Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

En svart dag i Arboga

God kväll och välkomna till Eddiemans Fredagspub.
Jag känner mig lite nere när jag skriver detta... Det gäller om dagens händelser i vår kära lilla stad Arboga.
Två bränder i Arboga resulterar i KAOS i staden och samhället. Och inte nog med dagens sociala medier också där det snackas om både det ena och det andra.
Polisen misstänker mordbrand...
Det vi snackar om är alltså att flyktingförläggningen vid gamla Nalles vart totalt "demolished" på grund av branden och 82 personer är hemlösa.
Kommunens POSOM-grupp (grupper för psykiskt och socialt omhändertagande) har tagit hand om dessa stackare nu utan hem med mat, värme och vätska. Det är så himla tragiskt... Jag känner mig så ledsen, tänk om det var min familj där... Jag hade fan ingen aning om vad jag skulle ha tagit mig till... Jag är glad att jag åtminstone lever och de andra också. 3 personer fördes till sjukhus efter rökskador men inga omkom en sådan tur...

Det har varit ett stort liv därute ett ganska bra tag, rubrikerna från Magazin 24 och Arboga Tidning har verkligen bara handlat om negativa saker ute vid Migrationsverkets lokaler; Bråk, stölder och nu, misstänkt mordbrand...
Och inte nog med det, för ett par veckor sedan hittades en mamma och barn döda inne i en lägenhet i Arboga... Jag känner mig så ledsen och orolig nu.
Hur kan detta hända Arboga och varför? Finns det ingen förklaring till detta?

Mycket negativa kritik har framkommit bland folket  som säger att detta var "oväntat".
Men hur kan ni säga det? Det låter ju hemskt när ni säger det. Man borde istället reagera och fråga sig vart har säkerheten i Arboga tagit vägen?
För ett X antal veckor sedan gjordes en undersökning där Arbogaborna känner sig otrygga och nu när detta kommer och resulterar i mer oro, ja då måste jag hålla med... Vart har tryggheten tagit vägen?

Jag hoppas det finns mer förklaringar om detta... För detta är ju hemskt och tragiskt.

Jag fick nyheten när jag var i Västerås idag där min vän kommer och säger att om jag hade hört något mer från branden i Arboga...
Vilken brand? - Tänkte jag och jag fick låna hans mobiltelefon och såg till min förskräckelse att Aftonbladet hade skrivit idag om en brand vid flyktingförläggningen vid gamla Nalles...
Jag höll på att svimma...

Otäckt, väldigt otäckt...

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

God Natt

Då säger jag god natt och välkomna till Eddiemans Fredagspub, Edisons personliga blogg på nätet.

Det är nog första gången som jag skriver god natt i bloggen, därför säger jag det nu, ha en skön kväll och sov gott nu så hörs vi imorgon.
Känner dock på mig att jag lär komma hem sent imorgon. Men bättre det än att sitta hemma alldeles själv och inte göra något.

God Natt!!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Måndag idag

Tjenare och mycket välkomna ska ni vara till Eddiemans Fredagspub

[Väderprognos]
Det är dags för den ökända väderprognosen mina damer och herrar och jag kan just säga att i morse var det riktigt rysande kallt där termometern kunde visa -13 vilket betyder rekord i Arboga för att det varit så kallt i år. Jag minns inte när det var som kallast sist om man bortser från förra året där termometern kunde visa -23 och då är det något som man bör tänka på, kanske?
Hursomhelst är det en strålande och vacker måndag tack vare att solen lyser idag! Fantastiskt må jag då säga. Därför känns denna måndag så fantastiskt bra, om jag nu bortser från natten då den var riktigt hemsk där massor med tankar bara flög runt omkring i min hjärna.

Måndagar förknippar man med jobb eller studier första dagen i veckan med Eddie har idag ett välförtjänt ledighet vilket betyder att ärenden står på schemat och det avslutas med ett Fritid & Kulturnämndsmöte. Det är alltid trevligt att närvara vid dessa möten men när det gäller ekonomin och hur nämnden ska hantera ekonomin, ja, då är det inte så roligt längre. Men hopp finns för att det ska försöka glänsa i ekonomifrågan och det är bara första steget.

