Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Feliz Año Nuevo!

Som rubriken lyder på spanska: Gott Nytt år!
2008 lider alltså mot sitt slut, vilket iförsig, är väldigt bra, samtidigt som det är tråkigt. Nytt år är lika med utmaningar.

Senare ikväll är det simpelt firande. Med gamla kamrater och god mat och fireworks...

Gott Nytt År på er allihopa!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Eddiemans Achievements of 2008

Tjenare! Eddie här igen.
Julen har varit fantastiskt... Jag trodde det aldrig skulle vara så här bra men en enorm tur att det gick så bra i alla fall. Och så många sms-hälsningar har jag nog aldrig fått. Har inte räknat dem men det var många och jag tackar er för att ni skickade dem. Tusen tack och ni ska ha det enormt bra i framtiden!

2009 står ju där och väntar... Helt sjukt. 2008 var alltså ett mycket tufft år. Och som vanligt från "The book of Knowledge" från min Bilddagbok så ska Eddieman undersöka året 2008.

Januari
11: Projektet Fredagspub startades under det första namnet: Friday-temat. Men namnet var för enkelt och byttes ut mot "Eddiemans Fredagspub".
27: EPIC Mamá Chagua dör och blev hedrad av det salvadoranska folket i staden La Palma / El Salvador.

Februari
Eddieman skapar loggan: Eddiemans Fredagspub(c)
Eddieman blir vän med Anders Löthgren =D

Mars
Eddieman blir ledamot för "Projekt Leader" Teamet
14: Fest a la Eddieman

April
Lokala skolan anordnar en resa till Stockholm och Eddie blev bjuden
Eddie dingade 19.
Jennifer kommer till världen. Välkommen!

Maj
1-4: Eddie åker till Malmö för första gången och besökte årets åsiktsfestival för ungdomar: Urix!
9: Eddie blir bjuden från den lokala skolan, att festa vid Medåkers Bygdehus
29: Eddie åker till Köpingsmässan [bdb]
Balen 2008 anordnades av SP3 [2008]

Juni
Fredrik Isaksson kommer till Sverige. Welcome back.
2:
Lokala skolan anordnade Slutspurten med SP3 i spetsen. [2008]
3: Lokala skolan anordnade Studenmiddagen
JAG FICK G I MATTE B!! FYFAN VAD GLAD JAG BLEV!! ANDERS LÖTHGREN, TACK SÅ FANTASTISKT MYCKET!!
5: Eddie tar studenten!
14: Årets sista karneval? Arboga Karnevalen... Ett minne för livet... Arboga Karnevalen var som bäst år 2005 när vi alla dansade och shakade loss till Merenguen och Cumbia - låtarna som Super Banda - Canto por la Paz gjorde. Armando m.fl gjorde ett superbra jobb att arrangera och få dessa människor hit till Sverige. Så fantastiskt. Men idag, så hotas den med nedläggning vilket jag tycker är synd... Väldigt synd faktiskt...
16: Eddie med Ungdomsfullmäktige anordnade UNGDOMSMÄSSAN I ARBOGA för FÖRSTA GÅNGEN!
"www.arbogaungdom.se tog upp ett viktigt ämne och det var ungdomsmässan. Rickard Lundberg som är administratör för hemsidan intervjuade mig angående Ungdomsmässan som hölls i Arboga den 16 juni 2008. Det var väldigt intressant, intervjun kan ni se på hemsidan. Det andra intressanta var när han frågade mig om detta var lockande för ungdomar. Såklart att det var lockande, enligt mig, men som jag misstänkte, det var väldigt få ungdomar som kom på mässan och jag menar det, bara 20 ungdomar och ett flertal vuxna kom till mässan. Vart var resten av ungdomarna? vi anordnade mässan för eran och Arbogas skull... Många påpekar också att det händer väldigt lite saker i Arboga, ja nu när Arboga Karnevalen hotas med nedläggning, vart är kulturen på väg i Arboga egentligen? Men vi försökte!! Ja, vi hoppas på bättre propaganda och snack om ungdomsmässan nästa år eftersom detta var första gången någonsin i Arboga som Ungdomsfullmäktige med Sirius Music i spetsen som anordnade detta. Javisst, jag tackar alla för er medverkan och alla ni som hjälpte till att anordna detta. "

