte nämner alls idag på grund av dels den inaktivitet som befinner sig när det gäller kreativitet; musiken.

 Ahh yes, musiken, jag älskar musiken och det vet ni redan ju så varför rabbla om det igen? Eftersom det är en sådan otrolig känsla när man lyssnar på musiken och reflektera och minnas speciella händelser och ögonblick när man bara lyssnar på musik. Jag önskade dock att jag själv kunde spela ett instrument och på så vis njuta av musiken ännu mera och kanske blanda det med något som jag kunde förut, eller ja, jag kan det fortfarande men jag håller inte på med det längre och det är beatboxing.

 

Att detta repeteras ännu en gång bara visar vilket intresse som man har ibland när det gäller musiken och beatboxingen. Men problemet är som sagt, jag har avslutat med beatboxandet och det kanske jag har sagt tidigare ett antal gånger men jag ska försöka att göra en fördjupning kring ämnet men först ska jag nog berätta om vad beatboxing är för något innan jag beger mig in i fördjupningen och sedan det sorgliga avslutandet på en ”hobby” som man startade år 2004. Men för att prata om beatboxing och vad det är krävs ett annat inlägg som sagt och idag skulle vi diskutera om ett utav kategorierna som är i dvala eftersom inga inlägg eller publikationer om de ämnen existerar förutom ett snack om en genre som är populär i Latinamerika men inget mer och det har ju sina orsaker.

 

Syftet var ju att blanda ihop musiken med mitt beatboxande och den hobbyn skulle generera mer motivation och musikintresse och bäst av allt, folk. Men problemen har vi redan pratat om och därför ”dog” hela idén med att försöka hålla igång musikevents och kanske framtida föreläsningar. Därför är helt enkelt ”Musica @ Heures” helt värdelöst koncept eftersom varken jag eller någon i min familj (förutom lillsyrran) är musikkunniga eller har erfarenheter om att spela ett instrument (och datorprogram inkluderas inte). Och där förekommer ett annat problem som är YTTERLIGARE ett inlägg eftersom musik genererade från datorn är en hobby för min bror men vart får man höra dem? Det i en annan artikel som sagt.

 

Mycket som surrar kring Musica @ Heures är baserat på tidigare händelser och utnyttjande men idag är det som sagt, dött... Musica @ Heures indikerar på att musiken är på dygnet runt vilket även ordet ”heures” definition är ”timmar” på franska. Och som sagt, denna kategori skulle egentligen syfta på mitt musikintresse vars intresse är dött... Det enda jag kan göra idag är helt enkelt lyssna på musiken, njuta av den eufori som uppstår när man lyssnar på en riktigt bra låt och helt enkelt dansa också om man nu känner för det.

 

Anledningen till att jag inte tar bort kategorin är på grund av kanske i framtiden att jag lägger ut något om musiken men just nu ser det inte så ljust ut...

Ha en fortsatt trevlig lördag önskar jag er alla! 

//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fakta: Eddiemans Fredagspub [Kategorin/Ämnet]

Ja men tjenare och mycket välkomna till Eddiemans Fredagspub! Eddies personliga blogg på nätet. 
Det är fredag också vilket indikerar på att det äntligen är dags för ett riktigt "fredagspub" inlägg. Men vad betyder det egentligen? 
Vi ska försöka undersöka lite vad denna blogg har för "riktig" historia och jag dessutom älskar det som jag skrivit om tidigare. Jag har påpekat tidigare om språket och hur det ändrat sig genom skrivandet och fem år är verkligen en stor skillnad. Det är en aning irriterande dock att läsa vissa artiklar som jag skrivit och som har ett sådant språk att det ibland är svårtolkad och svårbegriplig text. Det är bara tur att jag fått mer kunskap och kompetens i området idag och att jag kan se över det och reflektera. Det är väl meningen också men det är det som gör det hela så himla unikt. 
Foto: Eddiemans Fredagspub
Eddiemans Fredagspub, den allmänna informationen om bloggen finner ni här som jag nyligen skrivit och som tar upp allmänt om bloggen, varför och när den skapades plus lite historia kring det. Men ämnet "fredagspub" tas däremot inte upp och det är väl skillnaden i det hela. Vi tar upp fakta om bloggen, idag tar vi fakta om ämnet Fredagspub, min så unika kategori; Eddiemans Fredagspub. 

Så vad handlar denna unika kategori då om? För att leta reda på svaret kräver det att vi noggrant undersöker bloggens "gamla" arkiv och hittar en artikel som är skriven den 18 februari 2009 där ett utav kategorierna tas upp; "Meningen med Eddiemans Fredagspub är att jag sammanfattar veckan som gått med bilder, kommentarer och även ett blogginlägg med information och även ibland med humoristiska intryck." 
Idag har jag problem med att förstå meningen men jag ska försöka att översätta den noggrant för mig och för er kära läsare. Vad jag menade här var nog att jag sammanfattar veckan utförligt med bilder, kommentarer genom dessa blogginlägg. Men med humoristiska intryck? Jag vet inte vad jag menade där, jag antar att jag tar och skriver ihop en sammanfattning och med den sammanfattningen så konverterar jag den till något roligt samtidigt och får den vara mer humoristisk. Eller ja, det är så jag tolkat det men annars så har jag absolut inget annat svar till detta mysterium och det är konstigt eftersom det är jag själv som gjort detta till ett mysterium.. 
 
En viktig aspekt kring skapandet av denna kategori är att jag "alltid" har sagt att detta är ett projekt. Men så är inte fallet dock. Jag har blandat ihop två saker i det hela och en av de största orsakerna till att jag överhuvudtaget skapar bloggen, (vilket jag inte noterade på det förra inlägget) var att jag var extremt musikintresserad och dessutom också en beatboxare. Länken för er vidare till en artikel som dock inte berättar vad beatboxing är för något (vilket för övrigt måste påpekas att jag dessutom inte berättat eller förklarat vad beatboxing är överhuvudtaget vilket kan få er nya läsare att vara förvirrade men oroa er inte, det får bli i ett annat inlägg isåfall) utan istället berättar om den dagen då jag vart antagen till UKM (Ung-Kultur-Möts) Länsfestivalen i Köping år 2009 vilket jag kan sammanfatta med att det var en lyckad dag med många minnen. 
 
Som sagt, ett projekt har aldrig varit Eddiemans Fredagspub "syfte". Det som var projektet var själva beatboxing-kulturen och hur den hade påverkat mig och om jag kunde fortsätta den kulturen än idag vilket idag inte är fallet tyvärr på många olika nivåer och faktorer som gjorde det omöjligt att forstätta beatboxing. Dessutom hade jag det projektarbetet som ett skolprojket också för att redovsa den för den dåvarende klassen på den lokala gymnasieskolan i Arboga. Så det finns två sidor i det hela så för att enkelt säga det; nej, Eddiemans Fredagspub är inte "längre" ett projekt. Det är en liten kategori som helt enkelt handlar om som det jag sade innan; att jag sammanfattar veckan utförligt. 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Eddies extremely bad memory

Hej och mycket välkomna ska ni vara till Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet. 
 
