Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Halloween's just around the corner

Det känns att det är kallt ute och det är väldigt mörkt. Man önskade ibland att man hade några blinkande ljus i den formen att de reagerar på när något paranormalt är i närheten. Sådant har man oftast sett i några allmänna skräckfilmer vilket jag säger allmänt eftersom ni som redan vet och känner mig oftast säger att "jag aldrig" i den formen denna gång menar att jag inte alls kollar eller har koll på några skräckfilmer. Visst är det härligt ibland att inte ha en susning på vad det finns för filmer eller liknande i världen? Undrar om jag är verkligen så ignorant som jag är... 
 
Förresten, välkomna ska ni vara till Eddiemans Fredagspub, bloggen som handlar i princip om mitt liv och hur jag ser den... Och temat idag är som rubriken och bilden ovan illustrerar, att alla helgons dagen den första november är nära och vi får heller inte glömma halloween som är den 31 oktober. Jag undrar om jag ska vara med i år, jag är i alla fall redo när det gäller att gå ut i vimlet och se allmänt "skojig" eller "skrämmande" ut. Utstyrseln bestämmer tiden och hur individer reagerar är helt enkelt deras uppfattning och beslutsamhet som avgör. 
 
Det är sällan jag firar dessa unika dagar av den enkla anledningen att jag aldrig har (märk av aldrig igen) mycket tid över och när det väl är dags så brukar det oftast finnas hinder och andra blockeringar i vägen vilket jag måste avgöra ibland om jag ska göra något eller inte. Så var det i alla fall förra veckan när jag lovade några att vara med på en kväll och ha kul men jag var tvungen att vänta på min bror som av konstiga och okända orsaker "råkade" glömma sina hemnycklar hemma vilket gjorde så att jag var tvungen att vänta på hans hemkomst och öppna huvuddörren när han skulle hem. Därför kom jag inte på den dagen... Därför... Vilken hemsk förklaring eller hur? Jag vet... Det är mycket som hindrar mig... Men jag hoppas inget hindrar mig i år. Verkligen inte. 
 
Vad ska ni göra under halloween? 
 
Eddie undrar... 
 
^_^
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Eddiemans Fredagspub [17 oktober]

Hejsan och mycket välkomna ska ni vara till Eddiemans Fredagspub, bloggen där jag, Eddie, ebrättar helt enkelt om min vardag och hur jag ser på den. Och det är ytterligare en fredag idag vilket betyder att det är EDDIEMANS FREDAGSPUB!
[Väderprognos]
Dagens fredag har bestått mestadels utav en glad höstsol kombinerat med kyla men annars har det varit uppehåll vilket indikerar på att höstvädret nu verkligen är på allvar och vi rullar in mot mörka tider och med det så menar vi antagligen att det börjar bli mörkt ute och inte något helt annat. 
 
[Eddiemans Fredagspub]
Ett klassiskt Eddiemans Fredagspub-inlägg på bloggen innehåller mycket över mina vyer kring mina dagar och summerar den också klassiskt via dessa inlägg men jag har tittat tillbaka till de flesta inläggen gjorda mellan 2008 - 2012 och dessa inlägg innehåller mycket... Klagomål? 
 
Jag måste ha varit extremt arg med tanke på att dessa inlägg innehåller mycket klagomål. Majoriteten utav klagomålen innehåller det som jag pratat ständigt om i bloggen och det är ekonomin och hur mörk den jämt och ständigt varit med tanke på att jag inte haft tur när det gäller att infinna en ekonomisk balans. Mycket otur, orättvisa och extremt höga krav har legat bakom denna ganska så tragiska upplevelse och vi får heller inte glömma bakgrunden också, den fattiga naturen som jag kallar den innebär helt enkelt att ingen av oss i familjen har haft den där turen att slippa vara orolig över ekonomin. 
Så om ni läser mina gamla inlägg idag, 2014, så ber jag först om ursäkt för att inte ha försökt uttala mig i termer så att ni människor förstår hur svårt det varit att försöka komma upp till toppen av till exempel en karriär som jag idag ser, inte existerar heller med tanke på hur situationen ser ut idag. jag är inte nöjd men jag var definitivt inte nöjd då så ni får verkligen ursäkta språkbruket också. 
 
Vad jag försöker säga till er är att försöka förklara för er hur det varit svårt med livet när ekonomin aldrig har varit under balans. 
 
[Veckan]
Hur har veckan varit Eddie? Jag vet inte, som alla andra skulle jag nog ha svarat och det har den faktiskt. Plugg, spel, musik och andra fritidsintressen, lite som det gamla vanliga med andra ord. Lite för tråkigt inte sant? Nja, det är precis det så det ska vara egentligen och jag verkar inte klaga på det heller så varför börja argumentera om något sånt nu? Det är jag som gör det så jag ber om ursäkt... Igen... 
 
Ni har också fått några inlägg i veckan som är egentligen undersökningar på olika ämnen som intresserar mig och det som hänt men som jag beskriver i detalj. 
 
Hmm, ett ganska kort inlägg vart det i alla fall.. 
Det är väl bra det istället för att ni får en himla massa tjocka texter av mig. 
 
Jag hoppas ni får en trevlig och skön fredag så syns vi nog förhoppningsvis därute. 
 
Tjing! 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Vad gör du på din fritid, Eddie? [DEL 2]

Det är otroligt hur mycket jag missat genom mina år. Det har varit plågsamt att berätta för många hur jag känner när jag till exempel aldrig gjort något som mina vänner ser som något som man "måste" ha gjort någon gång i sitt liv. Hejsan förresten och välkomna till Eddiemans Fredagspub, bloggen där Eddie, jag, berättar om min vardag och hur jag ser på världen. 
 
Jag har tidigare skrivit om detta fenomen där jag berättar om detta. Kanske lite vagt med tanke på att det är ett ganska litet inlägg om man jämför med mina inlägg idag. Men vad har det med den saken att göra just nu?  Poängen med det hela är att det ibland kan vara ett diskussionsämne i sig där jag har svårt att berätta för personer om mina intressen. 
Jag har dessutom i ett annat inlägg i bloggen pratat om mina fritidsintressen vilket är ett annat ämne för sig eftersom jag haft svårt att samtala om vad jag egentligen gör på min fritid vilket jag kommer förmodligen att berätta om i ett framtida inlägg i bloggen och ja, den kommer. 
 
