Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Du passar inte i keps, Eddie!

Tjenare och välkomna ska ni vara till Eddiemans Fredagspub. En blogg där jag, Eddie, berättar om mitt liv i princip med lite humoristiska inslag trotts att det jag berättar är 100% sanna. jag ljuger inte längre efter att ha tagit till mig alla mina hemska lögner under min uppväxt. Jag kan inte ljuga helt enkelt. Jag kan inte bara. Det går inte. Det är därför som många, speciellt från en speciell lokal förening i Arboga, sagt och uttryckt sig att jag, Eddie, ha ren usel pokerface. 
 
Tjenare!
Det är fredag idag. Det brukar normalt vara fyllda med fredagspubinlägg men jag känner att jag inte tänker summera veckorna längre. Det är inte min uppgift längre känns det som. Det är nog inge som är intresserade av vad jag gör om veckorna. Hahahaha. 
Jag skrattar åt mig själv lite hysteriskt eftersom många frågat mig detsamma. Eller?
 
Nej, det där var en ren lögn. Det är ingen som frågat mig det. Det är jag själv som frågar mig den frågan om vad jag gör om dagarna och svarar jag ingenting småljuger jag lite trotts det att jag är med i projekt och annat smått och gott som jag nämnde igår dock att det genererar ingen försörjning. 
 
Men herregud Eddie. Vart är jag på väg med detta egentligen? Är jag lite av en pessimist nu eller är det helt enkelt så att jag hatar livet?
Nej, jag hatar definitivt inte livet men jag har bara en extrem otur. Därför skriver jag på detta viset. Men nu över till huvudsaksfrågan. 
Foto: Eddie 2009

Jahaja. En ny och unik titel för en gångs skull! Jag var inte kreativ denna gång när jag funderade på ämne och titel. Detta är något som jag pratat om dels tidigare snack på min Twitter (@TheTharox) och dels också minnen som jag kommer ihåg lite sådär egentligen. Varför de dök upp vet jag inte men vi kanske får en liten uppfattning och kanske en förklaring lite längre fram... 
 
"Du passar inte i keps, Eddie!".
 
Vem har sagt detta till mig och varför och i vilket syfte? Och varför passar jag inte i keps? För att svara på några utav dessa frågor måste vi gå tillbaks i tiden, tillbaka till året 2009. Det hände mycket detta specifika årtal. Jag började intressera mig för politik, jag beatboxade, jag underhöll mycket med musiken och jag jobbade som lokalvårdare. Inte mycket så där egentligen men för mig var detta ganska mycket aktiviteter åtminstone. Tanken var ju att förgylla mina vardagar med något för att inte göra familjen besviken eller annat som får att tänka att; "du gör ingenting med ditt liv" mentaliteten. Det är lite som nu egentligen fast utan den där rädslan förstås. Och år 2009, då var jag 20 år gammal. Med andra ord, en ung kille med framtidsvisioner att bli någonting unikt och annat som får en att tänka att; jag är inte värdelös. Idag när man tänker efter så letar jag fortfarande efter vissa frågor när det gäller att existera. Eller ja, något åt det hållet i alla fall men vad jag vill komma till är att jag var ung! 
Jag hade mina framtidsvisioner men jag kunde fortfarande inte bestämma över mig själv som individ då jag på den tiden förstås, var väldigt oerfaren i många aspekter i livet (är det fortfarande, bli inte förvånade). Till exempel som jag nämnde igår angående min frisyr och hårstil. Det var mycket som jag inte fick till exempel ha på mig eller liknande för att då ansåg majoriteten att jag var ful. Och ja, vi snackar fortfarande om min familj. 
Det är många otydliga och onödiga normer och regler som om jag tänker på idag, får mig att spy egentligen. Vem i helvete kan liksom inte gilla en unik frisyr på sin egen son/dotter? Seriously? "Du ser ut som en älg" eller "du ser sjuk ut" får jag då till svars. 
 
Men vad har då detta med kepsen då? Det är i princip på samma nivå fast det tog en helt annan nivå samma årtal då; 2009. I maj 2009 så skulle jag hålla ett första maj-tal för SSU Arboga tillsammans med Socialdemokraterna i Arboga. 
Foto: På bilden ser man mig tydligt med den där vita "trademark" kepsen. 

Det var ett eventfyllt evenemang med mycket publik, äldre publik, men också några ungdomar och småbarn som lekte i parken. Och det var då mitt första tal någonsin för en publik och på offentlig plats och jag tyckte det var väldigt trevligt och fint tal jag höll i. Jag hade dessutom kepsen i högsta hugg när jag höll mitt tal och det kanske var ett av mina grymma misstag någonsin då alla som kontaktade mig efteråt gjorde en kommentar om min så kallade "approach" och keps om att "det inte passar när man håller tal". På ett sätt kan jag faktiskt hålla med om att det är ju ett tal man håller i och det är ju dessutom ett formellt evenemang men samtidigt måste ni förstå att jag kommer alltså från en bakgrund som på denna tid kan kort sammanfattas som en "kulturell" bakgrund. Detta betydde alltså att jag hela tiden, under denna tid, hade keps och andra kläder som symboliserade min stil då. Att säga då att jag inte passade i denna nya stil, kort för bara en dag och för ett tal, det kom som en chock för mig. Och inte nog med att det hela tiden kom folk och inte beundrade mig för mitt första tal någonsin. Det kom alltså folk hela tiden och kommenterade om att kepsen inte passade för detta evenemang. 
 
Till och med min familj höll med detta och jag kunde inte annat än bara att svälja all kritik och lägga min älskade vita keps någonstans i vinden och samla på sig damm och sedan gråta av förtvivlan för något som inte jag visste skulle vara så stort. 
Det var då som jag, efter denna hemska dag, valde att besluta att jag aldrig skulle ha på mig keps igen. 
Idag då? 
När jag har keps på mig så ser jag till att mitt hår inte är för långt för är det långt så passar jag tydligen inte i keps heller då för långt hår plus keps inte är lika med. Men vem som gjort denna konstiga och fundersamma matematik bör kanske ta sig en funderare. Jag vet inte varför det är så. Jag kan tydligen inte få ha en egen stil för då kommer familjen kalla mig för sjuk igen eller varför inte göra en fuling till genom att addera att jag ser ut som en förbannad älg. För det har jag redan sagt att jag inte alls begriper mig på. 
 
Godkväll! 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0