Guanaco Productions startas på allvar

Juli
Road Trips anordnas under ledning av Anders Löthgren
25: Lyckad fest @ stadskällaren

Augusti
Road Trips anordnas under ledning av Anders Löthgren
Jag blir ledamot i ABF forumet i Arboga Kommun under ledning av Rodrigo Melara

September
Ekonomibekymmer anordnas under ledning av den nuvarande Regeringen
Eddieman skapar en blogg!

Oktober
10:
Eddie whisky-battlade med Fredrik Isaksson under ledning av Anders Löthgren

November
Eddieman firar Halloween för första gången
Eddieman undersökte nedläggandet av Beatbox
Eddieman besökte Socialistiskt Forum i Stockholm
Eddieman demonstrerade i Stockholm över nuvarande läget i Sverige
16: Eddieman firar sin 1: år gamla bilddagbok

December
Eddieman undersökte Eddiemans Karaktärer
Eddieman skapar "The book of Knowledge"
Eddieman firar julen med familjen
Marina Landaverde kommer till Sverige. Välkommen!Detta var året 2008 i en mycket liten sammanfattning. Om ni undrade... Ja, jag skriver dagbok så det är därför jag kommer ihåg så mycket. Och vissa delar har tagits från diverse ställen bland annat från min bilddagbok.

Men Eddie kommer att hälsa er ett gott nytt år strax. Inte än för det är den 28:e idag.
God fortsättning!!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

El Regalo

Hejsan.
Eddie igen som talar ut.
Det är den 25 december idag och det betyder en rad massa saker för de flesta. Till exempel som traditionen lyder, kan man öppna alla sina julklappar man fått idag utav jultomten som, helt osynligt nog, lämnat dem. Och det är ju så roligt, speciellt för alla de barn som väntat på ett helt år för dessa presenter, till ett pris förståss, att man har varit snäll.
Jag har tidigare nämnt att det hade varit en fruktansvärd jul om jag inte fått några julklappar men en enorm tur att man har sin familj som fortfarande tänker på sin ensamme son. Och det var en enorm lycka, verkligen. Jag började faktiskt gråta när jag blev väckt denna morgon och till min överraskning fanns det två julklappar där det stod mitt namn på. Ett var från min käre mor som hade skickat mig ett vackert glas med en massa fina figurer runt omkring den. Så vackert... Det andra var en sköldpadda, gjord av min egen syster. Så gulligt!
Så det blev ingen "hemsk jul" så som jag hade trott det trotts allt. Jag är ganska nöjd med det. Verkligen!

Jo, ni undrade vad "regalo" står för eller hur?
Det är spanska för paket eller julklapp. Kan vara ett slangord.

Eddie önskar er en god fortsättning på denna fantastiska jul.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Feliz Navidad!

Det finns många olika sätt att säga God Jul på, ett sätt är de olika språk som man kan säga det på. Och eftersom jag pratar spanska som mitt sekundära språk så hälsar jag er alla God Jul = Feliz Navidad, på er!!