[Vad Gör Du På Fritiden, Eddie?]
Jag har besvarat denna fråga tidigare men för mig idag känns det som att det fortfarande är otydligt för många och jag kan nog återigen besvara den frågan och jag ska försöka vara så tydlig som möjligt det går. 
Enligt mitt inlägg från förra året så berättar jag om hur mycket jag har ljugit för många om mina intressen eftersom jag kände en viss oro för att mina dagens fritidsintressen krockar med mina vänners intressen och då talar jag om mina tidigare erfarenheter kring det. Vad jag försöker påpeka här att när jag får den frågan så är jag orolig på hur mina vänner eller bekanta reagerar på mitt svar. Därför har jag varit försiktig fast på ett helt fel sätt och ljugit om mina intressen gång på gång och jag gjorde det som sagt på grund av den rädslan för hur personer reagerar: "Gud, vilken fjant du är då..." eller liknande. 
Foto: Den gamla bandspelaren
Jag är orolig som sagt på hur man tolkar en och det som jag försöker beskriva i mitt inlägg från förra året var också detta med hur min barndom har sett ut genom åren och hur jag spenderade min tid där. 
Det är sant att jag spenderade mestadels utav min tid genom olika bandinspelningar som jag gjorde för mig själv där jag hade mina egna talkshows. Bilden ovan föreställer just den bandspelare som jag använde om ungdomsdagarna där jag spelade in mängder med onödigheter eller annat trams som jag på den tiden tyckte det var fantastiskt att spara dessa för att man sedan skulle lyssna på dem när man till exempel städade rummet eller helt enkelt för att njuta av min skapelse och intresse. Hur ser det ut idag? Det intresset finns i mitt hjärta och en framtida talkshow eller podcast skulle kunna ersätta eller föreviga mitt intresse för att prata om olika ämnen vare det sig är för sig själv eller för befolkningen. 
Foto: Eddie @ Vasagymnasiet [2005]
Det som kommer att vara det mindre roliga i det hela är det faktum om att jag inte läste böcker i min ungdom. Det som också kommer vara det stora problemet är att jag dessutom sällan tittade på filmer i min ungdom vilket förklarar i varför jag är som jag är idag; ett stort frågetecken när det gäller rekommendationer av till exempel framtida böcker eller filmer. Jag har hela tiden sagt såhär och jag tror mina vänner hört det också i många sammanhang: "jag hatar att titta på filmer". Det är så fruktansvärt pinsamt och ångesten bara växer sig fram som ett tjockt lager i hjärnan efter att ha sagt det eller liknande om jag aldrig gjort något som många ser det som självklart. Det är problemet idag, jag känner en sådan avsky mot mig själv för detta och känner mig så oerhört tråkig och värdelös och det är inte så konstigt att man då har depressionstankar i huvudet när detta dyker upp. Varför läste jag aldrig böcker? Varför såg jag inte så mycket på filmer? Vad var det som egentligen hände? 
Foto: En klasskamrat läste böcker hela tiden. Jag önskade jag kunde gjort samma sak... [2005]
 
Ignoransen? Spelar den roll här också? Det kan delvist stämma in med tanke på att jag under mina ungdomsdagar inte sysslade med detta och jag kanske har sagt det till någon om det att; jag gillar inte att göra det. Men detta är som sagt påståenden för tillfället och jag kan inte bekräfta detta men om någon kunde göra det åt mig vore det snällt om jag fick reda på det. Problemet infinner sig också hos mina föräldrar och hur jag vart uppfostrad. De läste aldrig böcker och de såg inte på filmer. Jag adapterade deras livsstil och gjorde det till min egen och vart den som jag är idag, helt blind om olika filmer och böcker som många människor känner idag en stor passion och jag beundrar verkligen alla som har gjort det och som fortsätter att läsa böcker idag. Och som bonus så finns det också böcker på andra språk. 
Foto: Eddie läser en bok! @ Vasagymnasiet [2008]
Det är så man har utvecklat sina intressen och jag har tyvärr inte utvecklat det så som jag skulle ha gjort i min ungdom. Om jag fick chansen att läsa igenom mig böcker idag så skulle jag väldigt gärna göra det. Men för att göra det kräver också mycket tid. Men de böcker jag läser nu är studentlitteratur vilket inte i sig är samma sak men jag måste utveckla ännu mer när det gäller intressena. Men jag har mina andra intressen också. Mer om dessa intressen får ni i ett annat inlägg. 
 
Ha en fortsatt trevlig kväll/dag! 
 
/Eddie
 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Saknaden

Den är ibland enorm. 
Min hobby som beatboxare tog slut i samband med att min astma förvärrades 2009. 
 
Jag lade dessutom tid att skapa 4 olika artiklar angående mitt beatboxande. 
 
Det är värt att läsa dem igen. Jag länkar er gärna dem om ni vill. 
 
Kort inlägg idag. Lider av det som många kallar för "bloggtorka". Inget dyker upp i huvudet så det ni får idag är helt enkelt minnen eller tillbakablickar. 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Eddie analyserar: Den tidigare oriktiga fakta om skoltiden

Hej.
Efter att åtminstone försökt att leta efter en ganska så sorglig bild på antingen mig eller i min omgivning så hittar jag inte det på bild utan mer som en ren och ganska så hårda texter som jag troligen har skrivit under när jag seriöst, haft något som jag verkligen inte har tyckt om eller liknande. 
 
Varför göra denna analys? Eftersom jag satt och läste igenom mina gamla inlägg på just denna blogg samt många utav de utkasten som finns i det gamla arkivet här och ser till min förvåning att det är verkligen texter som jag idag aldrig skulle publicera. Inte med sådan text och inte med en sådant brutalt "hat" mot omvärlden som jag hade då.
 