[Väderprognos]
En mycket kall och saknaden av solen idag gör det möjligt för en sådan ganska trist torsdag blandat med känslor från "the past" och inga vindar gör det även möjligt för att ett fint väder närmar sig sin närvaro.. Eller ja, det är så vi alla känner för det men hur egentligen när det är höst och snart vinter? Seriöst, är detta ens en väderprognos? Vem skriver egentligen? 
 
Det är dags att snacka minne och ni vet ju hur mitt minne fungerar nu vid det här laget? Om inte så kan jag ge er en liten förklaring på hur mitt minne ibland kan vara så extremt "kortvarigt".. 
Mitt minne eller rättare sagt min hjärna har aldrig varit "en av de perfekta" sorterna eftersom jag lätt glömmer bort saker som jag egentligen borde kunna komma ihåg ganska lätt. Eller ja, det beror ju på vad det är som skall kommas ihåg men vad jag vill komma till är att detta har varit problematiskt. Därför brukar jag ibland gå på rutiner där jag ställer in och säger att dessa saker ska till exempel aktiveras imorgon och att de andra sakerna får absolut inte göras och så vidare. Men när någon "stör" mig under en rutinspass så brukar jag bli frustrerad över det och klagar på det över att de inte ska lägga sig i eller röra mina värdesaker. Men ibland fungerar inte rutinerna och det är då som minnet egentligen borde fungera men det gör den verkligen inte. Det kan ta extremt lång tid för mig att komma ihåg vart jag till exempel lagt mina saker någonstans. Och att komma ihåg saker är aldrig det bästa...
 
Lite rörigt att kanske förstå poängen med mitt minne men vad jag vill säga här är att mitt minne är så dåligt... Så dåligt att ibland även jag förvånas så fruktansvärt att det blir pinsamt när man kommer ihåg sakerna och tänker efter senare att, just det... Och jag hatar den känslan så mycket.. Det är som om jag ofta har fel när jag egentligen borde ha haft rätt men när min hjärna inte vill samarbeta med mig och mina tankar, då blir det problematiskt... 
 
Ett kort inlägg idag. Försöker att lista ut på framtida topics och inlägg så dett får vara för idag. Imorgon är det som sagt fredag, bloggens favoritdag dessutom och då ska vi summer aveckan som gått. 
Ha en trevlig torsdagskväll!
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Español: språket som kan komma att glömmas bort

Hejsan och mycket välkomna till Eddiemans Fredagspub. För er nya läsare som läser min blogg eller bara kikar in, mycket välkoman ska ni vara. För en allmän presentation av mig själv klickar ni in er till denna länk. För alla andra, återigen mycket välkomna ska ni vara till bloggen, Eddies personliga blogg på nätet. 
Jahaja, en trevlig men också kall onsdag idag. Vädret verkar vara med oss idag och det är alltid trevligt med lite sol på vardagen. Solen i sig är en mycket viktig källa, inte minst för oss människor eftersom den upplyser oss och ger oss värme samtidigt som den upplyser styrka och motivation, i alla fall för de flesta människor världen runt och jag hoppas ni har en underbar dag. 
Foto: Eddie the "Mexican"
Jahaja, språket som jag tidigare pratade om idag är ett mycket viktigt verktyg för oss människor. Det kan användas i många sammanhang, de viktigaste är förstås att försvara oss och svara på de allmänna frågor och funderingar som kommer jämt när man till exempel besöker ett främmande land. 
Själv behärskar jag tre andra språk; franska engelska och spanska där jag kan flytande engelska och spanska. Franskan läste jag upp på grund och gymnasieskolan men har sedan dess inte använt ett ord eller uttryck från franskan eftersom det är just det språket som jag minst gillar verkligen Varför i hela friden läste jag det språket för? 
 
Återigen, för att slippa konsekvenser lyssnade jag på min pappa om att välja ett helt nytt främmande språk av den enkla anledningen till att "Du kan redan spanska, varför ska du läsa spanska när du kan lära dig ett helt nytt språk?" Good point. Vad jag inte visste här var då att den spanska jag lärt mig under åren genom min familj och bakgrund (jag kommer från El Salvador, ett litet land i Centralamerika) är inte den spanska som man lär sig i skolan. Skolan erbjuder teorier, kunskap och grammatik kring språken vilket jag INTE lärt mig genom observationer från andra människor som behärskar spanskan. Det hela har jag alltså lärt mig automatiskt men hur stavar jag korrekt på spanska och hur ser grammatiken ut? Dessa frågor är en av de största orsakerna till att jag ångrar fullständigt valet av att läsa franska i skolan. Men som jag sa, jag var orolig för att göra min pappa besviken och lydde honom, för att bara inse att lära sig ett annat främmande språk som franskan (som han hela tiden uttryckte att det liknar spanskan oerhört mycket vilket i "teorin" är ganska så sig likt men i själva verket ej är sant..) är verkligen svårt och inte likadant som att till exempel "uppgradera" sina spanska kunskaper som vissa andra från min närhet gjorde. Därför är jag också glad att min lillasyster gör samma sak, uppgradera sina kunskaper i spanska eftersom det kommer att vara till nytta men för mig är det i princip redan försent och som jag sa, jag ångrar fullständigt mitt val. 
 
Men varför ångrar jag mitt val? 
Svaret är enkelt, jag håller på att glömma bort mitt modersmål. Eller ja, det är så jag känner för det, vissa ord eller uttryck på spanska är helt främmande för mig ibland, det kan ta extremt lång tid för mig att översätta delar utav spanska till svenska och det finns så många slangord på spanska att det är omöjligt att förstå dem. Dessutom, att förstå vad andra berättar om på spanska är ibland väldigt svårt att förstå vad deras egentliga meningar och definitioner betyder (Vad syftet på deras berättelser handlar om). 
Jag var och handlade lite varor på en lokal varubutik i Arboga när en mycket bekant man kommer fram till mig och börjar småprata med mig på spanska och helt plötsligt berättar han en historia som involverar; kvinnor, mjölk och produkter... Eller ja, det var så jag tolkade det som men vad hans egentliga mening med just det är något som egentligen inte bör diskuteras här eftersom när jag väl tänker efter så är det en riktigt värdelös, idiotisk och onödig historia. The point is; jag FÖRSTOD INTE meningen med det hela med hans historia och han verkade vara konfunderad en stund men avslutade med att säga att "jag har svårt för att förstå spanska" vilket är ganska så sant. Vad var det han ville berätta med den historian egentligen? Ni kanske kan lista ut det och känna avsky och det var precis vad jag gjorde förrän efter det att jag hade fått det översatt (min bror var med under händelsen och han förstod vad han menade direkt). Ibland är det så korkat att jag inte borde veta något egentligen men, åh... 
 