Jodå, idag är det alltså den 24 December vilket är ett fantastiskt datum, inte minst för alla som har längtat efter just denna unika dag. Massor med julsånger och julmusik spelas just nu på alla radio ute i världen och jag gillar det skarpt, speciellt den salvadoranska radiokanalen "Radio FM" där just nu bara julmusik spelas. Och det är gamla och klassiska julsånger som man hört i många många år, det är som en tradition för salvadoranerna och jag håller med om att det är en underbar musik. Det spelas allt från "ranchero" musik till "cumbia, merengue, salsa" och även den mycket populära [speciellt för ungdomarna i El Salvador] "Reggaeton", den nya så kallade "spanska reggae" som de uttrycker det så fint. Och det är helt underbart. Jag minns själv när jag var i EL Salvador, alla dessa propagandatruckar som åkte runt stadens gator, spelade musik för att helt enkelt fira julen som kommit. Och jag kan tänka mig att det är så fortfarande i El Salvador; Livlig musik överallt, folket som hälsar god jul på gatorna - allt är en fest!

I Sverige är allt lugnt! Och idag har det dessutom snöat, så det blir åtminstone en trevlig julstämning. Men nu kommer det tråkiga...
Jag är sjuk, har hemskt ont i magen och har tydligen blivit matförgiftad och kan inte fira julen som alla de andra. Jag måste ta det lugnt och ta min medicinering för att lugna ner min mage... Tänk att jag blev sjuk, precis när julafton skulle firas... Visst, jag kan fira den, men jag måste ta det lugnt... Så tråkigt...

Men, jag ville bara hälsa er God Jul!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Recuerdos - Kamratens ord?

Fortfarande december. Verkligen, långsamt är vad tiden går för mig. För er andra kanske det går fortare men för mig är det väldigt långsamt...

"Recuerdos" är vad dagens tema är. Recuerdos är naturligtvis spanska som betyder "Minnen".

Idag så tittade jag på bilder från tidigare skolavslutningar och annat kul som jag hade... Några utav bilderna såg man den rädsla som jag visade genom ansiktsuttrycken, inte minst när jag gick på bal... Och varför var jag så rädd?
För det första var jag rädd att hamna vilse i lokalen, det stora slottet Örebro Slott. Det andra var väl den ensamhet som jag fruktade att det skulle vara och det sista, att inte ha kontroll över mig själv... Hahhaha!! Visserligen hade jag fullt kontroll över mig själv men alkoholfria drycker fanns inte vid borden. Och tyvärr var inte maten så lockande heller. Jag är nog inte van med sådan "rik" mat.

Skolavslutningar har aldrig varit lockande... Jag hade alltid negativa tankar i hjärnan under varje skolavslutning... Och det har ju sina orsaker... För det första, familjen... Familjen var aldrig där under avslutningarna. Efter det att prästen gav oss en "blessing" som traditionen lyder, var det alltid folk utanför kyrkan och väntade på sina barn och ungdomar... Men inte mina... Varför? Jag har ju syskon... Och de yngres skolavslutningar är tydligen "privilegium" nummer ett för mina föräldrar så jag hatar verkligen att vara förstfödd...
Och den andra orsaken är ju fortfarande ensamheten... Herregud, här kommer ordet "ENSAMHET" igen! Ensamheten var stor, ugh, innan man klev in i bussen för transport till Örebro Slott under baldagen... Där var ensamheten stor som ... Den var stor... Visst, man hade sina kamrater med sig som man kände igen.. Men jag kallar dem endast kamrater eftersom vi var ju kamrater!
Huh? Vänner? Nej, jag kallar dem inte vänner. Jag kallar dem kamrater! Vänner? Definera ordet "VÄNNER" till mig då?
Visst, jag har kompisar, men det är något helt annat enligt min aspekt. Vänner är något mer än kompisar eller hur? Och vissa har till och med "bästa vänner" och det är en högre rank än vänner.
Kamrater är som grunden, basen. En kamrat som man sett förr, bekant eller liknande. Det är kamrater, enligt mig.

Jag glömde presentationen idag... Ojojoj. Men...
Hej, det är fortfarande december. Fredagen passerade, likaså passerade fredagspuben :(.
Ledsen läsare men jag har inte haft tid till datorn och inte heller till denna unika blogg. Ska försöka ta igen detta nu..
Upptagen Eddie @ 2008's end.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Fredagspub [SPECIAL]

Tjenare!
Det var ett mycket bra tag sen det var en fredagspub och jag ber så hemskt om ursäkt men det har varit väldigt jobbigt och väldigt "busy working" dessa veckor som gått. Men nu ska man försöka ta tag i det här eftersom jag nu missat hela tre fredagspub-ar. Det ska inte hända igen, det hoppas jag i alla fall - Hej!

