Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Ingen gör som en Ingenjör

[Offtopic]
"Ingen gör som en Ingenjör" är en karaktär i "Eddiemans Book of Knowledge". 
Den alltid skojsamme men också dryga Ingenjören från den lokala företaget "EMA", gjorde sin debut i kunskapsboken direkt efter det att ha stolt presenterat sig själv som en "stolt ingenjör som gjort sitt och bara väntar på pensionen". 
Med dryg så menar man att trotts att personen alltid var skojsam, var han opassande men på ett mycket dåligt sätt. Så dåligt faktiskt att ingen gillade hans närhet, trotts att han själv inte visste om sin personlighet. 
Personen skojade med arbetskamrater på ett sådant sätt att det var opassande, ingen gillade hans humor och den sortens humor var också oftast kritisk. 
När hans tid var ute för företaget och att han gjorde sin tjänst så fick man veta från de organisatoriska områdena att  man faktiskt jublade över hans avslutande av sin tjänst på grund av att man inte ville se Ingenjören längre´och det på grund av det som vi tidigare nämnde om, attityden. En konstig karaktär för att vara med i kunskapsboken men det var på grund av den titeln som ingenjören fick efter det att ha presenterat sig själv som; en unik ingenjör som gör något (eller inte) som en ingenjör. 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Hårproblematik...

Hej. 
En sak jag funderat på väldigt länge är den negativa faktor som uppstår jämt när jag har långt och krulligt hår. 
Okej... Kanske en liten sak att fundera på kanske ni tycker men nej... Det har varit en av mina absolut värsta "problem" som präglat mig i så många år och jag tycker det borde få ett slut... 
Det började förstås i dem yngre dagarna när mina föräldrar ansåg att "kort" hår alltid var "snyggare" eller "finare" att ha.
Min teori till varför de ansåg att kort hår var finare, i alla fall enligt min fars sida, är att de själva har haft långt eller lockigt hår under deras yngre dagar och vill absolut inte att deras barn ser likadana ut eller använder sig utav den gamla stilen. De vill att sina barn ser utåtriktade ut, attraktiva och framgångsrika. Jag håller med om att man ska ha ett framgångsrikt liv men det kolliderar hela tiden med vissa sociala interaktioner, varje dag, andra problem dyker upp och i detta fall, även utseende spelar roll för att försöka "frambringa" ett framgångsrikt liv. Jag tänker specifikt på vissa arbetsplatser där arbetsgivaren vill att man ska vara formellt klädda och se attraktiv ut för att få jobbet. Jag minns att även Arbetsförmedlingen har sagt och informerat om detta, speciellt på kontorsjobb gäller detta. Men nu snackar vi inte om att skaffa sig ett formellt jobb. Vi snackar om mitt hår och hur "fult" det ser ut när jag har lockigt och tjockt hår, speciellt för min familj. Min far hatar det vet jag. Han blir alltid så sur och visar elakt beteende mot mig när jag har lockigt och tjockt hår. Mina syskon gör alltid narr av mig när jag har det och skriker skällsord. (förekommer dock sällan men det händer).
 
Det är därför jag alltid brukar dölja mitt hår/huvud med en mössa, keps eller annan huvudbonad bara för att undvika att konflikter uppstår mellan mig och vissa personer i min närvaro. Det är dock tråkigt med tanke på att hår, egentligen, inte borde vara ett problem som förstör familjerelationer men det har gjort det, jag känner det ibland och därför är det en befrielse när jag "rakar skallen" och det är ibland också en underbar känsla.
Det finns dock för många fördelar med kort hår, som jag nämnde tidigare om de formella kraven inom arbetsmarknaden eller yrken som kräver formella aspekter. Men också för attraktivitetens skull och så vidare...
Hår borde egentligen inte vara ett sådant stort problem men det är det tyvärr, i alla fall enligt mig, för tjockt och krulligt hår accepteras tyvärr av ingen.
Så kanske det inte var i grundskolan men ju äldre man blev blev hårproblematiken bara större och större, på grund av mitt tjocka, lockiga och krulliga hårstil.
 
//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Förtydligande.