Därför ångrar jag mycket att jag inte kunde få chansen att läsa spanska på grund och gymnasieksolan.
Men..... Det finns en annan viktig punkt som jag måste ta upp.. Jag gick ibland på "speciella" spanska föreläsningar i grundskolan som tydligen var, på papper förstås; modersmål: spanska. Problemet var, det var inte MITT modersmål. Det var en helt annan spanska, spanska från Chile. Och jag förstår mig inte på än idag varför det inte fanns andra lärare som inte var från Chile eller som kunde i alla fall den "riktiga" europeiska spanskan. Det fanns aldrig några. Bara lärare från Chile vilket var så otroligt irriterande. Vissa ord och uttryck som finns på den chilenska spanskan är bara sjukt svårt att begripa sig på eftersom de liknade inte de slang och uttryck som jag lärt mig från mina föräldrar som är salvadoraner. Så det var ett "krig" i min hjärna med att förstå dessa begrepp hela tiden och ingenting verkade fastna heller så det enda alternativet som fanns för mig då var att hoppa av dessa undervisningar i hopp om att slippa höra en massa onödigheter som presenterades där. Jag ansåg att de helt enkelt var onödiga och jag lärde mig inget nytt heller... 
 
Så slutsatsen är helt enkelt att; jag sakta men säkert börjar glömma bort spanskan. Jag kanske borde ta tag i detta? Men varför när jag själv har sagt att jag "hatar" det som hände mig år 2006... 
Hmm? Det får ni veta mer i ett annat inlägg. 
 
Ha en fortsatt trevlig onsdag! 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Eddie tänker men glömmer bort

Ja godmorgon. Då blir det ett allmänt inlägg eftersom jag ska till högskolan idag och på schemat står det "Behavioristiskt och kognitivt perspektiv" med eventuella diskussioner. Intressant huh? Jag tycker det men för mig blir detta återigen repetition... Men det är bra med repetitioner eftersom jag kommer aldrig ihåg någonting utav det heller. Det är så typiskt att jag aldrig kommer ihåg något som jag egentligen borde. Men just nu tänker jag för mycket på det att det kan vara smådeprimerande att veta att man är dålig på att komma ihåg saker. Och "hjärngympa" är helt uteslutet med tanke på att jag är så himla dålig på det. Ord som egentligen betyder något helt annat är ett förekommande problem. Kan det vara språket som "failar"? Jag har ju ändå glömt bort det franska språket helt (läste franska på grund och gymnasieskolan) och delvis glömmer bort spanska ord och vitsar. 
 
Det är ett förekommande problem som vi ska analysera i ett annat inlägg. Bara ett inlägg på bloggen kan ta minst en timma att spekulera över för mig och ja, mina inlägg brukar vara rätt så packade med texter. 
 
Kort inlägg, skola idag och dags att lära sig något vettigt. Ha en underbar onsdag! 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fördjupning: A Hopeless Leadership

Hej. Vi har redan diskuterat tidigare om den värdelösa kategorin i min blogg; A Hopeless Leadership och vilka största faktorerna som var orsaken till skapandet av kategorin. Men varför göra en fördjupning kring det? Det känns som om just det är faktiskt "värt" att göra det eftersom allt helt plötsligt gick åt helvete när man skulle satsa på något när det egentligen var svårt att utföra dem. Det saknades kompetens vilket jag inte hade då. Godkväll förresten och välkomna till min blogg; Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet. 
Foto: Nice cap, sir. 
Kompetens - Det är nyckelordet i det hela. Jag hade för lite erfarenhet kring det hela plus att motivationen aldrig fanns med. Det som triggade igång motivationen var dels sökandet av en inkomstkälla vilket aldrig är en bra idé när det gäller att starta en förening... Och det andra var för att fly undan sina ekonomiska bekymmer och problem som uppstod hemma när det ämnet togs upp under en diskussion. Men hur kan detta leda till att infinna motivation? Det är en försvarsmekanism och i detta fall att "fly" undan dessa ekonomiska diskussioner mellan föräldrarna och livet då fanns bara en utväg och det är att "närvara" på dessa möten eller liknande för att se "upptagen" ut. Men inte det gjorde så mycket när man ändå kom tomhänt och att föräldrarna aldrig såg några "förbättringar" eller resultat varje gång jag gjorde det. Det var som en konflikt hemma varje dag. För tusan att jag verkligen var helt oförberedd för att möta världen år 2008 när allt bara förstördes för mig. Jag hade verkligen hoppats på en unik utbildningsplats då men vad jag inte förstod då var att jag bråkade med andra studenter över hela Sverige för en plats i skolbänken på antingen en högskola eller universitet. Bråk om kompetens är vad jag kan kalla det. 
 
Hade jag fått mer kunskap om hur verkligheten hade sett ut innan jag tog studenten 2008 hade det kanske sett mycket annorlunda ut.. Jag tror det för med kunskap så kan man försvara sig bättre när problem uppstår men jag var verkligen vilse och visste verkligen inte vad jag skulle ta vägen i början av hösten 2008 och det var då jag sökte förgäves överallt för inspiration, kursen eller liknande för att hålla mig upptagen. Därför kom jag in både inom att starta föreningar och företag och det viktigaste också är politiken
 
Inkomstkällan, vart var den? - Vid denna tidpunkt var det fortfarande "pengar" som styrde min hjärna eftersom som jag sade tidigare att människor är ibland bra på att manipulera någon för att sedan använda det till sin egen "makt" så att säga. Jag ska försöka förklara vad jag menar med manipluation vid denna situation;
 
2008 var alltså det år som mycket ekonomiska problem inträffar, därav också finanskrisen drabbar Sverige. Min familj har alltid varit "fattiga" av den formen att ibland har vi inte haft råd med att köpa vissa matvaror eller liknande. Och pengarna räcker bara inte till efter månadens betalningar av räkningar. Vår familj är desperat och detta hade jag inga som helst tankar av förrän dagen efter studenten 2008. Då uppstod det konflikter som jag försökte lösa upp genom att försöka göra något som utformade sedan i någon form av belöning, i detta fall; göra föräldrarna glada och nöjda men ibland var det verkligen svårt och det ofta uppstod bestraffningar av de konsekvenser som ledde till att man vart inaktiv (som tusan) och hatade för det mesta världen då som den såg ut. Det är nu som manipulationen kommer, som applicerades genom att min far alltid sagt att: "Saker som man gör måste även generera pengar". Vad betyder det? Det betyder att jobb som är till exempel idéella (som föreningar, småkurser eller liknande) är helt värdelösa och att det du gör inte är en form av en inkomstkälla. Du måste söka till dig andra metoder som är viktigare. 
 