[Eddiemans Radio/Talkshow]
Igår så snackade jag om de framtida planerna kring detta med en talkshow. Och igår lyssnade jag på några gamla och roliga kassetter fyllda med pratstunder om mig och min familj. Jag minns själv inte när jag spelade in dessa men det är väldigt intressant vad som dyker upp när man lyssnar på inläggen.
Som barn hade jag alltid drömt om att ha en egen studio, där man kunde spela in, snacka och ha en konversation med mina tankar och fantasi. Det har alltid varit så och drömmen fortsätter likaså. Om drömmen med beatboxen förstördes tack vare astman, då har jag åtminstone mina backup-planer.

Än så länge är det en tidig måndag vilket betyder att jag ska strax ned mot Rådhuset för det tidigarenämnda Nämndmötet.
Så med det hälsar Eddie alla glada och ha en fortsatt trevlig måndag!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Min helg

Tjenare och mycket välkomna ska ni vara då till Eddiemans Fredagspub, Edison personliga blogg på nätet.

[Väderprognos]
Det är dags att introducera dagens väderprognos mina damer och herrar och ddag har det faktiskt varit en ganska så soligt och vackert väder i Arboga. Fantastiskt må jag då säga men det betyder också att det finns vissa negativa effekter när det äntligen kommer fint väder... Att sova... Men hur kan sova och fint väder ha någon sammankoppling i det hela?
Jag sov bort halva söndagen...

Det kan ha berott på min musikmaraton jag hade igår där jag lyssnade på varenda låt som jag hade i min hårddisk fyllda med musik världen runt. Och med "lite" goda drycker som gjorde mig väldigt lycklig en stund. Jag njöt verkligen igår lördag. Men jag minns dock inte när jag gick o lade mig men jag antar att det var väldigt sent.

Min musikmaraton bestod mestadels av gamla och goda bitar från Latinamerika, alltså Latinamerikanska rytmer och musik. Det är alltid trevligt med sådan musik och jag tror jag kommer att fastna för det för hela mitt liv...

[Eddiemans Radio/Talkshow]
Som jag började berätta i fredags så vore detta fantastiskt att börja arbeta med... Det får vara någon form utav ett projektarbete som jag ska försöka satsa på nu.
Jag saknar topics eller liknande ämnen att snacka om men eftersom jag är en sådan fantasifull kille borde detta inte vara ett sådant stort problem faktiskt.
Och musiken, nu ska vi snacka om musiken. Vad jag hört så när man startar en radioshow eller liknande så köper man musiken som man ska hosta till allmänheten... Visst, det vore awesome om man köpte musiken och hostade den men en sådan budget har man inte, dessutom har vi inte kommit så långt med den idén, vi är fortfarande på startfasen.
Men min bror har alltid varit en musikkille som dessutom skapade många riktigt schyssta musikrytmer och beats. Så om jag kunde få honom att sätta igång sitt engagemang inom musiken kanske vore det något för denna show.
Som sagt, detta är bara början. Att sätta igång och planera detta är i dagsläget något som ser väldigt mörkt ut just nu eftersom skolan och en massa inlämningsuppgifter ligger i vägen... Men det ska väl ordnas under tiden, det kan jag garantera er.

[Går du ett säkert program i Högskolan?]
Och just när jag får förtroende för att jag äntligen valt ett fantastiskt bra program i Högskolan så hade jag och pappa en het diskussion om det igår.
Och det slutade med att jag vart småsur och fundersam över mitt val.
Anledningen?
För det första så snackade han om framtiden och om vad jag gör efter utbildningen.
Det han inte förstår skillnaden med en folkhälsovetare och sjuksköterska har han extremt problem med för hans huvudargument var hela tiden att: "Jaha, så du menar att efter utbildningen så tar du till exempel hand om de äldre, precis som du gjorde på Arbetsmarknadsenheten?"
...
För det första så är det där som du just nämnde Hemtjänstens arbete, och för det andra så jobbade jag på Hemservice som är något helt annat. Kanske i samma arbetsplats men arbetsuppgifterna är något annat.
Och att ta hand om de äldre, ja det vore ju något men här gäller det typ ut av undersökning, analys och forskning som Folkhälsoarbetare gör med bland annat. De sänder även ut enkäter eller intervjuar personer eller de högst utsatta grupperna (riskgrupper) för att främja människors hälsa (Förbättra hälsa etc).
Det är något vad Folkhälsoarbetare gör med.
Men pappa var kritisk hela tiden och det slutade med att han sa att han kommer att se mig lika arbetslös som du var innan utbildningen alltså; att utbildningen inte ger några kvalifikationer till ett framtida arbete och det resulterar i arbetslöshet...
...
Jag var rosenrasande när jag hörde pappa säga det där.
Han anser att man ska gå yrkesutbildningar istället som garanterar en jobb direkt... Eller ja, så uppfattade jag honom men jag kan ha trott fel men hursomhelst så är han kanske "kritisk" utöver mitt programval...
Men om vi vänder på ämnet. Hade jag inte valt Folkhälsoprogrammet så hade jag definitivt varit kvar på Arbetsmarknadsenheten, något som min käre pappa inte ville att jag skulle vara kvar. Så vad väljer du? Att satsa på framtiden eller att satsa på orättvisorna?
Valet är självklart framtiden...