Ville bara förtydliga från det förra inlägget att det var sex breda frågor och inga mer eller mindre. Lite otydligt i texten och ber om ursäkt för det! //Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Tentamens besvikelse

I torsdags skrev jag en av de absolut sämsta tentamen som jag någonsin sett och upplevt (skrivit). Jag berättade lite grann om det i fredagsinlägget om det och här kommer då lite mer fördjupat i mina tankar...
Först av allt, det var en ganska så "liten" tentamen och med "liten" så menar jag alltså att det var sex extremt breda frågor som handlade i princip om Hälsofrämjande arbete, teorier och modeller, arbetsmiljö och stödjande miljöer. Lite så exotiska begrepp men det var åtminstone fyra av de fem frågorna som handlade om hälsofrämjande arbete och stödjande miljöer. En fråga var bara enbart om en viss sorts psykologisk teorimodell och en annan med frågor om stressmodeller, ni vet, the basic ones. Problemet var dock att det som jag hade pluggat med kom absolut inte med i frågorna.. De flesta frågorna visste man dock redan på grund av min arbetslivserfarenhet tagen från de arbetsmarknadspolitiska programmen från tidigare erfarenheter med Arbetsförmedlingen, jobbcoacherna och arbetsmarknadsenheten i Arboga, speciellt frågorna om arbetsmiljöer. Och de andra från Psykologin från Gymnasietiden och tidigare erfarenheter med Folkhälsovetenskap från förra året. Resten då? Jag var faktiskt nära på att protestera och dra mig ifrån tentamenssalen men gjorde inte det på grund av de konsekvenser som kan uppstå. Jag besvarade frågorna så gott jag kunde... Så besviken har jag dock aldrig varit efter det att en tentamen skrivits färdigt... Jag hade hoppats på frågor rörande det som stod i de lärandemålen. Visst, det kanske var det men jag kände dock att det jag läste på var helt fel saker.... Dessutom var det en fråga specifikt från ett tidigare obligatorisk seminarium... Men jag antar att det vi läser just nu handlar om dessa begrepp och teorier vilket jag är mycket dålig på att komma ihåg, precis när det gäller att komma ihåg matematiska begrepp och siffror och ni vet redan hur dålig jag är på matematik...
 
En funderare bara... Brukar ju annars fundera... Ofta...
 
//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [22 feb]

Jaha, då är det så att det är ytterligare en fredag och då är det Eddiemans Fredagspub!
Hm, inte så värst entusiastisk längre eller hur? Det är ju det där med greppet om att blogga som får verkligen det att glöda men det glödet har verkligen försvunnit ur mig sedan jag började högskolan ska ni veta. 
 
[Väderprognos]
Går det att säga varma minusgrader? Jag säger det i alla fall, dagens fredag har varit molnigt, extremt halkigt om vägarna och riktig mystemperatur att verkligen avnjuta för er som gillar kylan, som jag. 


[Veckan]
Så vad har egentligen hänt i Eddie's värld denna vecka då? Plugg har stått på agendan hela veckan med två tentamen, en dock som avslutades i tisdags för mig och en som verkligen var en tentamen att fundera över verkligen. Jag vart besviken med tanke på att det som jag intresserade av mig och som jag la extra krut i, kom inte alls med på frågorna och jag tvingades till att vara kreativ på åtminstone två utav frågorna som angavs i torsdags, totalt var det sex frågor. Men blir jag förvånad? Absolut inte, jag visste att på något sätt skulle de dra in åtminstone en eller två frågor om något helt annat som belystes under en specifik lektion. I detta fall så var det alla frågor i just den tentamen. 
Jag klagar dock inte på kursen som jag läser just nu, det är en av mina favoriter just nu, efter den globala hälso-kursen som avslutades lite efter januarimånad. Det är precis sådana frågor som jag skulle vilja arbeta med, ett hälofrämjande arbete och arbetsmiljö samtidigt som man har den globala folkhälsan bakom sig och lite utav folkhälsopolitiken bredvid sig tack vare kunskap och politik som belyser vissa vardagar för mig.
Höjdpunkten med att vara politiker är att man får skaka hand med de kända politikerna, som igår när jag fick skaka hand med en känd Folkpartist i Arboga och det gjorde mig tillfredsställd i några minuter faktiskt.
Men mer om politik och annat kring det i ett annat inlägg.

Veckan har dock varit mycket lugnt, inga konstigheter när jag promenerar längs gatorna förutom att det är så himla halt och fyllt med is på vägar och gator. Det värsta jag vet är att halka. Jag förstår inte varför jag halkar så himla mycket i alla fall, jag har ju för guds skull vinterskor... Och det räcker inte heller genom att äga ett par dyra vinterskor som inte hjälper mot halkan när jag ser en annan person gå förbi min svaga och långsamma gångsstil där jag upptäcker att personen äger ett pas sommarskor och går med dem ute i snön. Jag förstår inte logiken i det hela. Är det på grund av att jag aldrig gått på hal is eller "åkt" skridskor? 
Ingen aning, det är mig en funderar det där egentligen och skridskor-frågan är i sig, också en historia bakom som jag tänker ta en annan gång, då man fortfarande gick i grundskolan och agerade "loco" och "inte hade en hjärna". Jag vill inte minnas, se igen eller höra om min barndom, verkligen inte... 
 
