Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Year 2014

Hej och mycket välkomna ska ni vara till Eddiemans Fredagspub. Eddies personliga blogg på nätet där jag, Eddie, diskuterar och presenterar er mina åsikter, perpsektiv och vyer kring vad som helst egentligen. 
 
Idag är den den 31 december, en dag som senare under kvällstider kommer att förgyllas med raketer som enligt tradition har som syfte att välkomna det nya året och slänga det gamla bakom oss och fokusera på livet i framtiden. Nu vet jag dock inte om detta stämmer till 100% men jag kan tänka mig det i alla fall och det säger jag åtminstone att jag välkomnar det. Inte för att jag är positiv för att slänga en massa pengar i luften och fira att ett helt år nu försvunnit och ett nytt väntar precis utanför. Jag säger i alla fall välkommen. 
 
Det är ändå dags att sammanfatta Eddiemans år 2014 och för att göra det så sammanfattar jag det genom att publicera bilder som jag tycker har inflytande för just den månaden som passerade 2014. 
Vi börjar förstås men första månaden för året.
 
Januari
 Efter ett mindre lyckat nyårsfirande 2013 var det dags att hälsa på året 2014 som gjorde intrång och kanske inte var världens bästa upplevelser. Allt vid det här laget kollapsade, skolan gick verkligen inte vidare och ekonomiras gjorde så att man helt enkelt inte alls var förberedd på konsekvenserna som skulle påverka nästan ett halvår. Men lyckligtvis har problemen sina lösningar och Eddie hittade dem. Problemet vid det här laget var då att jag dessutom inte bredde mitt kontaktnät vilket skulle göra detta till kanske ett av de absolut värsta och hemska upplevelser i mitt liv bara när det gäller att överleva. Saknar man fortfarande kompetens och yrkeserfarenheter så får man inte ett jobb så enkelt. Detta skulle påverka mig och påverkar mig än idag. 
 
Februari
Jag har verkligen letat överallt efter bilder som bäst beskriver februarimånad men jag gör inte det. Hursomhelst, att bredda sitt kontaktnät var väldigt viktigt skrev vi tidigare om och det gör jag också och socialiserar mig och skaffar mig nya vänner från bland annat min gamla arbetsplats Arbetsmarknadsenheten i Arboga. Det var egentligen höjdpunkten för februarimånad. Annars kämpar jag fortfarande med bland annat betyg och ekonomi, som vanligt fast ännu värre. 
 
Mars
I mars åkte jag på en fantastisk utbildningskryssning där det politiska läget och framtiden samt utbildning för förtroendevalda stod på agendan där jag också lärde mig andra viktiga aspekter inom politiken. Jag lärde mig dessutom att känna flera personer med samma brinnande intresse vilket fick mig att känna mig väldigt trygg under kryssningen. Annars var det lugnt och tryggt för övrigt med samma agenda som tidigare. Det var höjdpunkten och jag hittar inga fler för denna månad. 

April
 Några höjdpunkter ägde rum i april bland annat min födelsedag som vart lyckat på grund av mammas initiativ (som vanligt). Under denna månad hade jag även en liten födelsedags-special-inlägg i bloggen vilket bör finnas i arkivet. Ingenting speciellt egentligen. 
Den andra var nog chocken som alla fick i USA när legendaren The Undertaker förlorade mot Brock Lesnar i en wrestlingmatch på Wrestlemania 30. #ThankYouTaker was born. 
Det tredje som ägde rum i april var att spelföreningen "The Odd One's" skapades. Namnet tillkom senare men att spelföreningen skapades i april finns dokumenterat.
 
Maj
Majmånad var kall vissa perioder men när värmen och solen kom, då kunde man avnjuta av det vackra vädret. Många politiska kampanjer ägde rum och Eddie besökte också Köping för att kolla den årliga cruisingen som för övrigt var nog första gången jag såg det. Tackar alla som var involverade för att man fick vara med som åskadare. 
 
Juni
Under junimånad så var det också mycket aktiviteter. Mest utforskning med det glada gänget hos La Familia 2.0 där vi utforskade badställen, badade och avnjöt av sommarens bästa erbjudande, värmen, med glädje. Årsmötet med spelföreningen "The Odd One's" ägde rum för övrigt. 
Det var här som jag lärde mig grunderna i spelet Mutant Chronicles. 
Arboga Karnevalen ägde också rum i juni. 
Vinst! ^_^
"The attractions". 
Juli
 Under julimånad hände det ite så mycket speciellt. Några aktiviteter tillkom, flera äventyr ägde rum och sommaren var verkligen här. Varmt var det också. Saknar lite utav den svenska sommaren faktiskt... 
 