Det var min helg i en liten sammanfattning. Jag hoppas ni hade det bättre än min i alla fall.
Ha en fortsatt trevlig söndagskväll önskar

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [27 jan]

Det är ytterligare en fredag och då är det EDDIEMANS FREDAGSPUB!!!

[Väderprognos]
Då är det dags att introducera vädret mina damer och herrar och vad ska jag säga? Vi börjar dock med denna fredags väderprognos som har varit molnigt och smått kallt med små snöflingor som regnat ned och lagt sig på jordens mark. Molnigt har vi sagt och det har väl veckan också varit förutom i tisdags då det var väldigt fint när solen tittade sig fram en stund innan molnen kom fram igen. Sammanfattningsvis så kan jag säga att vädret har varit tråkigt men riktigt kallt, något som brukar kallas för vinter som är som den ska vara helt enkelt.

[Eddiemans Radio/Talkshow]
Något som jag brinner för ibland är att få kunna introducera er en alldeles egen radio eller talkshow som handlar om precis vadsomhelst. I dagsläget har jag inte funnit några topic eller trådar ännu men det är något som jag planerar men det går dock sakta.
Detta är en av mina intressen och att börja planera inför arbetet i sig är något som är på g.

[Best of Allram Eest]
Hermano Maestro, jag och en till besökte NetOnNet i Västerås under veckan och där skulle dem försöka leta efter en router och en dammsugare för Maestro saknade en hemma tydligen. När vi besöker NetOnNet upptäcker jag till min förvåning att butiken är ENORM!
Men när vi skulle betala allt och lämna butiken upptäcker jag till min stora och enorma överraskning att en av världens bästa filmer och person genom tiderna var i dvd-hyllan i butiken. Vår store favorit Allram Eest; mannen som uppfann julen, tv-underhållningen och som enligt dvd:n också nämner; att han även vann Wimbledon. Jag kunde inte motstå, jag var TVUNGEN att köpa hans unika DVD. Jag gillar också omslagsbilden som de valt att publicera på min idol; Allram Eest:

Jag har dock inte sett dvd;n ännu men den lär ju vara fylld med fantastiska scener och sketcher på min favorit Allram.
Jag skrattade så himla mycket i butiken och på vägen hem, jag kunde inte förstå det. Han satt på hyllan liksom och väntade bara på att någon skulle nappa och köpa filmen, och den lycklige var jag; EDDIE!!!
En av världens bästa köp som jag någonsin gjort, det måste verkligen firas med ett glas. Jag hyllar därmed min store idol; Allram Eest för detta.

[Veckan Allmänt]
Veckan har också bestått av lite plugg för kurserna som vi precis har börjat. Och nu har vi också fått en riktigt bra lärare. Tidigare har jag sagt att lärarna inte alls varit bra på grund av att de inte varit Folkhälsovetenskap vi lärt oss från dem men nu äntligen har vi fått en lärare som lär ut Folkhälsovetenskap och arbete i individ och grupp. Därför är jag riktigt nöjd och glad att det är nu som vi får testa oss fram att jobba med dessa uppgifter som en Folkhälsoarbetare eller Folkhälsovetare.

Var det bara i tisdags som tågen vart fullsatta?
Jag har pendlat i veckan vid samma tidpunkt och det har inte varit fullsatt då. Inte ens när tågen stannar vid Köping. Det var väldigt många ungdomar som klev på i tisdags och det var därför det vart fullsatt men annars har veckan varit lugn när det gäller tågen. Dessutom, inga försenade tåg än så länge så de håller verkligen måtten och tempot.

