Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Fakta: Vad är Human Beatboxing? (Del 1)

Tjenare och mycket välkomna till Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet. 
Jag hoppas ni alla har fått en underbar helg och njutit av den, så som jag gjort tillsammans med familjen. Med andra ord har det varit en sådan väldigt lugn helg med många diskussioner och snack och det är alltid bra att hålla sig uppdaterad med information. 
 
Just det, idag är det en sådan "viktigt" inlägg som måste publiceras eftersom det är nu, äntligen , som jag pratar och diskuterar kring ämnet Beatbox och hur den har påverkat mitt liv och intresse och denna del är bara historia kring beatboxandet och vad det är för något och delar utav informationen är tagna från sidan The Human Beatbox som själv är en mycket informationsrik källa för gamla såsom nya beatboxare och för de som vill öva upp denna unika musikgenre och vet amer kring det. Sedan är mycket utav den informationen också hämtad utifrån mina erfarenheter kring det och vad som "sagts" kring ämnet men måste dock påpeka att dessa erfarenheter kring ämnet Beatbox kommer så småningom i del två eftersom vi här tar upp allmän information och lite historia kring beatboxing. 
Foto: Human Beatbox logo (Original source; Human Beatbox Community)
Så vad är human beatboxing egentligen då? Sammanfattningsvis så är det helt enkelt att få fram unika ljudläten med sin egen röst, mun, läppar och tunga vilket även kan kombineras med andra riktiga instrument men själva framförandet av dessa ljud kommer direkt från munnen och rösten. Beatboxing betyder egentligen "trumlåda" eller "trummaskin" och som namnet indikerar är det helt enkelt att man gör trumläten med läpparna och det kan även handla om att "imitera" vissa andra ljud från till exempel gitarr och pianoläten genom munnen för att få det som om det vore en sång av något slag, något som kallas för vocal percussion = röstslagsverk (vokal) men huvudsaken kring detta är att man härmar ljuden från trummor och andra musikinstrument (humanbeatbox.com)
 
Eftersom beatboxing har en "suddig" historia enligt hemsidan, vilket indikerar på att det kom som ett konstverk och som hela tiden applicerats sakta men säkert hos de som utövar dem genom små uppträdanden och att det utövades också ute på gatorna i Amerika så är beatbox ursprungligen därifriån men har hela tiden bemästrats genom åren och blivit en konst. Kan man beatboxa så är det en form utav kultur, likadant som man utövar sång och musik idag. Beatboxandet är en genre som mixar sig in tillsammans med Hip-Hop och rap genren men som tidigare påpekats, även utövas i princip vilken genre som helst. Beatboxing fick sin publicitet i mitten av 80- talet men har nästan under hela 90- talet legat i dvala tills återigen beatboxing fick sin publicitet under 2000- talet och på Internet och hur den kulturen har nått till flera andra källor och publik.
 
Som sagt, detta är bara del ett utav denna lilla undersökning, eller vi kan kalla det för analys eftersom vi undersöker vad beatboxing är för något, mina erfarenheter kring det och "the aftermath" och varför jag avslutade det med mera. Men allt får dock inte plats så del ett är historia, vilket vi nu har avklarat. Nästa del är Eddies erfarenheter kring Beatboxing och hur allt började. 
 
Ha en fortsatt trevlig måndag! 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0