Tänk hur språkbruket ändrat sig med tiden. Det är verkligen fantastiskt. Men det som inte är det är ju som sagt dessa texter. Jag läser det med lite sorg och med lite ilska samtidigt eftersom mycket ur just min situation idag och då är ganska lika förutom det att jag idag försöker göra något som jag verkligen gillar. Då hade jag kanske inte mycket till alternativ och val samt som vi diskuterade igår; kompetens och utbildning eftersom kraven idag till att åtminstone få någo idag kräver ett brett kontaktnät, kompetens och utbildning. 
Foto: Fundersam Eddie

Jag kan åtminstone kopiera det som jag tyckte absolut var knäckande och sorgligt att läsa som var också huvudpunkten med den texten, inte så konstigt att jag inte publicerade men innan vi gör det så tänkte jag bara säga att inlägget i sig är färdigskriven. Det var bara för mig (då) att publicera inlägget och inte (kanske) få respons från just det inlägget eftersom bloggen under 2011 (inte säkert) var lika tillfredsställande att läsa som den kanske är idag. Jag vet inte men jag tror det är en stor skala som gillar mina inlägg idag vilket är alltid positivt. Men observera, detta är en textrad som jag skrev 2011 en varm sommardag i juni. 
 
"...Som sagt, jag hade ingenting med dem att göra egentligen, bara under skoltiden där vi umgicks nästan varje dag, dock bara under skoltiden... Utanför gjorde vi for gods sake, inte det... Varför? Ingen aning, jag visste dock att jag inte betydde något för dem, jag vara alltså illa bemött vart jag än gick, trotts att jag inte såg det. Men jag har alltid varit ensam... "
 
"...När jag gick skolan tänkte jag nog inte på det men idag, nu när jag har förstått mycket och fått i mig massor med riktig bra information, kan jag bara säga att JAG HATADE MIN SKOLTID. Riktigt svårförstådda lärare, kamrater som var overpowered och ensam för varje dag som gick... "
 
Förvånad?
Jag är det i alla fall och det är dags för den inofficiella analysen som jag brukar göra och nu ska vi dessutom göra det i detalj. Vi börjar med det första stycket. 
 
För det första så fick titeln till det inlägget år 2011; "Jag gråter mig till sömns" vilket indikerar på att jag vid det sammanhanget var extremt deprimerad och förtvivlad över något eller någon händelse som hade inträffat en vecka tidigare och jag kan inte minnas eller lokalisera vad det egentligen som triggade igång min extremt känsliga sida som jag hade då. Men det har något med en ny livsstil som jag tydligen hade upptäckt från någon som jag hade tidigare känt eller känner kanske än idag. Vem vet, jag förlorar ju vänner som en fallande stjärna men det vet ni ju redan så varför klaga på det nu igen? 
 
Jag klagar tydligt på något, en förändring som hänt med någon som jag känner och så drar jag en referens från min hårda skoltid igen där jag ansåg då att jag inte betydde något för någon då vilket indikerar också på klagan. Jag drar en annan slutsats och det från skolan igen där jag sade att jag var "ensam i skolan" vilket delvist stämmer... 
Jag var inte alltid ensam i skolan. Jag hade några klasskamrater som jag umgicks med och det var som vanligt då men mobbning förekom ofta, det kan jag lova och det på grund av mitt utseende och känsliga beteende jag hade då. Extremt blyg och känslig gjorde att jag inte kände mig alltid trygg i skolan men det var nog inget som hindrade mig sen eftersom jag var under min fritid väldigt ensam då. Men problemet var att jag GILLADE att vara ensam och jag VILLE vara ensam.
Det var en livsstil som jag valde att skapa och ha i min miljö eftersom jag kände mig trygg på det sättet. Men i dessa texter som jag läser, till min lilla förvåning, klagar jag på det vilket jag måste ändra mig själv för det eftersom jag inte alltid tog fakta och kunskap före allt annat. Ni vet, det är som källkritik och granskning innan man delar något idag. Nästan samma sak... Nästan... 
 
Märkte ni också på hur jag skrev saker och ting då? Det kanske är svårt att se, jag vet inte men att jag blandar engelska uttryck och meningar då skulle jag inte göra det idag men när jag gör det så kanske det finns en orsak till det. Men där är jag ganska osäker på idag också... 
 
Foto: Eddie under en rast på Vasagymnasiet (2007)
Analyserar vi nästa stycke så handlar det om att jag fått tillräckligt med information för att förstå om någonting. Jag antar att jag menar att jag lärt mig massvis med nyttig information om livet men tydligen så har jag inte gjort det med tanke på att jag idag frågar så mycket om saker och ting att det är lite skrattretande att jag skrev ihop något sånt... Nonsens... Och lite grammatikfel skadar också inlägget tycker jag men det förekommer inte så mycket idag... Hoppas jag! 
 
Att jag "hatade min skoltid" kan bero på mycket utav det negativa som inträffade såsom mobbning på agendan och orättvisa situationer som gjorde en sådan inverkan då att jag skrev det med en sådan ilska. Jag kan tänka mig det eftersom det är just den känslan som kommer upp bara när jag läser detta lilla stycke. 
 
"Riktigt svårförstådda lärare"? Här är jag lite osäker. Jag tror det snarare handlar om min ignorans mer än svårförstådda lärare. Menar jag att de är obegripliga? Jag har ingen aning... 
 
"Kamrater som var overpowered"? Här är jag också osäker. Tuffa kamrater? Ibland är det svårt att förstå vad jag skrev förr men det har väl alltid varit så. Menar jag de som jag gillade och umgicks med eller de som jag inte umgicks med alls? Jag vet inte och det blir svårt när det enda jag visste då vid den skrivande stunden att jag skulle klaga. Men att klaga på något som man analyserar tre år senare kanske inte är så... Bra kanske... 
 
Och om ensamheten har vi ju pratat om tidigare.
 