Apropå fullsatta tåg...
Något som definitivt inte varit fullsatt var klassrummet som vi var i onsdags och torsdags. Som jag berättade tidigare i veckan var det fullsatt i klassrummet vid uppropet som jag aldrig tidigare sett men under veckan minimerades på antalet elever som närvarade vid de vanliga lektionerna. Och igår torsdags var det verkligen många borta.
Vart de kanske skrämda av uppgifterna som vi fick som ska dessutom lämnas in den 2 februari? Nej det tror jag inte men det var en tanke bara. Till och med läraren vart förvånad och frågade oss om detta men vi hade inga svar åt henne. Men hon körde på som vanligt och äntligen vart jag klokare efter hennes föreläsningar. Nu tackar jag för att jag åtminstone valt ett bra program på Mälardalens Högskola.

Detta var då veckans Fredagspub.
Och jag ska inte missa nästa veckas fredagspub heller för vem vill inte fira för att det det äntligen är fredag och helg?
Ha en fortsatt trevlig fredagskväll och en awesome helg önskar:

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fullsatt tåg

Tjenare och välkomna till Eddiemans Fredagspub, Edison personliga blogg på nätet!

Det är dags att uppdatera bloggen tänkte jag och det är dags för den vanliga väderprognosen som jag brukar leverera precis innan det riktiga inlägget. Den här dagen har varit tisdag för er som inte visste det. (Haha)
Det har varit kyligt idag, lite för kyligt... Och precis som alla vintrar så är det också halt på vägarna och gator. Och eftersom vinterskor är bra passande för detta väder så är det också ett tips att använda dem också. Men mina skor är väldigt usla när det gäller säkerheten så att säga. Varje gång jag går ut halkar jag minst 8 gånger för att mina skor inte har tillräckliga "halkskydd" om ni nu förstår vad jag menar.
Därför introducerade jag min "halkpinne" förra året men i år så har jag inte introducerat den eftersom jag nu har ett nytt liv framför mig och kan inte gå med en halkpinne, inte på tåget och inte heller i den nya stad som jag vistas ibland om dagarna och det är Västerås...

Apropå nytt liv...
Idag så var det introduktion till mina två kurser, som tydligen går parallellt med varandra, något som är nytt för i år fick vi veta... Jag vet inte om detta kommer att funka eller ge bra respons men tydligen så gör dem så nu eftersom de förra året fick kritik för att det inte fungerade som det skulle ibland och därför testar dem deras nya sätt nu för oss, som om vi vore försökskaniner men så är det när man går ett program som är relativt nytt i utbildningsfasen...
Och jag har aldrig sett ett så mycket folk i ett klassrum förut... Vår förra kurs som handlade bland annat om Sjukdomslära så var det inte så många som anlände på lektionerna men idag, OMG, det var verkligen fullsatt idag, något som verkligen satte min hjärna i fokus. Och det traditionella uppropet ägde rum och när läraren utav misstag nämner en utav mina vänners namn på ett sådant (fult sätt att man nästan sätter halsen) ja, då skrattar man ihjäl sig. Och jag skrattade kanske i minst en kvart och bad om ursäkt för min vän över mitt beteende men jag kunde inte hålla mig.
"Jag är van" var hans kommentar till mig om att man inte uttalar hans namn på korrekt sätt. Men detta var faktiskt något som jag kan kalla för "priceless".

Och på tal om fullsatt...
På tisdagsmorgonen när jag skulle ta tåget mot Västerås så var det också fullsatt... Och när tåget anlände mot Köping vart det ännu fullsatt och jag tror jag aldrig känt mig så instängd förut i mitt liv, i ett tåg...
Jag försökte ge utrymme för folket men folket i sig hittade inga fler sittplatser så vad gjorde dem? Jo, de stod som på parad i tåget och jag försökte samtidigt hitta ett gömställe men fann mig senare "instängd" bland folket i tåget...
Wow, aldrig har jag sett ett sådant fullsatt tåg förut och varför just på en tisdag?
Andra tisdagar brukar inte vara så, varför skulle denna tisdag vara speciell? Är det så att det är många nya studenter som börjar skolorna eller Högskolorna, är nya? I så fall är jag rädd att det lär bli fullsatt fortsättningsvis... Men jag hoppas verkligen inte att det blir så... För blir det ett fullsatt tåg imorgon också får man verkligen tänka på att vara snabb att hitta platser men snabb, det är jag inte...

Ha en fortsatt trevlig tisdagskväll!!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Reflections: Eddiemans Talkshows

Hejsan och välkomna till Eddiemans Fredagspub, min personliga blogg på nätet.
Nu är det måndagskväll också, en riktigt kall en och imorgon är det tisdag vilket jag sett fram emot faktiskt. Något roligt måste det ju hända i vardagen hos Eddie tycker jag.