Special är vad jag kallar denna veckas fredagspub, men återigen, det är en lördagskväll just nu! Men som sagt, ska försöka att ta tag i detta nu.
Idag eller denna veckas fredagspub ska vi undersöka lite över min "BEATBOX KARRIÄR [Del 1]" Så enjoy :D
Mina unika karaktärer:

[Sense, 2003]*
 "Eddiemans skapelse av en så kallad 'Commando'. Sense var den som tyckte Eddieman hade ett speciellt sätt att uttrycka sig genom sitt beatboxande."

[Mario Ramirez, 2004]*
"Eddiemans Beatbox alterego. Mario Ramirez är en beatboxare som tror sig vara bättre än Eddieman. Hans sätt att beatboxa, hans lärande och kunnande utav beatboxen tror han sig är mer unik än Eddiemans vilket nu Eddieman tycker är väldigt frustrerande. Men tyvärr kommer Eddieman i vägen hela tiden och Mario har alltid turen i sig.
Under ett program [Beatboxvärdana 1] sattes Mario Ramirez kunnande utav beatbox på prov och Eddieman var nära på att vinna tills programledaren för showen blev så förbannad på Eddieman pga hans skrattande över precis vadsomhelst och skickade iväg Eddieman, och man kan väl säga att Mario Ramirez har tur. Inte minst när alla, vilket är okänt varför  skickar email och meddelanden till Mario Ramirez."

[Eddiemans Beatbox, 2004 - 2006]
"Artist. Eddieman satsade här på att försöka vara socialt aktivt med sina kamrater ALB och Arboga Karnevalerna 2004 och 2005. Vilket också funkade! Han skapade även en mycket unik låt i augusti 2005 [Spike Piledriver] Som syftar på Jerry 'the king* Lawlers finishing move i professionell wrestling.
Men eftersom Black N0ise slutade med beatboxing blev det alltså färre lyssnare och åskadare på varje spelning Eddieman hade och då slutade han att beatboxa offentligt och satsade allt, i smyg"

[El Bombaman, 2006-2007]*
"Reggaefantast. Eddiemans sekundära 'profession*. Istället på att bara satsa på beatbox, ville Eddieman även skapa reggaelåtar tillsammans med Black N0ise. Tyvärr blev det inget av det eftersom Black N0ise ansåg att alla hans låtar blev 'bestulna' av hans egna kamrater. Som nu är motsåndare."

[Smokey "LaRue", 2006 - 2007]
"Eddiemans inofficiella spion. Jobbade under projektet 'El Dorados matkris' under alla geografilektioner under 2006 - 2007 i gymnasiet. Smokey försökte skapa en allians med de toppolitiska ledarna som hade makten över El Dorados matkris vilket inte gick så bra och El Dorados matkris blev löst, utav högsta makterna förståss. Det värsta var också att Smokey, var en bonde från Sverige. Varför fick inte Smokey vara de ledande ledarna för egentligen?

[Big Eddie, 2005 - 2008]*
"Big Eddie är administratör för projektet Eddiemans Fredagspub. Är skaparen för Big Eddies MiniSite och även skapare av loggan. Big Eddie är viktig!! Man kan säga att Big Eddie, är en dator."

Jag borde döpa min dator till Big Eddie, det var ingen dum idé ;)
* ---> Eddiemans skapade karaktärer

Del 2 kommer snart...

