Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Socialistiskt Forum

Tjenare, det är Eddie igen.
Lördagen gick fort tycker jag, eftersom jag var på besök i Stockholm tillsammans med några veteraner, salvadoranska medlemmar och som vanligt var Rodrigo där med. Och vi hade med oss Manne som hade med sig sin fru vilket var mycket trevligt. Manne är ursprungligen från Stockholm och berättade för mig att han var född där, uppvuxen där och bodde där i 35 år tills han senare flyttade till en lugnare plats, nämligen Köping. Där bor han idag, mycket trevligt att få en liten guide i Stockholm.
Klart, han var bäst, han är expert på många saker. Frågar man honom om någonting har han genast ett svar och det roliga är ju att han är en mycket god kamrat att prata med.

Jovisst, Stockholm är en underbar men också stor stad! Inte så konstigt att det är Sveriges huvudstad dessutom, helt otroligt och Manne själv uttrycker sig; Staden bara växer och växer, snart ser man knappt några grön-områden längre och får mig att skratta vilt under hela resan, och det är sant, jag såg faktiskt att de bygger på nya områden.
Skyhöga byggnader är riktigt häftiga måste jag påpeka och att bo i hotell är helt underbart. Det påminner mig om när jag var i Spanien 2006, vi var där i ett lyxhotell och det var helt underbart, fantastisk syn också eftersom det var en skyhög hotell. Men det var inte hotell vi skulle diskutera om...

Vår destination var ABF-kontoret i Stockholm som dessutom är ett högskolecentrum [folkhögskola] och byggnaden, ja, den var enormt stort och befolkningen var hög när man anlände där vid 10.00 på lördagsmorgonen. De flesta utav alla seminarium hade börjat vilket ledde till att de flesta seminarium vi valde var fulla.
Men de flesta utav mina kamrater ville höra Olle Sahlströms egen vy om facket och information om hans nya bok "I skuggan av en storhetstid" där han berättar om Europas olika fackföreningar och hur de såg ut jämfört med de svenska.
Nästa seminarium var "Olof Palme-Älskad av många, Hatad som få" där Kjell Östberg presenterade sin egen biografi av Olof Palme - en kontroversiell socialdemokrat, så som de uttrycker sig.

Senare var det dags för den efterlängtade lunchen och vi letade efter en bra restaurang och jag fick syn på en spansk restaurang men när vi kom fram sade servicepersonalen där att de öppnade inte förrän klockan 14:00, och klockan var 13.05 när vi anlände. Han sade även att de hade öppet bara för att de serverade "kallmat" vilket kändes inte gott och rätt att få i sig kall mat. Manne sade även att han föredrar varmmat istället för kall så vi lämnade restaurangen och letade vidare till Jensens Bøfhus som hade goda rätter. Där åt vi alla god mat som dämpade hungern för många timmar innan vi åter befann oss vid ABF huset igen.
Vi alla var intresserade förståss att träffa María Mirtala López från El Salvador, [FMLN stöd] som skulle presentera sin vy om El Salvadors framtid och påpekade också om valobservatörernas jobb och annat som skulle vara tillgodo för El Salvadors framtid och för att FMLN-partiet ska ta ledningen efter en mycket lång högerextremistisk politik i EL Salvador med partiet ARENA vid spetsen.
Men tyvärr måste jag åter reflektera tillbaka till det som jag nämnt tidigare, Spanska, var språket som RESOCAL [Nätverket för Solidaritet med Latinamerika] talade på. Och jag försökte att hänga med och förstod hela 95% av vad de sade. Men ibland hörde man vissa slangord som jag inte begrep men hursomhelst, en förändring för El Salvador, de vill jag och många andra också men risk att det blir valfusk igen är mycket stor, med tanke på att nästan hela de fattiga folket-områden i El Salvador kan varken läsa eller skriva, så de blir "lurade" eller erbjudna av falska personer som tror sig vara politiska ledare, där de lovar att ge pengar till alla de fattiga om bara de röstar för till exempel högerintresserad politik. Man blir lurad helt enkelt men dessa vet ju inte det, därför skickas det valobservatörer, men javisst, det finns en risk.
Rodrigo nämnde en gång att man hade skickat valobervatörer, några utav dessa politiska ledare hade blivit mördade antagligen av gäng-medlemmar och tyvärr präglas några utav El Salvadors gator, av både maffia och gängmedlemmar.

Efter det var det slut på de flesta seminarium, klockan var då 17:30.
Efter en mycket lång diskussion angående nattfotbollen i Uppsala, bestämde vi att åka hem eftersom många var ganska trötta efter att ha besökt olika seminarium på en hel dag.
Och vi anlände åter till kära Arboga 21:34.

Ett mycket långt inlägg det blev nu, och jag hoppas att ni gillar att läsa.
Ni kan naturligtvis fråga mig om något men fråga mig inte om vart jag till exempel är någonstans, för det står säkert här i denna blogg om vart jag befinner mig. Tack för visat intresse.

//Eddie
Följ min blogg med bloggkoll
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0