[Eddiemans Fredagspub Generellt]
Eddiemans Fredagspub är alltså min personliga blogg på nätet... Men jag tycker det saknas något eller hur?
När jag var yngre så hade jag liknande "talkshows" som syftade till att jag spelade in mig själv och snackade en massa och sedan hade med mig olika gäster som skulle berätta om sina personligheter. Det var där också som Eddiemans Fredagspub egentligen föddes men hade då ett annat namn eller alias...
Min fundering idag är om man på något sätt skulle omvandla denna blogg till en talkshow eller liknande? Där jag berättar om min dag och reflektioner och blandar in lite humoristiska intryck i den. Det skulle vara awesome om jag gjorde det...
Problem finns men för att lösa dem är dock lite lätta, kanske... Det enda som behövs i dagsläget är en helt ny mikrofon. Denna usla jag har nu har en tendens att ge ut ljudkvaliteten i Mono vilket är lite synd... Därför vore det bra om man kunde investera i en bättre mikrofon, sedan är det bara låta fantasin flöda.

Jag har försökt nu också men en aktuell Eddieman Talkshow men har dock inte lyckats hitta en sida som låter en att få publicera sina talkshows så att allmänheten för höra den.
Min bror har fixat tema-låten till Eddiemans Fredagspub också vilket klarnar den biten.
Som sagt, detta är på testfasen och än så länge är det jag som ska försöka "host-a" den. När den blir mer uppmärksammad, då är det kanske dags att expandera men än så länge är den på "BETA".

Det vore awesome faktiskt... Det är som en minidröm kanske går i upplevelse.
Men den är som sagt på start-fasen...

Nå vad tycker ni? Vore inte det också awesome?
Eddie behöver support och eventuella tips!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

En tuff vecka...

Hejsan och välkomna till Eddiemans Fredagspub, min personliga blogg på nätet.
Först av allt vill jag snacka om responsen jag fått från mina läsare på väldigt kort tid och det gläder mig att ni skickar iväg en kommentar, det är alltid bra med lite backside information, faktiskt.
Det gläder mig att ni gillar mina inlägg.

Igår skrev jag om den hemska internetuppkopplingen som jag haft förra veckan och fick faktiskt ett väldigt snabbt svar från kundtjänsten från Tele2.
Okej, jag var nog elak när jag försökte beskriva deras arbete men när man är arg och besviken då for väldigt många tankar och idéer i sin hjärna och jag ber om ursäkt för det.
Tele2 gör ett bra arbete och jag tackar också för det absolut snabbaste svaret hittills till mina små funderingar så tack så mycket Tele2.

Nu åter till meningen... En tuff vecka ser jag framför mig just nu, med skolan och kursstarten och här hemma med sina ärenden och inbokade möten, det kommer att bli tufft... Men jag ska försöka närvara. Jag sa; FÖRSÖKA...

Inte så mycket just nu i alla fall och inga hittade topics heller för denna gråa måndag (Som jag mestadels har sovit bort).
Ha en fortsatt trevlig dag!!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Hemska internetuppkoppling

Hej.
Då var det söndagskväll igen.
Som rubriken lyder så kommer det att handla om den internetuppkoppling som jag tvingats leva med denna vecka och den har varit hemsk...

Det började när jag och min bror hade en het diskussion om vår uppväxt och helt plötsligt försvinner signalen och jag förlorade kontakten... Jag hatar när det blir så och detta var bara början... Hela veckan har internetuppkopplingen som jag haft bara stängt av sig och startat om igen... Andra dagar har jag inte ens haft internet och jag förstår inte varför...
Internetleverantören Tele2 har inga förklaringar till detta men nu när jag precis nämnde Tele2 så blir ni kanske inte så förvånade nu längre eller hur? Och att beskriva Tele2s kundtjänst är som att beskriva hur pass smutsiga toaletterna är hos "begravningsmannen". Vissa kommer att tolka detta som ett skämt men de som känner mig vet kanske vad jag menar med detta. Men åter till poängen; När jag försökte kontakta dem om ett byte och förklaring via kundtjänsten på telefon har man förstås en väntetid där många ringer Tele2 samtidigt... Efter mindre än en halvtimmas väntan var det äntligen min tur och när jag ville presentera mina förändringar så lade hon på luren... HON LADE PÅ LUREN!!!! VARFÖR?!?!?!?!?!?!?!?
KUNDTJÄNSTEN FÅR INTE GÖRA SÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Och min bror bara garvade efter händelsen när jag berättade det för honom om vad som hade ägt rum... Personen bakom luren som jobbade på Tele2s kundtjänst lade kanske utav misstag på luren eller kanske tryckte på fel knapp där jag förlorade kontakten men den första känslan var att jag kände mig diskriminerad.