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Oroligheternas "Mierda"

Hej, detta är Eddie igen som undersöker [som vanligt] denna års decembermånad. Och som jag tidigare nämt ber jag så mycket om ursäkt för de fredagspub-ar som jag missat. Jag har missat två och det ska inte ske igen!
Jag kanske inte var tydlig till varför jag missade fredagspuben men jag ska försöka vara tydligare nu.
Varför var jag inte tydlig? Det är enkelt, jag var väldigt orolig samtidigt som jag var förbannad över varför alla mina planer ska jämt gå fel...
Det är helt enkelt så att oroligheterna över HUR jag ska klara av december 2008 jämt och ständigt samlas i mina tankar hela tiden.
Jag har sagt det förr, det kommer en ny person till familjen och det betyder att min ekonomi rasar. Jag önska jag jobbade så att jag får en inkomst så att jag kan åtminstone köpa en liten julklapp till det men som man säger på engelska: "I am  unable to do that..."

Vi fortsätter med undersökningen...
Denna lördag är det Luciafirande på de flesta håll i världen, inte minst här i Sverige och lilla staden Arboga.
Jag vet inte vad det finns för aktiviteter för unga och vuxna i Arboga men ni har nog allt planerat detta i förväg eller hur?
Inte jag, jag är inte ens redo att fira Lucia pga dessa oroligheter... Oroligheterna är först på listan i mina tankar.
Jag fick en fråga här för inte så många dagar sedan om vad jag önskade mig i julklapp... Och, för att vara ärlig, jag hade ingen aning... Jag tänkte igenom en hel del och till slut blev det en bärbar dator... Varför? Jo, jag har massor med olika sorters möten och jag behöver skriva ned allting som sägs under dessa möten och en bärbar dator vore helt perfekt i julklapp... Men jag vet nog att jag får vänta med en bärbar dator... Usch...
Jag blir faktiskt ledsen när jag säger detta men det är ju "ffs" sant...
!!
Samtidigt som det är lucia denna lördag som kommer så kommer den person som jag sagt hela tiden om, som ska komma. Precis, denna lördag kommer alltså denna person, permanent, till Sverige, till Arboga och till vår familj. Välkommen säger jag, varför kunde inte du komma tidigare innan ekonomin skulle rasa för?? Usch vad jag kan kalla detta för oroligheternas "mierda"!!*
Men det kanske finns hopp! KANSKE säger jag.. Men jag hoppas på hopp så snart som möjligt... Annars blir det katastrof!

[Offtopic]
Detta hade inte hänt mig mina kära läsare, om inte mina föräldrar gjorde slut! Tusan att de gjorde slut när vår familj var så lycklig. Vi firade mammas födelsedag och det blev succé [2005]   Walter kom till Sverige [2006] El Salvadorresan [2006]
Men så tar det slut på början av år 2007, när vi fortfarande var i El Salvador, fick pappa ett telefonsamtal från Sverige där mor min skrek i telefonen att det är slut...
Då kom vi alltså hem till Sverige med sorgen och klumpen i halsen. Vad kommer att hända med oss i framtiden?
Än så länge, som jag brukar säga, vi lever! Och det kommer att gå bra hoppas jag. Men det ser ju mörkt ut... Väldigt mörkt...

Vi fortsätter undersökningen...
För att vara ärlig så har jag aldrig firat "ett äkta" luciafriande. Och jag har aldrig gillat julbord... Janssons frestelse [om det stavas så] är inte gott, prinskorvarna som är... inte goda heller. Och all annan sorts okänd produkt som "sill" har jag aldrig gillat heller. Det enda som alltid varit attraktiv för julborden är köttbullarna med potatisen men tyvärr blir det ingen god blandning eftersom gräddsås aldrig serveras under ett julbord. Men hade det gjort det hade jag definitivt ätit en del utav maten.
[Men jag gillar när någon frågar mig: "Har du ätit julbord iår?" Och då svarar jag: "Nej, men bara maten."]
hahahahahhahahaah!!  xD


[Offtopic]
*Ordet "Mierda" är spanska och det betyder "Fan" som är ett svärord på svenska.

