Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

"Eddiemans Beatbox"

Detta är ett utdrag ur Fredagspub (Special) som skapades den 13 december 2008
Detta inlägg har inget med EDDIEMANS FREDAGSPUB/INFORMATION att göra.
Detta inlägg handlar om EDDIEMANS Karaktärer

"Eddiemans Beatbox"
Det kom som en lysande idé år 2004. Edison (jag) hade aldrig tidigare beatboxat eller framfört något på en scen, förutom en talangjakt och filmvisning tidigare, men utöver musiken har jag aldrig framfört något med det.
Det kom som en idé från Internet där Alexander, min bror, såg på en man som kunde göra otroligt häftiga ljud med munnen och min bror var så häpnad över den saken att han visade den filmen till mig. Och vi utövade det som nu kallas för Beatbox, varje dag tills en gång när det var en visning på Vasagymnasiets aula. Det var tydligen en föreställning och under pausen hade eleverna på något sätt en låtsats "talangjakt" och de pekade automatiskt mot mig att jag skulle utföra något häftigt.
Så jag gjorde det, jag gjorde några enkla Beatbox - teknik och eleverna var häpnade över detta. Först trodde de att det var en trubadur som hade spelning i aulan men vad dem såg var något helt annat; en person som utförde några häftiga ljud med munnen och utan instrument.
Sedan dess har både Eddieman (jag) och Alexander spelat ihop.
Ett tag började jag kalla mig för Eddiemans Beatbox tillsammans med Black Noise och eftersom det var första gången som vi gjorde detta så älskade publiken det vi gjorde.
Eddiemans Beatbox Live @ Arboga Karnevalen 2005
Eddiemans Beatbox och Black Noise gjorde scendebut hemma i Arboga år 2005 på Arboga Karnevalen tillsammans med dåvarande gruppen ALB [Arboga Latino Boys] och Anti Silence. REKORD PUBLIK nämndes och rubricerades i tidningarna minns jag.

Lite senare samma år ville också den Salvadoranska gruppen i Arboga (Föreningen El Salvador - Sverige) att jag och min bror skulle spela åt dem vilket vi gjorde och det gick återigen, bra för publiken älskade det.
Den lokala tidningen (Arboga Tidning) intervjuade oss också den dagen.


Däremot 2006 års karneval i Arboga blev det inte en sådan "rekord" publik som 2005. Vi fick en ganska dålig tid och publiken var för det mesta hemma eller gjorde något annat just en fredag. Däremot ALB gjorde scenintrång med deras rapp låtar och de fick enorm publik. Så den dagen gick det inte som planerat, fast vi gjorde det så bra den dagen minns jag.
Det var just vid det här läget som Black Noise (Alexander) hoppar av och slutar att beatboxa offentligt under en lång period.
 

Jag fortsatte som vanligt tills jag blev utbuad av mitt eget folk (Salvadoraner) under en spelning år 2007. Och det var då vid det läget som jag slutar beatboxa offentligt. Men satsade istället karriären med beatboxen i smyg. (bilden)
Och det är också här som "The death of Eddiemans Beatbox" äger rum.
Och det betyder också att det är färdigtsnackat för min del i detta inlägg som handlar om Eddiemans Beatbox

//Eddie.
 

//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0