Internethastigheten är dessutom hemsk så en förändring behövs så snarast möjligt.

Ett kanske uselt inlägg ikväll men att förlora internetkontakten var 30;de minut, då blir det en inhemsk vana (för internetleverantören) och raseriutbrott för mig...

Och att dessutom inte kunna HÄMTA UT SITT NYA SCHEMA FÖR DE NYA KURSERNA som startar den 24 januari, DÅ BLIR JAG FÖRBANNAD!!!!!
(Har dock hört att det är serverna på Mälardalens Högskola som haft problem nyligen men jag kan ha fel)

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [20 jan]

Godkväll och mycket välkomna till Eddiemans Fredagspub, min personliga blogg på nätet.

Som ni säkert redan vet så är det den 20 januari idag vilket betyder fredag. En riktigt kall fredag idag faktiskt, kylan börjar verkligen komma fram ordentligt och en riktig vinter kanske är på väg redan nu kanske... En sen vinter har jag alltid hört leder till extremt vackra somrar men jag kan ha fel eftersom det inte jag som bestämmer hur vädret ska se ut... Men man kan dock hoppas och det kanske vore väl något, vackra somrar eller hur?

[Dålig på att kritisera]
Denna vecka har bestått utav mycket plugg och lite vila och efter det avslutades det med en hemsk tenta som gick avsevärt bra faktiskt kände ju jag... Problemet kvarstår om läraren i sig är "dum" nog och inte acceptera mina svar såsom jag skrev dem och svarade dem till... "Bara du har beskrivit och anknutit den relevanta informationen i  svaret till frågorna så blir det rätt" fick jag som svar efter att ha undersökt lite grann om den extremt orättvisa bedömning som jag fick för att ha svarat lite kontroversiellt i en fråga som handlade om studietekniken... Okej, jag vet ju hur man studerar nu eftersom jag varit i Högskolan ett tag men att få ett svar från bedömarna om att det är fel att uttrycka sig om sin egen studieteknik med mina tankar och åsikter, ja då blir det ju fel.
Det är en liten kurs vi snackar om egentligen men jag blir ju förbannad när de säger dessutom att den studielitteratur som fanns med i kursen ska dessutom finnas med i sina egna anteckningar om studieteknik... Alltså vad har litteraturen med mina åsikter att göra med egentligen? Det är MINA svar och ni ska försöka bedöma mina svar... Jag hatar när det blir så men att diskutera om det finns inga planer på det, jag vet att jag är dålig på att ge kritik och det vet ni nog säkert... Jag kan ge er ett exempel till...
I redovisningssyfte så redovisar man om ett ämne som ska presenteras på ett korrekt sätt att åhörarna som lyssnar på den som redovisar ska granska redovisningen men på ett sådant korrekt sätt att det handlar om värdering eller i det epidemiologiska termer; Etik. (Nästan samma sak) så att det inte uppstår funderingar eller konflikter i arbetet.
När det är min tur så handlar det alltid om att ge respekt åt personen som jobbat hårt inför redovisningen. Så varför ska jag kritisera arbetet för? Jag kan ge positiv kritik och berätta för individen att denne gjort ett fantastiskt arbete och att arbetet var så intressant att det verkligen var värt varje sekund att lyssna på.
Men att ge "konstruktiva" och "synpunkter" i arbetet har jag alltid varit dålig på... Det är ju någonting som jag måste öva på från och med nu och det är därför som vi har några sådana övningar i skolan om det ibland... Men jag önskade dock att man ibland inte hade sådana problem ibland...