Med denna tankeinställning som applicerades från far till son så är det enda motivationen som lyder ungefär såhär, några frågeställningar bara: Eddie, sitter du verkligen här eftersom du är intresserad eller är det på grund av pengarna bara? Är detta verkligen en inkomstkälla? Är detta gynnsamt för mig? 

Ser ni nu varför jag kallar detta för A Hopeless Leadership? Med en sådan tankeinställning så förstör man för sig själv och det gjorde jag. Och det är ju tur för mig att jag INTE har en sådan tankeställning idag. Det försvann i samband med att det man lärde sig från bland annat Arbetsmarknadsenheten och andra intressanta kurser och events i livet varit till användning och jag tackar enormt mycket för det. Annars hade jag fortfarande varit extremt desperat... På grund av att ha lyssnat på begäran av mina föräldrar... Men jag ska inte ta det så hårt idag och istället se detta som någon form utav belöning för det jag lärt mig har verkligen varit viktigt för mig och vem jag är idag egentligen. 
 
Godkväll!
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fakta: A Hopeless Leadership

Godmorgon och välkomna till Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet. 
Och se där! Nu fungerar e-postfunktionen för både mig och mina andra "klienter" eftersom jag fick så sent som idag, ett annat dokument som tydligen ska redovisas idag vid ett senare tillfälle, dock var det sänt från en annan person med vad jag antar är högre förståelse (för att inte säga kompetens men det sa jag ju i alla fall)... 
 
Det är dags att fördjupa oss mer i mina tankar, idéer och åsikter runt min blogg och vad jag har "skrivit" genom åren och språket har verkligen förvandlats som ni kanske märker av. Jag startade ju bloggen 2008 en september vilket är om man tänker efter rent sjukt hur tiden gått. Fem år av ett rent helvete, glädje och tuffa utmaningar har man definitivt upplevt, inte minst år 2012 som måste varit en av de absolut värsta åren, efter 2009 som också var tuff. Men 2010 då... Alltså, fortsätter vi att undersöka åren så kommer jag förmodligen att komma till slutsatsen att alla åren varit riktigt hemska och att bara i år, 2013 varit någon form utav "redemption".. Eller ja, jag tror det i alla fall och hoppas det förblir så i mina tankar. Men nog om det, vi skulle undersöka en av våra kategorier idag. En form utav fördjupning..
Foto: Not looking bright for the future...
Ahh yes, A Hopeless leadership. Vad handlar denna så extremt dåligt använda och värdelösa kategori om främst? Allt har ju en historia så jag ska försöka svara så gott jag kan. 
Ser ni bilden förresten? Det där är en ung Eddie, sådär år 2005 såg man ut.. Likadan som vanligt... You may be the judge. Och bilden beskriver tydligt om det jag ska prata om; ett försök att vara "ledare" och "ordförande" misslyckas stort på grund av bristande engagemang och/eller tid. 
Man kan enkelt beskriva det som ett försök att se det hela ur ett politiskt perspektiv; Eddie ville ge sig in i den politiska världen, hamnar så småningom på "fel" platser och inser ganska snabbt att det inte är ett bra vägval för honom och det hela slutar istället i ett stort misslyckande och Eddie ser inga fler vägar eller möjligheter. Vad som saknades (och jag tror fortfarande jag saknar) är kompetens och förståelse av dessa nya begrepp, regler och normer eftersom att leda en grupp till en organisation var ingen lätt uppgift vilket krävde tid och resurser från ens egen ficka ibland skapade oro och egen form utav "hat" för ett arbete som borde egentligen varit intressant och motiverande. Men just på denna tid hade man inget utav det och det enda som man hade i tankarna var; genererar detta pengar i slutändan? Får jag ta del utav dessa sedan? Blir livet enklare för mig? 
 
Dessa tankar som surrade i huvudet på mig vid denna tidpunkt är nedsättande på min humörmätare. Och såklart jag hade sådana tankar eftersom jag var desperat. Jag var 100% arbetssökande då och lade det mesta krutet på Arbetsmarknadsenheten mellan åren 2009 och 2011 som är någon form utav "service" som hjälper en vid nödssituationer, vid detta fall, ekonomiska skäl. Vad jag vill komma till är att den sortens motivation, att leda en styrelse till något som jag dessutom hade själv bristande intresse för, var något som jag verkligen inte tänkte på de första dagarna. Dessutom hade jag ingen backup. Allt jag gjorde var helt enkelt oförberett och det mesta var även också kaos. Jag var helt enkelt för trött, oförberedd och rädd att det skulle att det hela slutade med att jag "kastade handduken" och gav upp eftersom dåvarande styrelse hade också bristande engagemang vid denna tidpunkt. Och vad var det för styrelse då undrar ni? Det var en styrelse fylld med ungdomar, intresserade för en dataförening i Arboga där vi skulle starta upp styrelsen. Problemen var dock inriktade mot mig och som jag sa; bristande engagemang, motivation och brist på tid på grund av arbetssituationen då ledde till det som jag kallar för "A Hopeless Leadership", en episod där jag som "ordförande" leder en grupp till ett misslyckande och överlät andra att ta över det åt mig istället. 
 
Det faktorer som jag beskrivit ovan på varför det gick "åt helvete" med de flesta utav de tidigare projekten som jag var med på var:
1: Brist på engagemang av ungdomarna själva - och detta var ett konstant problem, möten vi höll bestod av minst sex andra villiga och motiverande ungdomar och ledare som ville arbeta oss framåt men det gcik som det gick...
2: Brist på motivation - från min egen sida så var detta helt enkelt en av de största orsakerna till varför jag gav upp som ordförande för styrelsen. Det enda som ledde mig till detta var helt enkelt på att dels lyssna på min envisa far som på denna tidpunkt, allt han ansåg var viktigt måste invovlera i generering av pengar och att motivationen endast kan uppnås genom att man får en "belöning" utav det, något som liknar psykologiperspektivet; Behaviorismen och det "operanta betingningsystemet. Så skulle jag ge en orsak för att allt gick åt skogen så kan jag skylla på detta tankesätt... Jag förstår fortfarande inte hur man kan manipuleras så enkelt av detta... Kunde jag inte sagt "nej" vid första början för att slippa dessa problem? 
3: Brist på tid - Som jag sa, jag var arbetssökande till 100% under Arbetsförmedlingens tjänst och samtidigt registrerad som praktikant på Arbetsmarknadsenheten vilket gjorde att jag kom hem från arbetsplatsen väldigt trött och motivationen fanns inte där heller. 
 