Och för att dra slutsatsen över det hela nu då. 
Att mestadels utav det som jag skrev förr inte med 100% säkerhet att de stämmer med idag. Jag har försökt rätta till det genom detta inlägg men som sagt, det är bara ett försök. Och inlägget vart ju så... Långt igen. Det är typiskt mig att jag skriver så det ryker på tangentbordet. 
 
Ha en trevlig kväll/dag! 
 
//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Vänner för livet eller?

Hur många gånger har jag inte redigerat om denna titel till detta inlägg? Jag hoppar över det jag vill skriva om hela tiden men sånt händer och förekommer ofta så detta inlägg får ha denna, mediokra, titel...
 
Goddag och mycket välkomna ska ni vara till Eddiemans Fedagspub, Eddies personliga blogg på nätet där vi diskuterar och meddelar er kära läsare om nyheter och annat skojsigt som händer runt omkring mig, Eddie. Om ni inte vet vem jag är så klickar ni på dessa fina bilder ovanför bloggen så kommer ni till min personliga Facebookprofil. 
 
Annars, vad ska jag egentligen meddela er nu efter att ha upplevt kanske en av de absolut bästa (också fattiga) sommar som jag verkligen upplevt år 2014. Året började inte som det skulle enligt mina planer men varför klaga nu när man har det ganska så bra nu i alla fall. 
Sommaren har bjudit på alla överraskningar och förväntningar. Det som också sommaren har erbjudit mig är extra fattigdom och en nypa depression vilket jag har klagat på ganska mycket men som kanske inte har synts till. Varför kunde det gå så illa efter att ha försökt dra i alla håll och inte fått gehör? Precis, där har vi svaret, på grund av att inte fått gehör. Som jag brukar säga till min bror, vi var verkligen inte skapade för sommaren. Alla verkar ha det så trevligt och alla verkar ha det så underbart men inte någon utav oss. Varje sommar är det samma sak; depressioner, slitage och fattigdom. 
 
Varför är det så då må ni undra? Jag kan själv besvara den frågan genom att reflektera över hur det verkligen ser ut i min familj då för att komma iväg till en början: bakgrunden. Min bakgrund har och kommer nog fortsättningsvis att vara fattig fram till och med den dagen då jag får mitt första (!) jobb. Tro det eller ej, jag har aldrig haft ett riktigt jobb. Jag har bara haft extra jobb eller som jag kallar dem för "minijobb". Det beror som sagt på kompetens, kraven och erfarenhet vilket jag delar med alla dessa miljoner människor som lever i vår planet. Därför är det också svårt för mig att hitta jobb och att få ett jobb kan nog vara en av de absolut viktigaste och betydelsefulla presenterna någonsin i sitt liv eftersom det är just det som är meningen (åtminstone när det gäller för överlevnadens skull). Människor söker och får kompetens via utbildningar.
 
Erfarenhet får man via den arena som man är placerad på eller i via den sociala kontakten som berör oss människor och den får man genom den sociala nätverket och kontakterna som man säker sig till och får dem också, vissa naturligt, enkelt via andra olika arenor.
 
Skolan är ett exempel på en fantastisk arena där man söker och får sociala kontakter för att breda ut sina erfarenheter och åsikter samtidigt som man får en glimt av hur det egentligen ser ut i arbetsmarknaden. Problemet för min del är att jag ofta hört uttalandet "skolan är ett ställe där man får sociala kontakter för livet". (Vänner för livet är ett annat exempel). Det kan jag med ilska och frustration idag säga att det verkligen inte stämmer alls.
Varför det?
Jag kanske talar för den minoritet som upplevt detta att man inte har kunnat känna sig trygg eller välkommen i en helt ny klass på högskolan. Detta händer mig så otroligt jämnt och börjar misstänka att det har med min livsstil och hur jag ser ut att göra. Det må kanske vara så och att jag kan ändra på det men det är inget som borde beröra mina studier. Dessutom ska inte en sjukdom skada en hel utbildning som i detta fall, gjorde det eftersom jag råkade bli sjuk en hel vecka. Under den veckan förväntade jag mig från min studiegrupp att höra av sig via mail eller annan resurs att skicka över rapporter och material för att jag skulle kunna behandla det hemma medan jag kurerade mig. Det resulterade i att jag istället fick mig ett ordentligt bakslag av min grupp och även från min lärare då som vid ögonblicket såg i min rapport att jag hade det rätt så bra ändå men det gick verkligen inte och jag hamnade så småningom i en liten depression på grund av att jag inte kände mig välkommen längre plus att jag kände mig värdelös. Sedan dess är man på samma tåg och linje... 
 
Tänk er, från att ha känt av spänning och hade höga förväntningar från sin klass och sedan får ett stort bakslag, inte så konstigt att jag tappade status och endast fick ett fåtal vänner istället. Den extremt lilla minoritet är dem bästa vänner som man kan tänka sig ha för livet idag (Ni vet vilka ni är ^_^). 
 
Hmm, så det jämnade ut sig istället? Nja. En liten minoritet. Jag hade förväntat mig och hoppades på att man skulle få flera för livet men jag miste dem. Det är bara att kolla mina tidigare inlägg (speciellt på Twitter om det) om det fenomenet att jag förlorar vänner lika fort som en fallande stjärna. 
 
Hmm, titta kära läsare. Eddie har kommit över till ett helt annat ämne. Inlägget började med sommaren 2014 och hur jag mindes den. Just nu berättar jag lite om min tid i högskolan... Vad rörigt... Vi lämnar detta inlägg istället. 
 
Ha en fortsatt trevlig kväll/dag...
 
//Eddie
 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Att skriva på söndagar...

Hejsan. 
Att skriva eller åtminstone försöka skriva ett inlägg på söndagar har jag tidigare märkt av att det ibland inte funkar som jag vill att det ska fungera. Det finns ingen anledning heller eftersom jag brukar oftast inte ha några saker att säga vilket kan vara orsaken till varför jag slutade blogga tidigare. 
 