[The approach of a mystic woman]
Mycket utav den tid som jag pluggade denna vecka har tillbringats i Mälardalens Högskolebibliotek där jag och min kompis studerade lite folkhälsovetenskap i hopp om att bli lite mer klokare.
Det är ett intressant bibliotek men tyst är det dock sällan har jag fått veta av andra källor men själv har man inte sådana problem när man jämt och ständigt har musik i öronen.
Musiken är harmoni, musiken kan jag inte leva utan och varje dag måste jag få njuta utav min musik, annars anser jag det som jag ser i samhället för tråkigt och lite musik i öronen förgyller vardagarna, ungefär som att blanda vardagen med äventyr eller fantasi. Ibland har jag haft drömmar om när jag ibland går på gatorna och helt plötsligt stannar upp och dansar som en galning och i bakgrunden förvandlas vägen och byggnaderna till en enda stor scen och där står jag och uppträder för folket... Ah, så ljuvliga minnen verkligen. Jag har haft drömmar om att bli en artist en vacker dag men den drömmen får antagligen vänta eller så kommer den i form utav något annat...

Som sagt, plugga har man definitivt gjort och förstått sammanhanget har varit okej också, jag förstår nu de flesta epidemiologiska termer och fler kommer men för det mesta förstår jag de grundläggande termerna, något som jag inte förstod för 3 månader sedan när jag fortfarande inte förstod vad ordet "Empowerment" betydde...
Men mitt under en diskussion mellan mig och min "hermano Maestro" dyker plötsligt upp en kvinna till bordet vi var på och tittade på mig med fint leende och kom med världens chockfråga till mig; "Du är väl sur på mig eller hur?"
Mina första tankar var; Varför skulle jag vara sur på en kvinna? Varför skulle jag vara sur på henne? Och vem är den här kvinnan egentligen? Jag känner henne inte...
Det verkade vara en nära vän till min hermano Maestro när jag frågade honom om henne. Men jag svarade henne inte dock... Jag satt fundersam hela tiden och när Maestro försökte påminna mig om ett tidigare "event" eller händelse så kom jag på vem denna person var...
Jag hade aldrig sett henne, jag kände henne inte och jag hade dessutom glömt bort om denna händelse att jag var tvungen att fråga min vän om hon inte är sur på mig också?
Dessutom vad kunde jag svara egentligen när kvinnan dyker upp som ingenting och frågar mig om någonting som jag inte ens hade i åtanken om??

Men det var intressant faktiskt... Jag undrar dock om hon som sagt inte är sur på mig? För om hon är det så vill jag säga att jag ber om ursäkt för... Just det... Ursäkt för att jag inte gillar att personer säger till mig att jag har en brytning eller liknande... Gahh, varför egentligen?
Dessutom när någon säger till mig att jag har en brytning som liknar en spanjor...

Ursäkta oss för störningarna mina damer och herrar!!

Det var väl veckan i en liten fin sammanfattning. Undrar vad nästa vecka har att erbjuda? Ny kursstart har jag hört och det ska bli spännande!
Ha det fint!!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Problematik med att hinna med vissa saker...

Hej och välkomna till Eddiemans Fredagspub, min personliga blogg på nätet.
Idag tänkte jag försöka förklara för vissa över varför jag ibland tackar nej till eventuella evenemang, inbokade möten och annat liknande detta...

Jag har inte den sortens tid eller möjlighet längre eftersom min tid är extremt liten...

När jag jobbade och var inskriven på Arbetsmarknadsenheten hade jag extremt mycket tid? Varför det egentligen, varför hade jag mer tid där, trotts att man jobbade från 7.00 på en hemsk morgon till 16.00 på eftermiddagen? Låt mig förklara...

Mycket utav det som hände på Arbetsmarknadsenheten som jag upplevde hade både positiva och negativa effekter inom mig och min ram.
För det första så hade jag extremt dåligt med pengar, alltså ekonomin den var rosenrasande varje dag och försök till ett bättre levnadsstandard var ganska hög och orättvisorna likaså var höga. Därför sökte jag hjälp från högre makter och insåg att Politiken idag skulle kunna vara min räddning, där kunde jag uttrycka mina åsikter om orättvisorna i världen, men då gällde det också att leta efter rätt parti och det parti eller de med de politiska åsikterna som stämde överens med mina var Socialdemokraterna, därför är jag idag en stolt Socialdemokrat, för att världen idag är stentuff och förändringar måste ske nu, pronto!

