Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddie funderar igen...

Goddag.
Efter helgens bravader har jag faktiskt återställt mig till 100% och många glada ansikten verkade finnas på Arbetsmarknadsenheten efter min sjukdom.
Anledningen till att jag blev piggare och "friskare" var att, dels på grund av vilan, jag behövde vila och sedan återfann jag min kära mp3-spelare efter snart 4 dagar utan musik. Och ni vet redan att jag älskar musiken eller hur? Den får mig att bli glad och nöjd. Optimistisk också faktiskt och goda tankar blandat med musik ger verkligen en krydda i vardagen, speciellt när man har det lite svårt efter det att jag blivit nekad till sommarjobb... Det var inte trevligt att få en liten "popup" från en utav de usla arbetsledarna som finns på AME, verkligen och Arbetsförmedlingen förmedlar ju inte jobb eller utbildningar längre men på något vis gör de det till många andra utav mina kamrater och de har ett bättre liv än mig nu tack vare att jag också medverkar i Ungdomsgarantin...
Det är som om något är fel någonstans eller hur? Varför kontaktar inte Arbetsförmedlingen mig längre fast jag besöker dem månadsvis?
Ska jag göra fler besök?

Nej för då kommer AME Hemservice ringa mig och fundera på vart jag befinner mig någonstans, fast jag sagt till dem att jag befinner mig på Arbetsförmedlingen.

Jag låter återigen negativ men vad ska man göra? Jag gör mitt bästa för att göra någonting i mitt liv men de får absolut inte stänga mina dörrar för mycket för mig tycker jag...

En sak som fick mig att fundera var en av mina vänners tankar kring utbildningar... "Det är så bra att utbilda och veta mer" fick jag veta utav rektorn som organiserar Högskolecentrum i Arboga. Men en av de andra sämsta arbetsledarna återigen på Arbetsmarknadsenheten säger till min vän att det är helt onödigt att du går en utbildning. "Du ska inte studera" med andra ord...
En arbetsledare, definitivt inte från Arbetsmarknadsenheten i Arboga, skall någonsin bestämma över ens beslut om att böra plugga på deltid, för det ville ju min käre vän verkligen göra, utbilda sig och höja åtminstone sina betyg i några utvalda ämnen som den snälle Studie- Yrkesvägledaren på Högskolecentrum, gett min vän.

Jag tycker att Arbetsmarknadsenheten i Arboga börjar befinna sig i en mörk fas där vi arbetare får jobba extra hårt med tanke på att många utav våra trogna arbetare nu slutar på sina respektive platser och vad händer sen? Ersätts dem eller?
Jag ser inga nya ersättare någonstans, absolut inte. Det är så mörkt att jag ser inget längre...
Sommaren börja närma sig vilket betyder "jävla skit" för min del med tanke på att när det är varmt i världen, så är det JOBBIGT på mitt ställe...
Och det värsta är att jag har ju för tusan, ingenbra inkomst...
Jag söker jobb, det går inte för att jag blir verkligen galen på platsbanken som det enda de visar är högre krav, högre krav och erfarenheter som verkligen når en som gått minst 4 år i en utbildning, haft en arbetslivserfarenhet på över 20 år och som dessutom har bra levnadsstandart.
Ska man också säga att man dessutom inte har en svensk bakgrund?

Den frågan vet jag inte eftersom jag aldrig i mitt liv haft sådana problem förut med min bakgrund och det är väl jag glad för.
Jag har respekt för Sverige, det är ett bra land men den har sina mörka sidor och det är arbetslösheten som är skyhög, speciellt år 2009 när den var som värst.

Nu säger jag inte att det är bara Sverige som har sina mörka sidor, alla länder har, värst är Grekland med tanke på att de har inte råd att betala sina enorma skulder som de har.
Och i Bangkok i Thailand pågår det en kris som kanske inte är botlig, kriget har utbrutit kaos i Thailand.
Och även i det lilla landet i Latinamerika, El Salvador har funnit i krisens händer i över 55 år och de gjorde det väre när både USA och Regeringen i El Salvador bestämde sig för att införskaffa dollarn i det fattiga landet, med andra ord, landet är mer fattig än någonsin och ingen vill göra någonting åt det förutom att bilda gäng och förstöra för samhället, samtidigt som armén bara växer i en fruktansvärd fart i landet ochj även hatet för den delen...

Dagens funderingar blev verkligen lite blandade känslor. Men en sak är säkert; det är sanningen, tyvärr...

//Eddie
//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0