Men här är vi inte till för att sluta igen eftersom målet nu är att fortsätta skriva, vare sig det är bra eller dåliga inlägg. Men finns det bra och dåliga inlägg? Självklart men det är bättre att skriva något än inget alls. 
Foto: The Field
Ett ganska kort inlägg som sagt, det på grund av att dels har jag varit borta hela dagen och dels för att det är... Söndag. Men imorgon får ni ett långt inlägg, förhoppningsvis! 
 
Jag undrar istället om ni haft en trevlig helg? Har ni det, varför inte berätta lite för mig via en liten kommentar? Det kan leda till att jag öppnar för min kreativitet och så kan vi också dela våra tankar och idéer. Det vore fantastiskt! 
 
//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Förstår du, Eddie?

Foto: Eddie tröstar en ungdom. 
Jag har alltid trott jag var en stor tänkare, en som ställde en massa frågor. Problemet med det är att jag ställer frågor som inte har några svar över huvud taget.  Det är så jag ser det egentligen. Men en tänkare ställer en massa frågor som handlar om logik och intellekt vilket inte stämmer med mina frågor och värderingar. Därför har jag idag i alla fall förstått att jag inte är en "filosof" idag utan mer som en "onödig" tänkare. 
 
Varför ställer jag dessa frågor och dessa slutsatser? För det första så påverkar min intellekt detta. Jag är inte smart och jag är heller inte ett geni. Jag föddes inte med dessa gåvor. Jag föddes med viss problematik att förstå saker och ting. Jag tror det eftersom det är mycket som jag till exempel idag har svårt att förstå när någon eller några gör vissa påpekanden och uttal att jag faktiskt måste fråga vad det egentligen betyder vilket för många borde vara en självklarhet för att jag förstår det enligt dem. Men ibland fungerar det inte och jag har det svårt att förstå syftet eller poängen med det. 
 Foto: Tänker du?
I skolan eller under en utbildning verkar det som om jag förstår vad min lärare säger men när jag läser litteraturen visar det sig vara ett helt annat språkbruk än vad läraren har vilket också försvårar för mig att förstå igenom mig litteraturen. Därför ställer jag mig frågan om jag är "dum" och då menar jag om jag saknar förmågan att förstå? Jag förstår precis vad läraren säger och jag försöker åtminstone förstå vad det står i litteraturen men är det i så fall, problemet med det att; det tar längre tid för mig att processera det hela i hjärnan för att förstå meningen? Och när någon samtalar med mig om något ämne men sedan ställer en följdfråga och jag är helt oförberedd eller inte kan svara på det fast jag egentligen borde kunna och samtala med denne om den frågan? 
 
Inte är vi alla perfekta även om vi nu skulle önska oss det men jag har verkligen haft problem med detta och det är nog därför som jag aldrig är bra när det gäller att argumentera om något. 
I gymnasiet togs detta hela tiden på prov och det märktes nog vilka det var som alltid var nere eller inaktiv under de, för att inte säga onödiga; konstiga debatter klassen brukade ha om precis vad som helst. Det kanske var bra att dessa debatter och argument fanns men det var verkligen inga debatter eller argument att snackas vid ett vanligt möte med folk eller personer som man tycker det känns tryggt att samtala med. 
Vad jag försöker säga är att det var inga samtal som man verkligen var väl pålästa i. Oftast var det just sådana diskussioner i klassen vilket egentligen inte borde diskuteras vid, det som egentligen skulle ha diskuterats om är det som vi var tvungna att läsa till på under till exempel läxförhören för det var just det som man verkligen var eller kunde varit pålästa under.
För er som har svårt att förstå vad jag menar; jag förstår precis. Det är svårt att försöka förklara detta för er men har man dessa tankar och funderingar i min hjärna... 
 
Nu, för att återkomma till syftet med hela detta inlägg...
"Det är många gånger jag ställt mig denna fråga och alltid kommit till konklusionen att jag inte är det på grund av en enda sak som kanske kom att påverka mitt liv: resultatet jag fick i filosofikursen i gymnasiet." 

Det var egentligen så jag tänkte börja mitt inlägg för idag men valde att placera den längst ned eftersom filosofi kopplat med detta inlägg kanske inte har en sådan relevans som jag först trodde med tanke på att det egentligen skulle bara handla om just det resultatet och varför jag inte är en sådan stor tänkare som filosofer är. Även om jag började inlägget med att berätta att jag inte är en stor tänkare eller en "filosof" utan bara en "onödig" tänkare så ställer jag mig själv en massa frågor som jag kanske försöker besvara. Med kanske i meningen betyder det att det är ganska vagt med tanke på att jag inte har en susning på om det skulle stämma överens om jag pratade med en som har kompetens i just ämnet filosofi. Och det är precis vad jag tänkte komma fram till.
 
Jag har inte förstått poängen med filosofi och därför har jag aldrig förstått det hela med att vara "en stor tänkare". Jag tänker men det är tankar och idéer som kanske inte finns inom den filosofiska världen. Här igen säger jag "kanske" på grund av att det är ett ganska så vagt ställningsåtagande av den enkla anledningen till att jag inte läst filosofi sedan jag fick det i slutbetyg i gymnasiet
 
Jag borde öka mina kunskaper i ord och förståelse. Det är den enda konklusionen jag kan dra av just nu med tanke på det ordförråd jag har idag är mycket svagt, trotts att jag läser på högskola, så är det väldigt svagt ordförråd. Jag är dessutom politiker så jag borde egentligen vara påläst och väl förberedd men det är jag verkligen inte så mycket som jag verkligen önskade. Men ni vet nog nu säkert på varför om ni läser lite mer om mig just nu eller i framtiden. Och det går bra att fråga mig också om något. 
 
Nå, vad fick jag för slutbetyg i filosofi på gymnasiet? Ett simpelt G. Ett godkänt. Varför? Jag vet fortfarande i dagsläget inte varför jag fick det. Min lärare kanske meddelade det just vid det tillfället men tror ni jag kommer ihåg det? Det kanske finns på papper men då är det som sagt att leta. Men jag kan dra fram min egna slutsats till varför jag fick det betyget;
 
"Jag känner att jag inte har precis förstått konceptet med filosofi och filosofiskt tänkande samtidigt som jag läser mina egna rader och sedan drar slutsatsen till att du saknar grunder samtidigt som de är vaga vilket kan konfundera läsaren i vad du egentligen vill med ditt påpekande."