Därför finns denna kategori, därför kallade jag det för "A Hopeless Leadership". Ett "event" i livet som jag inte ser det så positivt ut idag. 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Konstiga så kallade "Minor Problems" Version: 2.0

Godkväll och välkomna till Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet. 
En måndag passerar ännu förbi och här sitter jag, extremt trött men ska försöka hålla ut lite till eftersom jag inte får sova kortare än fem timmar, det vore förödande eftersom det var så jag gjorde igår och vaknade utav misstag klockan 02.00 på natten vilket inte alltid uppskattas... 
 
Jaha, fortfarande har vi små problem, inte minst hemma hos mig då men det verkar vara elektroniska just nu och en av de små irritationer som förekommer just nu är de samtal som jag får hela tiden från ett, vad jag antar är, ett företag som vill mig något.. Det verkar vara försäljare och boy... De är verkligen "persistent" men inte gör det mig något eftersom det program som brorsan installerade åt mig verkligen gör jobbet genom att blockera oönskade samtal, tyst också vilket är ett stort bonus. Vad som är problemet är dock notifikationsfältet som är överfullt med notiser från dessa samtal som blockeras och intervallen är mellan 10 - 20 minuter och de ringer och ringer och ringer... Ja, det är verkligen ett mysterium men också irriterande. Och varför ska jag drabbas av dessa samtal? Jag hatar att svara på enkäter via telefon och hatar dessutom att vara med i undersökningssyften via TELEFONSAMTAL alltså. Gör jag dem till exempel IRL så är det absolut inga problem. Det är bara det att jag hatar att svara dessa samtal just på telefon när man enkelt kan göra det via e-post och jag är extremt snabb på att svara via e-posten(*)
Foto: old school cellphone

Detta är dock som jag sa, ett utav de mindre problemen eller om man ens ska kalla detta fenomen för ett problem? Ja, det är en annan fråga men vad jag vill komma fram till är att just igår söndag så bombarderades jag av dessa samtal från 12.00 - 21.00 vilket indikerar på att de verkligen har hektiska schemaförhållanden och att de verkligen är desperata. Det är bara synd för jag kan inget leverera och inte heller är jag intresserad för den delen, så det är helt enkelt deras så kallade "loss". 
 
Ha en fortsatt trevlig kväll!
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Konstiga så kallade "Minor Problems" Version: 1.0

Hej och mycket välkomna ska ni vara till Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet som handlar om precis vadsomhelst egentligen. Och det sena inlägget betyder bara en sak, Eddie har varit för "trött" att blogga. Och varför ska det vara ett bekymmer hela tiden för? Jag kanske borde infinna motivationen men den lägger jag mer på till studierna vilket är nog smart...
 
Vilken söndag vi hade igår eller hur? Solen sken, det var ganska småkyligt men det är typiskt hösten och de vackra höstfärgerna som syns överallt, ett tecken på att det är härliga tider. Det är egentligen nu som man ska ta det lugnt och njuta av naturen och miljön... Men det var också samtidigt en mycket konstig söndag.. 
 
Dagen spenderades hemma hela dagen men jag vart samtidigt informerad om mitt framtida möte med fritid & kulturnämnden nu på tisdag men problemet var att jag inte hade fått mina rapporter och avhandlingar via e-postklienterna och tro mig, jag har flera stycken och alla ska vara fungerade eftersom både min far och min bror bekräftade detta efter sökandet av mina rapporter. Egentligen för att vara riktigt ärlig så hade jag glömt bort att jag skulle få dem inskickade via mailen men det var dock inte bara problemet. Det andra var att jag hade även glömt datumet för det framtida mötet som nu är denna tisdag vilket jag var tvungen att fråga pappa om han kunde vidarebefodra dessa rapporter till min e-post... Men vänta lite nu.. Hur fick min far dessa rapporter? Det är där som mysteriet med e-posten börjar för mig... Vad jag har förstått så hade personen som hade uppgiften att skicka dessa rapporter till mig misslyckats med att skicka in rapporterna till min e-postklient. Och jag lovar, jag har markerat denna e-postadress så noga som fem gången tidigare till kommunen. Den finns även listad på kommunens hemsida så det BORDE egentligen inte vara några problem.. Men tydligen så förekommer det ibland problem och det måste man ta hand om så småningom men jag tycker själv att skicka e-post är det absolut självklara och enklaste sättet att skicka "brev" till en annan individ eller klient så jag tycker verkligen att det inte borde varit ett problem.. Pappa fick dessa rapporter istället eftersom personen i fråga hade tydligen kontaktat pappa två gånger eftersom jag var tydligen "okontaktbar". Det är det sekundära problemet, att jag är "okontaktbar." Jag fick ett samtal registrerat tidigare som jag kollade upp efter att det var ett kommunnummer från det lokala badhuset och eftersom jag dessutom var upptagen (jag var på toaletten och gjorde business) och kunde inte svara på samtalet. Jag trodde de hade ringt fel så jag gjorde ingenting mer åt det eftersom det är SÄLLAN jag får ett samtal från ett lokalt badhus.. Eller ja, det var så det numret verkade vara, registrerad till ett badhus... 
Foto: Mr. Vattenmelon
Men det var personen i fråga som hade ringt mig och ja, det gick ju inte så bra där heller så det sista alternativet var Eniro, att söka namn och nummer för personer och lyckligtvis var ju pappa "registrerad" där tydligen men jag då? Jodå, jag är registrerad på ett telefonnummer som är mitt då men adressen är ju ogiltig... Eller ja, den är ju helt fel. Och det andra namnet då? Jodå, det är min korrekta namn och adress fast UTAN TELEFONNUMMER. Nemen usch, kan någon fixa detta????? Det är ett problem som kan förekomma och jag vill inte att sådant förekommer igen eftersom jag blir då sur när teknologin, som ska vara avancerat, inte fungerar som det ska. 
 
Lyckligtvis fick jag mina rapporter till slut, extremt sent dock... Jag förstår inte hur man INTE kan skicka e-post till en annan e-postadress.. Och jag lovar, på universiteten och högskolor är de extremt noggranna med dessa informationer om att till exempel "skicka rapporterna till den korrekta e-postadressen, annars riskerar ni att inte bli godkända i kursen". Jag önskade man hade något liknande i detta fall. Så simpelt... 
 
Ha en fortsatt trevlig måndag förresten, kära läsare!! ^_^
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fakta: Eddiemans Fredagspub - Om Bloggen

Då var det dags för ett inlägg för denna fantastiska lördagsmorgon.  Och välkomna förresten till Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet... Det sena inlägget kan bara indikera på att Eddie (jag) varit alldeles för upptagen med.. Något eller inte hunnit med att blogga alls men det hoppas jag är förändrat ett tag nu i alla fall. Jag hoppas det.... Det känns som jag jämt säger det. 
 