Ni vet väl alla vad ordet "Pendejo" betyder? Inte? "Pendejo" är spanska och det betyder "Idiot" men det kan betyda en rad massa andra saker och såklart beskriver alla ord om "Pendejo" väldigt negativt...
Så jag ber er som skriver en massa meddelanden till mig om att undvika att skriva ordet "Pendejo" till mig för det använder man inte i en vardaglig text. Inte ens i ett meddelande... Och jag anser mig inte som en "Pendejo" absolut inte...

Mer information angående konstiga ord som jag ibland uttrycker mig i en konversation live, så titta in i min bilddagbok i sektorn: "The book of Knowledge"

Ha det så bra annars!
//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Eddie's Tänkande [3]

Det var ett bra tag sen jag la in något nytt i denna blogg. Och herregud, jag har missat två fredagspub-ar vilket är skandal tycker jag... Men det finns orsaker...
Först av allt är och var internetuppkopplingen så himla seg dessa två veckor som gått. Sedan var helgerna präglade av en massa struntprat, skit och fortfarande bråk att jag inte haft tid till datorn.
Och jag kallar detta orättvist eftersom DE förstör mig sakta men säkert...
Men utanför hemmet och min familj har det hänt en hel del grejer också.
Möten har jag haft och nu tror jag jag verkligen valt fel väg att representera ungdomsfullmäktige...
ABF-mötena har vi nu haft i ett halvår nu och vad har vi kommit fram under dessa möten?
För att vara ärlig är det enda vi gjort under dessa möten, att diskutera om dagens samhälle både i Sverige och utanför.
Finanskrisen har varit den frågan som diskuterats mest, sedan har USAs val av president diskuterats också om det var rätt val som gjordes osv. Nummer tre i listan kommer Lissabon-fördraget som chockande nog sade alla Socialdemokraterna JA, till den och detta fördrag kom och publicerades i Aftonbladet väldigt sent. Detta innebär att detta fördrag var hemligt nog för inte ens jag hade en aning om vad detta fördrag var. Det var därför vi reste till Stockholm två gånger, den ena gången för att få kunskap och "knowledge" om dagens samhälle och förbättringar i framtiden och att Regeringen inte gör ett bra jobb. Och den andra gången för att demonstrera om... Ja, vad tusan demonstrerade vi om? Om Lissabon-fördraget eller om regerigens dåliga arbete.
Jag hörde mycket dålig kritik om regeringen hela tiden så det måste ha varit en demonstration om Regeringen, men inget om Lissabon-fördraget.
Detta fördrag är en oändlig sak att läsa om och vill ni läsa om det föreslår jag ett närmaste bibliotek eller Wikipedia.
Men vi fortsätter...
Var det verkligen rätt väg? Förra mötet vi hade var en av de sämsta jag haft... Vi diskuterade [eller dem] om Afrika och dess problem...
Och nu börjar jag inse att jag är medlem i en omvärldsanalysgrupp... Och för varje gång jag kommer till dessa möten måste någon utav medlemarna av en speciell anledning, vara borta från möten.
En omvärldsanalysgrupp säger man alltså... Var verkligen detta rätt väg?
Och jag som sagt snart slutar att vara supporter för ungdomsfullmäktige pga min ålder [19]. Då måste jag även här, sluta gå på såna möten där vi kommer till ingen vart, enligt min aspekt.

Jag ber så mycket om ursäkt att jag inte hunnit med fredagspub-arna men det finns sina orsaker och jag har redan nämt dem.
Jag hoppas det inte sker igen...

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

2 - 3 December

Hej återigen, Eddie talar igen. Och vi fortsätter granskningen av årets december-månad med några extra minnen från tidigare år.