Ett kort fredagspubinlägg. Ni vet hur det är, Eddie hälsar dock alla en trevlig helg och var försiktiga. 
 
//Eddie
 
 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Ytterligare försenade inlägg...

Jaha, då var man här igen... Jag sa tidigare i ett inlägg att jag "lovade" att det skulle komma frekventa inlägg där ni också skulle vara uppdaterade om Eddies kära liv. Men jag misslyckades igen... Jag undrar hur många gånger till jag kommer att misslyckas genom att uppdatera denna blogg? Det är ändå något så simpelt som att skriva ett inlägg utifrån sina aspekter kring livet och kreativitet. Jösses...

(Foto: När Eddie fortfarande var "spelberoende".)
Varför dessa förseningar och dåligt uppdaterande? Skolan förstås... Skolan tar nästan all min tid och kraft samtidigt som den också slukar upp orken att fortsätta göra någonting efter att man studerat in alla dessa "mjukvaror" som vi ständigt får in oss i våra hårddiskar (hjärnor).
Vädret kanske har en viss påverkan i det hela och hur vägförhållandena ser ut för varje dag som kommer är också en ganska så betydande faktor när det gäller att "hålla energin uppe". För att: vad vi än gör så konsumerar vi energi och för att återfå den energin sover vi för att återställa oss samtidigt som en helande process startas och aktiveras i kroppen när man ligger och sover. För att, den bästa medicinen (efter skrattet) enligt mig är den egenskapen, den förmågan att få kunna sova och bli helt återställd efter en tuff dag på arbetsplatsen, skolan eller en annan sorts arena... För att återgå till de vägförhållanden som jag nämnde tidigare betyder det att för att mobilisera sig från en punkt till en annan punkt förbrukar man energi.
Detta kanske inte är krävande för människor som åker bil eller har tillgång till bil men punkten i det hela ligger i att; förbrukning utav min energi går relativt högt att studera, till att mobilisera och socialisera sig med folk runt omkring sig i samhället. Det är bra, det är bara synd att den sortens förbrukning av energin idag som jag har är mycket hemsk och i dåligt skick att det kanske är dags att tänka på något mycket, så att säga, friskare faktorer kanske? Trotts att jag går en utbildning där det handlar om att främja människors hälsa och hälsopromotion och att jag ständigt ser, lyssnar och hör hur människorna engagerar sig i idrottsaktiviteter, gym och hälsoaktiviteter, ser jag fortfarande mitt liv som det var förut ungefär; ensamt, lugnt men också krävande men jag har roligt och det är väl det som håller mig igång om dagarna. Glad, nöjd och optimistisk person har jag beskrivit mig själv som sådan och det är jag väldigt stolt över.

Och angående det som jag nämnde om människor som har bil eller har tillgång till bil; vore det inte lyckligt att man samåkte med någon eller några till respektive arbetsplatser, skolor etc för att dels, spara på sina egna kostnader, miljömässiga faktorer och det sociala umgänget? Det finns men dock i mycket små mängder och den enkla anledningen till att det är så enligt mina spekulationer och teorier är att det skulle få myndigheterna och arbetsplatserna att se rött ut om man inte själv ägde både körkortet och bil vilket de strävar efter att du har numera vilket även krockar med det så kallade "mobiliseringen" utav människor idag.
Men vi människor strävar ju efter kunskap varje dag så jag antar att mina frågor och funderingar kring detta ämne är så att säga, lite "skumt" men det är som sagt bara mina funderingar och reflektioner hur jag ser på livet idag.
 
God morgon!
//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Äntligen februari

Då har äntligen februarimånad anlänt... Inte så snabbt och inte heller för långsamt men jag säger välkommen i alla fall eftersom det är ändå månaden som brukar kallas för den "riktiga" vintermånaden av många riktiga orsaker faktiskt och den största är att det brukar vara iskallt. Men samtidigt tittar jag det som en stor sorg med tanke på att våren är verkligen på framfarten vilket betyder för mig i alla fall; pest, allergier och återfödelse av levande organismer.

Ursäkta också för de sena inläggen men jag har verkligen inte varit på topp när det gäller att blogga, trotts att jag tycker det är roligt att dela åsikter med er läsare, men det har hänt så mycket att Eddie tappat kontrollen utöver de flesta aktiviteter som händer/hänt.
Skolan? Njae, just nu tar den inte lika mycket tid som i höstas men att det går bra, japp, det kan ni faktiskt tro... Trotts att jag haft det tufft en viss period men jag klarade mig, i alla fall just nu. Men det kommer tuffa tider... Som jag verkligen längtar... Njae...

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0