Namnet på bloggen kan vara vilseledande eller kan tolkas "fel" eftersom detta inte alls har med "vilda fester" och partys.. Varför just använda det namnet på en blogg? Jag kan lugnt säga att denna blogg handlar inte om alkohol eller droger. Ibland kan det dock dyka upp vissa inlägg om just det men då är det antagligen mina åsikter kring alkohol och droger och varför det är skadligt för hälsan eller liknande. Nu när jag tänker efter så har jag varit "slarvig" med det ämnet och har skrivit säker minst två inlägg relaterade till alkohol eller droger. Anledningen till att jag tar upp det är också för att "några" bad mig att fylla i en enkät om jag bloggade om just alkohol och droger vilket jag förstås inte gjort. Borde jag? Isåfall vad ska jag prata om egentligen? Jag "borde" ha mycket kunskap omrking ämnet. Hm, efter noggrannare läsning och även "forskningsstudier" kring det ämnet så kan jag en hel del om ämnet men jag tänker inte prata om det för tillfället. Varför? Jag har som sagt inte tänkt på det men jag ska nog ta med mig några åsikter kring det, eftersom det är ett sådant stort problem som även folkhälsovetarna kallar det för "ökande problem" att det är värt att prata och diskutera om det. Men nog om det för tillfället... 
 
Bloggen skapades den 15 september 2008 och på den tiden hade man precis avslutat sommarlovet, haft en okej studentenupplevelse och var en av alla ungdomar som precis rekryterats till något som kallades, eller kallas fortfarande för arbetslös. Och sökningen för utbildning då var katastrofalt hemskt vilket ledde till att min familjs ekonomi spricker och det förekommer dagliga konflikter... Som nu tack och lov, fem år senare är på ett mycket bättre stadie och vi alla är nog ganska glada över att vi fortfarande lever och är friska. Det är väl viktigt att alla mår bra. Varför jag skapade bloggen? Ingen aning, när jag väl tänker efter började det som ett fritidsintresse när jag fortfarande hade mer tid till annat än studier så kunde jag blogga för det mesta om allt och ingenting. Och det har fyllts på gamska så mycket på fem år ska ni veta. Men det finns episoder i livet då man inte kan blogga och måste ägna sin tid åt annat och det är då som dessa så kallade luckor förekommer som ni kanske kan se i arkiven till höger här på bloggens hemsida. 
Bloggen skapades i samband med att dåvarande "bilddagboken" var en källa för att publicera bilder för att beskriva vad man gjort under dagen eller liknande och jag ville länka dessa två enheter tillsammans så att man kunde enkelt följa mitt liv genom text och bild... Förstås att jag bloggade om saker och ting då vilket gick mycket väl tills jag släppte bilddagboken helt när jag började använda Facebook vilket fungerar fortfarande som det ska än idag. Men det var så det började. Jag ska försöka sammanfatta det jag skrev nyss här till denna lilla "fras" från 2009: "Rent allmänt så handlar "Eddiemans Fredagspub" min blogg, om mitt liv. Om hur min vardag ser ut och vilka insatser, saker och problem som jag möter varje dag. 
Jag älskar min blogg och jag älskar att läsa mina egna inlägg förr eller senare, det är kul.
Idén med Eddiemans Fredagspub startades med hjälp av den sociala och interaktiva sidan:Bilddagboken där jag publicerade bilder för varje dag som gick och skrev en kommentar för varje bild och det blev som en rolig vana men eftersom jag älskar att skriva ned och komma ihåg så mycket efteråt så bestämde jag mig för att skapa en blogg med samma koncept, fast i textformat istället. Därför startade jag denna idé, detta projekt som jag kallar den så fint. "
 

Så gulligt att jag kallade då "att blogga" som ett projekt och som alla utav mina tidigare projekt blir de antagligen förglömda eller också en flopp men bloggen, ja, den lever vidare som ni ser och det är ju väldigt trevligt. 
 
Och så har vi olika kategorier förstås som jag kommer förmodligen att berätta mer om senare I DETALJ eftersom de också tydligen är vilseledande men här kommer jag snart med alla svaren. 
Och loggan då? Den traditionella loggan ovan är den som jag använt mig utav genom åren men tidigare så hade jag en röd bild på vad jag tror är ett discjockey set.

Och fråga mig inte vad "REMIX!" betyder för själv har jag absolut ingen aning och till min förskräckelse så är denna bild daterad 2005 vilket indikerar på att inte ens bloggen existerade då. Men... Tidigare hade jag en annan blogg som "Live" hade (som då hette MSN Spaces) där man kunde uppdatera sitt innehåll precis som denna blogg. 
Är det någon av er som känner igen detta? Om inte så är det självklart att jag förstår er att ni inte gör, för inte ens jag kommer ihåg något utav det, kanske designen men vad som skrevs här är allt historia idag eftersom jag vet att spaces gjorde någon form utav "merge" där de var tvungna att ta bort allt innehåll för att matcha med de nya inställningarna som då kom att heta Live. Det är något åt den stilen och jag kommer bara inte ihåg det så för er som vet mer om det, varsågod och skriv en kommentar så kan ni förstärka minnet samtidigt på mig... 
 
Idag är det denna logga som min bror skapade, officiellt för Eddiemans Fredagspub och är glad och nöjd med designen på loggan. Den känns så mäktig ut på något vis. 
 
Och med det så avrundar jag mitt inlägg om Eddiemans Fredagspub. Jag skulle gärna vilja skriva mer men det känns som om min hjärna är "tom" just nu och det som jag vill få fram är tyvärr bortträngt eller liknande men det kommer fler inlägg, oroa er inte. Ha en trevlig lördag önskar jag er.
 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Eddiemans Think-O-Visions

Det är dags att ännu att förklara vissa ord och begrepp som Eddie använder av sig dagligen eller vid "tal". Hejsan förresten och välkomna till Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet. Och vem är Eddie egentligen? Checka denna länk så får ni nog en presentation om vem som skriver och berättar "konstiga" eller "intressanta" blogginlägg. 
När Eddie (jag) brukar vandra omrking på stadens gator brukar jag tänka alldeles för mycket vilket kan nog vara en av de största förklaringarna till att jag varken ser omgivningen och oftast aldrig hälsar på de trevliga människorna som antagligen går förbi mig eller åker i deras bilar och "tutar" trotts att jag inte hör dem.. Japp, Eddie är på "trance-mode" brukar några säga och andra tror ju man är ignorant... Jag försöker inte vara ignorant men det är svårt att bara inte "gilla musik" för att utan musik finns ju ingen Eddie. Det är nog förklaringen, jag har musik i mina öron och jag kan inte bara gå ut och inte ha musik ute. Musik är ju mitt liv.. 
Men det var inte vad ordlistan ville ha idag... Det ordlistan snackade om var begreppet Think-O-Visions.
 