Augusti
Det är då som äventyren växte mer och att Eddie nu utforskade inte bara i Arboga men även andra städer och ännu en gång var det mycket på grund av mammas initiativ och mina vänners. Utan det hade kanske augustimånad varit extremt tråkig. Det är också här som valet till EU-Parlamentet ägde rum och ni vet ju hur det gick huh? Jag behöver inte säga så mycket mer kring det..
 
September
Citerar mig själv: "14 september. Valdagen. Aldrig i mitt liv har jag varit så engagerad som jag varit denna valrörelse. Och nu har dagen kommit där det svenska folket väljer ett Sverige som är rättvist och bättre för alla i välfärden. Jag uppmanar alla nu, mina vänner, bekanta, kollegor och familjen att rösta. För ett bättre Sverige. För en bättre framtid. För att jag ska slippa behöva vara orolig. Love and respect <3" 
Sverige får en ny regering och en ny statsminister som extra tack för en lyckad valkampanj. 
 
Oktober
Behöver jag säga mer för oktober månad? 
 
November
I november får jag mer personlig kontakt med mina vänner vilket betyder att de bryr sig om Eddie vilket är också fantastiskt! Eddie älskar också sina vänner! ^_^
Mycket annat händer också under november men inga flera höjdpunkter...
 
December
Och årets sista och enorma höjdpunkt var decembermånadens julaftonfirande hemma hos Jonny & Johanna; några fantastiska vänner som bjöd mig till deras julaftonfirande. Julafton 2014 kanske var en av mina bästa julafton-upplevelse någonsin. Jag kan bara relatera julafton som en mörk, ensam och tvingat firande samt att den umgänge som man vill ska existera och hoppas den är öppen egentligen inte existerar och att porten för konversationer är stängd. Jag tackar Jonny och Johanna för att de valde att bjuda in mig till deras julafton-firande samt till det fantastiska julbordet och umgänge. Tack så mycket. 
 
Gott Nytt år önskar Eddieman! ^_^
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Ser Eddie fram emot julen?

Foto: Julen 2013
Eftersom det nu är början av december och många redan börjat eller har sina juldekorationer färdiga är det nog dags att börja ta sin lilla funderare igen och fråga mig själv frågan (vem annars?) om jag, Eddie, ser fram emot julen? 
 
De flesta som känner mig väldigt ära vet att jag brukar oftast skämta om detta med julen året runt och det börjar alltid med att försöka fråga personen; Vet du varför?
 
[Vet du Varför?...]
Allt har sin början och allt har sin lilla historia och just denna, ganska så urusla fråga, har en historia bakom sig som går långt bak redan när Eddie gick i grundskolan. Jag vet dock inte vilken tidpunkt det skapades men det har väl någonting om detta; Eddie lekte tillsammans med brodern en lek som handlade om försöka få våra leksaker att komma överens om att leka med oss men det hela får en vändning som gör att atmosfären ändrade på sig ganska så instant när jag helt ur det tomma säger direkt att jag "inte vill leka längre" vilket får brodern att reagera negativt. Detta började allt tack vare att jag tidigare redan hade sagt att "Jag firar ingen jul" till min bror och jag antar att jag även sa det till våra leksaker men vi var ju unga killar på den tiden så att leka med leksaker är ingenting som är konstigt. Det som är konstigt med denna historia (onödig för att vara helt ärlig) är att jag vänder direkt till den cyniske och bittra typen som inte längre vill leka med brodern "för att jag inte firar någon jul".
 
Nu när jag sitter och funderar på detta själv så har denna historia absolut ingen bakgrund eller anknytning till varför jag inte firar någon jul eller liknande för det gör ju mina föräldrar. Mamma vet jag älskar julen och har alltid firat jul på det traditionella sättet; julbord, julklappsdelning och familjeumgänge. Pappa är den som firar men han firar den väldigt lugnt vilket betyder att han inte är som mamma, fixar till med julbord och liknande men båda mina föräldrar har fixat juldekorationerna i alla fall så någon julstämning får de i alla fall. 
Foto: Eddie Julen 2004
Nu tillbaka till min berättelse... 
Nu när ni dessutom kan och vet om mina kära föräldrars sidor om julen så är det dags att berätta min "story" om julen. 
Tydligen så har min tidigare historia om "Vet Du Varför?..." - fenomenet haft en stor påverkan i mitt liv eftersom det ibland förekommer att jag säger det till någon men jag är ganska säker på att det inte påverkat hur jag firar julen eller om jag firar jul eller inte, det ska ni ha klart för er. Det är bara något som jag associerat mig med hela livet. 
 