Nå, förstod ni vad jag menade där? Precis. Nu förstår ni varför jag är en sådan usel tänkare och det på "hög" nivå. 
 
Trevlig lördag på er. 
 
//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Eddiemans Fredagspub [10 oktober]

Det är den 10 oktober 2014 och vet ni vad det betyder?
Det betyder att det är fredag idag vilket också betyder att det är EDDIEMANS FREDAGSPUB!!
Foto: Arkivbild

Hur länge sedan var det jag sist skrev ett riktigt fredagspub-inlägg? Enligt min blogg så skrev jag ett fredagspub-inlägg den 23 februari 2013 vilket jag anser idag inte är ett trevligt inlägg där jag beskriver mina dagar som oftast "tråkiga" vilket får mig att bli lite fundersam med tanke på att mina dagar brukar inte vara tråkiga. Och detta var som sagt ett år sedan vilket om man nu tänker efter blir snart två år men än så länge är det 2014. 
 
Vad är skillnaden med ett fredagspub-inlägg och ett vanligt inlägg? Ingen större skillnad egentligen om man bortser väderprognosen (som jag brukade inleda vanligtvis ett inlägg med) och att jag sammanfattar veckan med ett enda inlägg. Det var det som var det huvudsakliga syftet med bloggen när jag skapade bloggen en kall septembermånad år 2008. 
2008?! 
 
 
Det var väldigt många år sedan. Det var just det året som jag tog studenten och det var också det året som mina ekonomiska bekymmer började sakta men säkert utveckla sig till en vardag och där kan jag säga idag att det kanske inte var en av mina bästa dagar. Dagarna var oftast fyllda med tråkigheter och mörka stunder vilket på något sätt får mig att fundera på om jag också var deprimerad. Jag tror hela tiden att jag varit det men om man måste tänka medicinskt så var jag aldrig deprimerad. Jag har alltid haft en extrem otur i mitt liv men jag har hela tiden också tänkt positivt vilket kanske jämnar ut det hela eller? Det är bara jag som funderar på konstiga motiv men så blir det när man börjar spekulera och fundera alldeles för mycket på en och samma sak hela tiden. Är det inte dags för en väderprognos nu?
 
[Väderprognos]
Först har solen synts till på många håll men många moln har också setts till i himlen vilket är ett tecken på att det kan bli delvist mulet väder och temperaturmätaren visar sig vara... Kall när man inte längre har en fungerande termometer vilket försvårar tolkningen av temperaturen. Och gissa är jag ju verkligen dålig på så vi kan gå över till något helt annat istället. 
 
[Veckan]
Veckan som ni tidigare läst enligt mina vyer och perspektiv varit som de flesta veckor brukar se ut. Höjdpunkten var ju Christians bokvikarkurs som man fick vara med och delta i och lära sig grunderna i konsten om att vika böcker. Annars har veckan varit som de brukar se ut egentligen beståendes mestadels av plugg, filosofiskt tänkande (om man nu kan kalla det för filosofiskt tänkande, jag tänker fortfarande på gymnasietiderna!!!) 
 
Undrar om det får bli nästa inlägg? Men för att det ska kunna vara möjligt behöver jag lite mer fakta eftersom jag inte kommer ihåg allt i min hjärna. Sökning kommer att ske. 
 
Då var dagens Fredagspubinlägg avklarat. Vad gör ni i helgen? Myser till några höstlåtar kanske? Tänder ett ljus för att mysa till tillvaron och miljön för att det verkligen är hösttider? Gör precis vad ni vill, huvudsaken är att ni ska känna er fantastiska och glada! Trevlig helg! 
 
//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Eddie - den okände politikern

För Sverige gick det bra. Sverige har fått en ny statsminister som jag är mycket nöjd med och en helt ny regering vilket jag länge hade hoppats på. Det gick även bra kommunalt för oss i Arboga. Socialdemokraterna fick ett fortsatt starkt stöd och fick behålla sina 16 mandat och det nya kommunfullmäktige kommer att hålla sitt första sammanträde den 23 oktober. För mig Eddie gick det fantastiskt bra med tanke på att jag fick fler personröster än 2010 vilket är ett tecken på förändring! Men vi är lite för optimistiska med tanke på hur det egentligen ser ut i verkligheten; eftersom det nya fullmäktige är fastspikat och klart så förlorar jag min ersättarroll för denna nya och unika mandatperiod och som jag sagt det förut; jag kommer att sakna det. 
 
Jag har funderat på detta väldigt länge och verkligen undrat om jag "måste" skriva ett blogginlägg om detta. Vi kan åtminstone spekulera och analysera samtidigt på hur och varför det gick "som det gick". 
 
[Den okände politikern]

Det politiska intresset växte i samband med att jag hade precis valts ut som en vanlig ledamot eller sympatisör för det minst ett år gamla ungdomsfullmäktige i Arboga 2006. Hade det inte varit för min samhällskunskapslärare på Vasagymnasiet hade jag aldrig varit en politiker idag. Det var där som jag lärde mig känna några utav dagens mycket aktiva politiker idag och fick även möta några utav de större och kända politiker i Arboga och det var verkligen mycket uppskattande. 
 
Min familj har alltid varit röd i den politiska agendan men för min del har det varit osäkert. Och med osäkert så tror jag i största fall att det handlar om okunskap och ointresse. Jag trodde aldrig jag skulle bli en politiker och jag trodde heller inte jag skulle bli en Socialdemokrat.
Jag sökte medlemskap hos Socialdemokraterna i Arboga 2009 och sedan är resten historia. Dock var jag inte lika aktiv då som jag är nu med det politiska intresset och arbetet eftersom det är just det som belyser mig om dagarna. Eller ja, jag har i alla fall trott det vilket många kanske håller med mig om men fortfarande tror jag är ganska osäker? 
 