Men först vill jag gratulera Ungdomsfullmäktige för den nya styrelsen! Äntligen har ungdomsfullmäktge i Arboga, en styrelse vald av ungdomarna själva, som var närvarande naturligtvis...
Närvarande ja, hur många var det närvarande då?
Som sagt, jag som är ungdomsambassad där kan ju antagligen även kalla mig själv som spion eftersom jag tillsammans med Henrik som jobbar på ungdomskontakten, inte har rätten att rösta enligt vissa uppgifter, eftersom vi är för "gamla" för att vara med i detta projekt, skapad av Kommunfullmäktige själv i Arboga. [Henrik jobbar på ungdomskontakten och inte jag om ni undrade. hahaha!]
Men vi fortsätter med frågan, hur många var närvarande?
Spionen hade inte räknat med så många frånvarande den dagen eftersom enligt Henrik är det 23 som anmält intresse för Ungdomsfullmäktige men i detta möte var det bara 10 ungdomar + ungdomsambassaden som var närvarande. 2 st hade ringt innan och sade att de inte kunde komma, vad bra, men resten då?
Detta är inte första gången. När vi anordnade Ungdomsmässan den 16 juni 2008 var det samma sak där. UNGDOMARNA VAR INTE DÄR!! [Bara några få ungdomar visade intresset men det var ju knappt så många som kom...] Så om man får svära:
Var i ******* var ni någonstans?! Vi anordnade detta FÖR ERAN SKULL och Arbogas framtid men jag tycker alltså att ungdomarna själva förstör för Arboga. Även om de säger: "Det händer inte så mycket i Arboga, vi vill ha kul" eller något liknande. Jaha, men kom då till våra framtida projekt, mässor och annat trevligt för Arboga för att vad jag hört är att även Arboga Karnevalen hotas nu med nedläggning och det låter ju inte trevligt det där eller hur?
Visserligen har jag bilder i bilddagboken i arkivet 16 juni 2008 så kolla där. Jag vet att det inte är många bilder men till och med Vasagymnasiet med rektor Per Gamalielsson i spetsen, var där och informerade.

Men vi fortsätter med mötet från igår.
Fortfarande var intresset lågt från de flesta håll, att välja styrelse och Henrik informerade ungdomarna hela tiden om vad ungdomsfullmäktige egentligen innebar. Martin var som vanligt där också och informerade och berättade även vad ordföranden gör osv.
Det tog en viss tid att välja en ordförande och det visade sig bara vara en [Martin valdes som andra val] som var intresserad vilket var bra men när han sa: "Helst inte men om ingen annan vill så. " Då tänkte jag i huvudet, men varför?????
Varför är intresset så LÅGT?!?!?!? Kan någon ungdom svara mig på denna fantastiska fråga?! VARFÖR??????

Jag hade tagit över posten som ordförande om jag var lite yngre i ålder men tusan också att jag är en 89:a som dessutom är förstfödd i min familj och jag hatar det...

Jag har alltid gillat detta med att arbeta med ungdomarna och barn. Det är alltid trevligt att kunna få prata med en individ med så många planer, idéer och "konstverk" och jag minns dagarna jag jobbade i Brattbergsskolan och var "fritidsledare" där var det en liten kille som pratade om matematik, i en sådan ung ålder! Det var mycket trevligt och jag hoppas kunna åter få träffa dem igen någongång, om de minns mig...

Nog om ungdomarna och ungdomsfullmäktige i Arboga. Detta blev återigen en LÅNG topic och som jag tidigare sagt gillar inte ungdomar att läsa långa arkiv av topics men efter händelsen från igår så struntar jag i det fullständigt nu. ^^
Lite elakt kanske? Men svara mig på frågan som jag tidigare ställt då.

Jodå, det är fortfarande december, 3 idag och jag hoppas på några aktiviteter idag.
Jodå, nu på morgonen så är det utbildning för intresserade ungdomar som handlar om ung liv och hälsa. Jag kanske kommer dit men detta är en aktivitet för ungdomar och inte för en "vuxen" person som jag...
Utbildningen startar klockan 9.00 idag @ brandsta café så kom dit!

