Eddie Henríquez | Skapa en profillänk
Eddiemans Fredagspub - *** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

Eddiemans Fredagspub

*** Eddiemans Fredagspub Varje Fredag, Annat någon Annan Dag ***

2 april 2013

Välkomna till Eddiemans Fredagspub. Idag (tisdagen den 2 april 2013) fick jag och ett antal andra entreprenöriella folkhälsovetare lite kunskap om Idéutveckling, innovation, uppfinnande och skapande av kreativa idéer och unikt skapande. Basic information och hur denna nya kurs var upplagd och det hela var mycket intressant tills föreläsaren ”skrämde” oss med att fråga oss om vi hade en idé eller hade kunskap om innovation och idéutveckling tidigare. Eftersom jag inte har kunskap om idéutveckling men jag kan vara kreativ, exempelvis när jag skriver för det är jag expert på, då blir jag tillfredsställd och kan fortsätta mitt arbete genom kreativt tänkande och skrivande, såsom jag gör just nu. Men föreläsaren skrämde halva klassen rejält när han under introduktionen, hela tiden försökte få oss studenter att komma på en idé eller ”uppfinning” eller annat dylikt direkt såsom om vi skulle göra världens presentation av vår idé och presentera den under en introduktion men det var verkligen en plåga att hela tiden lyssna och inte kunna svara på hans begäran eftersom jag kom inte hit för att presentera en idé direkt på en och samma dag. Jag kom dit för att lära mig grunderna och därefter genom läsning av litteratur och forskning kring ämnet, kunna presentera en idé eller whatever som de försöker fråga mig omkring denna nya kurs om entreprenöriellt lärande.


Efter den ”hemska” introduktionen fick vi träffa en annan föreläsare som har hand om frågor kring kreativitet och vad kreativitet innebär för människan.
Efter presentationen fick vi utöva tre ”lekar” om kreativitet och hur studenterna ansåg beroende på ett påstående, kreativitet på en skala, är man kreativ eller är man mindre eller inte alls kreativitet. Min syn på detta fenomen om kreativitet var att oavsett vilken människa det gäller så är vi alla kreativa. Vi alla håller på med sysslor som vi ägnar många timmar åt och det är det vi gillar att göra och då lägger man också lite kreativitet i arbetet och hjärnan vilket även det kan lösa gåtor och mysterier i vardagliga ögonblick. Oavsett om man är mindre kreativ eller inte så kommer man på en problemlösning i alla fall eftersom som jag sa tidigare, kreativitet finns hos alla människor. Men det finns personer förstås som inte höll med mitt påstående om det och började starta en diskussion om det vilket jag inte alls såg fel på men vad som irriterade mig var när föreläsaren fråga mig om man kan vara smart om man är kreativ, eller om man är smart eller är intelligent, då är man kreativ. Jag ansåg att han ”förstörde” konceptet kreativitet genom att kalla människan för smart. Visst, det finns intelligenta människor men alla behöver inte vara intelligenta för att vara kreativ. ALLA kan vara kreativa sa jag från början. Och irritationen ökade ytterligare när föreläsaren vände blicken mot en annan student och började ställa frågor mot denne för att inte diskutera med mig längre och det var minst sagt ”trevligt”...

Efter denna lektion skrev jag ett inlägg på Facebook; ” Så vad har vi lärt oss idag, Eddie? Ehm... Att vi människor är kreativa varelser där också definitionen 'kreativitet' befinner sig i ett kontinuum-mönster beroende på individens synsätt på kreativitet. Geez... Och att vi människor är entreprenöriella. Hmm.
Vad jag menade här var då den ”leken” jag tidigare pratade om här eftersom det var så som föreläsaren uttryckte sig när han beskrev kreativitet och hur människan synsätt på kreativitet såg ut vid ett antal påståenden.

Usch... Hoppas nästa lektion är bättre än denna introduktionsföreläsning för att den skrämde oss ganska rejält... Mentalt. 

//Eddie @ Eddiemans Fredagspub 2018

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0