Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Fredagspub [19 feb]

Hej och välkomna till Eddiemans Fredagspub!

[Snö längs vägarna]

Idag är det den 19 februari och som vi ser redan på vädret idag så är det snöfall med gråa moln längs himlen och vägarna är hemskt täckta med snö. Idag var det en ren plåga att gå till Arbetsmarknadsenheten och som vi tidigare sagt att det stället ligger nu på ett industriområde vilket jag tycker är helt absurt gjort, vilket ledde till 20 minuters försening, TROTS att jag faktiskt planerade in när jag skulle gå till enheten utan försening, om inte det var så mycket snö längs alla Arbogas gator och vägar...

Det är hemskt med så mycket snö och det är också hemskt att det inte var plogat tillräckligt längs vägarna, annars kunde jag tagit cykeln men det blev inte så i detta fall... I år har det verkligen varit vinter och eftersom "de" ( ja, jag klagade aldrig på att det regnade så mycket förra sommaren med tanke på att jag alltid längtade till att det skulle regna någongång!) klagade så mycket på att det regnade för mycket så klagar de nu på att det snöar för mycket... Men hellre detta än att det ska vara hemskt hett och att luften är så himla torr och att det enda man längtar till är att få dricka kallt vatten och svalka sig... Usch, att jag hatar sådana sommardagar...

Men för att vara ärlig så gillar jag sommaren också. Men jag föredrar vintern mer än sommaren... Och våren, den är en av de hemskaste av alla för då är det för att alla sjukdomar härjar fritt hela tiden...
Pollenallergiker har det väldigt tufft under våren och jag är en av dem, tyvärr och när det är som svårast, då känner man att man vill helst bort från plågorna men vem vill inte det när man är pollenallergiker?


[Vi introducerar en ny kategori om ett ögonblick...]
Eftersom jag, tillsammans med Martin Andersson är med i SSU-styrelsen i Arboga så tänker jag inte vara sämre, jag tänker mer kreativt och därför introducerar vi idag en helt ny kategori och det är POLITIK. Hur mycket spännande låter det? Det låter mycket spännande med tanke på att redan imorgon är jag tillsammans med KAK-regionen i Västmanland, i Västerås för ett mycket viktigt och stort möte som vi idag kallar för DÅK.
Jag återkommer med mer information om det mötet när jag har informationen så att säga för just nu sitter jag på en allmän dator och har ingen information om det.

Mycket har hänt nu när SSU Arboga har startat och nu för verkligheten, förra året var det bara ett fåtal intresserade och ingen styrelse var aktiv då och jag försökte förgäves med allt men misslyckades och försökte få inspiration från andra och vilket jag fick nu äntligen och nu känns det som att det verkligen rullar.
Att vara kassör, det är något jag varit förr men inte haft hand om viktiga poster inom Kassör-området.
När jag var med i Ungdomsfullmäktige sista året (2008) så var jag kassör men jag hade aldrig hand om ekonomin osv, det var alltid några som informerade om det hela tiden och det kändes som om den posten alltid var mindre värd... Men så är det inte nu i detta fall, detta är ett mycket viktigt ämne som jag tillsammans med Köpings kassör, och SSU-distriktets ombudsman, ska ha ett möte om det. Men vi har det offentligt så att säga, så hela distriktet och inte bara vi, som kommer att ha information om det. Så det blir ju för oss som är med i den posten.

[Vi kan hantera stressiga situationer...]
I tisdags så skulle jag haft tillsammans med Martin Andersson och SSU Köping, ett avtalsmöte där vi skulle prata och gå igenom samarbetsavtalet mellan Köping, Arboga och förståss Kungsör, men först med Köpings SSU-förening.
Men Simon (SSU Västmanlands Ombudsman) hade ett annat alterantiv och föreslog om vi skulle åka till Västerås för att möta SSUs Förbundsordförande Jytte Guteland som tidigare hade hört om oss. Det är alltid häftigt att de hade hört talas om oss och det var verkligen en stor ära att få möta henne.
Men tidigare innan vi skulle möta henne var vi tvugna att bråka med ett inställt tåg... Jag var vid stationen så tidigast som möjligt och insåg till min förskräckelse att tåget vart inställt i nästan över en timme och jag berättade det för Martin och han var lite mer än förbannad... Vi var helt enkelt stressade och vi hade inte tid för att vi visste redan att vi hade ett mycket viktigt möte framför oss...
Men Martin fixade åtminstone en bil till oss tack vare Martins morfar och sedan var det att åka mot Västerås... Och när det gäller stress och tid, då måste man göra saker fort, även åka fort eftersom vi hade bråttom!
Men en sådan enorm lycka att det inte var så himla mycket trafik på motorvägarna och att det inte var så mycket snö längs vägarna.
När vi väl anländer till Västerås så var vi även tvugna att hitta centrum, det var vårt första objektiv och att hitta i Västerås är inte lätt... När vi väl anländer mot centrum ser jag till min förskräckelse två polisbilar och det var tydligen en väg avsedd för bara viss personal som fick åka in i vägen. Varför? Fråga mig inte för ad Västerås sysslar med har jag ingen blekaste aning om men hursomhelst efter ett tufft beslut av Martin så åker vi tillbaks mot järnvägsstationen och lämnar polisbilarna i fred och våra problem var åtminstone mindre nu... Vi anländer till stationen och ser en parkering, rusar fort till enheten, tar snabbt en hiss upp och genast träffade vi Simon tillsammans med Jytte som satt där och väntade på oss.

Det var en stor ära att ha fått möta Jytte Guteland och hennes assistent som var där också, nu minns jag inte vad han hette men när han beskrev sig själv lät han som en otroligt viktig person för både henne och SSU i sig.
Att de ville träffa oss, att de hade hört talas om oss och vårt fina arbete, får mig att tänka att det faktiskt är häftigt att de har hört talas om oss.
Vi tackar er för det och jag tackar även Martin Andersson för allt arbete han har lagt till, så att SSU Arboga rullar igång igen!
Och även för bilturen och de beslut han var tvungen att ta för att hitta rätt i Västerås. Tack så fantastiskt mycket!
Tack för alla och jag ser fram emot ett riktigt spännande 2010!!

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0