[Offtopic]
Jag hatade verkligen kursen "Litteratur och litteraturvetenskap". Sånt struntprat fick bara vi som läste inriktningen kultur på samhällsvetenskapliga linjen. Och jag har tidigare sagt att jag inte var nöjd med detta val men vad ska man göra när även här var intresset lågt att läsa språk som inriktning, fast vi var över 30 st.
Hursomhelst var denna kurs en av de TRÅKIGASTE jag någonsin läst och lärde jag mig någonting utav detta?
Jag lärde mig en sak: Att inte läsa någonting skrivet från Wikipedia och inget mer!
När vi hade redovisning en dag, vi samlade oss alla i en liten ring och samtalade om olika texter vi läst ut om. Denna text var kanske en hel sida och meningen med denna lilla redovisning var att få ut så mycket information som man kan utifrån texten. Med andra ord, läsa texten, förstå texten och sammanfatta texten. Min text var bara en hel sida så min uppfattning var att snacka så mycket struntprat om den i en halvtimme.
Det var visserligen två stycken som fick VG i slutbetyg och en av dem var jag. Resten fick sina MVG:n och jag förstår inte hur det gick till...
Var det på grund av min konstiga uppfattning av varenda text eller min flummiga attityd som jag alltid haft?
Nej ibland förstår jag inte detta. Jag tänker på detta i pricip, varje dag...

Ha en fortsatt trevlig dag.
//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

December 2008

Vi välkomnar årets december-månad som jag hoppas, att det kommer lite snö i all fall för att få den perfekta julstämningen.
Jag hoppas att jag hittar på något kul att få göra i december för att vad jag har just nu i skallen är bara negativa saker...

Denna helg som gick var det adventsfirande, en lokal fest på puben och en massa tjafs i familjen... Så har jag upplevt det denna vecka; mycket prat, diskussioner och en hel del bråk...
Och jag mådde verkligen väldigt dåligt i onsdags faktiskt.. Så mycket man fick reda på, så mycket negativa saker som kommer att hända och så mycket tjafs om saker...
Jag måste även påpeka att vi människor, vi är USLA på att SAMARBETA! Åtminstone är det så i min "fackade" familj...

Jag fick höra någonting som fick mig att tänka igenom en hel process; Planeringen att resa till El Salvador PERMANENT inom en snar framtid... [detta är ju ej bestämt men tänk om...] Och genast när jag hörde detta tänkte jag; nej... Så många svordomar, har jag nog aldrig skrikit i hela mitt liv förut... Och jag skriver inga svordomar i en vardaglig text för det anses vara kränkande, vilket jag håller fullständigt med om.
Att lämna Sverige, att lämna det som man lärt sig här och börja om ett liv i ett fattigt land som i El Salvador som fortfarande styrs av en korrupt regering och man har dessutom upplevt en hemsk semester där, vill man verkligen börja om från början där? Inte jag i alla fall...
Mina föräldrar har ju erfarenhet eftersom de kommer ju från El Salvador, men jag och mina syskon har ju inte det eftersom jag växte upp i Sverige och mina två syskon är födda i Sverige...
Oh just det, jag föddes i El Salvador, men som sagt, jag är uppväxt i Sverige vilket var en ENORM TUR! Och jag tackar GUD för att jag får leva i Sverige, jag tackar GUD för att jag, mamma och pappa ÖVERLEVDE den traumatiska bomb-incidenten i krigets-El Salvador [1989]...
Jag berättar mer om den händelsen lite senare...

Ugh, långt inlägg det här blev nu...
Och att skapa såna här långa inlägg lockar ju inga fler ungdomar till det eftersom de avskyr långa och formellt skrivna texter... Så jag tror jag avbryter projektet med en "ungdomsblogg".
Javisst, ni har ju åsikter så ni kan ju protestera eller helt enkelt vara med i förslaget.

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0