Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Ond eller god?

Jahaja. En onsdag. Dagarna går som dem ska... Tydligen. Vissa upplever det som att det går fort, andra som jag upplever det som att det ska gå i samma fart. Men när jag säger det har redan till exempel tre år gått redan och då kan vi snacka om att vara gammal... 
 
[Väderprognos]
Vädret har mestadels varit grått i Arboga. Grått och molnigt, typiskt vinter egentligen. Kanske hösten också? Förutom snön då för det finns fortfarande snö där ute i naturen vilket indikerar på att det fortfarande är vinter. Många börjar redan längta efter sommaren och värmen. Här önskade man ibland det kunde hålla sig ett tag i alla fall innan man hamnar i denna depressionsvärva som jämt uppstår när våren anländer. Tyvärr, känslan som uppstår när värmen och dagarna blir längre har alltid förknippats med frustration och ilska blandat med depressionstankar och sorg. 
 
[Ond eller god?]
Att jag tänker på detta är egentligen ingen stor nyhet för de personer som är med i den lokala spelföreningen i Arboga; The Odd One's. Detta med att vara god eller ond i ett spel eller liknande är en betydande men inte så stor faktor med tanke på vilka valmöjligheter det finns men vill man adaptera för att vara ond eller god måste man vara erfaren också och hur man vill som karaktär, vara i ett äventyrsspel eller annat. 
Snackar vi nu det verkliga livet går det inte att vara annat än god. Jag kan inte tänka mig att vara ond. Även om jag försökt drömma om det men jag har alltid misslyckats på grund av att jag är så USEL på att vara ond att jag gett upp med att ens försöka vara ond. Anledningarna har varit många men den största orsaken är just som jag nämnde nyss; jag är så dålig på att vara ond. 
Anledningen till att jag är så dålig på att vara ond är på grund av att jag aldrig gjort något som anses vara "dumt" eller "ont" i den bemärkelsen att det kan till exempel vara straffbart. Dumheter står jag egentligen inte ut med så varför ens försöka? Lev livet med positiva tankar (om det går) och undvik att göra något dumt som kan både skada dig och din omgivning. 
 
Har jag försökt att vara ond? Jag har testat men jag saknar erfarenhet. Antingen så blir jag upptäckt ganska så fort efter det att jag inlett processen med att vara just "ond". Detta upptäcktes ganska så fort när jag spelade ett spel med spelföreningen där ett kort som man blir tilldelad visar att man antingen är ond eller god. När jag fick upp kortet "ond" så försökte jag spela ond men vart ganska så blixtsnabbt upptäckt min "ondska". Irritationen dök dock upp när spelet var slut när några påpekade att jag var ond på grund av mina så "hektiska" rörelser som dök upp när jag fick upp kortet "ond". När jag fick reda på det ruinerades hela spelkänslan för mig helt och kände att jag behövde snabbt gå hem för att hela mina synder men när jag gjorde det bestämde sig gruppen för att gå hem och avsluta dagen också. Men att spelet var ruinerat på grund av att de visste att jag var ond, utan mitt vetskap förstås, gjorde att spelet helt enkelt inte var spelbart om det hade varit så att jag hade upptäckt det själv under spelets gång men för det är det helt omöjligt egentligen att veta det. Jag kände mig hopplös...
 
Så att vara ond har jag aldrig begripit mig in i egentligen och det är lika bra det eftersom jag avskyr när någon gör något som klassas sig att vara "ont". 
 
Att vara god är nog det bästa egentligen. jag känner mig trygg i min egen närhet. Det är helt enkelt en god känsla att vara god. 
 
Så gör inga dumheter bara. ;)
 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0