 
[Think-O-Visions]
Vad är då Think-O-Visions? Det är helt enkelt tankar om livet och hur det ser ut för en dag. Tänk dig att du går ut för en promenad och du ser ett område som påminner dig om dina unga dagar eller om det plötsligt förekommer en doft och den påminner dig om din favoritmat eller liknande. Detta fenomen om minnen som av någon känd faktor (som jag typiskt inte kan komma ihåg) triggas igång är vad jag kallar för Think-O-Visions. Förr handlade dock om att fly sina problem när man hade ekonomiska bekymmer och detta kan nog vara en av orsakerna till varför jag helt enkelt tänkte för mycket just för att fly undan problemen. Att fly undan sina problem är vanligt förekommande för dem flesta men för mig var detta år 2008 och 2009 som ett vanligt förekommande försvarsmekanism vilket ledde till att man fick sina relationer med bland annat mina föräldrar att falla för varje misslyckande över att förverkliga hans dröm. Men det där är förstås ett annat inlägg (som jag måste komma ihåg) eftersom det är just nu helt förändrade förhållanden och jag tackar verkligen mitt tålamod eftersom det tar tid för att förverkliga en dröm, speciellt när man är oberoende av andra (tyvärr) och oftast är ensam. 
 
Sådär, då var "mitt" andra begrepp färdigt och kan lätt överföras till "min ordlista". Vad brukar ni tänka på när ni är på promenader? Minns ni något fantastiskt eller liknande? 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Sammanfattning av sommaren 2013

Godmorgon kära läsare. 
Då var det dags för ännu ett inlägg och som jag brukade göra 2011 och 2012 så är det dags för 2013 sammanfattning av sommaren 2013. Det är ingen enkel uppgift att sammanfatta upplevelser, händelser och annat intressant från en sommar eftersom det brukar hända (oftast) negativa händelser och jag förstår helt enkelt inte varför det ska vara så. Somrarna brukar ju annars indikera att naturen kommer att göra miljön trevligare, man får sina lediga stunder att njuta och helt enkelt avstressa sig från allt elände som brukar komma genom månader av jobb eller studier. Därför är ju sommaren utmärkt genom att leverera "anti-stressorer" eftersom ledighet brukar ju leda till något positivt... Dock är det inte så för alla, tyvärr.. Andra tar över jobben och andra tvingas studera ännu mera, ja, det är helt enkelt olika för andra människor och en av dem är ju förstås jag, som vanligt då... Jag försökte njuta av sommaren 2013, vilket jag gjorde förstås men vad jag inte var redo för var de "konsekvenser" som brukar komma varenda förbannade sommar... Jag är inte ett stort fan av sommaren för att människan i sig förstör den och för att njuta av sommaren krävs det ju att man inte har bekymmer... 
 
Den 24 juni tidigare i år skrev jag just om hur just sommarupplevelserna brukade vara för mig i tidigare år och kan sammanfatta det hela med en utmärkt mening: ”jaha, nu måste jag försöka hitta ett sätt att överleva denna förbaskade sommar nu igen eftersom det alltid uppstår misär och pessimistiskt tänkande när man har problem ekonomiskt” - Eddie 2010. Nyckelordet för detta är just ekonomi. Ekonomin för min familj har aldrig varit bra och kommer fortsätta att vara dålig tills någon utav oss skaffar oss ett ordentligt jobb. En ordentlig utbildning har vi däremot skaffat oss och förbereder oss både mentalt och fysiskt på den dagen då vi tar våra examen, alltså både jag och min bror; som nyligen fick en utbildningsplats på Örebro universitet vilket är en mycket glädjande nyhet. 
 
Sommaren 2013 har inga speciella "events" förutom små händelser som bara jag upptäcker när man väl ser dem... Och tro mig, det är aldrig bra fynd.. Och nu menar vi inte äckliga fynd, utan snarare förändringar som kommer att vara så för framtiden. 
 
Den största och kanske viktigaste punkten för sommaren 2013 är att min bror flyttade in hos mig och bor nu här hos mig permanent eller tills vi hittar andra goda själ att leva och bo i men just nu bor han alltså här hemma hos mig vilket lett till att nya erfarenheter samt nya utmaningar applicerades automatiskt och jag får enkelt anpassa mig till de förändringar som kommer med denna förändring. Och tro mig, mycket utav det som hänt här kommer att tas upp på bloggen också. Problemet är ju som sagt att komma ihåg dem vilket inte är den största förmågan jag har, att komma ihåg för det är jag ju helt värdelös i... Och han har valt att flytta in hos mig av personliga själ och för det så tycker jag synd om honom för att han hade verkligen ingen aning om hur han kunde hantera sin dåvarande situation men det löste sig i slutändan och är glad för honom för att det gick så bra för honom i slutet av augusti med både boende och utbildningsplats. 
 
En sådan torsdag som idag, mörk och trist innebär ju "mysfaktor" för dem flesta.. För mig innebär det tvätt och städ så jag hoppas ni andra får en underbar torsdag. 
 
Godmorgon! 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fri vilja

Goddag och välkomna till Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet... Det sena inlägget kan bara indikera på att Eddie (jag) varit alldeles för upptagen med.. Något eller inte hunnit med att blogga alls men det hoppas jag är förändrat ett tag nu i alla fall. Jag hoppas det. 
 
Igår snackade vi om Karma och hur jag ser och definierar det men igår gick jag också på en föreläsning om just människans fria vilja på en Psykologilektion och vart verkligen förvånad hur de olika perspektiven inom psykologin ser på just människans fria vilja. Kan det därför varit på grund utav min lilla erfarenhet som jag har över ämnet filosofi som fick mig att få det betyg jag fick i gymnasiet, att jag inte kunde förklara människans fria vilja och tog en helt annan och löjlig förklaring till det? Jag har försökt att leta efter publiceringar, "records" och annan dokumentation kring detta ämne eftersom jag har tidigare pratat om det utan resultat så jag får helt enkelt skriva ihop en helt ny förklaring till det inträffade som hände just på Vasagymnasiet i Arboga mellan 2005 - 2008, och jag är ganska säker på att det var de sista åren eftersom vi då hade filosofi som en utav de "viktigaste" kurserna för att få in de viktiga poängen. 
I alla fall... 
 