Den stora faktorn i det hela om det är så att jag VILL fira jul är att jag INTE vill göra det ensam längre så som jag gjort alla åren förutom 2013 eftersom det var då ett år som jag verkligen firade jul med familjen och dess vänner (Notera att jag skrev dess vänner och inte mina vänner tyvärr), på bekostnad av alkoholförtäring och ensamhetskänslan. 
 
Jag vill dock poängtera något som måste sägas; Min familj har under min uppväxt, alltid firat jul tillsammans men tyvärr känns det som att vissa delar och förhållanden är splittrade och därför måste dessa firanden vara separata. I värsta fall kan det till och med vara så att jag inte får en inbjudan från något håll i år och det mardrömsscenariot existerar som ett alternativ... 
 
Så, för att gå tillbaka till min fråga om julen och om jag ser fram emot den?
Blandade känslor, tyvärr mest negativa känslor som dyker upp och det på grund av många andra faktorer, några har jag redan nämnt i dagens inlägg men nej... Jag ser inte fram mot den. Jag är ganska säker på att jag kommer göra som förra året; förbereda mig mentalt för att fira den ensam eller inte fira den alls. Jag kanske ska testa det istället men det kommer att förstöra min barnsliga själ något så fruktansvärt... 
 
//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Speak out your thoughts, Eddie!

Eftersom julen är precis vid hörnet och dessutom är första december idag har jag tagit ett beslut som involverar i först och främst med att försöka blogga ännu mer och sedan försöka diskutera mer om mig och mina tankar för det är ju en hel del som absolut inte har någon aning om vem jag är och varför jag är som jag är idag med mera. Och för er som hittade denna blogg på grund av mig eller av en ren slump; välkomna till Eddiemans Fredagspub, Eddies personliga blogg på nätet! 
 
Foto: El Salvador 2006

Varför har jag tagit detta så simpla beslut egentligen? Var det inte så redan innan eller var det annat som hindrade mig från att göra mina saker? Faktum är att ja, det har varit många hinder i vägen och jag ser dem fortfarande i min närhet och för varje dag som kommer så blir dessa hinder bara större och större. Och för att försöka hindra att dessa hinder uppstår är helt enkelt för mig att försöka förmedla mina tankar och kunskaper vidare så att andra får gehör i vad Eddie försöker säga egentligen. Jag vet att det är lite svårt att försöka förstå sig på detta just nu när ni läser dessa simpla rader av mig just nu men ni kommer nog att märka av det ju mer ni läser min blogg under dessa dagar som jag ska försöka blogga. Jag har tydligen en hel del att snacka om.
Det är väl bra det eftersom det får ju min blogg att belysa ännu mera och det är ju det som är poängen eftersom jag älskar att skriva om vadsomhelst och inte ha någon som korrekturläser mina tankar och värderingar hela tiden eller personer som absolut inte har någon aning om vad jag pratar om och måste dela upp sina funderingar genom att ställa så invecklade frågor som jag sedan har problem att svara på. 
 
Det känns som om jag har verkligen svårt att besvara frågor och för att lättare ta sig ur dessa är helt enkelt att ställa enkla och relativt simpla följdfrågor som sedan lättar ut eller också hjälper mig att försöka förstå principen och poängen med frågan.
Foto: Sommaren 2014
Hmm, det låter som om jag verkligen är en simpel människa med låg erfarenhet och utbildning; problemet är att en av dessa faktorer är sanna och det får ni gärna klura ut om ni så vill men jag tror jag redan sagt det mesta när det gäller dessa två faktorer som har en sådan enorm faktor i våra liv speciellt när samhället ser ut som det gör men det är ju våra mål som människor men jag har "failat" så miserabelt i mitt liv och tyvärr vart jag uppvuxen med så lite erfarenhet kring dessa faktorer att jag på senare år varit tvungen att lära mig det när andra redan visste om det och det har varit problematiskt. 
 
//Eddie
 
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018
RSS 2.0