Varför vara osäker när det verkligen är det jag brinner för. Jag kan inte se något annat heller eftersom för mig är det en självklarhet att vara socialdemokrat, för människans rättvisa, frihet och solidaritet. 
Det som kommer nog vara det största problemet, eller i alla fall enligt mina analyser är att ingen har någon blekaste aning om vem jag är. När jag dessutom förlorar vänner som klart är synligt på sociala medier, inte minst om vi pratar om Facebook, verkar det vara som att jag är fast i det hålet som "okänd". 
Jag känner mig trygg runt mina partikamrater och andra politiska partikollegor men det är inte många i den fronten som känner mig tycker jag. Jag får den känslan att de inte har en aning om vem jag är, trotts att jag presenterat mig någon gång för dem men det är klart, man kan inte ha allt i huvudet. 
 
Jag är rädd att jag får ytterligare en större status som okänd. Men är det något som jag kan ändra på? Absolut men vid denna tidpunkt och fas är det ganska liten chans att ändra på det.
 
Och resultatet? Jag är nöjd men jag kunde ha blivit mer nöjd. 
 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Bokvikarkursen med Christian Windahl

Igår fick man äran att besöka både Studieförbundet Vuxenskolan i Arbogas lokaler samt att få träffa min vän Christian Windahl. Många kallar honom också direktören vilket är en titel som utmärker Christian med tanke på vilket fullspäckat schema denna person har. 
 
Jag beundrar Christian eftersom han är den personen som träffar sina idoler när han kan och har som sin hobby att samla på kändisar och celebriteters autografer vilket är en tuff hobby tycker jag eftersom jag tycker många utav kändisarna är allmänt upptagna ut och jag som en vanlig person skulle inte vilja störa deras arbete bara "sådär" men Christians brinnande intresse att samla autografer har verkligen imponerat mig. 
 
En annan hobby som Christian har är bokvikar-konsten något som verkligen fått mig att vara fundersam på hur man egentligen kan få några gamla böcker till en unik bokvikarkonst. Speciellt som vi ser på bilden ovan har Christian även fått några gamla men färgglada serietidningar till en bokvikardekoration vilket jag tycker är fantastiskt. Christian hade en bokvikarkurs igår vid lokalerna på Studieförbundet Vuxenskolan i Arboga där jag fick en guidad rundtur först av Johan Ljungkvist, också en kändis som jag tyckte har sett förr. Han visade mig runt lokalerna eftersom jag aldrig varit tidigare där vilket var uppskattat. En annan person som jobbade där var Anette Gerhardsson som vi också tidigare hade träffats.
 
Under kursens gång fick vi som var där lära oss konsten om bokvikningen och Christians intresse och hur den började samt fick vi också testa på hur man bokviker. Johan frågade Christian om det tar längre tid att vika böcker eller om det tar tid med serietidningar vilket han svarade att serietidningarna tar längre tid och eftersom han gör det på ett unikt sätt så får han till det som vi ser på bilden ovan. 
Inte bara fick man träffa och lära känna igen Johan Ljungkvist men han gjorde kanske världens bästa kaffe under kursens gång vilket om jag nu hade en liten "seal of approval" så skulle han få ett automatiskt. Ett fantastiskt kaffe verkligen och det är inte ofta jag säger att kaffe är gott. Det kaffet jag drack liknande det som jag fick testa av min far en gång där han hade tagit med sig kaffebönor från hemlandet El Salvador till Sverige vilket man fick provsmaka förstås och det var ju en häftig upplevelse vilket man fick också här. Tack för kaffet Johan! ^_^
Ett gruppfoto på gårdagens bokvikarkurs av Christian Windahl. Tack för att jag fick vara med och tack också för inbjudan. Jag ser fram emot nästa kurs! ^_^
Och en avslutande bild på mig och min vän Christian. Tack så mycket för den fina bokvikningen också! 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Inställd lektion

Detta mina damer och herrar, fick jag se idag. Och inte är det något som man ser varje dag. 
När jag såg detta började blodet i kroppen koka av ilska. Och det av den stora anledningen till att jag slösat pengar på att komma till en lektion som är inställd. Och det är inte alltid man är uppkopplat till Internet heller så det är verkligen illa, speciellt när man pendlar också från Arboga fram och tillbaka till Västerås om dagarna till sin "arbetslplats". 
 
Min lärare hade tidigare idag skrivit ihop det i anlagstavlan klockan sju på morgonen vilket då är den tiden som jag brukar stressa mig fram till stationen och hade ingen helst aning om att min lärare var sjuk. 
 
Då är det bara för min lärare att krya på sig medan jag lämnade Västerås besviken... 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Trenden fortsätter tydligen...

 
Det är verkligen illa, speciellt när jag verkligen tycker om att skaffa nya vänner och träffa dem, lära känna igen dem och snacka om precis vadsomhelst. Alla vänner respekterar jag. Vi är ju alla människor och människan är född en social varelse. För dig som lämnade Eddie och Eddiemans Fredagspub, jag önskar dig all lycka i din framtid. Jag hoppas vi kan träffas igen. 
 
 
//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Eddie, checka din hörsel!

Foto: Arkivbild från 2006

Det här med min hörsel har alltid varit på agendan tro det eller ej. Vare det sig är hemma när jag konstant "hör illa" på grund av att ingen utav mina familjemedlemmar talar tydligare eller om det är ute bland vännerna när jag "hör det jag vill höra". 
Precis...
 
Det är precis där jag egentligen ville komma med detta blogginlägg av den enkla anledningen till att min hörsel oftast kan vara problematisk när jag måste lyssna extra noggrant för att förstå meningen med ett påstående eller liknande.
 
Jag har aldrig haft problem med min hörsel, inte ens när man gjorde obligatoriska hörselundersökningar hos skolsköterskan i grundskolan och har heller aldrig funderat på att undersöka hörseln heller när jag inte störs av det och jag hör inte illa heller. Dock... Om det är så att det är så pass "illa" som det förmodligen är så kanske hörseln gradvist blir sämre med åren vilket lär vara en varningsklocka om jag såg eller uppfattade den. Men jag förstår det inte än så länge och har inte klassat det som allvarligt och inte heller lider jag (tack och lov) utav tinnitus som kanske är örats och hörselns värsta bov och det skulle verkligen förstöra mina ökända powernaps och fantastiska sömn. Men...
 