Det andra var att "jobbade" man på Arbetsmarknadsenheten gick vissa viktiga ärenden före Arbetsmarknadsenhetens arbeten.
Först hade man viktiga möten med Arbetsförmedlingen, sedan med de usla jobbcoacherna i Sverige idag och till sist politiken (som kom först efter en lång vistelse på Arbetsmarknadsenheten).
Vissa schemalagda möten med jobbcoacherna var prioriteringar men jag visste inte dock om de politiska mötena var viktiga och jag minns att jag hade ett snack med min chef om detta och de visade goda positiva chanser att jag kunde närvara på dessa viktiga politiska möten, om det inte störde verksamheten på Arbetsmarknadsenheten och Hemservice. Oftast är Hemservice den verksamheten på enheten den mest tidskrävande eftersom de hjälper pensionärer med tjänster såsom städning, tvätt och handling.
Men jag hade aldrig problem med det och kunde glatt närvara vid många mötestillfällen med partiet och att göra och lyfta fram sina åsikter för ett bättre, jämställt och rättvist samhälle idag.
Därför hade jag mer tid när jag var på Arbetsmarknadsenheten eftersom mina chefer och kontaktpersoner godkände mina ärenden.

Idag är jag fast vid skolan vilket är en fantastisk upplevelse mina damer och herrar. Min dröm gick i uppfyllelse och glädjen som kom när jag fick reda på det via en monitor och skrek och jublade över resultatet till min chef på Arbetsmarknadsenheten, jag höll faktiskt på att gråta utav glädje.
Nu har ju en viss tid gått och fler utmaningar väntar för Eddie här och mer tid kommer att krävas och jag dessutom pendlar varje dag till Västerås gör saken mer tidskrävande. Därför hinner jag inte med så mycket mer än helgerna där det oftast brukar vara städning och rekreation som förgyller mina dagar då.
Men annars så har jag inte den tiden att ibland närvara vid möten trotts att jag verkligen vill men jag prioriterar skolan först och allt annat sen.
Jag försöker verkligen men ibland är jag faktiskt tvungen att tacka nej, inte för att tycker det är onödigt eller andra negativa tankar nej... Jag gör det för att försöka hinna med mina arbeten för och till skolan eftersom min dröm gick i uppfyllelse ska jag också förverkliga drömmen genom att vara färdig utbildad Folkhälsovetare. Det är nästa steg i Eddiemans book of knowledge.
Så där har ni en förklaring på varför jag ibland tackar nej till olika sorters evenemang, möten, politiska möten och annat liknande, för att hinna med mina studier helt enkelt.

Jag brukar besöka Arbetsmarknadsenheten (min fria vilja) eftersom det var där jag tillbringade mest under en 2,5 års period och anledningen till att jag gör det är att främst; Jag hinner och är ledig från skolan och kan göra det, jag vill träffa mina arbetskamrater, vänner och kontaktpersoner, jag vill höra dem senaste nyheterna och för att hålla kontakten mellan mig och Arbetsmarknadsenheten.
Men allt detta i mån av tid förstås. Tiden är alltså viktig och det är det jag försökt att belysa i detta blogginlägg.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Ett nytt år, nya utmaningar

Tjenare och välkomna återigen till Eddiemans Fredagspub, Edisons personliga blogg på nätet.
Kan ni tänka er? Ett helt nytt år, 2012 är här och då ska vi verkligen förverkliga våra drömmar, för det är vad året 2012 handlar om, enligt mig och mina visioner i alla fall.

Tidigare hade vi julen som enligt mig vart både lyckat och icke lyckat... De negativa faktorerna har med sjukdomen Astma att göra och ni vet ju hur pass sjuk jag är i astma vid det här laget eller hur?

För er som är nya till denna blogg (Eftersom det var längesen jag bloggade sen sist) så är mitt namn Edison Henriquez men mina vänner kallar mig för Eddie.
För er som vill veta mera är det bara att sprida vidare glädjen och informationen via min Facebook sida som är tillgänglig och Facebook är ett fantastiskt verktyg när det gäller socialt nätverkande.

Denna blogg handlar helt enkelt om mitt liv just nu i mitt perspektiv det vill säga alltså att olika events eller händelser som dyker upp i mitt liv eller har hänt i mitt liv delar jag med mig djupt i denna blogg. Åsikter och kritik har även angetts ibland men jag själv är urusel på att kritisera och därför vore det bra om någon lärde mig att kritisera.

Jag tänkte ändå någon gång under denna vecka att försöka summera Eddiemans 2011 eftersom 2011 har varit ett fantastiskt bra och successivt år. Med andra ord, mycket glädje.

Måste även tacka min hermano Maestro för att han fick mig att börja blogga igen. Nya topics och nya händelser väntar Eddie.
Återigen, tack så mycket.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0