 
Människans fria vilja har länge diskuterats om det verkligen stämmer och som jag tolkade det så beror det på helt enkelt på hur man ser det. Är den fria viljan baserad på sina egna tankar och val eller är den styrd av andra för att trigga igång en "effekt" utav det hela? Måste man agera genom att lyda från andra eller gör du dina egna handlingar själv? Styrs ditt beteende av andra faktorer såsom miljö eller arv? Det är så många frågor och som jag sade tidigare om psykologin så säger i alla fall dem flesta att de är skeptiska till människans fria vilja eftersom de oftast styrs av just faktorer från andra håll. Människans fria vilja "genomsyrar alla perspektiven" och menar att det antingen inte finns någon fri vilja, att det helt enkelt beror på för situation och att bara ett utav de psykologiska perspektiven som det humanistiska som tror på människans fria vilja. Och det är år 2013 och vi forstätter att tänka detta filosofikst.. Eller ja, det är ett filosofiskt tänkande.. 
 
Den "record" som jag snackade om tidigare handlar helt enkelt om just den kursen som handlade om filosofi på gymnasiet och eftersom jag ansåg (på den tiden) att läraren saknade kompetens så inser jag vid det här laget att jag själv saknade både kompetens och förståelse kring ämnet och ska därför inte kritisera det längre men jag vill gärna ta upp det igen eftersom jag inte hittar den artikel jag skrev om det på den här bloggen om filosofi. 
 
En tuff fråga om människan har en fri vilja... Jag vet som sagt inte, jag är för osäker..... 
Vad tycker ni?
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Karma

Godmorgon och välkomna till Eddiemans fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet. Det sena inlägget kan bara indikera på att Eddie (jag) varit alldeles för upptagen med.. Något eller inte hunnit med att blogga alls men det hoppas jag är förändrat ett tag nu i alla fall. Jag hoppas det. 
 
Det är dags att diskutera något som jag egebtligen skulle gjort för ca 6 månader sedan tillbaka när jag lovade ett par utav mina vänner i Västerås, att introducera min så kallade "ordlista" på det ordval jag använder dagligen eftersom de oftast inte förstår vad definitionen av orden betyder är det bäst för mig att beskriva det här på bloggen med en kort förklaring, något empiriskt observerat också kanske och sedan dra över en slutsats och det är precis vad jag tänkte göra här idag för er mina kära läsare. 
 
Ett ord jag väljer dagligen är "karma" och låter förmodligen främmande för de flesta men jag ska försöka förklara det för er. Enligt "The Free Dictionary by Farlex" definierar de karma som "Den totala effekten av en persons handlingar och beteenden under de olika faserna av personens existens, anses också fastställa personens öde." Vilket de förklarar absolut vad det innebär ur den buddhistiska tron. För att enkelt förklara; enligt mig och min definition utav just ordet "karma" är bundet med hur man agerar för att utveckla det beteende som man har lärt sig genom åren eller har det automatiskt applicerat för oss. Så finns det också handlingar som styr våra öden också eftersom vi är ju förstås fria människor och får antagligen göra precis vad som helst, förutsatt att du beter dig också såsom alla beter sig tillbaka för miljöns skull. Jag tror ni vet vad jag pratar om i detta fall, den fria viljan hos människorna är en sådan otrolig aspekt att psykologin går verkligen uppvärmd för mig just nu men det är alltid roligt att upptäcka saker som man ansåg förut som främmande. Återigen till karma-definitionen.. 
 
 
Människans beteende och handlingar kan ibland inte vara lika trevliga för andra människor.. Till exempel finns det människor som är aggressiva och våldsamma vilket förstör för många andra människor, inte nog med den miljö som människan befinner sig blir inte lika trevlig längre och man känner sig orolig eller liknande. Dessa människor med sådana beteenden kallar jag dem för att ha dålig eller "bad karma" vilket betyder att deras handlingar och beteende är tyvärr inte "goda" och de lever i den miljön som bara "onda" människor lever bäst i. Det unika med det hela är också detektionen av beteende och hanlingar. När en kompis visade mig ett kort på en klass från den tidigare skoltiden så kunde jag se vilka som "kunde" vara av en "ond natur" eller oturligt nog hamnat i en sådan situation att bara den onda karman befinner sig just vilket också skrämde mig samtidigt. Hur kunde jag detektera något sånt? Jag var bara tvungen att fråga min vän om just den personen hade "bad karma" vilket personen indikerade att det var precis fallet. Det är så otroligt att jag kunde se det, är det på grund det jag lärt mig från högskolan? Ingen aning men det är just sådana frågor jag gärna vill arbeta med efter min utbildning i så fall. Intressant eller hur? 
 
Nej, nu ska jag forstätta utveckla mitt minne eftersom den är absolut den hemska och önskar er kära läsare en underbar tisdag. 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Välkommen till min blogg!!

Goddag och välkomna till min blogg, Eddiemans Fredagspub. Det är dags för en presentation av både denna blogg och författaren så jag säger välkommen till dig som läsare som nyss besökt min blogg och jag hoppas du får en trevlig lässtund. Eller ja, jag hoppas du mår bra och att bloggen är en intressant blogg att läsa igenom. 
 
Denna blogg handlar mer eller mindre om mitt liv och hur livet runtomkring mig ser ut kommer fördmodligen handla om mina små miniprojekt som jag har i minnet liggandes skräpandes men jag vill göra något om det. Bloggen kommer också ha med diskussioner om eventuella problem, beteende, andra människor, vänner etc... Ja, bloggen kommer att handla om lite om allt egentligen ur min synvinkel, ur mitt perspektiv och hur livet verkligen ser ut för mig då som nu eftersom jag anser dock att jag har mycket att berätta men problemet har dock varit att jag varit för lat och inte "orkat" blogga på ett tag som ni nu kära läsare kan misstänka efter så många inlägg som gjorts redan tidigare. Det sista inlägget som gjordes på bloggen var den 22 juli, min pappas födelsedag också som bonus vilket jag undrar varför jag avslutade att blogga då. Men det har nog sina förklaringar och jag vet att jag inte kan ta upp det nu men jag kan ta upp det senare. Detta är en ny form utav introduktion till denna blogg och jag säger återigen till dig, kära läsare, välkommen. 
 
Då var bloggpresentationen färdig och dags för min presentation överhuvudtaget; mitt namn är Edison men mina vänner kallar mig för Eddie och därför blir det inofficellt att jag heter Eddie och det betyder att trotts att jag vill heta Eddie heter jag fortfarande Edison. Roligt eller hur? Knappast.. I alla fall, jag är 24 år och bor i Arboga vilket är en trevlig liten stad i Västmanlands län och är uppvuxen i Arboga också vilket är lika trevligt också, jag ska absolut inte klaga och trivs verkligen att bo här i denna lilla stad. 
 
Det får vara för denna gång och hoppas ni får som sagt, en trevlig stund här. 
 
MVH
//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0