Varför frågar jag mig själv detta? Det gör jag inte, jag har faktiskt fått extremt många så kallade påpekanden av min familj, främst från mina syskon som jämt klagar på att "jag hör illa" vilket jag anser inte är så. Det har till och med gått så illa att varje gång jag hör illa utbrister min bror "du hörde inte" och sedan börjar han sakta applådera med en elak min och ton vilket får det att vara som någon form utav mobbing vilket jag absolut avskyr. Jag har sagt åt honom att sluta med det vilket han höll med om och det har inte varit något mer om det. Sedan brukar mina vänner höra mina felpåstådda uttalanden när det inträffar vilket oftast brukar vara roliga eftersom de tycker det är roligt och de brister ut i skratt. 
 
Min teori efter att ha analyserat detta väldigt noggrant i många dagar så är det att; oftast pratar människor alldeles för otydligtvilket får mig att höra ordet vilket i många fall har ordet likheter i uttalandet, som om det rimmar och jag tolkar det ordet istället och frågar ut om det var just det ordet jag hörde. Många gånger har jag hört fel... 
Shiez...
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Jag och mina möten...

Jag går konstant på olika sammanträden och alla är av värde och om jag skulle säga guld så skulle jag göra det eftersom de är så informationsrika, fyller en med kunskap och kompetens och man är där tillsammans med andra människor med olika former utav kompetenser, åsikter och tankar vilket fyller omgivningen med spänning och energi. 
Oftast är det politiska möten jag brukar närvara vid eftersom det intresset ökade som mest 2011 och när jag började intressera mig för politik var tidigare när jag valdes in som en vanlig ledamot i det lokala ungdomsfullmäktige i Arboga 2006 av min samhällskunskapslärare. Enligt Arboga Ungdom så beskriver de ungdomsfullmäktige idag att "Ungdomsfullmäktige i Arboga är en smidig länk mellan ungdomarna och våra politiker och kommunala tjänstemän i stan" vilket jag glatt kan hålla med om. Det är där det allt börjar med både det politiska intresset men också möta andra ungdomar som är intresserade av att se hur samhället fungerar och hur det fungerar politiskt också samt att få träffa lokala politiker och tjänstemän runt om i kommunen. 
 
Det är inte bara politiska möten, jag brukar närvara vid andra sammanträden också men nu har politiken varit det som tagit mest tid eftersom det är ju det som jag brinner och tycker om. 
 
Tidigare ikväll hade jag tillsammans med mina partikamrater hos Socialdemokraterna i Arboga ett sammanträde där det redovisades och kommenterades valresultatet och avslutades med tårta och annat smått och gott vilket alltid är trevligt. En speciell kompis också får man tacka för de fina "gloves" som man fick behålla och jag är supernöjd med dem, återigen, tusen tack. Du vet vem du är! ^_^
 
Ha en trevlig kväll! 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Iskall måndag

Det kan man lugnt säga för idag är det verkligen kallt. För sådana som älskar kalla väderlekar (jag brukar göra det) så är det verkligen en fantastisk dag för er. Annars så har dagen för mestadels varit inaktiv och tråkig. Hejsan förresten och välkomna till Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet. 
Ja, just det, det är jag som är Eddie. 
 
En ny delkurs introducerades idag på den kurs som jag är registrerad på och till en början såg jag fram mot denna nya delkurs men vad som egentligen förstörde för mig var att läraren såg lite alltför stressad och vimsig ut, något som påminner mycket om mig själv när jag brukade presentera mina idéer eller annat som jag var tvungen att göra. Men detta gick utöver hela lektionen vilket gjorde att jag hade svårt att förstå honom och koncentrera mig. Jag såg mig omkring också och såg hur några tjejer småflinade eller försökte hålla igen deras skratt på grund av lärarens klumpighet. Det kändes som om han verkligen hade problem med något. Jag hoppas han är förberedd nästa gång så att det inte händer igen men risken är dock liten på förändring med tanke på att jag smålyssnade tidigare hur han småpratade med några studenter angående sin tidigare lektion med klassen vilket var katastrofalt eftersom ingen utrustning verkade fungera då och det är en högskola vi pratar om nu mina damer och herrar... 
 
Dock var föreläsningen ganska kort med tanke på vad som stod i schemat att lektionen slutade elva vilket för mig är rekord. Men läraren misstog sig och sade att klockan var redan tolv vilket återigen sänkte statusen enormt... 
 
Inget märkvärdigt har dock hänt på vägen hem förutom att tåget återigen var försenat och jag kunde inte höra orsaken på varför men istället lyssnade jag glatt på musiken i mina öron. 
 
Lite senare ikväll väntas ett trevligt medlemsmöte med Socialdemokraterna i Arboga vilket kommer att vara intressant med tanke på hur det gick på val 2014 i Sverige. Mer om det får ni under ett annat inlägg. Annars önskar jag er en fortsatt trevlig måndag. 
 
^_^
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Dåligt med uppdateringar (igen)

Hur många gånger ska jag behöva säga det men jag har återigen förlorat hoppet med bloggandet. Jag till och med lovade en person att jag skulle göra flitiga uppdateringar utan något resultat som ni kanske sett. 
 
Är det dags att säga adjö till bloggandet eller fortsätta? 
 
Varför ge upp när man kan fortsätta och kanske ge världens kanske bästa uppdateringar från Arboga med målet att uppnå fler läsare med nyheter som både är intressanta men också roliga och intressanta? 
Mycket har ju hänt och något måste väl Eddie ha i bagaget? 
Det kan du verkligen skriva upp! 
 
Så ska Eddie börja blogga igen?
 
Det kan du också skriva upp! 
 
Ska du uppdatera din blogg nu dagligen också?
 
Det kan du också skriva upp! 
 
^_^
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0